July 21, 2008

Ενα σπάνιο φαινόμενο



Αξιότιμε κύριε Ζλατάνη,

συμμεριζόμενος τα αισθήματα αγανάκτησης και αποτροπιασμού που αφορούν την θανάτωση μιας ύπαρξης σας διαβεβαιώ ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειές μου να μάθω τον υπεύθυνο αυτής της πράξης έχουν πέσει στο κενό.
Λυπάμαι που λόγω της παράλειψής μου να καταδικάσω και γραπτώς τέτοιου είδους πράξεις, χαρακτηρίζεται αδιάφορο το σύνολο των ανθρώπων του Πόρου και στιγματίζεται ένα νησί με πολιτισμό χιλιάδων ετών.
Μια τέτοια πράξη, μόνο από υπάνθρωπο μπορεί να προέρχεται.
Ο Δήμος μας θα πρέπει να ξέρετε ότι τα τελευταία χρόνια στέκεται στο πλευρό ντόπιων συλλόγων και έχει εκφράσει την ευαισθησία του για την φροντίδα των τετράποδων γενικότερα με την παραχώρηση αίθουσας όπου χορηγείται υγειονομική περίθαλψη των ζώων από κτηνίατρο.

Πάντα στη διάθεσή σας

Ο Δήμαρχος

Δημήτρης Στρατηγός




Ο Δήμαρχος του Πόρου απάντησε στο email που του έστειλα:

Kύριε Δήμαρχε,

Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχετε κινηθεί με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη του «ανθρώπου» που τραυμάτισε σοβαρότατα τον αδέσποτο μεν, γνωστό δε σκύλο του Πόρου. Σκεφθείτε, κύριε Δήμαρχε, ότι σύντομα αυτή η ιστορία θα είναι πρώτο θέμα στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Προβολή που θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στην εικόνα του Πόρου, του Δημάρχου του και όλης της Ελλάδας συνολικά.

Ευχαριστώ,

Κώστας Ζλατάνης

Οφείλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για την κίνηση του Δημάρχου να απαντήσει, αλλά και την πολιτική που, όπως αναφέρει, ακολουθεί αναφορικά με τα τετράποδα. Θα του προτείνω και την πολιτική, που αν συμφωνεί θα πρέπει να ακολουθήσει, για τα δίποδα κτήνη. Σε αυτό θα χρειασθώ και τη δική σας βοήθεια.
Ο Leo, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του ALPHA, είναι λίγο καλύτερα και μάλλον ξεπέρασε τον άμεσο κίνδυνο. Ανταποκρίθηκε στις προσευχές της οικογένειας του γράφοντος.
Update 14.00
From: Γραφείο Δημάρχου
To: Γραφείο Δημάρχου
Sent: Monday, July 21, 2008 1:45 PM
Subject: Re: news for LEO
 

Αξιότιμε κύριε, απευθύνομαι σε εσάς καθώς και όλους τους φίλους του Πόρου και των ζώων που ευαισθητοποιήθηκαν και επικοινώνησαν μαζί μου και σας ευχαριστώ.
Σας κάνω γνωστό ότι μετά από δική σας ηλεκτρονική επικοινωνία πληροφορήθηκα το περιστατικό. Αρχικά θεώρησα ότι επρόκειτο για το περιστατικό της δηλητηρίασης σκύλου που είχε γίνει λίγες εβδομάδες νωρίτερα.
Σας κάνω λοιπόν γνωστό ότι επικοινώνησα με τους ανθρώπους που περιέθαλψαν τον Λήο. Από τον γιατρό κ. Κουντούρη μάθαμε για την αισιόδοξη πορεία της κατάστασης της υγείας του και τον πληροφορήσαμε για την πρόθεσή μας να καλύψουμε τα έξοδα νοσηλείας του. Πρωτίστως όμως στείλαμε έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα Πόρου, το Λιμεναρχείο και στο Σύλλογο Φίλων Αδέσποτων Ζώων, με το οποίο ζητούσαμε να μάθουμε περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.
Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι δεν είχε κατατεθεί μήνυση, καταθέσαμε εμείς μήνυση κατ΄αγνώστω και αιτήθηκαμε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.
Όταν υπάρξουν νεότερα για την υπόθεση δεν θα παραλείψω να σας ενημερώσω.

Ο Δήμαρχος Πόρου

Δημήτρης Στρατηγός

27 comments:

  1. Σπάνιο φαινόμενο είναι και η προσωπική σου κίνηση Swell για όλη την κινητοποίηση.

    Αν οι μισοί ήμασταν 'άνθρωποι' θα ήταν η Ελλάδα και ο κόσμος λίγο καλλίτερα.

    ReplyDelete
  2. ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΟΣΥΣΟΥΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΝΗΣΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ...

    ΦΙΛΙΑ

    ReplyDelete
  3. Γάτα ο Δήμαρχος και μασάει ταραμά και δεν φτύνει τα κουκούτσια

    ReplyDelete
  4. @Ptboul: Σ'ευχαριστώ. Ευτυχώς είμαστε αρκετοί.

    ReplyDelete
  5. @Athena: Θα συμφωνήσω μαζί σου. Θεωρώ πιθανό να παίζεται το γνωστό "το ξέραμε, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα." Προτείνω να αναλάβουμε την αστυνομία (sic). Άλλωστε πρόκειται για αυτεπάγγελτο αδίκημα.

    ReplyDelete
  6. @Monahikos likos: Δηλαδή υπαινίσσεσαι ότι ο Δήμαρχος μιμείται την κατσίκα;

    ReplyDelete
  7. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ!

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!

    ΑΨΟΓΟΣ!

    ReplyDelete
  8. Το έπαιξε και ο Alpha?
    Πως το πάθανε?

    Όπως έγραψα και στο Βιολιστή, μόνο το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς, με κάνει περήφανη που ζω ακόμη στην Ελλάδα.
    Είμαι περήφανη που αναπνέω τον ίδιο αέρα με σας.

    Να'σαι πάντα καλά...

    ReplyDelete
  9. Συγχαρητήρια μόνο έχω να πω που το θέμα πήρε μια κάποια διάσταση και κινήθηκαν κάποιες διαδικασίες.

    ReplyDelete
  10. Μπράβο σας ρε!
    Να εκλείψουν αυτές οι φρικαλεότητες!
    Την αγάπη μου και τη συμπαράστασή μου.
    Μαγκιά του του δημάρχου!

    ReplyDelete
  11. Μπράβο σου swell!!
    Ευτυχώς που ακόμη υπάρχουν ...ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!
    Είναι τόσο παρήγορο αυτό για όλους μας!!

    ReplyDelete
  12. Το 'πα και στην Abbtha το λέω και σε 'σενα: φοβάμαι. Τα δίποδα που ζουν ανάμεσα μας και μπορούν να σκορπίσουν τέτοιο πόνο. Σκέψου να πέσεις στην ανάγκη ενός τέτοιου κατ' ευφημισμό ανθρώπου. Ούτε που θέλω να το σκέφτομαι...
    Την καλησπέρα μου!

    ReplyDelete
  13. Παιδιά έλαβα κι εγω απάντηση από το Δήμαρχο σε mail που του έστειλα. Να μην τον καταδικάσουμε από την αρχή τον άνθρωπο. Απλά να μην ξεχαστούμε, και να παρακολουθούμε το θέμα. Ζητήστε όλοι να ενημερωθήτε για τις εξελίξεις.

    Παρακάτω θα βρείτε την απάντηση ενός άλλου δημάρχου (των Χανίων) για το άλλο περιστατικό με το σκυλί που σούβλισαν πριν λίγες μέρες. Εκεί τον ξέρουν τον ένοχο. Έχουμε ζητήσει να ενημερωθούμε για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ακόμη δεν έχουμε απάντηση. Θα βοηθούσε για να μην το "αρχειοθετήσουμε" το γεγονός, να στέλνατε κι εσείς ένα mail. Γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Δεν φταίνε σε τίποτε κάποια αδέσποτα ζώα που προσπαθούν να επιβιώσουν να βασανίζονται από τον κάθε τρελλό, έτσι χωρίς λόγο...

    Το mail του δήμου Χανίων είναι

    dimos@chania.gr

    Αυτή είναι η απάντηση του δημάρχου:


    Αγαπητή κύρια

    σας ευχαριστώ που επικοινωνήσατε μαζί μας. Το περιστατικό το όποιο αναφέρεται δεν έχει γίνει στον Δήμο Χανιών αλλά στο Δήμο Φρε. Όπως και εσείς το ίδιο και εμείς καταδικάζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τις πράξεις αυτές που μας ντροπιάζουν όλους σαν λαό αλλά και σαν ανθρώπους. Ο Δήμος Χανιών τον όποιο εκπροσωπώ ως αρμόδιος αντιδήμαρχος ζήτησε άμεσα από τον αστυνομικό Διευθ/τη Χανιών την βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη των υπευθύνων, την παραπομπή τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη και την παραδειγματική τιμωρία τους . Ακόμη με συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Ε καθώς και με δελτία τύπου ενημερώνουμε την κοινή γνώμη της πόλης μας και ζητούμε την βοήθεια της για να σταματήσουμε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις. Επίσης ο Δήμος Χανιών μέσω της ΤΕΔΚ υλοποίησε σε συνεργασία με το Υπουργείο πρόγραμμα στείρωσης ζωών κόστους 89.000€ και με αλλεπάλληλα δελτία τύπου και συνέντευξης στα ΜΜΕ ζητούμε για αγορά η ενοικίαση κατάλληλο χώρου για την δημιουργία πάρκου ζωών .

    Με εκτίμηση

    Ο Αν/ρχος Χανιών

    Ευάγγελος Σαματάς

    ReplyDelete
  14. μπραβο σου απλα ο δημαρχοσ φοβηθηκε μηπως δυσφημηστει το νησι συνεχιζουμε και δυστυχως καποιεσ φορες δεν θελω να με λενε ανθρωπο ντρεπομε θελω να ειμε ζωοο με ευαισθησιες

    ReplyDelete
  15. "..Σας κάνω γνωστό ότι μετά από δική σας ηλεκτρονική επικοινωνία πληροφορήθηκα το περιστατικό.."

    Το original κείμενο κάνει λόγο για "ηλεκτρική" επικοινωνία.Και τίθεται βέβαια το ερώτημα, πως κατάφερε ο swell να επικοινωνήσει ηλεκτρικά. :p

    Είσαι πράγματι ευγενής.Εγώ στη θέση σου θα το άφηνα.

    ReplyDelete
  16. Μπράβο λοιπόν τον Δήμαρχο. Κάτι καλό γίνεται καποιες φορές.

    ReplyDelete
  17. Οι τοπικές κοινονίες είναι συνηπαίτιες, κανείς δεν πράτει κάτι και αφήνει μάλιστα πειστήρια της πράξης του αν γνωρίζει ότι έστω θα αντιμετωπίσει την απαξίωση από τον περίγυρο, ειδικά στις κλειστές κοινονίες, αλλά δυστηχώς αυτή είναι η κουλτούρα τους, η μόνη λύση είναι η δυσφίμιση, δηλαδή τίποτα παραπάνω από την δημοσιοποίηση της αλήθειας, όχι υπερβόλες, και αν δεν είναι αυτό που δείχνουν οι πράξεις τους ας το αποδείξουν με πράξεις και όχι με εύκολα λόγια, οι πολιτισμένοι με τους πολιτισμένους και οι απολίτιστοι με τους απολίτιστους, αρκετά πια ή ακολουθούν τον πολιτισμό ή ας απομωνοθούν.
    Η συμπεριφορά ενός λαού απέναντι στα ζώα και τα βιβλία δείχνει και τον πολιτισμό του.

    ReplyDelete
  18. Μπράβο ρε άρχοντα.Μπράβο...

    ΥΓ Σκατά στον τάφο του υπεύθυνου

    ReplyDelete
  19. Ας μην βιαστούμε να επιβραβευσουμε ή να καταδικάσουμε τον Δήμαρχο Πόρου. Επειδή όμως σε μια τόσο μικρή κοινωνία ΄πως είναι ο Πόρος τα νέα διαδίδονται γρήγορα πιστεύω ακράδαντα οτι κάποιοι γνωρίζουν αυτον τον υπάνθρωπο που το έκανε αυτό. Ας είμαστε λοιπόν σε εγρήγορση μέχρι να μάθουμε τα στοιχεία του και απο κει κι έπειτα τα άλλα θα τα βρει η...υπηρεσία που λέγαν και οι χωροφυλάκοι παλιότερα. Ο κερατάς που το έκανε θα τιμωρηθεί με τον τρόπο που του αξίζει. Απο την άλλη επειδή πιστεύω σο σλόγκαν που λέει οτι "τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται" ας ειμαστε επιφυλακτικοί στις δηλώσεις και τη γεναιοδωρία κάθε πολιτικάντη γιατί μην ξεχνάμε οτιη πολιτικη για ορισμένους είναι επάγγελμα και μάλιστα άκρως επικερδες.

    Κατα τα λοιπά συγχαρητηρια SWELL που ανέδειξες αυτ'η τη φρικαλεότητα...

    Bella Ciao

    ReplyDelete
  20. Mπραβο σου. Μονο που δυστυχως και να τους πιασουν, στη καλυτερη περιπτωση θα φανε 9 μηνες φυλακη την οποια και θα εξαγορασουν αμεσως και θα πανε σπιτι τους.
    Η νομοθεσια πρεπει ν'αλλαξει αμεσα και να μη περιμενουμε την καλη ή κακη προθεση του καθε δημαρχου για τιμωρια.

    ReplyDelete
  21. Μπραβο που ασχοληθηκατε! Τελικα, ολα ειναι θεμα οπτικης...δεν εχει σημασια η κατασταση, αλλα τι κανουμε εμεις για να την αλλαξουμε! Μακαρι να υπηρχαν κι αλλοι σαν εσας, θα ημασταν καλυτεροι!

    ReplyDelete
  22. Στο μπλόγκ μου υπάρχει προσφορά για υιοθεσία του Λήο.
    Αν δεν έχει βρεθεί κάποιος άλλος ήδη, εγγυώμαι προσωπικά για το άτομο αυτό πως θα έχει το σκυλάκι σαν παιδί του.
    Οτι θέλεις με ενημερώνεις.
    Και πάλι μπράβο.

    ReplyDelete
  23. Και ναι, ας μην ξεχαστούμε και ξεχαστεί το θέμα, αν δούμε πως δεν υπάρχουν νέα για το δράστη εγώ προσωπικά το θεωρώ ύποπτο.
    Να μην τους αφήσουμε σε ησυχία και να το κυκλοφορήσουμε παντού...

    ReplyDelete
  24. @Patsiouri: Καλησπέρα, αν και δεν βρισκόμαστε στη μόνιμη κατοικία μας (Ραφήνα) αλλά στη Ρόδο, θα μπορούσαμε κι εμείς, (με μεγάλη μας χαρά) να προσθέσουμε τον Leo στην παρέα μας. Οπότε keep us in your mind. Αναφορικά με την παρακολούθηση της έρευνας για τον εντοπισμό του κτήνους, μαρκάρω καθημερινά το Δήμαρχο.

    ReplyDelete
  25. Kι'εγώ τον μαρκάρω. Και ικετεύω σε όλα τα μπλόγκς να το κάνουν όλοι. Κάθε μέρα όμως. Να μην ξεχαστεί.
    Τι όμορφα που υπάρχουν πολλές προτάσεις για το Λήο!
    Φαντάζομαι θα μας ενημερώσουν τα παιδιά όταν ο Λήο βγει από την κλινική.

    ReplyDelete
  26. Α, κράτα και ένα λίνκ, είναι σελίδα του facebook όπου γίνεται πανικός για το Λήο. Πάρα πολύς κόσμος και αρκετά οργανωμένοι απ'ότι μου είπαν.
    Δυστυχώς δεν έχω λογαριασμό και δεν έχω ιδέα από facebook, δεν ξέρω πως να τους γράψω κάτι.
    Ζήτησα και από την Αθηνα, αν κάποιος από τους δύο σας έχει λογαριασμό ας τους στείλει και τα λινκ μας να είμαστε συντονισμένοι!
    Να'σαι καλά!

    ReplyDelete
  27. παιδιά υπογράψτε στο παρακάτω link. Ζητούμε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που κακοποιούν τα ζώα. Θα απευθυνθούμε στους αρμόδιους να δουν ότι δεν ξεχνάμε. στείλτε το σε όσους περισσότερους μπορείτε. Για το Λήο και τους φίλους του...

    http://www.thepetitionsite.com/petition/848180770

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...