January 15, 2011

Πεδίον του Αρεως: Το οικολογικότερο parking στην Ελλάδα


Το Πεδίον του Αρεως εξελίσσεται στο πιο οικολογικό parking στην Ελλάδα, ίσως και στην Ευρώπη.  Προσφέρει άπειρες θέσεις parking στη σκιά, τη δροσιά και δίπλα από συντριβάνια ή ποταμάκια.  Ποιός ιδιοκτήτης αυτοκινήτου θα μπορούσε να ονειρευτεί καλύτερο parking για το αυτοκίνητό του, εννοείται μετά το σαλόνι του σπιτιού του.



Για όποιο λόγο κι αν πηγαίνετε στο Πεδίον του Αρεως, μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητό σας.  Θα το παρκάρετε δωρεάν, όπου θέλετε.  Κανείς δεν θα σας ενοχλήσει.  Οι φύλακες που υπάρχουν έχουν αποκλειστικό καθήκον τους σκύλους και αν αυτοί κυκλοφορούν με λουρί ή όχι.   Αδιαφορούν ακόμα κι αν αυτοί (οι σκύλοι) είναι επώνυμοι (κλικ).  Δεν τους ενοχλούν οι εκατοντάδες των ξένων που κάθονται στα παγκάκια, πίνουν δεκάδες μπύρες και, στην καλύτερη περίπτωση, αφήνουν τα μπουκάλια γύρω από το παγκάκι που κάθονταν.  Στη χειρότερη, τα σπάνε και γεμίζει ο τόπος μικρά γυαλιά.


Αν δεν έχετε παρέα, οι φύλακες είναι πάντα πρόθυμοι να πιάσουν κουβέντα μαζί σας.  Αρκεί το θέμα να είναι οι σκύλοι.





Βεβαίως μην έχετε την απαίτηση οι φύλακες να μιλούν σωστά ελληνικά - εδώ σκεφτείτε τον πρωθυπουργό.  Αν κάποια στιγμή νομίσετε ότι βρίσκεστε σε γήπεδο από τις σφυρίχτρες που ακούγονται, κάνετε λάθος.  Αυτές είναι των φυλάκων, οι οποίοι σφυρίζουν στους σκύλους που μπαίνουν στα παρτέρια με το χορτάρι.   Απαγορεύεται, λένε, να μπαίνουν για να μη καταστρέψουν το χορτάρι.  Οπου στα ίδια παρτέρια μπαίνουν άνθρωποι για να καθίσουν στα παγκάκια που βρίσκονται εκεί.  Ως γνωστόν, τα τετράποδα ζώα προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στο χορτάρι από τα δίποδα...


Νομίζω ότι η Τροχαία πρέπει να τοποθετήσει στο Πεδίον του Αρεως μερικούς τροχονόμους, για να ελέγχουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και, κυρίως, την ταχύτητα.  Πριν μερικές μέρες παραλίγο να μας χτυπήσει μια γιαγιά με το αυτοκίνητό της, την ώρα που "ευλογημένη" έφευγε από την εκκλησία.

4 comments:

  1. Επρεπε να με ειδοποιήσεις, δεν τό 'ξερα οτι ειναι Πεδίον Παρκάρεως !

    ReplyDelete
  2. Εξαιρετικό Τζονάκε! Θα εισηγηθώ στους αρμόδιους τη μετονομασία του Πεδίου Αρεως. Και χρίζεσαι νονός του Πεδίου Παρκάρεως.

    ReplyDelete
  3. Polykarpos είπε...
    ΚΑΒΑΛΛΑ ΠΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΒΑΛΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ.

    Οι υπεύθυνοι του πάρκου μας νοσταλγώντας αυτό το παλιό καλό τραγουδάκι του 21 προσπάθησαν να το προσαρμόσουν και στην σύγχρονη εποχή. ( Μόνο που στη σημερινή εποχή αντί για άλογα εχουμε θερμοενεργοβόρα και καυσαεριζοντα οχήματα ).
    Σε κάθε Κυριακάτικη λειτουργία - γάμους - βαφτήσια, προσκαλούν τους συμμετέχοντες εις τας τελετάς να λάβουν μέρος με τα των μηχανοκινήτων οχημάτων τους και ουχί δια των αλόγων τους οπως παλαιότερα και οικολογικότερα.

    Τα λέμε αυτά καθότι εκτός απο θαμώνες του πάρκου, εχουμε στην κατοχή μας σχετικό εγγραφο του κου Δασάρχου το οποίον απαγορεύει αυστηρώς κάθε κίνηση οχήματος εντός του Π.Α.


    Πολύκαρπος

    Γιώργος Παρασχάκης

    10 Μαρτίου 2009 12:54 μ.μ. από το

    http://kyameftopedioareos.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...