October 6, 2013

Οι δικοί μας über alles


Έξαλλος είναι ο Δένδιας με την καταγγελία του Τσίπρα ότι παρακολουθούνται από την ΕΥΠ το δικό του τηλέφωνο αλλά και άλλων Συριζαίων. Ο Δένδιας κάλεσε τον Τσίπρα να διαψεύσει την καταγγελία ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Διαφορετικά, είπε, θα είναι υπόλογος απέναντι στην πολιτεία.

Ο Δένδιας θεωρεί ότι ξεχάσαμε ήδη τα δεκάδες στοιχεία με περιπτώσεις, όπου οι υπηρεσίες του Υπουργείου του συνεργάζονται στενά με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Θεωρεί ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά γίνονταν κάτω από τη μύτη του. Προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε το γεγονός ότι απομακρύνθηκε ο αξιωματικός της ΕΥΠ που είχε αναλάβει την έρευνα για τη Χ.Α., επειδή είχε σχέσεις με την οργάνωση. Γνωρίζει ο Δένδιας ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξει την ΕΥΠ, όπως δεν μπόρεσε να ελέγξει την διείσδυση της Χ.Α. στην αστυνομία. Παρ' όλα αυτά όμως προκαλεί τον Τσίπρα και τη λογική όλων μας, αρνούμενος ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, καλύπτοντας έτσι τους δικούς του, τους υφισταμένους του.

Γνωρίζουμε ότι ο Δένδιας ανήκει σε ένα κόμμα που είχε ανέκαθεν στενή σχέση με το παρακράτος. Ανήκει σε ένα κόμμα που δεν δίστασε ποτέ να χρησιμοποιήσει τα μέσα και τους τρόπους του παρακράτους. Αυτό δεν αποτελεί χαρακτηριστικό της ελληνικής Δεξιάς μόνο. Το ίδιο συνέβαινε και σε άλλες χώρες όπου υπήρχε δεξιά κυβέρνηση. Η ιδιαιτερότητα της Ελλάδας έγκειται στο γεγονός ότι εμείς αυτή τη δεξιά την κάναμε κυβέρνηση και την ανεχόμαστε ακόμη.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...