October 21, 2007

«Είμαι ένας από σας!»

 

«Είμαι ένας από σας» είπε ο Βενιζέλος. Δηλαδή μας είπε ότι είναι ίδιος με μας. Γι’ αυτό προχθές όταν επισκέφθηκε την Ολυμπία υπό βροχή, τη μεγάλη ομπρέλα για να μη βρέχεται ο υποψήφιος αρχηγός, την κρατούσε ένας υποτακτικός. Ο καημένος, λόγω μεγέθους του Βενιζέλου έμενε έξω από την ομπρέλα, με αποτέλεσμα να γίνει μούσκεμα.

Α ρε ίδιε με μας, που θες να μας προσφέρεις και την ευφυΐα σου. Κόψε κάτι, είναι ακριβό να το πάρουμε. Εγώ σου προτείνω να πας μια επίσκεψη στο Νταρφούρ. Να δουν κι εκεί, πως είναι οι «πολιτισμένοι κι ευφυείς» Έλληνες…

6 comments:

  1. Μα, swell μου, είπε πως είναι ένας από εσάς.Εσύ ξέρεις ποιους "εσάς" εννοούσε ακριβώς;;; Γιατί βιάζεσαι να τον κατηγορήσεις;;; Ο άνθρωπος εννοούσε προφανώς, τον Κόκκαλη, τον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη... και προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να τους το αποδείξει πως είναι ένας απ' αυτούς ή έστω καταβάλλει κάθε φιλότιμη προσπάθεια να γίνει!
    Εμένα πάντως με έπεισε!!!

    ReplyDelete
  2. Τι ρατσιστικά συμπλέγματα με τους χοντρούς είναι αυτά;
    Το σύνθημα είναι πετυχημένο και δοκιμασμένο.
    Αυτό είχε σαν βασικό σύνθημα και ο Πολύδωρας όταν προτοεκτέθηκε υποψήφιος βουλευτής και είδες πως κατάντησε.

    ReplyDelete
  3. Xαχαχα, έτσι είπε ;
    Οτι είναι ενας απο εμάς ;
    Εντάξει το πιστέψαμε.
    Εκτός αν δεν εννοούσε εμένα, εσένα και κάποιους σαν εμάς. Πολύ πιθανόν.

    Καλημέρες :)

    ReplyDelete
  4. @Ψυχή: Ναι, ο καημένος ο Βενιζέλος δεν έχει καμμιά σχέση μ' αυτούς που αναφέρεις. Είναι μια άσπιλη παρθένα. Κι εγώ ο Μέγας Αλέξανδρος. Χάρηκα.

    ReplyDelete
  5. Περί πολιτικομικτών και πολιτικοεραστών

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html

    Αξιότιμε κ. Βενιζέλο

    Πριν από μέρες σας χαιρέτισα (η μάλλον σας ενόχλησα σε μια ιερή στιγμή του ελεύθερου χρόνου σας) έξω από το θέατρο Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους μετά από την προβολή της ταινίας "EDUARD" και σας ανέφερα για ένα θέμα το οποίο κατά την άποψη μου αξίζει να το προσέξετε ιδιαιτέρως, καθώς ως εκπρόσωπος του κοινοβουλίου αλλά επιπλέων και ως καταξιωμένος νομικός και δη συνταγματολόγος....
    ...Στη Σκύρο επικρατεί ένα εθιμικό δίκαιο «εμπράγματο δικαίωμα βοσκής θρεμμάτων επί αλλότριου εδάφους», που στην καθομιλουμένη ονομάζεται «χορτονομή» ...
    ...υπάρχουν διάφορες περιοχές προσδιορισμένες με σαφήνεια στην περιγραφή των σημείων των ορίων τους, υπάρχουν «χορτονομές» εκμεταλλευόμενες από ιδιώτες, βάση «φιρμανιών» ή συμβολαίων, πρωταρχικώς προερχόμενες από την εποχή της τουρκοκρατίας, που στη συνέχεια, μέσω προικοσυμφώνων και αγοραπωλησιών, έχουν διαμελιστεί και επεκταθεί σε όλο και μεγαλύτερα τεμάχια.
    Υπάρχουν δε άλλες «χορτονομές» από τις εναπομείναντες εκτάσεις τις νήσου, καθώς και από Μοναστηριακές περιουσίες που περιήλθαν στη δικαιοδοσία του Δήμου Σκύρου κατά καιρούς, βάση διαφόρων νόμων, εκμεταλλευόμενες από τον Δήμο Σκύρου προς όφελος των Δημοτών και υπέρ των εσόδων του Δήμου Σκύρου...
    ..Δυστυχώς όμως έχει παρατηρηθεί, σε συμβόλαια αγοραπωλησιών «χορτονομής» ιδιωτών, να παραποιούν επεκτατικός εις βάρος Δημόσιας, Δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας, τα περιγραφικά όρια, με αποτέλεσμα επικαλούμενοι την πλαστότητα των συμβολαίων να:
    1) Ταλαιπωρούν με αγριότητα τους ειρηνόφιλους, πράους και δημιουργικούς στην μεγίστη πλειοψηφία, κατοίκους της νήσου Σκύρου.
    2) Παρεμποδίζουν το ομαλό της διαχείρισης των τα του οίκου του Δήμου, από τους αιρετά εκλεγμένους αντιπροσώπους του.
    3) Είναι γάγγραινα εκθρέμματος διαπλοκής, εις βάρος ιδιωτικής δημοτικής και δημόσιας περιουσίας, με δυνατότητες αμφίδρομα να συμπαρασύρουν ομοφώνως το Δημοτικό Συμβούλιο, σε πολιτικές, ηθικές και ποινικά κολάσιμες πράξεις,
    4) Οι διαπλεκόμενοι πολιτικομίκτες πολιτικοεραστές, επικαλούμενοι τα πλαστά τους συμβόλαια περί «χορτονομής», δίνουν και μέσω δικονομικών δικαστικών αποφάσεων, νομικά «αερίσματα» στους Τούρκους, να επικαλούνται ιδία δικαιώματα «αερονομής», όταν παραβιάζουν τον εθνικό μας εναέριο χώρο.

    Είναι επιτακτικό με πρόταση νόμου, να καταργηθεί το εθιμικό αυτό δίκαιο, διότι έχει παρεκτραπεί από το σκοπό που υπηρετούσε για τις ανάγκες των τότε καιρών. Τουλάχιστον προκειμένου για τη Σκύρο και ίσως και όχι μόνον, έχει πλέον αναχθεί σε μέθοδο εποφθαλμιούσα οικειοποίηση, ιδιωτικής, δημοτικής και δημόσιας περιουσίας...
    ...(...! Και βεβαίως στη δικαιοσύνη δεν είναι επιτρεπτές οι παρεμβάσεις, αλλά η δικαιοσύνη πρέπει να ελέγχεται και να κρίνεται, όταν με τις πράξεις της δημιουργεί δικαιολογημένες σκέψεις ότι δεν συμβάλλει στη διερεύνηση υποθέσεων, που ενδιαφέρουν κυρίαρχα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών".)
    (σ.σ.------------ βουλευτής Εύβοιας)


    Με εκτίμηση δια το υπεύθυνο έργο που επιτελείτε.
    Πολύκαστρο 9-12-2006
    Κώστας Αθανασιάδης.

    Τρίτη, 27 Μαρτίου 2007 4:38 πμ
    Αγαπητέ κ. Αθανασιάδη,

    διάβασα με προσοχή το μήνυμα σας. Είναι ένα θέμα που το πληροφορούμαι για πρώτη φορά και θα το διερευνήσω όσο μπορώ και επιστημονικά και πολιτικά. Μόλις μπορέσω να συγκεντρώσω κάποια στοιχεία, θα επικοινωνήσω μαζί σας.

    Πολύ φιλικά
    Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Σε λίγο πάνε δυο χρόνια τα γεγονότα τρέχουν το βαλτοπέδιο της Μεγίστης Λαύρας στη Σκύρο περιμένει τον Ηρακλή να καθαρίσει τους κόπρους των κατσικιών των κοτσινογόνατων.

    ReplyDelete
  6. @Dikaiopolis: Σε καταλαβαίνω, αλλά λάβε υπόψη σου και την πολυπραγμοσύνη του χοντρού ανδρός. Σκέψου ότι εκτός των πολυσχιδών δραστηριοτήτων του, πρέπει να αφιερώνει πολύ χρόνο και σ' αυτό που του επιτρέπει να καλλιεργεί το μέγεθος της κοιλιάς του.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...