June 7, 2009

Σουελικός απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος



Πρώτο κόμμα αποδεικνύεται το Ανεγκεφαλικόν τέτοιο. Η πρωτιά προκύπτει από το άθροισμα του δικομματισμού και του ΛΑΟΣ. Πολλές ψήφους στο ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ έδωσε ο ίδιος ο Καραμανλής. Πολλές ψήφους στο ΚΚΕ έδωσε ο Πάγκαλος. Η αποχή επηρέασε όλα τα κόμματα πλην του ΛΑΟΣ. Το γεγονός ότι ο δικομματισμός με τις τρεις παρατάξεις, συγκεντρώνει ποσοστό πάνω από 70%, είναι τελείως αποκαρδιωτικό. Είναι και ενδεικτικό του τρόπου σκέψης και της αντίληψης του μέσου Ελληνα.


Η ΝΔ θα ζητήσει και θα πάρει βοήθεια από τον Καρατζαφέρη, εάν η ΝΔ υιοθετήσει τις θέσεις του ΛΑΟΣ για τους μετανάστες, την εγκληματικότητα και τα εθνικά θέματα. Προβλέπω ότι αν γίνει αυτό, θα ζήσουμε πολύ ωραίες καταστάσεις.

Το σοβαρό λάθος που χρεώνω στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η παρουσία του Αλαβάνου στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, αντί του Τσίπρα.

30 comments:

  1. για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ...

    ReplyDelete
  2. @Μonahikos likos: Tζάμπα πήγε δηλαδή τόση δουλειά Λύκε; Εσύ στα βουνά κι εγώ στις θάλασσες, όλα τζάμπα;

    ReplyDelete
  3. Swell μου,
    καλημέρα. Λυπήθηκα για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα μου επιτρέψεις να κάνω μια καλόπιστη κριτική και να σου πω τι με ενόχλησε εμένα??? Απαξίωσαν ένα πετυχημένο Ευρωβουλευτή (τον Παπαδημούλη) βάζοντας τον τρίτο στη σειρά, στο όνομα ενός αμφίβολου πλουραλισμού. Θα μου πεις η σειρά προήλθε από ψηφοφορία. Ναι, αλλά παρείδαν τους οπαδούς και δη αυτούς που δεν ρέπουν προς τον αριστερισμό που μπορεί να μην είναι μέλη, αλλά είναι πιο πολλοί από τα αριστερίστικα μέλη.
    Η κριτική μου αυτή είναι καλόπιστη πίστεψε με. Την καλημέρα μου

    ReplyDelete
  4. @Meropi: Καλημέρα και καλή βδομάδα, ένα κραυγαλέο στοιχείο ανέφερα. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο "παραγκωνισμός" του Παπαδημούλη. Και πίστεψέ με κι εσύ, δεν θα παρεξηγούσα ποτέ την κριτική σου.

    ReplyDelete
  5. Καλημερα, αμέσως να κάνεις κριτική
    Swell.
    Για μενα τα ποσοστά ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και ΝΔ ηταν έκπληξη.
    Πιστεύω οτι αν η αποχή ηταν πολυ λιγότερη θα μιλάγαμε τωρα για διαφορετικά νούμερα.
    Τουλάχιστον εγω προσωπικά δεν μιλώ για "νικη" κανενός. Δεν νίκησε κανένας.
    Και το γεγονός οτι κάποιοι πανηγυρίζουν με εκνευρίζει.

    ReplyDelete
  6. Εκτός από τον "παραγκωνισμό" του Παπαδημούλη, νομίζω οτι υπήρχε και παλιότερη αιτία. Με τον Κουβέλη στη θέση του Τσίπρα θα ήταν καλύτερα τα αποτελέσατα. Νομίζω...

    ReplyDelete
  7. @Tzonakos: Καλημέρα και σε σένα, τί ήθελες δηλαδή, να κάνω τη μουγκή; Και γιατί δηλαδή το ΛΑΟΣ δεν κέρδισε; Η αποχή και, κυρίως, οι πολλές ψήφοι στα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, είχαν σαν αποτέλεσμα τη στρέβλωση ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει περισσότερες ψήφους από το 2004 αλλά να χάσει μία έδρα. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ νομίζω ότι είναι τα δύο κόμματα που πήραν τις περισσότερες θετικές ψήφους.

    ReplyDelete
  8. @Αθλιοι: Καλημέρα, ίσως με τον Κουβέλη να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Η επιλογή του Τσίπρα πάντως, σηματοδοτεί τη διαφοροποίηση, έστω και μόνο στο επίπεδο της ηλικίας του προέδρου του κόμματος.

    ReplyDelete
  9. «Ενίκησαν αυτοί και χάσαν όλοι οι άλλοι»

    Συγνώμη δηλαδή, αλλά έχουμε ένα γάμο (ΛΑΟΣ) και τέσσερεις κηδείες (το ΚΚΕ ήρθε ισοπαλία, με καλή απόδοση στον αγώνα).
    Όλων των κομμάτων μειώθηκε ο αριθμών των ψήφων τους, εκτός του ΛΑΟΣ, που είδε χαρά. Και πριν πέσουμε σε βαριά μελαγχολία, να ξεκαθαρίσω ότι κατά την άποψή μου δεν αυξήθηκαν οι ακροδεξιοί. Οι νεοδημοκρατούληδες ήθελαν να στείλουν μήνυμα στους βατοπεδινούς και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις του κόμματος. Κάποιοι πήγαν παραλία, κάποιοι ψήφισαν «οτικάτσει» και κάμποσοι ΛΑΟΣ. Δεν χρειάζονται πλερέζες.
    Τώρα, τα του ΣΥΡΙΖΑ, στα είχα πει ακροθιγώς αλλά εγκαίρως, οπότε θα έπρεπε να το περιμένεις. Μακάρι να υπήρχε αυτό που πίστευες ότι υπάρχει. Αλλά μπροστά στην απόλυτη ένδεια πολιτικής από τα κόμματα, όλοι μας προσπαθούμε να βρούμε στήριγμα.
    Τέσπα. Κατά Μάρτη μήνα θα έχουμε ευκαιρία για ένα ακόμη βόλι και μπορεί να αστοχήσουν λιγότεροι τότε (αν και δεν έχω σοβαρούς λόγους να το πιστεύω).
    Κατά τα λοιπά, περαστικά μας.

    Παράγραφος

    Υ.Γ. Και τον Κωστάκη μην τον έχετε εντελώς ξεγραμμένο. Ο άλλος νομίζει ότι είναι Σαμουράι. Είναι ικανός να χάσει εκλογές με αντίπαλο την Φάνη Πάλλη.

    ReplyDelete
  10. Προσθετικό:

    Με ικανοποίησε ότι μειώθηκαν οι αγέλες. Υπάρχει ελπίδα κάποιοι από αυτούς που είπαν «όξω», να μείνουν εκεί.

    Παράγραφος

    ReplyDelete
  11. @Παράγραφος: Προσωπικά είπα ότι αυξήθηκε η δεξιά με το άθροισμα των τριών κομμάτων. Τις ικανότητες του Κωστάκη, τις γνωρίζω.
    Καλό σου βράδυ!

    ReplyDelete
  12. @Παράγραφος: Πού είδες ότι μειώθηκαν οι αγέλες; Εγώ, όπου κι αν κοιτάξω, βλέπω πρόβατα...

    ReplyDelete
  13. @ Swell

    Έχεις δίκιο. Και είναι πολλά. Μα τα μετρώ λιγότερα.

    Παράγραφος

    ReplyDelete
  14. @Παράγραφος: Ο Λουντέμης πάντως τα 'βγαζε ίδια.

    ReplyDelete
  15. Στο χωριό μου λένε πως όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργοί να ξημερώσει
    γιαυτό μη το παίρνετε και κατάκαρδα έχετε χρόνο .

    ReplyDelete
  16. Στο χωριό μου λένε πως όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει
    γιαυτό μη το παίρνετε και κατάκαρδα.

    ReplyDelete
  17. @Anonymous 18.55: Θα μου επιτρέψεις να σου πω, ότι καλές οι παροιμίες που λέτε στο χωριό σου, αλλά είναι επίσης καλό να μάθετε κι ορθογραφία.

    ReplyDelete
  18. Δεν θα το ξανακάνω, μη μου κόψεις βαθμό δεν ήξερα ότι διαγωνίζομαι στα φιλολογικά, δεν είναι και το μάθημά μου άλλωστε.
    Για τη ταμπακιέρα κουβέντα;

    ReplyDelete
  19. Μα καλά οι δεξιοί (πολύ δεξιοί) δεν κολυμπάνε;;;;

    ReplyDelete
  20. @Μάνος: Eίναι συνήθως χοντροί και φοβούνται μην πιάσουν πάτο.

    ReplyDelete
  21. Για το χθεσινοβραδινό φλερτ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους , τι γνώμη έχεις;

    ReplyDelete
  22. @Anonymous 21.39: Αν και δεν έπεσε στην αντίληψή μου, θα έλεγα ότι είναι ιδίου επιπέδου με το φλερτ ΛΑΟΣ-ΝΔ.

    ReplyDelete
  23. Θα ήθελα πρώτα να συμφωνήσω με τη Meropi για τον πρώην ευρωβουλευτή Παπαδημούλη που έκανε εξαιρετική δουλειά εκεί, αλλά τέτοια πράματα δεν εκτιμώνται. Εχει αποδειχθεί και άλλοτε οτι λειτουργούν σε βάρος των ανθρώπων που κάνουν έργο.

    Με προβληματίζει επίσης το θέμα με τα πρόβατα. Ολο μειώνονται κι όλο πολλά τα βγάζω....
    Μάλλον ξεφεύγουν απο άλλα παραμύθια, μπαίνουν στο δικό μου για να με μπερδεύουν!

    Πάντως, τίποτε δεν κατάλαβαν οι δυο μεγάλοι. Ο ένας, πήγε Ζάππειο και μας είπε οτι θα γίνει καλύτερος γιατί τον προβληματίζει η αποχή. Ο άλλος, κατέβηκε όροφο, και μας έβγαλε μακρύ λογίδριο περί νίκης, μηνύματος και αξιών. Η αποχή αυτόν δεν τον προβλημάτισε. Οκ! Ολα καλά, όλα ανθηρά!
    η παραμυθού

    ReplyDelete
  24. @Μαίρη Σάββα: Eίναι σαφές ότι Καραμανλής και Παπανδρέου ζουν μέσα σ'ένα παραμύθι. Το οποίο για όλους εμάς είναι εφιάλτης.

    ReplyDelete
  25. @Anonymous 21.39:

    Σωστός

    ReplyDelete
  26. Swell καλημέρα,
    Πως είναι ο Rebel;

    ReplyDelete
  27. Εγώ δεν βλέπω κανένα λάθος. Ανέβασε το ποσοστό του από τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Επίσης, δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα την στιγμή που σε κάποια εκλογικά κέντρα στο κέντρο της Αθήνας η αποχή άγγιξε το 65%. Για μένα πλην του ότι η ψήφος διαμαρτυρίας φέτος συγκεντρώθηκε στο ΛΑΟΣ και τους Οικολόγους δεν υπάρχει άλλη είδηση. Με 47% αποχή σε όλη την Ελλάδα τι μπορείς να αποφανθείς; «Καραμανλής ή χάος» έλεγαν κάποια στελέχη της Νέας Δημοπρασίας και τους κοροϊδεύαμε. Και εγένετω χάος (δημοσκοπικό).

    ReplyDelete
  28. @Ο νοών...νοείτω: Σ' ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον. Θέλουμε να πιστεύουμε (ο γιατρός του κι εγώ) ότι μάλλον πηγαίνει καλύτερα. Κι ο δικός σου;

    ReplyDelete
  29. κακά τα ψέματα, πήγαν να ψηφίσουν κυρίως τα κομματόσκυλα. περίμενες κάτι καλύτερο λοιπόν? άξιοι της μοιρας μας είμαστε λοιπον

    ReplyDelete
  30. Μη νομίζετε ότι το ΛΑΟΣ δεν το έπληξε η αποχή επειδή απλά και μόνο αύξησε τα ποσοστά και τους ψήφους του. Εγώ ξέρω αρκετούς παλιούς ψηφοφόρους της ΝΔ που ήταν μεταξύ παραλίας και ΛΑΟΣ και τους κέρδισε η παραλία. Πολύ φοβάμαι ότι η κυβερνητική αναισθησία μπροστά στο εκλογικό αποτέλεσμα θα δημιουργήσει τραγελαφικές καταστάσεις στις επόμενες βουλευτικές εκλογές (δηλ. ΛΑΟΣ με σοβαρό διψήφιο ποσοστό).
    Οι χειρότερες εκδοχές τείνουν πάντα να υλοποιηθούν (έτσι δε λέει ο νόμος του Μέρφυ?)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...