February 22, 2007

Ανεπρόκοποι

Πριν λίγες μέρες, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος κάνοντας στροφή επί τόπου στη Βασ. Σοφίας χτύπησε μία μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο αναβάτης της.

Πολύ συχνά το πρωί, βλέπω τον εν λόγω "κύριο" Πάκη - θα εξηγήσω τα εισαγωγικά παρακάτω - να παραβιάζει το κόκκινο φανάρι πίσω από το Πεντάγωνο, στη γωνία Αγγ. Σικελιανού και Δημοκρατίας στο Ν. Ψυχικό. Και το κάνει αδιαφορώντας αν έρχεται αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα ή αν το οδόστρωμα είναι βρεγμένο. Βέβαια δεν οδηγεί ο Πάκης. Η σεμνότητα και η ταπεινότητά του του επιβάλλουν να έχει οδηγό - δύο σε ένα. Ο σωματότυπος του οδηγού ταιριάζει σε αυτόν του μπράβου.




Το σκηνικό: Μπαρ στην περιοχή του Hilton πριν μερικά χρόνια. Γιορτάζει δημοσιογράφος της εφημερίδας ΓΝΩΣΗ (προεκλογικό τότε εγχείρημα του ΠΑΣΟΚ) και έχει καλέσει, ανάμεσα σε άλλους, τους Πάκη Παυλόπουλο και Πάνο Παναγιωτόπουλο. Κάθονται στο ίδιο τραπέζι και την πέφτουν πολύ χοντρά στην κοπέλα που σερβίρει. Το επίπεδο είναι πολύ ψηλό: Πως σε λένε, τι θα κάνεις μετά και άλλα τέτοια εμπνευσμένα. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, δηλαδή, αποτελούν την ενσάρκωση του ήθους και του μεγαλείου.

Αδέλφια μου αλήτες... τραγουδούσε ο Τόλης Γκερέκος. Τώρα, αν ακόμη δεν κατάλαβες τα εισαγωγικά, κακώς μπήκες σ' αυτό το blog. Σου συνιστώ τα blogs των Χριστόδουλου και Μπάρμπα Μητούση (αν έχουν).


4 comments:

  1. O Προκόπης την έπεσε στην κοπέλα; Μήπως ήταν Αλβανίδα; Γιατί εκεί έχει πέραση η μπογιά του, αφού όλοι οι Αλβανοί σωματέμποροι είναι προστατευόμενοί του.

    ReplyDelete
  2. Δεν εκπλήσσομαι!
    Το επίπεδό τους όλα τα επιτρέπει!

    ReplyDelete
  3. @Marianaonice: Ε, βέβαια το επίπεδο και το ήθος του είναι τόσο ψηλά, που έχουν βυθιστεί στην κοπριά.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...