October 1, 2007

Νέο μοντέλο ΝΔ




Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Στο ΠΑΣΟΚ συζητούν ακόμη για τα πρόσωπα. Λες και δεν κατάλαβαν το μήνυμα των εκλογών. Ο λαός δεν θέλει το καινούργιο μοντέλο της ΝΔ. Θέλει ένα πρόγραμμα που θα απαντά στις ανάγκες εκείνου του κόσμου που κάποτε (μέχρι το 1996) πίστευε στο ΠΑΣΟΚ. Θέλει οι υποψήφιοι πρόεδροι να καταθέσουν τις απόψεις τους για το αύριο. Να του πουν με ποιο τρόπο το ΠΑΣΟΚ θα ξαναπλησιάσει τους ψηφοφόρους του. Ποιο είναι το όραμά τους για το μέλλον αυτής της χώρας.


Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνουν αυτά. Αν είχαμε μνήμη και κριτική ικανότητα δεν θα ανεβαίναμε τόσο πρόθυμα στο άρμα του Βενιζέλου. Αν πιστεύαμε ότι το ήθος πρέπει να χαρακτηρίζει τη δημόσια ζωή κι αν αυτό το είχαμε κάνει εξ αρχής απολύτως σαφές, τότε οι Βενιζέλος και Σκανδαλίδης δεν θα ήταν υποφήφιοι πρόεδροι. Γιατί «δεν θα είχαν κανένα chance». Όπως είπε ο Κουλούρης στο Χατζηνικολάου για τον Σκανδαλίδη. Ο by the way.

5 comments:

  1. Τι κοινό έχουν σήμερα οι δεξιοί και οι αριστεροί ;

    Θεωρούν ότι πήγαν τόσο καλά στις εκλογές και δεν έχουν με τίποτα άλλο να ασχοληθούν από το να σχολιάζουν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή η πλατιά ταύτιση απόψεων από Ψωμιάδη μέχρι monaholiko και από Μητσοτάκη έως Swell, μου δημιουργεί την εντύπωση ότι υπάρχει συσσωρευμένη κακία η οποία εκτονώνεται στην παρούσα ευκαιρία. Δεν νομίζω ότι αρθρώνεται πολιτικός λόγος. Στο κλίμα αυτό λοιπόν να κάνω και εγώ ένα σχόλιο : Ευτυχώς που θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος και ο ΣΥΝ θα πάει στη γωνία που του αξίζει. Αλλά ξέχασα, ο ΣΥΝ διαλέγει ψηφοφόρους, αν του έρθουν από το ΠΑΣΟΚ τους απορρίπτει (αυτό για προηγούμενο σχόλιο περί ενάμιση εκατομμυρίου κάφρων που ψήφισαν Γιώργο).
    Ποιος έφτιαξε το νόμο αυτό και πήρε τόσες έδρες η αριστερά; Δεν θυμάμαι, θυμάται κανείς;

    Συνιστώ στο swell blog και σε άλλους ενημερωτικούς φορείς να ξεκολλήσουν από το Κίμωνα, δεν συμπεριλαμβάνω σε αυτούς τους φορείς το κανάλι Alter γιατί πληρώνεται για αυτή τη δουλειά, είναι μία σύμβαση λοιδορίας που υπέγραψε ο Ευαγγελάτος και τιμά μέχρι σήμερα και ο Χατζηνικολάου.

    ReplyDelete
  2. Σωστός !
    Αυτο θέλει ο κόσμος και δεν τον νοιάζουν τα πρόσωπα, αλλα η ουσία.
    Να ξαναπιστέψει ο κόσμος που πίστευε.
    Να ξαναθυμηθούμε γιατι " οα λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει Δεξιά".

    Οσο για τη ΝΔ που πήρε "εμπιστοσύνη" ουδέν σχόλιον αφου την εμπιστοσύνη αυτη δεν τη πιστεύουν ούτε οι ίδιοι.
    Οι εκλογικοί νόμοι ειναι εκλογομαγειρέματα, ειναι ικανοί να δωσουν αυτοδυναμία με 31% και μπόνους στο 5ο κόμμα +10 έδρες απο τον δεύτερο, παπαριές δηλαδή.
    Ο κόσμος ψηφίζει και δεν βγαίνει αυτο που ψηφίζει, αλλα αυτό που εχει μαγειρευτεί στον εκάστοτε εκλογικό νόμο.

    ReplyDelete
  3. @Ψυχή: Καλό μήνα και σε σένα.

    ReplyDelete
  4. "Με ποιον τρόπο το ΠΑΣΟΚ θα ξαναπλησιάσει τους ψηφοφόρους του"...
    Ελπίζω με κάποιον που δεν θα πονάει, δεν θα τσούζει και δεν θα αφήνει σημάδια. Όχι τίποτα άλλο κυκλοφορούν και παντρεμένες, ανάμεσα τους.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...