April 26, 2007

Αιγαίος ωκεανός


 

Ο Αιγαίος ωκεανός είναι, όπως όλοι οι ωκεανοί, αχανής. Οι ωκεανοί γενικώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να αστυνομευθούν. Ο Αιγαίος ωκεανός ειδικώς είναι αδύνατο να αστυνομευθεί, από το Λιμενικό Σώμα. 

Στο πλαίσιο αυτής της (αντικειμενικής) αδυναμίας το Λιμενικό Σώμα ψάχνει τώρα να εντοπίσει ένα καΐκι με δεκάδες λαθρομετανάστες (λέξη που αντικατέστησε το λήμμα πρόσφυγας – αυτό το χρησιμοποιούσαμε προ παγκοσμιοποίησης). Το αχανές του Αιγαίου ωκεανού επέτρεψε στον καπετάνιο του καϊκιού να φτάσει απαρατήρητος μέχρι την Κέα. Το καΐκι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται τώρα κάπου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου. Το έργο αυτό είναι πολύ δύσκολο για το Λιμενικό γιατί τα δύο νησιά απέχουν μεταξύ τους 3500 μίλια.

Εάν το Λιμενικό καταφέρει να εντοπίσει τελικά το καΐκι, πρέπει να παρασημοφορήσει τον καπετάνιο του γιατί κατάφερε να διασχίσει μ’ ένα μικρό σκάφος έναν ολόκληρο ωκεανό, τον Αιγαίο. Μετά, πρέπει να τον προσλάβει η Louis Cruises για να μην αντιμετωπίσει ξανά φαινόμενα τύπου Sea Diamond.

10 comments:

  1. Πολύ ωραίο!

    ReplyDelete
  2. Σε λίγο θάχουμε και με τους Ιταλούς Ιόνιο ωκεανό!

    ReplyDelete
  3. Αθάνατα ελληνικά στρατά.

    ReplyDelete
  4. Είσαι μαλάκας.

    ReplyDelete
  5. @Ανώνυμος: Πάλι όρθιος μπροστά στον καθρέφτη στέκεσαι;

    ReplyDelete
  6. Αγαπητέ φίλε. Και το εννοώ πίστεψε με, διακρίνω ότι είσαι συγγενής …. αν όχι ερωτευμένος ,όπως εγώ με το στοιχείο …….την Θάλασσα η οποία αποτελεί για εμένα μέσον ΖΩΗΣ.
    Στο θέμα τώρα …. Διάβασα ένα άρθρο σου που αφορά το ΛΣ …και ανέφερες για ελλειπή αστυνόμευση και μάλιστα επί δει λαθρομεταναστών .
    Η ακτογραμμή της χώρας μας είναι τέτοια σε μήκος που η ανεπάρκεια των μέσων καθώς και του έμψυχου προσωπικού του ΛΣ καθιστά το εν λόγο Σώμα σχεδόν ανενεργό στις απαιτήσεις που καλούνται εξ αντικειμένου να φέρουν εις πέρας.
    Δεν αποτελούν δικαιολογία τα παραπάνω αλλά έχουν την σημασία τους όταν η Πολιτεία τους παρέχει εφόδια μόνο για το θεα Αθήναι.

    ReplyDelete
  7. Ορίζοντας: Kαλησπέρα και καλωσόρισες θαλασσινέ! Στο κάτω μέρος της σελίδας θα δεις τις ετικέτες. Δες αυτές με τίτλο "Λιμενικό Σώμα" και ξανασυζητάμε.

    ReplyDelete
  8. Από την αρμόδια Διεύθυνση Ασφάλειας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, γίνεται γνωστό ότι κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2008, σε 767 περιστατικά παράνομης διακίνησης αλλοδαπών υπηκόων, συνελήφθησαν από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος σε όλη τη χώρα, συνολικά 12.847 λαθρομετανάστες και 201 διακινητές, ενώ κατασχέθηκαν 151 πλοία-λέμβοι και 11 οχήματα μεταφοράς αυτών.
    Επίσης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε 245 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν 320 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν 42 κιλά & 111,6 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη, 169 κιλά & 741,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 39 αυτοσχέδια τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη, 63 κιλά & 338 γραμμάρια χασισέλαιο, 283 σπόροι κάνναβης, 17 δενδρύλλια κάνναβης, 25 κιλά & 391,6 γραμμάρια ηρωίνη, 10 δισκία κωδεϊνη, 299,2 γραμμάρια, 165 δισκία και 55 ml μεθαδόνη, 1 κιλό & 323,7 γραμμάρια κοκαΐνη, 2 δισκία έκσταση, 552 δισκία και 12 υπόθετα ηρεμιστικά και 1 χαρτάκι LSD.
    Τέλος, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του ΥΕΝΑΝΠ, γίνεται γνωστό ότι, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2008, με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, παρασχέθηκε βοήθεια σε 1360 άτομα, σε συνολικά 144 περιστατικά.

    ReplyDelete
  9. Οι παραπάνω αριθμοί δεν συμφωνούν με τις απόψεις σου φίλε μου...

    ReplyDelete
  10. @Anonymous 13/11/08: Τα νούμερα αυτά τα δίνουν νούμερα. Το τι γίνεται στα νησιά με το θέμα των "λαθρομεταναστών" το ξέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...