March 28, 2012

Το ροζ σύννεφο της τρόικας...



Για την αποτυχία των μνημονίων να φέρουν τα αποτελέσματα που οι τροϊκανοί έλεγαν ότι θα φέρουν, φταίει η Ελλάδα και όχι η τρόικα που τα σχεδίασε. Ειδικότερα, φταίει η απουσία πολιτικής ενότητας η οποία, με τη σειρά της, οδηγεί σε καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων. Αν δεν υπήρχαν αντιδράσεις, αφήνουν να εννοηθεί, ότι θα είχε αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό τους λέει το ροζ σύννεφο που ζουν.

Η γαμημένη ανταγωνιστικότητα θα επιτευχθεί κατά την τρόικα, μόνο με τη δραστική μείωση των μισθών. Αν οι μειώσεις έχουν σαν συνέπεια την εξαθλίωση των εργαζομένων, αυτό δεν αφορά την τρόικα. Περιττό να πούμε ότι έτσι η ανταγωνιστικότητα δεν θα επιτευχθεί ποτέ...

Στη χθεσινή "ανάκρισή" τους από την ΕΕ, οι τροϊκανοί έκαναν λόγο και για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, με τα παράνομα επιδόματα που δίνονταν κατά χιλιάδες. Παραβλέποντας ότι τα παράνομα επιδόματα τα έδιναν στελέχη του δημοσίου που είχαν διοριστεί στις θέσεις τους από τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ανδρείκελο που επέβαλαν. Ξεχνώντας ότι τα δύο αυτά κόμματα χρέωναν τα πάντα σε πολλαπλάσιες τιμές για να βγάζουν προμήθειες τα στελέχη τους. Αγνοώντας ότι εταιρίες των χωρών τους, λάδωναν πολιτικούς για να αναλαμβάνουν έργα και μετά υπερτιμολογούσαν τα έργα για να βγάλουν το κόστος του λαδώματος.

Οι τροϊκανοί κάνουν τάματα οι εκλογές να μην φέρουν τα πάνω κάτω και τα δύο αυτά κόμματα να συνεχίσουν να ορίζουν τα πράγματα και τις τύχες της Ελλάδας και των Ελλήνων. Δηλαδή να εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των τροϊκανών και των τραπεζών.

Έχουν βέβαια ένα πολύ καλό σύμμαχο. Την Αριστερά. Που όλα δείχνουν ότι θα απεμπολήσει τη μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται να μπορέσει να καθορίσει τις εξελίξεις μετεκλογικά. Ελέω της ανεκδιήγητης Αλέκας και των ανεγκέφαλων που την ακολουθούν.

2 comments:

  1. Θα συμφωνήσω με της τελευταία παράγραφο απόλυτα, αν και η ευθύνη δεν είναι μόνο της Αλέκας...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτή πάντως είναι η κυρία υπεύθυνη Δείμε...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...