August 23, 2007

Αφασία



Κάηκε η μισή Ελλάδα. Κάηκαν δύο βουνά της Αττικής. Το πόρισμα Ζορμπά μόνο φωτεινή επιγραφή δεν έχει που να λέει "οι προμήθειες κατέληξαν στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομίας". Ακόμη και οι πέτρες κατάλαβαν γιατί επίσπευσε τόσο τις εκλογές ο θεσμικός Καραμανλής. Τόσο θεσμικός, που βάζει τον εν ενεργεία αρχηγό ΓΕΕΘΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. Τόσο θεσμικός, που ορίζει νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ 23 μέρες πριν τις εκλογές.

Ε λοιπόν παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκες χθες το βράδι από το MEGA, ο Καραμανλής παραμένει ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός και η Ν.Δ. προηγείται στην πρόθεση ψήφου. Πως είναι δυνατόν; Είναι, γιατί προφανώς βρισκόμαστε στην απόλυτη αφασία. Εκτός και αν το δείγμα που ρωτήθηκε, είναι μόνιμοι κάτοικοι Δαφνίου.

Πιθανότατα, το δείγμα δεν αντιλαμβάνεται τις ερωτήσεις και απαντά μονίμως «τρία πουλάκια κάθονταν». Είναι γεγονός ότι, ως άνθρωποι και επιστήμονες, οι Έλληνες διακρινόμαστε για τις ικανότητες επικοινωνίας που έχουμε.

Παλιά το εισιτήριο στα λεωφορεία είχε κόστος ανάλογο με τη διαδρομή που έκανε ο επιβάτης. Μπαίνει λοιπόν μια μέρα ένας κύριος σ’ ένα λεωφορείο κι ο εισπράκτορας τον ρωτάει για να του κόψει το αντίστοιχο εισιτήριο: «Που πηγαίνετε;» Κι ο κύριος απαντά: «Ε, κανά σινεμαδάκι.»

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...