August 16, 2007

Κοινός νους


Το πρόβλημα με τον κοινό νου στην Ελλάδα, είναι ότι δεν είναι καθόλου κοινός. Γι’ αυτό ακούμε τους δυο κόκορες, το Μητσοτάκη και το Λαλιώτη ντε, να κοκορομαχούν. Την αρχή έκανε ο βασιλιάς του τικ (όχι του ρολογιού, του άλλου που ανεβοκατεβάζει τους ώμους σαν να τινάζει ξεσκονόπανο).


Αποκάλεσε το George παιδάκι, άρα ανίκανο να κυβερνήσει. O.k. Κι ο ίδιος όταν κυβέρνησε, μήπως ωφέλησε τη χώρα; Βέβαια, πρέπει να δεχτώ ότι εισήγαγε τη λογική της νοθείας, να έχουμε να πορευόμαστε σε δύσκολες εποχές. Η κόρη του όμως που είναι φτυστή ο πατέρας της (διευκρίνιση: θεωρώ τα άλογα από τα ομορφότερα και συμπαθέστερα ζώα – τα πραγματικά όμως) είναι κατάλληλη να κυβερνήσει; Έτσι νομίζει και θέλει. Για να κάνει την Ελλάδα κανονικό προτεκτοράτο της Αμερικής, με τη βοήθεια των λεφτάδων φίλων της, που όλοι τους αποτελούν την ενσάρκωση της ηθικής, όπως ακριβώς και ο πατέρας της.

Από την εκχυλίζουσα ηθική και την προσήλωση του Καραμανλή στους θεσμούς, θα πάμε σε εκλογές το Σεπτέμβρη. Για να κουκουλώσει το σκάνδαλο των ομολόγων. Κι επειδή μπροστά έχει ανηφόρα, προσωπικά, θα κατέβω σ’ αυτήν τη στάση.

8 comments:

  1. Ωραία τα λες, αλλά είναι κανείς ικανός να κυβερνήσει σε αυτό το μπουρδέλο την Ελλάδα που κυριαρχεί η διαφθορά, τουλάχιστον εκεί(μπουρδέλο) ότι πληρώνεις και βλέπεις το έχεις, εδώ άλλο ψηφίζεις και άλλο σου βγαίνει.

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα Εφιάλτη,

    Κρίνοντας απ' το χθες, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κανείς, έστω κι ελάχιστα σοβαρός, να κάνει τη δουλειά. Οπότε σύντομα θα μας προκύψει μία από τα ίδια. Έχω σκεφτεί να προτείνω κάτι για τις εκλογές (τι να ψηφίσουμε, όσοι θα πάμε να ψηφίσουμε). Κάτι που θα βοηθήσει να σφίξουν κάποιοι χοντροί (από τη μάσα) κώλοι.

    ReplyDelete
  3. Δεν το πιστεύω, οτι αυτο το φάντασμα ζεί ακόμη και ασκεί εξουσία σε μια χώρα και κατευθύνει εναν λαό εδω και 50 χρόνια.
    Πότε επιτέλους το μίασμα θα εξαφανιστεί ; Δηλ. να το βουλώσει τουλάχιστον, μας άφησε που άφησε την κόρη ( αλλα με το επώνυμο που βολεύει ε ; )
    ...

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα Τζονάκο,

    Ξέχασες τον Κυριάκο, που το βλέμμα του είναι αντιγραφή του Τζακ Νίκολσον από το "Η φωλιά του κούκου".

    ReplyDelete
  5. Να ήταν μόνο η κόρη, ρε παιδιά, θα 'λεγα μικρό το κακό.Το γιο του τον ξεχάσατε;;;;;;;;;;;; Που ενδεχομένως έχει κληρονομήσει και τη "θετική" ενέργεια του μπαμπάαααα !!! Δε γλιτώνουμε από πουθενά :(Σε λίγο θα σκάσουν "μύτη" και τα εγγόνια!!!!

    ReplyDelete
  6. @ Ψυχή: Καλώς το κορίτσι.

    ReplyDelete
  7. Πριν σε διαβάσω απάντησα στο σχόλιο που μου άφησες και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο εδώ.

    ReplyDelete
  8. A, o Kυριάκο ειναι μορφωμένο παιντί, αμέρικαν κόλλετζ κι ετσι, οικογενειάρχης, καλλιεργεί απο τώλα ενα μπροφίλ για πρέζιντεντ οφ τηε γκάβερνμεντ...
    Ευγενικιά χορηγκία του μπαμπά....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...