August 17, 2007

Μία από τα ίδια




Έλλη, Μάρα, Νίκος γύρισαν. Μα δεν είχαν πει ότι θα ξεκινούσαν στις 20 Αυγούστου; Πήγαν να τη φέρουν οι δύο κυρίες στον Χατζηνικολάου κι ο τελευταίος στις πρώτες. Αλλά επειδή όλοι τους έχουν τον ίδιο όμορφο τρόπο σκέψης, την πατήσανε. Τους έτυχε βέβαια και η φωτιά στην Πεντέλη. Πρέπει να αναγνωρίσω όμως σε όλους την αυτοθυσία τους.


Ο Νίκος δεν ξέρω που έκανε διακοπές κι επέστρεψε ασμένως. Η Έλλη φαντάζομαι θα σταμάτησε απότομα τις πνευματικές αναζητήσεις με άλλους ανθρώπους του πνεύματος στην Ψαρού, γνωστή παραλία αναζητήσεων και ψυχικής ανάτασης. Τη μεγαλύτερη θυσία πάντως, την έκανε η Μάρα. Που χρειάστηκε να φύγει από την Πάρο, πριν προλάβει να αποφασίσει ποιας μπλε απόχρωσης θα είναι τα πλακάκια της πισίνας στο καινούργιο σπίτι! Άτιμο επάγγελμα!

Ένα άλλο θέμα που μου έκανε εντύπωση, είναι η ανωτερότητα της κας Τρέμη. Η οποία δεν εμφανίστηκε. Είναι η ώριμη δύναμη που δεν ανησυχεί για όσα κάνουν οι ποταποί ανταγωνιστές της. Κι έμεινε ο καημένος ο Στραβελάκης να τα βγάλει πέρα μόνος του. Εκτιμώ ότι τα χθεσινοβραδινά ratings του MEGA θα θυμίζουν θερμοκρασίες Νευροκοπίου το Γενάρη.

Ένα άλλο δυνατό στοιχείο της χθεσινής μέρας, είναι και η απόδοση του κρατικού (διάβαζε κυβερνητικού) μηχανισμού στην πυρκαγιά της Πεντέλης. Ενώ μας είχαν πει ότι μετά την π.* Πάρνηθα θα υπήρχε συνεχής επιτήρηση, τα εναέρια μέσα έφτασαν στην Πεντέλη αφού πρώτα η φωτιά είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις. Κι έτσι, άλλη μια φορά, η καταστροφή είναι τεράστια.

Τελευταίο θέμα οι εκλογές που αποφάσισε η κυβέρνηση να γίνουν στις 16 Σεπτεμβρίου. Τελευταίο, γιατί τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει με δεδομένο τον τρόπο που ψηφίζουμε. Βέβαια, η κυβέρνηση πετυχαίνει έτσι να μην ανοίξει η Βουλή και άρα να μην εμφανιστεί σ’ αυτήν ο Ζορμπάς. Μια άλλη παράπλευρη «απώλεια» είναι και η παρουσία των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ. Το Σαββατοκύριακο 7-9 Σεπτεμβρίου θα είναι στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός. Παραδοσιακά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πηγαίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο. Που είναι στις 16 Σεπτεμβρίου κι έχουμε εκλογές. Σατανικό σχέδιο του Καραμανλή. Ο Παπανδρέου ή δεν θα πάει ή θα πάει καθημερινή. Μα σε ποιον να μιλήσει μια καθημερινή μέρα; Στις Φιλιππινέζες; Ψηφίζουν οι Φιλιππινέζες;

*π: πρώην

5 comments:

  1. Εκλογές Μπικίνι !!!
    Ολοι με μαγιώ στις κάλπες.

    ReplyDelete
  2. Καλά, ρε swell, ούτε μια τόση δα αναφορά στον Ευαγγελάτο!!!Ο καημενούλης, θα ήθελε τόσο πολύ να ήταν χθες στο δελτίο του, αλλά οι καρχαρίες τον πρόλαβαν,γμτ!!!!
    Καλημέρα πέρα για πέρα :)

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα Ψυχή. Πως μου διέφυγε, απορώ! Ίσως επειδή είναι πολύ σκούρος, δεν φαινόταν στο ημίφως.
    Απολογούμαι γονυπετής.

    ReplyDelete
  4. Ο Ευαγγελάτος ήταν σκούρος; Δηλαδή γύρισε στο χρώμα της σκουράδας;

    ReplyDelete
  5. Kαλή ιδέα, λέω να πάω με το μαγιώ.
    Πράζ ;

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...