October 4, 2007

Μαγγίνα ακούς;










Οι συντάξεις που δίνει το ΙΚΑ είναι πολύ χαμηλές. Τα 2/3 του συνόλου των συντάξεων είναι κάτω από 500 ευρώ. Οι εισφορές που πληρώνουμε στο ΙΚΑ είναι από τις ψηλότερες στην Ευρώπη και σε κάποιες περιπτώσεις, οι απολύτως ψηλότερες. Τη βλέπετε την αντίφαση; Μόνον εσείς. Για τη δικαιοσύνη δεν συμβαίνει κάτι «αξιοπερίεργο». Και ο Καραμανλής κάνει λόγο για προνομιούχους!


Παράλληλα, τα ελλείμματα είναι τεράστια. Τεράστια είναι και η εισφοροδιαφυγή επειδή η κυβέρνηση δεν θέλει να την αντιμετωπίσει. Ενώ υπάρχει η νομοθεσία. Πάμπολλες εταιρίες αμείβουν τους υπαλλήλους τους με ένα μέρος του μισθού τους δηλωμένο στο ΙΚΑ και το υπόλοιπο, που συνήθως είναι και το μεγαλύτερο, με μαύρο χρήμα. Παίρνεις την Επιθεώρηση Εργασίας για να κάνεις μια καταγγελία και σε παραπέμπουν από τον Άννα στον Καϊάφα. Και δεν ρωτούν ποτέ το όνομα της εταιρίας που παρανομεί γιατί μετά από δύο μήνες που εργάζεσαι σε αυτήν, δεν σε έχει προσλάβει ακόμα. Κατά τα άλλα η Ελλάδα είναι ευνομούμενη χώρα. Και η δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της. Κι εγώ είμαι ο Μέγας Αλέξανδρος. Ακούς Μαγγίνα;

Άσχετο. Στην Αλβανία οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος, που είναι στην αντιπολίτευση, αποφάσισαν όλοι να παραιτηθούν από τη βουλευτική ασυλία. Αν αναρωτιέστε γιατί δεν κάνουν το ίδιο και οι Έλληνες βουλευτές, είναι γιατί δικαιολογημένα φοβούνται πως κάποιοι (μόνο;) απ’ αυτούς θα κατέληγαν μαθηματικά στη φυλακή. Εύγε.

10 comments:

  1. Αν με στριμώξουν πολύ θα πάρω την επιχείρησή μου ν απάω στη Βουλγαρία. Αυτό μου απάντησες κάποιος από αυτούς που λες πως είναι αρμοδιότητος της Δικαιοσύνης μαζί με τους υπουργούς που τους καλύπτουν.
    Ο Μαγγίνας απλός διεκπεραιωτής είναι τι περιμένεις να κάνει.
    Αλλού έχουν ληφθεί οι αποφάσεις.

    ReplyDelete
  2. Aκουσα χτες το μπούλη - τι το θελα ; - να μιλάει για "προνομιούχους" που δεν θέλουν να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους, εννοώντας φυσικά υπέρ του κοινού καλού.
    Κι αναρωτήθηκα ποιοί στο καλό ειναι αυτοί οι προνομιούχοι συνταξιούχοι, περαν των πρώην υπαλλήλων τραπεζών, πρώην υπαλλήλων Βουλής, και στρατιωτικών.
    Μα όλοι αυτοί ΝΔ ψηφίζουν, άρα ;;;
    Αρα οι δικοί του ψηφοφλώροι δεν τον αφήνουν να κάνει πράγματα και θαύματα για το δικό μας το καλό, μάλιστα.
    Καταλάβαμε.
    Και μη μου πειτε οτι το +80% απο αυτούς δεν ψηφίζει ΝΔ.
    Η πλάκα ειναι οτι ψήφισαν ΝΔ και κατι κακόμοιροι που τη βγάζουν, δε ξέρω πώς με σύνταξη 400 ευρω.

    ReplyDelete
  3. @Λύκε: Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα τη Ρουμανία. Είναι παράδεισος για λύκους.
    @Τζονάκε: Έχουμε ήδη πει ότι αν εξορίζονταν κάποτε οι μαλάκες από την Ελλάδα, θα μέναμε εμείς κι εμείς...

    ReplyDelete
  4. Μακαρι και η γιαγια μου να επαιρνε 400 ευρω tzonakos. Με 200 την βγαζει οπως και η πλειονοτητα των ανθρωπων της γενιας της. Και αν δεν ειχε τις κορες της να την βοηθανε, τοτε μαλλον θα κοιτουσε εδω και καιρο τα κυπαρισσια αναποδα...

    ReplyDelete
  5. Για να παραιτηθείς, χρειάζονται μπαμπαλίκια. Τα ίδια που χρειάζονται για να ζήσεις με 275 ευρώ ως μαθητευόμενος δικηγόρος και 380 ευρώ ως χήρα εισπράττουσα τη σύνταξη του αποθανόντος, ο οποιος αποδήμησε με... λειψά ένσημα. Καλημέρες!

    ReplyDelete
  6. Τι το ήθελες το εμβόλιμο με την Αλβανία;;;;Δηλαδή εκεί είναι όλοι "ιεραπόστολοι";;Μην το παρατραβάμε,swell μου!!

    ReplyDelete
  7. @Ψυχή: Εδώ και χρόνια έχω τη θεωρία "σαλόνι-τραπεζαρία ένα". Πόσο μάλλον όταν συνδέονται...

    ReplyDelete
  8. Ο Αλογοσκούφης θεωρεί πολύ καλή την ιδέα του ΙΚΑ ως ενιαίου ασφαλιστικού φορέα για όλους.
    Ερωτώ: Μέσα βάζει και τους βουλευτές, τους δικαστικούς και τους υπόλοιπους μη προνομιούχους;

    ReplyDelete
  9. @Sting: Θα ήθελες, όπως και όλοι μας, αλλά νομίζω ότι θα διαψευστείς, όπως και όλοι μας...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...