March 15, 2007

Κέραμοι




Ο γνωστός (για τις προοδευτικές του αντιλήψεις) βουλευτής της ΝΔ Ν. Γεωργιάδης δήλωσε τα εξής: «Όταν οι απόψεις Πάγκαλου γίνουν απόψεις ΠΑΣΟΚ, τότε το ΠΑΣΟΚ θα μπει σε τροχιά εξουσίας».

Συμπέρασμα: Όταν η Ελλάδα αποκτήσει Σοβαρούς πολιτικούς, τότε εμείς θα πάψουμε να έχουμε την αίσθηση ότι ζούμε σε μπουρδέλο.

Ωραίοι οι πανηγυρισμοί για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη (όπως λέμε Εθνική Οδός Αθήνα-Θεσσαλονίκη). Αναρωτιέται κανείς για τις επιπτώσεις από τον διάπλου εκατοντάδων τάνκερς από το Αιγαίο; Μην σκέφτεστε ότι τα ίδια πλοία περνούν από το Αιγαίο και τώρα (πριν τον αγωγό), γιατί λόγω χρόνου και κόστους τα Δαρδανέλια είναι ασύμφορα, οπότε πολλά τάνκερς προτιμούν άλλους σταθμούς φόρτωσης. Kαι όλα αυτά, με δεδομένο ότι το Λιμενικό είναι άλλη μια ελληνική υπηρεσία που φροντίζει να αποδίδει πάντα μέσα στο πλαίσιο των ελληνικών standards; Αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε συχνά μεγάλες καφέ κηλίδες στη θάλασσα. Είναι από το πλύσιμο των σεντινών των πλοίων, που το κάνουν στη μέση της θάλασσας, κάτι που απαγορεύεται ρητώς.

Το Λιμενικό είναι υποχρεωμένο να κάνει ακρόαση στο κανάλι 16 VHF 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο. Ποτέ δεν έχω πάρει απάντηση από το Λιμενικό, αν και το έχω καλέσει εκατοντάδες φορές. Πριν χρόνια στις Καμάρες Σίφνου, αποφασίζω να πάω στο Λιμεναρχείο να ζητήσω τον καιρό για την επόμενη μέρα που θα έφευγα. Μπαίνω στο Λιμεναρχείο και βρίσκω έναν μόνον αξιωματικό κι αυτόν να διαβάζει αθλητική εφημερίδα. Ο διάλογος:

Εγώ: Καλημέρα, τι πρόβλεψη έχετε για αύριο;
Λιμενικός: Γιατί;




1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...