March 1, 2007

Άνοιξη



Καλό μήνα! Σήμερα μπαίνει η άνοιξη - υποτίθεται. Σε ό,τι αφορά την εποχή, πότε ήρθε κι έφυγε ο χειμώνας, για να μπει η άνοιξη; Σε ό,τι αφορά το πώς αισθάνομαι, φροντίζουν όλοι να είμαι χάλια. Α, παρέλειψα να σας πω ότι είμαι υπεραισιόδοξος.

Όπως καταφέραμε να κάνουμε το περιβάλλον, μας τελείωσαν οι εποχές. Κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Το πολύ γέλιο θα πέσει το καλοκαίρι. Που θα είναι πολύ ζεστό, θα υπάρχει λειψυδρία και η ΔΕΗ θα μας ψοφήσει στις διακοπές ρεύματος γιατί, λέει, δεν χιόνισε τον χειμώνα, οπότε τα υδροηλεκτρικά εργοστάσιά της μην έχοντας νερό, δεν μπορούν να παράξουν ρεύμα. Η ΔΕΗ, όντας σύγχρονη εταιρία με το μάτι στο μέλλον, περιμένει να χιονίσει για να δουλέψουν οι μονάδες παραγωγής. Βλέπετε, δεν γίνεται διαφορετικά, γιατί στην Ελλάδα σπανίως έχει ήλιο, οπότε αντικειμενικά δεν μπορούμε να εκμεταλλευθούμε την ηλιακή ενέργεια. Σε αντίθεση με τις Σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες λούζονται στον ήλιο 12 μήνες τον χρόνο και γι’ αυτό έχουν προχωρήσει σημαντικά στην παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο. Ούτε έχουμε ανέμους στην Ελλάδα που θα μας επέτρεπαν να παραγάγουμε ενέργεια, κάτι που γίνεται ευρέως στη Γερμανία και την Αυστρία. Ως γνωστόν, αυτές οι χώρες περιβάλλονται από θάλασσα, γεγονός που ευνοεί την δημιουργία ανέμων.

Γι’ αυτό όταν ακούτε στην Ελλάδα ότι απαγορεύεται ο απόπλους των πλοίων λόγω θυελλωδών ανέμων, μην το πιστεύετε. Τα πλοία δένουν στα λιμάνια γιατί τα πληρώματα, κλεισμένα για μέρες στα πλοία, αποφασίζουν μερικές φορές να το παίξουν Βαρθολομαίοι.


Ο αδελφός του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Ψωμιάδη, δήλωσε ότι το μόνο λάθος που έκανε η αστυνομία στον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή (ξέρετε αυτός που τσακώθηκε με τη ζαρντινιέρα) ήταν ότι (η αστυνομία) το έκανε φανερά. Έπρεπε (είπε) να τον μπουζουριάσουν και να το κάνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο αδελφός του Ψωμιάδη κατέχει δημόσια θέση. Είναι σαφές ότι του χρειάζεται ζαρντινιέρα.

Ο Καραμανλής πρέπει να χαίρεται (εκτός από τους κουμπάρους των υπουργών του και τις γκόμενες των στελεχών του) και τους αδελφούς τους. Κι εμείς να χαιρόμαστε που η Νέα Δημοκρατία είναι όντως κόμμα του μεσαίου χώρου, όπως επιβεβαιώνουν καθημερινά τα στελέχη της.

2 comments:

  1. Περί ΔΕΗ:
    Η ΔΕΗ μετά από την επιτυχημένη παρουσία της στο χώρο της ενέργειας προχώρησε και στο χώρο των τηλεπικοινωνιών με την Tellas.

    Να θυμηθούμε μερικές επιτυχίες :
    -Διακοπές ρεύματος λόγω ακάθαρτων καλωδίων και ελλείψεων μονωτήρων και άλλων κρίσιμων για τη λειτουργία του ηλεκτρικού δικτύου ανταλλακτικών.
    -Προαναγγελίες διακοπών ρεύματος λόγω ανορθολογικού τρόπου παραγωγής. (τα διαβάσατε στο άρθρο).
    -Αύξηση της κιλοβατώρας όταν δεν βρέχει αλλά, ποτέ μείωση της.
    -Εισπράκτορας (μέσω εκβιασμού) των υπηρεσιών της άλλης επιτυχημένης δημόσιας επιχείρησης, της ΕΡΤ. Και οι τάφοι που έχουν ρεύμα πληρώνουν ΕΡΤ !
    -Υποστηρικτής καταπατητών και αυθαιρέτων. Αφού παρέχει ρεύμα χωρίς κανένα έλεγχο.
    -Συνυπεύθυνη για τον ελλιπή φωτισμό των δρόμων.

    Και το ερώτημα μου είναι :
    Αγαπητό swell υπάρχει τρόπος να σαρώσουμε τους καρεκλο-Κένταυρους;

    ReplyDelete
  2. Και τι μας περιμένει ακόμη.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...