August 30, 2007

Ελπίδα







Μετά από όλα όσα έγιναν τον τελευταίο μήνα, στην πολιτική με το πόρισμα Ζορμπά και την προκήρυξη των εκλογών για να θαφτεί αυτό, το κάψιμο περισσοτέρων από 2,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, τους 64 νεκρούς (74 από την αρχή του καλοκαιριού) και μια κυβέρνηση που, αντί να αναγνωρίσει τις τρομερές αδυναμίες της στη πρόληψη, το συντονισμό και την πυρόσβεση (η φωτιά στη Πελοπόννησο συνεχίζεται για 7η μέρα), αρέσκεται να εφευρίσκει τρομοκράτες. Και να προκαλεί έτσι ταξιδιωτικές οδηγίες από άλλες χώρες, που συστήνουν την αποφυγή της Ελλάδας. Μένει ακόμα να δούμε τι θα γίνει όταν θ’ αρχίσουν οι βροχές. Στα κανάλια τα δελτία ειδήσεων θα γίνουν πάλι μονοθεματικά: Θα ασχολούνται με τις πλημμύρες.

Κανείς από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν συζητά για τις πραγματικές αιτίες των πυρκαγιών. Και τι να πουν, όταν συμφώνησαν στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος για τον αποχαρακτηρισμό των καμμένων δασικών εκτάσεων. Μόλις χθες βγήκε στη δημοσιότητα ότι αποχαρακτηρίζονται 62,5 στρέμματα στην Πάρνηθα και παραχωρούνται στο Μοντ Παρνές (διαβάστε εδώ). Το απόλυτο τουμπεκί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για όλα όσα κάνει η εταιρία S&B του κολλητού τους Οδυσσέα Κυριακόπουλου στη Μήλο, που αφού κατέστρεψε τον Παρνασσό με την προηγούμενη εταιρία του «Βωξίτες Παρνασσού», τώρα ανέλαβε την ανάλογη περιποίηση της Μήλου κι ας πέφτουν τα πρόστιμα βροχή από την ΕΕ, επειδή το νησί προστατεύεται από τη συνθήκη NATURA 2000.

Με όλα αυτά τα δεδομένα και με το συγκεκριμένο ληστρικό εκλογικό νόμο, η επιλογή της αποχής ή του λευκού ή του άκυρου είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ ότι θα βοηθήσει το κόμμα που θα έρθει πρώτο σε έγκυρες ψήφους. Δηλαδή θα μας προκύψει πάλι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Το «πάλι» ισχύει και για τα δύο κόμματα. Επομένως ψηφίστε οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Άλλωστε το δις (πόσο μάλλον το πολλάκις) εξαμαρτείν, ανδρός (και γυναικός) μαλάκα! Και είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι στις εκλογές δεν κρίνονται τα κόμματα. Ο λαός κρίνεται βάσει αυτών που ψηφίζει. Κανονίστε να μείνουμε (πάλι) στην ίδια τάξη...

Η επιτυχία της χθεσινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα με κάνει να ελπίζω ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες που σκέφτονται, που βλέπουν μακρύτερα από τη μύτη τους, που είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν για κάτι πολύ σημαντικό: Την αναπνοή μας!


4 comments:

  1. Φοβάμαι όλα αυτά που γίνονται για μένα χωρίς εμένα.
    Φοβάμαι επίσης ότι το παιχνίδι είναι στημένο για να μας τα πάρουν.
    Κορώνα χάνουμε και γράμματα κερδίζουν δηλαδή.

    ReplyDelete
  2. Δε μ' λες... αληθεύει οτι αν βγεί κι ο ΛΑΟΣ τότε παίζει να έχουμε κυβέρνηση αλα-ιταλιάνα, συνασπισμού δηλαδή ;
    Αναρωτιέμαι μήπως αντίθετα απο άλλες φορές, φέτος η λευκή/άκυρη είναι η πιο λάθος ψήφος.
    Αναρωτιέμαι αν είναι υγιές να ψηφίζει κανεις άλλον απο αυτον που θα ήθελε, επειδη αυτο που θα ήθελε αποδείχτηκε ανεπαρκές.
    Αναρωτιέμαι πόση κάπνα μπήκε στο κεφάλι μου.

    ReplyDelete
  3. Δεν το θεωρώ πιθανό, επειδή και στα 2 κόμματα υπερέχουν οι έχοντες IQ χαλικιού.

    ReplyDelete
  4. ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...