October 25, 2007

Παρέλαση της βλακείας




Άντε πάλι παρελάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Τη μια για τους παπάδες, την άλλη για τα στρατά. Λες και η ελληνική εκκλησία δεν συνδέθηκε πάντα με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα και κυβερνήσεις, λες και δεν παίζει πάντοτε τον πιο σκοταδιστικό ρόλο. Ή ότι ο στρατός δεν κατέλυσε ποτέ το δημοκρατικό πολίτευμα

Κάνουμε παρελάσεις για να δημιουργήσουμε πάλι στο εξωτερικό την εικόνα στρατοκρατούμενης και απολυταρχικής χώρας. Μήπως μπορεί να μου πει κανείς σε ποια άλλη δυτικοευρωπαϊκή χώρα γίνoνται παρελάσεις; Ή έχουμε και σ’ αυτήν την περίπτωση άλλη μια (θλιβερή) πρωτοπορία; Σε δόξα όλων των θρησκόληπτων, τουρκοφάγων ελληναράδων, και, γενικώς, ανθρώπων με παρωπίδες. Κι έτσι η Ελλάδα προχωρά μπροστά. Με τη βλακεία να παρελαύνει με όλες τις τιμές...

11 comments:

  1. Για άλλη μια φορά πρέπει να ομολογήσω ότι συμφωνώ μαζί σου :-)
    φιλάκια,swell!!!!

    ReplyDelete
  2. Φιλάκια Swell, επειδή συμφωνώ και εγώ!

    ReplyDelete
  3. Ψυχή, αυτός ο σουέλος είναι καλός για φίλημα;

    ReplyDelete
  4. @ΑΧ: Πολύ καλός είναι!

    ReplyDelete
  5. Αχ,ρώτα τον παρατηρητή, αν και ήδη σου απάντησε ο Βαχ ;-))

    ReplyDelete
  6. τα ίδια μυαλά με σένα έχουν κάτι αναρχο-αριστεροι του κώλου και δεν ξέρουν τί γιορταζουμε την 25 μαρτίου και την 28 οκτωβρίου τα πιτσιρίκια.

    Βλακα swell δεν γιορταζει ο στρατός ή η εκκλησία αυτές τις μέρες....τιμούμε αυτούς που πολέμησαν για να μην λέγεσε Γιόχαν ή Αχμετ.

    αλλα γιατί μιλάω σε ένα άτομο που θα την κανει απο την Ελλαδα με ελαφρα πηδηματακια αν μας κάνουν ντου.

    ReplyDelete
  7. Γιατι πρέπει να συγκρινόμαστε πάντα με τις δυτικοευρωπαικές χώρες? Τι κομπλεξισμός είναι αυτός? Έχουμε την εντύπωση δηλαδή ότι οι Αγγλο-Γαλλο-Γερμανοι και άλλοι παρακολουθούν συνέχεια αυτά που κάνουμε και μας κρίνουν αν τα κάνουμε καλά. Γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι η Μεσογειακή νοοτροπία (από τον καθημερινό τρόπο ζωής, την ιδιοσυγκρασία μας έως και την πολιτκή) είναι τελείως διαφορετική από την δυτικοευρωπαική?
    Στο κάτω κάτω στα τέτοια μας τι κα΄νουν στην Δυτική Ευρώπη! Εδώ είναι Ελλάδα!

    ReplyDelete
  8. DAKIS αν στα τέτοια σου τι κάνουν στην Ευρώπη, τότε θα μείνεις πίσω και πιο πισω ακόμα.
    Εχει δίκιο ο swell.
    Αν δεν τις καταργήσουμε τελείως, οπι παρελάσεις που συν τοις άλλοις κοστίζουν και κάποια λεφτά, πρέπει να αλλάξουν μορφή.
    Γενικά πρέπει να αλλάξει μορφή ο τρόπος που βλέπουμε την ιστορία μας σαν έθνος και το πώς τιμάμε αυτην.
    Και μη μου πεις οτι το 80% των μαθητών που παρελαύνουν το κάνουν με καμάρι και όρεξη ! Αγγαρεία κάνουν και αυτό φαίνεται και απο το πώς βαδίζουν.
    Οι παρελάσεις πια δεν είναι τίποτα άλλο απο ενα πανηγυράκι γαι τους δεσπότες με τον μεγάλο σταυρό που θα τις "ευλογήσουν" καθως ειναι άγιοι άνθρωποι ( εδω γελάμε ) και πολιτικάντηδες που γλύφουν παπάδες.
    Το πώς τιμώ τους προγόνους δεν θα μου το πει ο παπάς.
    Ξέρω να τους τιμώ με άλλου τρόπους, σεμνά, ταπεινα και ειλικρινά.
    Δεν χρειάζεται να προσποιηθώ οτι τιμώ κατι με μια παρέλαση και ξέρω καλά οτι όλη αυτη η ιστορία ειναι κατάλοιπο χούντας και μυαλών που σκέφτονται 60 χρόνια πίσω.
    Καλημέρα σας.

    ReplyDelete
  9. Καλημέρα Τζονάκιε!

    ReplyDelete
  10. swell και λοιποι που χειροκροτατε και στελνετε φιλακια εγω προσωπικα και δεν ξερω ποσος κοσμος ακομα δεν παω στην παρελαση για να δω τον στρατο κτλ που λες και δεν θελω να χαρακτηρισω.
    τα σχολεια μας τα παιδια μας την ιστορια μας τιμαμε και δεν ξεχναμε!

    ReplyDelete
  11. @Anonymous: Καλά κάνεις και θέλεις να βλέπεις τα παιδάκια σου να παρελαύνουν. Κάνει καλό και σ' αυτά να τα βλέπεις. Εγώ δεν μίλησα για μαθητικές παρελάσεις, οπότε η γενίκευση που κάνεις, είναι μάλλον άδικη.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...