February 17, 2007

Ζωΰφια (1)

Ο Μάνος Χατζηδάκις είχε μία δεκάλεπτη καθημερινή εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα. Κάθε μέρα ανακοίνωνε τον τίτλο του σχολίου και μετά το ανέπτυσσε. Μια μέρα βγαίνει στον αέρα και εκφωνεί τον τίτλο του σχολίου: "Πρωϊνά, μεσημβρινά και απογευματινά ζωΰφια της δημοσιογραφίας" και συνεχίζει "κυρίες και κύριοι το σημερινό θέμα θεωρείται λήξαν από τον τίτλο του, γειά σας."


Το φθινόπωρο του 2002 έγινε ένα τραγικό δυστύχημα στις εγκαταστάσεις της MOTOR OIL στους Αγίους Θεοδώρους, όπου έχασαν τη ζωή τους 3 εργαζόμενοι. Για το ζωΰφιο Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος παρουσίαζε τότε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο MEGA, το δυστύχημα δεν έγινε ποτέ αφού δεν αναφέρθηκε ποτέ. Ο αντικειμενικός και έγκυρος δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου δεν ανέφερε το δυστύχημα γιατί MOTOR OIL και MEGA ανήκουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ο αντικειμενικός και έγκυρος δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του (διάβαζε ανασφαλής), που ποτέ δεν ανέχθηκε δίπλα του άλλον ικανό άνθρωπο. Η λίστα με τους ή τις δημοσιογράφους που οδηγήθηκαν σε παραίτηση είναι ατέλειωτη. Θα αναφέρω μόνο τρία ονόματα: Μαρία Χούκλη, Ειρήνη Νικολοπούλου και Σταύρος Θεοδωράκης. Οι δύο πρώτες έφυγαν από το MEGA και ο τελευταίος από τον ALPHA.

Άραγε ο Μάνος Χατζηδάκις φανταζόταν ότι ένα ζωΰφιο μπορεί να εξελιχθεί τόσο πολύ; Στην Ελλάδα φαίνεται ότι μπορεί...


18 comments:

  1. Πολύ ωραίο.

    ReplyDelete
  2. Είναι κι άλλοι. Δεν είναι μόνο αυτοί οι τρεις.

    ReplyDelete
  3. s'afti ti hora iparhun trion idon dimosiogragoi. Oi dimosiografoi- epihirimaties, oi dimosiografoi- kano katagelia (opiadipote katagelia) mono kai mono gia na kano kati, kai oi DIMOSIOGRAFOI, tus opious tus ehun hesmenus oloi. Katantia

    ReplyDelete
  4. @Off: Καλημέρα και καλωσόρισες, σου διέφυγε μία ακόμη εταιρία: Αυτή των μονίμων γλυψυματιών της όποιας εξουσίας.

    ReplyDelete
  5. Εδώ λέμε τα αυτονόητα! Με τα απίστευτα λεφτά που παίρνουν, τι περιμένετε να κάνουν; Να πάνε κόντρα στα αφεντικά τους; Οι μοναδικές φορές που παραιτήθηκε κάποιος από τους πρωτοκλασάτους (λέμε τώρα) της ενημέρωσης από ένα κανάλι για να πάει σε άλλο ήταν γιατί θα τσέπωνε περισσότερα. Εγώ αναρωτιέμαι, τι είναι εκείνο που κάνει τον Χατζηνικολάκη ή την Στάη καλύτερους από την Χούκλη, για παράδειγμα, ή εν προκειμένω από τον οποιονδήποτε άλλο newscaster;
    Εδώ η Τρέμη έχει καθιερώσει στο δελτίο των οχτώ του MEGA το Πεντάλεπτο της Μαριάννας (μία είναι η Μαριάννα!)κι επ' αυτού θα μπορούσε να γράψει κανείς βιβλίο ολόκληρο (γιατί γίνεται, και σε τι εξυπηρετεί). Μήπως τελικά φταίει ο στρεβλός με τον οποίο έχει μάθει ο μέσος τηλεθεατής να βλέπει ειδήσεις;

    ReplyDelete
  6. @Neptunus: Καλημέρα, έχεις απόλυτο δίκιο. Σωστή και η αναφορά στη μεγάλη Μαριάννα. Αυτό που θαυμάζω σ' αυτήν είναι η ικανότητά της να "απομνημονεύει" λογίδρια. Τώρα βέβαια γιατί η κυρία-δεν-είδα-το-DVD εννοεί να μας "ενημερώνει" για κάθε κίνηση και δραστηριότητα της Μαριάννας, φαντάζομαι ότι δεν έχει σχέση το ότι είναι γυναίκα του αφεντικού της κας-δεν-είδα-το-DVD.

    ReplyDelete
  7. Ομως τοσο η συμπαθεστατη πανυψηλη Μαρια,οσο και η Ειρηνη,πηγαν στη ΝΕΤ και στην ΕΤ1 αντιστοιχα,παρουσιαζοντας το καθημερινο βραδυνο δελτιο ειδησεων και το καθημερινο μεσημεριανο δελτιο ειδησεων αντιστοιχα.Προφανως η αξια τους επιβραβευτηκε,ενω ο εν λογω κυριος βοσκει στο ALTER,μη ξεροντας τι θα γινει στη συνεχεια........Που αν βαλουμε ολους και ολες τις newscasters της Ελλαδας στη σειρα,η προαναφερθεισα Μαρια τους ξεπερναει στο υψος και εχω την εντυπωση οτι και το ιδιο ισχυει και σε συγκριση της με τους τσολιαδες της προεδρικης φρουρας.Ευτυχως,εχουμε και τη Χουκλη να βλεπουμε τα βραδια στις ειδησεις ν' ανοιγει το ματι μας.Αμαν πια με τις κακασχημες των αλλων δελτιων!

    ReplyDelete
  8. @Anonymous 14/7: Πόσο δίκιο έχεις... Και μια πληροφορία: Ψηλότερη από τη Μαρία είναι η Ειρήνη. Ρίχνει και σε μένα μισό κεφάλι που είμαι 1,86!

    ReplyDelete
  9. Η Ειρήνη Νικολοπούλου είναι πραγματικά εξαιρετικά όμορφη γυναίκα και διατηρείται πολύ καλά. Δεν είναι όμως τόσο ψηλή. Εγώ είμαι 1.80 και πρόσφατα πέρασε δίπλα μου. Χάζευα το πρόσωπο και τη φιγούρα της και δεν πρόσεξα τίποτα άλλο.

    ReplyDelete
  10. @Anonymous 23/1: Πάνω απ΄όλα είναι αξιοπρεπής. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

    ReplyDelete
  11. δεν την ηξερα την ιστορια...με το ζωυφιο ...αφορμη ο Χατζηδακις

    ReplyDelete
  12. @Pentanostimi: Ο Χατζηδάκις είχε καταλάβει από τότε τον εσμό των δημοσιογράφων, και τον είχε περιγράψει με 6 λέξεις!

    ReplyDelete
  13. Αναφερεις μονο το
    δυστύχημα στις εγκαταστάσεις της MOTOR OIL οτι δεν το ανεφερε,γιατι ανεφερε τα fake τιμολογια του Κουρη στο ALTER?

    ReplyDelete
  14. @Anonymous: Εχεις δίκιο, αλλά το Φλεβάρη του 2007 δεν είχε "σκάσει" ακόμη το θέμα των τιμολογίων του Κουρή. Και, πίστεψέ με, οι δύο αδελφοί Κουρή, στην απατεωνιά είναι ίδιοι.

    ReplyDelete
  15. Στα αστικά τηλεοπτικά δυκτια αυτη τη στιγμή εκτος απο τον Χ"νικολαου δεν εχω ακούσει απο αλλον καποια αυτοκριτική , τον οποίο δεν εχω δει να διακόπτει συνομιλητή αν αυτο που λεει δεν του αρέσει σε αντίθεση με τους υπολοίπους ...
    Η ανάρτηση μάλλον εκπέμπει υποκρισία και ισως κάποιο φθόνο διότι σε όποιο!!! σταθμό μεταδίδει τις ειδήσεις το δελτίο εχει την μεγαλύτερη θεαματικότητα.
    Μάλλον ο σχολιαστής έχει σχέση με ζωύφιο , διότι φέρεται σκουληκιάρικα! ;-)))

    ReplyDelete
  16. Aνώνυμε, το ποιό δελτίο έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, σημαίνει για σένα ότι είναι σοβαρός ο άνκορμαν; Όταν ήταν το δελτίο του ΜEGA πρώτο αυτό έκανε την Τρέμη σοβαρή;

    Για το πολυ συγκεκριμένο ατόπημα που θίγω εγώ, ούτε κουβέντα;

    ReplyDelete
  17. Προφανώς, ο μακαρίτης και φοβερά ταλαντούχος Μάνος, είχε δει το σχετικό documentary http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hellstrom_Chronicle
    που είχε ως θέμα ότι οι κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν, ως μοναδικό είδος ζωυφίου, ακόμη και μια πυρηνική καταστροφή που θα εξαλείψει κάθε άλλο είδος ζωής!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ, ο Μ.Χ. ήταν έτη μπροστά από την εποχή του αλλά και από την κοινωνία.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...