February 23, 2007

Θέατρο σκιών

Η σκηνή: Χθεσινές ειδήσεις του MEGA.
Το έργο: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Οι πρωταγωνιστές: Τρέμη, Στάη, Πρετεντέρης, Γεωργιάδης (ΝΔ), Στρατούλης (ΣΥΝ).



Οι οικοδεσπότες προκαλούν τον Στρατούλη για το θέμα των κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν στα ΜΑΤ. Δεν θα έπρεπε λένε ο Συνασπισμός να επιτρέπει στους κουκουλοφόρους να διαδηλώνουν δίπλα του. Ο Στρατούλης λέει ότι οι αριστεροί δεν θα γίνουν αστυνομία και προσθέτει ότι δεν γνωρίζει ποιός κρύβεται κάτω από τη κουκούλα. Με δεδομένο ότι με κουκούλες κυκλοφορούν ενίοτε και οι αστυνομικοί και ότι υπάρχουν καταγγελίες πολιτών που είδαν κουκουλοφόρους να αποβιβάζονται από αστυνομικά λεωφορεία, μάλλον έχει δίκιο ο Στρατούλης.
Ο Πρετεντέρης συνάγει από τα παραπάνω ότι ο Συνασπισμός αποφεύγει να καταδικάσει τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές. Κι αυτό, λέει, παρά το γεγονός ότι τέτοια γεγονότα κάνουν τεράστια ζημιά στο αριστερό κίνημα. Δηλαδή, εμμέσως ο Πρετεντέρης αποκαλεί τους αριστερούς μαζόχες. Το ξέρατε; Όχι πως είναι μαζόχες οι αριστεροί. Το ότι ο Πρετεντέρης είναι και ψυχαναλυτής.
Ο Γεωργιάδης, που πνευματικά κινείται στο σύμπαν, μη αντιλαμβανόμενος τι γίνεται γύρω του, ισχυρίστηκε ότι ο Συνασπισμός καλύπτει και υιοθετεί τους κουκουλοφόρους, αν δεν αποτελούν κομμάτι του! Όπως είχε πει ο Μαρξ, τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς.

1 comment:

  1. Φασιστόμουτρο ο Πρετεντέρης.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...