March 19, 2011

Soho η ΠΡΟΟΔΟΣ




Ο Κουταρνίθας είναι γνωστός. Όπως είναι γνωστό και το "μεγαλείο" του ως ανθρώπου και ως δημοσιογράφου.  Το τελευταίο βέβαια, αυτό του δημοσιογράφου, δεν το  γνώριζε ο Μαργέλλος.  Κι έτσι ρώτησε φωναχτά "ποιός τις γράφει αυτές τις μαλακίες;" όταν είδε τα σχόλια του Κουταρνίθα "Στα Πεταχτά".  Ως ρητορική η ερώτηση, απάντηση δεν πήρε...

Τα "μεγαλεία" του Κουταρνίθα φαίνεται ότι τα ζήλεψε ο Μαργέλλος. Έτσι, άρχισε να στέλνει εξώδικα για αδικαιολόγητη απουσία στους εργαζόμενους που απέλυσε χωρίς αποζημίωση κι αυτοί πήγαν στην Επιθεώρηση. Μία εργαζόμενη που πήγε χθες στην εφημερίδα, κλήθηκε πρώτα από τον Κουταρνίθα ν' απαντήσει στο ερώτημα "πού ήσουν 3 μέρες;"  Όταν αυτή του απάντησε "μα δεν με απολύσατε;" την έστειλε στο Μαργέλλο. Αυτός, συναγωνιζόμενος το ήθος του Κουταρνίθα, όταν η εργαζόμενη του είπε ότι είχε απολυθεί τη ρώτησε αν είχε κάποια απόδειξη! Και μετά την έβαλε τιμωρία να καθίσει στο αρχείο μέχρι να τελειώσει το ωράριο!  Εναν άθλιο χώρο που φυλάσσονται τα παλιά φύλα της εφημερίδας. Τελικά, ο γυιός παπά Κουταρνίθας έχει ταλέντο να βρίσκει τους όμοιούς του, όταν πρόκειται για την "αυλή" του.

Όταν ρώτησα φίλο μου Ροδίτη τι άνθρωπος είναι ο Μαργέλλος, μου απάντησε "της νύχτας." Έχει ένα καφέ-μπαρ (Soho) στην παλιά πόλη, για το οποίο μιλά όλη η Ρόδος. Έχουν εντυπωσιαστεί όλοι, γιατί ενώ το περιπολικό της αστυνομίας πηγαίνει σε όλα τα μπαρ μετά τις 2 τη νύχτα και τους υποχρεώνει να χαμηλώσουν την ένταση της μουσικής, στο Soho δεν έχει σταματήσει ποτέ, αν και περνά απ' έξω για να πάει στα υπόλοιπα. Θυμάμαι ότι η μουσική από το Soho ακουγόταν 300 μέτρα μακριά!  Όταν ρώτησα γιατί συμβαίνει αυτό, μου είπαν ότι ο ιδιοκτήτης είχε γνωστό κάποιον ψηλά ιστάμενο στην αστυνομία.

Αυτά τα ωραία πράγματα γίνονται στην εφημερίδα που, μέχρι τις εκλογές του 2009, είχε στο ΔΣ της τους Κρεμαστινό, Νικητιάδη και Χατζηδιάκο. Γι' αυτό ο Μαργέλλος δηλώνει ότι μ' αυτά που γίνονται στη χώρα, είναι καλυμμένος για ό,τι κάνει.

Αν ρωτήσει κανείς τι κάνει η Επιθεώρηση Εργασίας, την ίδια απορία έχω κι εγώ... 


29 comments:

  1. Swell, o Μαργέλλος είναι πολύ large τύπος. Κλείνει τα deals του με μετρητά που τα μεταφέρει σε κουτιά από παπούτσια. Σωστή μαφία. Τα κόκκαλα του Διαμαντίδη θα τρίζουν.

    ReplyDelete
  2. Rhodian horse, σκεφτόμενος όσα έχω ακούσει από συμπατριώτες του, δεν μου κάνουν εντύπωση αυτά που λες. Και έχοντας γνωρίσει καλά το Νικητιάδη, πιστεύω ότι τα δύο προφίλ ταιριάζουν.

    ReplyDelete
  3. SEX SELLS

    Πως μπορεί ενα παιδι της νύχτας με κούτες να αγορασει μια εφημερίδα ιστορικη για τη Ρόδο; Εγινε από τη μια ημερα στην αλλη σοβαρός;
    ΟΧΙ. Το παρελθον εδειξε ότι κατι τετοιο δεν γινεται π.χ ο Mike Tyson έβγαλε ενα καρο λεφτα αλλα σωστος ανθρωπος δεν εγινε ποτε (GANGSTA4ever)
    SEX & ΠΡΟΟΔΟΣ = (S)EXODOS H QUO VADIS ΠΡΟΟΔΟΣ

    ReplyDelete
  4. Ανώνυμε, η εφημερίδα (λέμε τώρα) ενοικιαστήριο είχε, όχι πωλητήριο. Κι έγραφε πληροφορίες κον Κουταρνίθα 22410 26732

    ReplyDelete
  5. Απλά να διορθώσω ένα άλλο κείμενο σας... Η εφημερίδα χρωστάει σε όλους τους εργαζόμενους χρήματα. Δεν είναι μόνο η αποζημίωση αλλά και πολλά δεδουλευμένα... Και μιλάμε για χρήματα 2,3 και 4 μηνών.

    ReplyDelete
  6. Πως να πάει μπροστά η εφημερίδα όταν οι πραγματικοί δημοσιογράφοι είναι 1-2 και όχι παραπάνω. Οι υπόλοιποι είναι χομπίστες και δεν ξέρουν να γράφουν ούτε 2-3 αράδες... Σε μία σοβαρή εφημερίδα, οι περισσότεροι δεν θα έκαναν ούτε για καθαριστές. Διαβάστε την εφημερίδα και θα καταλάβετε...

    ReplyDelete
  7. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι η εφημερίδα χρειάζεται 10 μαργέλους μαζί για να την ξελασπώσουν από την οικονομική της κατρακύλα… και βέβαια αυτός είναι και ο λόγος που οφείλει σε εργαζόμενούς της μηνιάτικα…. πολλά μηνιάτικα που τους έχουν αναγκάσει να στείλουν και μηνύσεις εναντίον της Προόδου… και ξαφνικά ο μαργέλος σαν νέος επενδυτής και πάνω από όλα επιχειρηματίας (τα φράγκα δεν κάνουν τον επιχειρηματία), άρχισε να απολύει και να εκβιάζει με αστείες μεθόδους τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να συσπειρώνονται και να καταθέτουν μηνύσεις… κάντε υπομονή να δείτε σε λίγο τη γέλιο θα πέσει και που θα πάνε όλοι αυτοί ακόμα και πολιτικά πρόσωπα από την περιφέρεια θα εμφανιστούν εμπλεκόμενοι… το άλλο αστείο δε… είναι ότι θυσίασε ακόμα και τα νυχτερινά του κέντρα ο μαργελος… δεν κατάλαβε ότι η κοινή γνώμη δεν είναι κέντρα διασκέδασης… αλλά θα του κοστίσει όσο κατάλαβε… θα δείξει τι έχει καταλάβει… και εσείς μην χάνεστε γιατί είναι μεγάλο το ανέκδοτο και έχει πολύ πλάκα

    ReplyDelete
  8. Δημήτρη, το γνωρίζω ότι χρωστά ακόμα δεδουλευμένα. Δεν γνωρίζω αν έχουν πάρει όλοι το επίδομα αδείας του 2010.

    Πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν στην εφημερίδα σοβαροί και ικανοί δημοσιογράφοι υπό τη διεύθυνση του Κουταρνίθα; Ενός πρώην πωλωτή ποτών, που τον προσέλαβε ο Διαμαντίδης (τραγικό λάθος) για το αστυνομικό ρεπορτάζ επειδή είχε μια "έφεση" στα σενάρια και τις συνομωσίες. Και τον έπεισε να "φάει" το Ζαχαριάδη και να κάνει τον ίδιο τον Κουταρνίθα διευθυντή! Αυτόν που δεν είναι σε θέση να γράψει 3 γραμμές που να βγάζουν νόημα...

    ReplyDelete
  9. Ανώνυμε 11:50, μην ξεχνάς ότι η εφημερίδα έφτασε σε αυτό το σημείο κάτω από την "εμπνευσμένη" διεύθυνση του Κουταρνίθα. Ο οποίος την έκανε φυλλάδα, χειρότερη κι απ' την "ΕΞΟΡΜΗΣΗ" του Λαλιώτη και του ΠΑΣΟΚ.

    Οσοι Μαργέλοι κι αν βρεθούν, όσο υπάρχει ο Κουταρνίθας και όσο κάνουν τα παιχνίδια τους στην εφημερίδα οι Κρεμαστινός, Νικητιάδης και Χατζηδιάκος, σωτηρία δεν υπάρχει.

    ReplyDelete
  10. Αγαπητέ Swell χθες μέσα στην εφημερίδα ''Πρόοδος'' ο Μαργέλλος έβαλε τις φωνές στον Καλαμπούρη και σε 1-2 δημοσιογράφους, επειδή δεν ξέρουν να γράφουν σε υπολογιστές.... Να και μία παγκόσμια πρωτιά.

    ReplyDelete
  11. Ανώνυμε 9:37, δεν μου κάνει εντύπωση. Ο Κουταρνίθας ο ίδιος δίνει το "καλό" παράδειγμα, γιατί εκτός από computer δεν ξέρει ούτε ελληνικά. Γι' αυτό οι δημοσιογράφοι που έχει προσλάβει στην εφημερίδα, είναι ανάλογων "προσόντων". Για να μην αισθάνεται απειλή. Ο ανασφαλής με τα εικονίσματα.

    ReplyDelete
  12. Πέρασα και εγώ για λίγο απο την Πρόοδο.. Αλλα αυτά που ανακάλυψα μετα απο έρευνα 20 ημερών, προτιμώ να τα πουλήσω... O Μαργέλλος εις γνώση του μπαλώνει τρύπες, για να μή ξεσπάσει σκάνδαλο και πάνε φυλακή... Άλλη μια υπόθεση ασυδοσίας και διαφθοράς όπως σε κάθε τί δημόσιο... Τι να κάνει ο άνθρωπος, τον αναγκάζουν να πληρώσει τα σπασμένα για να παραμείνει ο χαιδεμένος τους...

    ReplyDelete
  13. SKLRS, τέτοιοι άνθρωποι δεν πηγαίνουν φυλακή στην Ελλάδα. Αν σου απαριθμούσα τέτοιες περιπτώσεις, θα 'βγαινε σεντόνι.

    Τί λόγο είχε ο Μαργέλλος να μπει σ' αυτή την ιστορία; Υπήρξαν μέλη του ΔΣ στο παρελθόν, που μόλις κατάλαβαν τι συμβαίνει, παραιτήθηκαν.

    Ο Κουταρνίθας δεν είναι ο χαϊδεμένος τους. Τους τον "φόρτωσε" ο Διαμαντίδης με τη διαθήκη. Αυτοί βέβαια του είχαν προηγουμένως "φορτώσει" τη "γυναίκα" του από μια ανατολική χώρα, την οποία ακόμα έχει στο pay-roll η εφημερίδα.

    Δες, αν θες, τις σχετικές με την Πρόοδο, τον Κουταρνίθα και τα μέλη του ΔΣ αναρτήσεις για να δεις το "μεγαλείο" της ιστορίας.

    ReplyDelete
  14. re paidia epeidh diavazw diafora telika ti merous tou logou einai o Margelos....to paidi me ta 5 proswpa?

    ReplyDelete
  15. Ανώνυμε 12:49, δεν ξέρω να σου πω αν είναι με ένα, ή δύο, ή πέντε πρόσωπα.

    ReplyDelete
  16. swell,telika h proodos agorasthke apo ton Margelo?pisteuw tha thn anevasei sta upsh....sumfwneis?

    ReplyDelete
  17. Λες να γίνει ο Φυντανίδης της Ρόδου; Σοβαρέψου!

    ReplyDelete
  18. swell,giati?dn ton thewreis ikano?pisteuw exei deiksei kala stoixeia sthn olh epixeirhmatikh poreia tou....

    ReplyDelete
  19. Αν εννοείς το Soho, τα έχει όντως καταφέρει. Να λειτουργεί περισσότερες ώρες από τους ανταγωνιστές του, με την κάλυψη της αστυνομίας...

    ReplyDelete
  20. swell,to thewreis toso kako na to kaluptei h astunomia?

    ReplyDelete
  21. Eσύ τι λες; Οι άλλοι να υποχρεώνονται να χαμηλώσουν την ένταση της μουσικής κια το Soho υπεράνω...

    ReplyDelete
  22. eee swell...ta kala magazia exoun k geres plates....et
    si dn einai?

    ReplyDelete
  23. Νάου γιου αρ τόκινγ.

    ReplyDelete
  24. Ενημερωτικά κάποτε πέρασα κι εγώ από την πρόοδο... και πιστεύω ότι τρίζουν τα κόκκαλα του μακαρίτη, του Διαμαντίδη. Ενημερωτικά επίσης ο Καλαμπούρης πάλι τις έφαγε στο δρόμο... Εκπέμπει αγάπη αυτός ο άνθρωπος!

    ReplyDelete
  25. Ανώνυμε 23:28, η εφημερίδα πληρώνει τις επιλογές του Διαμαντίδη. Μπορείς, σε παρακαλώ, να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το ευτυχές γεγονός με τον Κουταρνίθα.

    ReplyDelete
  26. o Koutarnithas mexri pote htan sthn proodo? dn nomizw na einai akomh....

    ReplyDelete
  27. Η εφημερίδα δεν γίνεται να αγοραστεί. Είναι ιδιοκτησία του Ιδρύματος. Ο Μαργέλλος έδωσε μέχρι στιγμής μερικά χρήματα (γιατί δέν τους έστελναν ούτε τσίγκους) και πήρε το "management", του είπα κατάμουτρα πως δέν αξίζει να ασχοληθεί, μα τον αναγκάζουν άλλοι "απο πίσω"... Όσα τον βοήθησαν να βγάλει τόσα χρόνια, θα του τα φάνε τώρα, και με το παραπάνω... Δέν έχει τους ανθρώπους να στελεχώσει μια εφημερίδα, και οι επιλογές του μέχρι στιγμής είναι τραγικές... Ξεχάστε την Πρόοδο όπως την ξέρατε... Κυκλοφορεί εκεί μέσα ένας τύπος χειρότερος απο τον Καλυβούρη, που τάζει και αυξήσεις... Να μήν τον κράξω απο τώρα, μπας και είναι νωρίς ακόμα για "γιαούρτωμα"...

    ReplyDelete
  28. Swell
    γεια σου εμαθες τα νεα της Προόδου ; το προσωπικο εκανε επισχεση εργασιας εκτος απο καποιους ρουφιανους και φελλους

    ReplyDelete
  29. Greetings from Australia - I heard that Mr "professional" Kalibouris is still director of the newspaprer Proodos and not in pension! Pssst Rhodes'oldest paper mut be carefull not become "downunder" like Australia!! In our state he will be not director but facility manager in prison (for the fraud he done in the past)
    In greek we say as wisdom "o troxos gyrnei kai o kalibouris mia mera tha tin faei!"

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...