November 6, 2007

Το Π.Ν. στα Ζωνιανά


 

Ούτε επίτηδες να τόκαναν δεν θα είχε τέτοιο αποτέλεσμα η επιχείρηση της αστυνομίας στα Ζωνιανά της Κρήτης. Όπου η Χηνοφώτεια λογική αποδείχτηκε πολύ λίγο «φωτισμένη». Αν και είχαν ειδοποιήσει τους κατοίκους του χωριού και είχαν συμφωνήσει μαζί τους τη μέρα του ελέγχου (!), οι κάτοικοι τους είχαν ετοιμάσει επίσημη υποδοχή. Είχαν στήσει ενέδρα στους περισσότερους από 40 αστυνομικούς και όταν αυτοί πλησίασαν με 12 τζιπ το χωριό, κανονικά πρόβατα προς σφαγή, τους υποδέχτηκαν με καταιγισμό πυροβολισμών. Ένας αστυνομικός δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αρχηγός της αστυνομίας Α. Δημοσχάκης έκανε λόγο για πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικό. Μπα, πρωτόγνωρη, είναι η ανικανότητα – για να μην πω τίποτα άλλο - αυτών που σχεδίασαν την επιχείρηση.

Η συμφωνία για τη μέρα που θα γινόταν ο έλεγχος, μου θυμίζει έναν παλιό καθηγητή της Γερμανικής σχολής στην Αθήνα που έλεγε: «Την επόμενη Τρίτη θα γράψετε απροειδοποίητο διαγώνισμα». Τι έλεγχος (για κατοχή ναρκωτικών) θα ήταν αυτός, αφού οι κάτοικοι είχαν ειδοποιηθεί μέρες πριν; Και πόσο αφελής είναι αυτός που πιστεύει ότι σε μια τέτοια περίπτωση στην Κρήτη, οι ελεγχόμενοι κάτοικοι θα περιμένουν τους αστυνομικούς με ανθοδέσμες; Όταν είναι γνωστή η διαστροφή των Κρητικών με τα όπλα. Αλλά τι άλλο μπορούσε να περιμένει κανείς, όταν επικεφαλής της Δημόσιας Τάξης είναι ένας πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού; Διαβάστε εδώ γιατί.






13 comments:

  1. Εγώ λέω μήπως τα Ζωνιανά ήταν ο μόνος τρόπος της κυβέρνησης να τραβήξει πάνω της τα βλέμματα από την αρένα του ΠΑΣΟΚ που καλύπτει όλα τα δελτία ειδήσεων? Με κόστος φυσικά τη ζωή ανθρώπων. Είναι όπως στο χώρο μας ανεβάζουμε/ κατεβάζουμε χιλιάδες ευρώ γιατί είναι μόνο νούμερα σε χαρτί και αφορούν...πελάτες (πολίτες).

    ReplyDelete
  2. Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η οπτική γωνία, και δεν την είχα σκεφτεί.

    ReplyDelete
  3. Νομίζω ότι πίσω από τη λέξη ομερτά κρύβεται όλη η αλήθεια της υπόθεσης. Νομίζω όμως ότι Ζωνιανά εχουμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας με τις ιδιες ισορροπίες. Ψάξτε το και θα δείτε.
    ριτς

    ReplyDelete
  4. Πίσω απο το θέμα Ζωνιανά κρύβεται σίγουρα παιχνίδι.
    Κι ενω δεν θέλω Ζωνιανά στον τόπο μου κι ενω δεν θέλω κοπρίτες Κρητικούς με όπλα ούτε διεστραμμένους αλήτες, απο την άλλη σκέφτομαι μήπως η Αστυνομία είναι τόσο μα τόσο ανίκανη και πουλάει μούρη γι αυτό τους την πέσαν σαν να ηταν πρόσκοποι.
    Τωρα λέει θα πάνε με τάνκς !
    Εδω θα πέσει άλλο γέλιο, οι ζωνιανώμαλοι θα εχουν μπαζούκας !
    Και αντιαεροπορικά για τα ελικόπτερα.
    Και μετά θα τους πουν τρομοκράτες.
    Πολύ απλά, στο Ρέθυμνο δεν ξαναπατάμε, άλλωστε τους μάθαμε και τους Ρεθυμνιώτες... πέντε γνωρισα, πέντε σκατόμαγκες ηταν.
    Σορρι για τη γλώσσα Σουέλ αλλα δεν τους μπορώ, μπέσα δεν ειδα απο δαύτους. Ουτε απ την Αστυνομία, άρα... ΑΓΑΟΛ !

    ReplyDelete
  5. @Τζονάκο: Γιατί δεν τους πας τους Κρητικούς ορέ κοπέλι; Νομίζεις ότι τα σκληρά ναρκωτικά τα βρίσκουν μόνοι τους; Η συνέχεια στο επόμενο μήνυμα.

    ReplyDelete
  6. Ήταν καλοκαίρι, έκαναν διακοπές στη Κρήτη με μοτοσικλέτα. Ένα πρωί είδαν από ψηλά μια παραλία. Πήραν τον πρώτο χωματόδρομο που βρήκαν με κατεύθυνση την παραλία. 50 μέτρα μετά πετάχτηκαν μπροστά τους 5 κουστουμαρισμένοι τύποι-ντουλάπες με μαύρα γυαλιά και τους σταμάτησαν. Ρώτησαν που πηγαίνουν. Όταν το ζευγάρι απάντησε "στην παραλία" τους είπαν ότι δεν υπήρχε παραλία. "Μα αφού την είδαμε από ψηλά" είπαν. Τότε οι 5 κουστουμαρισμένοι άλλαξαν το τροπάριο και τους είπαν ότι δεν υπήρχε τίποτα να δουν στην παραλία. Στο τέλος τους υποχρέωσαν να φύγουν. Την ιστορία αυτή μου την έχει διηγηθεί το ζευγάρι. Αυτός δημοσιογράφος κι αυτή φωτογράφος με διεθνείς περγαμηνές. Η παραλία αυτή είναι δίπλα στους Καλούς Λιμένες. Το ποιά οικογένεια έχει επιχειρηματική δραστηριότητα εκεί, είναι γνωστό. Η οικονομική (και όχι μόνο) δύναμή της, είναι επίσης γνωστή. Η ενασχόλησή της με τα ναρκωτικά (με τραγικές συνέπειες ακόμη και για μέλη της οικογένειας) είναι κι αυτά γνωστά. Και η κοκαΐνη δεν είναι ελαφρό ναρκωτικό. Ούτε μπορεί να τη βρει κανείς εύκολα, ούτε φτηνή είναι. Εκτός εάν...

    Ανεξάρτητα από την Κρητική νοοτροπία, με όλες τις παραδοξότητές της, μου είναι απολύτως σαφές ότι γι' όλα αυτά οι ευθύνες των τοπικών πολιτικών είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. Γιατί είναι τεράστια τα συμφέροντα: οικονομικά, ψηφοθηρία κ.λ.π. Και πάνω απ' όλα η δουλοπρέπεια των πολιτικών στους ισχυρούς.

    ReplyDelete
  7. Tzonako αφού γνωρίσατε πέντε Ρεθυμνιώτες άρα μπορείτε τώρα να βγάλετε στατιστικό-επιστημονικό συμπέρασμα καί για τους 40000 κατοίκους του νομού, ε; Δεν λέω, είναι ατράνταχτα τα επιχειρήματά σας...

    Όχι φυσικά πως δεν υπάρχουν μ...κες - Κρητίκαροι κάτω αλλά δεν νομίζω να είναι παραπάνω από όσους αντίστοιχους έχει και ο νομός μου, που είναι πολύ βορειότερα του Ρέθυμνου. Συμφωνώ με τον swell στο ότι τα πρόσφατα γεγονότα είναι ανεξάρτητα από την κρητική νοοτροπία αλλά άμεσα συνδεδεμένα με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Τα οποία σίγουρα δεν είναι μέσα σε κάποια γλάστρα από αυτές που ανακάλυψε στο χωριό χθες η αστυνομία...

    ReplyDelete
  8. .

    Τι ασχολείστε με τις παλιοαδερφές, τους ισοπεδωτές και τους καραγκιόζηδες, που επειδή έχουν ένα blog μπορούν να τα βάζουν με όλους;;;

    Δεν ακούμε κουβέντα για την περιοχή του Πύργου που με τις φωτιές πρέπει να μαστούρωσε όλη η Πελοπόννησος. Η Κρήτη είναι το πρόβλημα. Όχι οι λίγοι... αλλά ολόκληρη.

    Βρε άντε από δω.......




    .

    ReplyDelete
  9. Αν πω ότι οι γύφτοι πουλάνε πρέζα στο Ζεφύρι, θα είμαι ρατσιστής.
    Αν πω ότι οι Αλβανοί είναι κλέφτες, θα είμαι ρατσιστής.
    Αν πω ότι οι ΣαΛΛονικιοί είναι Βούλγαροι, θα είμαι ντεμεκ μάγκας και "να ανέβω ΣαΛΛονίκη να με δείξουν ποιός είναι Βούλγαρος.
    Αν πω το "Πας πούστης, Πατρινός..." θα με κράξουν.
    Αν πω για τους Παγουράδες, τους Γκασμάδες, τους Νερατζόκωλους, τους Πυργιώτες, τους Ξυνογαλάδες, τους Γκάτζους, και λοιπούς μειωνοτικούς θα έχουμε πανυγήρια.

    Δε λέω τίποτα από αυτά λοιπόν. Ούτε θα προασπιστώ το δικαίωμά μου να είμαι περήφανος που είμαι Κρητικός. Είναι ανώφελο. Μεγάλωσα Αθήνα, γύρισα την Ελλάδα, έμαθα αρκετά για να κρίνω μόνος μου ποιός είναι τί. Όλοι καλοί είμαστε αλλά έχουμε το σκουλίκι της ανωτερώτητας.

    Στην Ελλάδα, μην ξεχνάτε πως όλοι οπλοφορούμε και με δίπλωμα. Στα Ζωνιανά 3-4 οικογένειες (ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΖΩΝΙΑΝΟΙ) οπλοφορούν με βούλα κουμπάρων τους πολιτικών, επικυρωμένη από τους λαδωμένους μπάτσους.

    @swell
    Ποιός είναι ο γνωστός πολιτικός με δραστηριότητες δίπλα από τους Καλούς Λιμένες; Ντρέπεσαι ή φοβάσαι να το πεις; Όχι, δε στη λέω. Απλά το θέτω σαν παράδειγμα, γιατί αυτό γίνεται και στα Ζωνιανά, τώρα. Κανείς δε λέει, δεν καταγγέλει τους πολιτικάντηδες σε ένα εισαγγελέα. Αλλά και τί θα βγει; Έχουν ασυλία. Έτσι σκεφτόμαστε όλοι. Και την πραγματική ασυλία την έχουν από εμάς που έχουμε το ακαταλόγιστο της μωρίας.

    @tzonakos
    Μην είσαι απόλυτος. Μη στιγματίζεις τους Ρεθυμνιώτες βάσει της ελάχιστης εμπειρίας που έχεις σαν αυτόκλητος κριτής. Παραδίπλα είναι τα Ανώγεια που βγάλαν τουλάχιστον ένα Ψαρονικόλα. Τον ίδιο αέρα αναπνέουν κι ας είναι Ηράκλειο ο νομός. Κι αυτός ΚΑΚΟΣ Κρητικός ήταν; Ή μήπως θέλεις να σου πω και για άλλους; Τί; Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα; Ε, αν είναι έτσι, υποκλίνομαι στη μεγαλοσύνη σου ως ταπεινός κάκιστος Κρητικός!

    Ε, ρε και που να μάθετε για τα γειτονικά Λιβάδια τί θα λέτε.

    Πάντως στο blog μου, σας παραθέτω το υπόβαθρο της κρίσης αν έχετε ώρα και όρεξη να διαβάσετε. Μετά, βγάλτε όσα συμπεράσματα μπορείτε από αυτά.

    ReplyDelete
  10. Επιτρέψτε μου να εχω προσωπική πείρα απο το τι πα πει Κρητικός.
    Δεν ειναι όλοι ετσι, σίγουρα.
    Η ισοπέδωση δεν μου αρέσει.
    Εχω τους λόγους μου και εχω και φίλους - φίλες απο την Κρήτη εκτος απο τους "πέντε".
    Μπορεί και να ζηλεύω, ξερω γω ;
    Τι θελω και γράφω σε τέτοια θέματα ;
    Θα με ξεκάνουνε τούτοι.
    Το θεμα εδω ειναι η μαλακία της Αστυνομίας, τον πατριωτισμό σας Κρήτες κρατάτε τον ωρε βαστάτε.
    ... αυτά.

    ReplyDelete
  11. Κάποτε, γύρω στα 18, βρέθηκα σε ωραιότατο γραφικό χωριουδάκι. Όπως πηγαιναμε καβάλα στη μηχανή, λέω στο τότε καμάρι μου: "Τι γαμάτα καλαμπόκια! Τι ωραία που 'ναι έτσι ψηλά!". Και μου απαντά το καμάρι: "Κοίτα λίγο καλύτερα τσουπί μου. Και λίγο πιο πίσω. Αύτά είναι καλαμπόκια που... φουμάρονται. Και τα 'ποτίζει' ο Κ. ". Ο Κ. τότε ήταν παράγων της περιοχής με πολλές γνωριμίες και στην Αθήνα.
    Θέλω δε να σου πω ότι δεν ήμασταν ούτε στην Κρήτη ούτε στον Πύργο.
    Τι εννοώ; Ότι "Ζωνιανά" υπάρχουν και σε νομούς υπεράνω υποψίας. Οπότε να 'σαι σιγουρος πως... τα πρωτόγνωρα θα μας ξανασυμβούν.
    Καλησπέρες!

    ReplyDelete
  12. Συμφωνω με την Κοπτοραπτού

    ReplyDelete
  13. Όταν οι Κρητικοί κάψανε τον Πυργο Ηλείας και την Καλαμάτα... Οι Πελοπονήσιοι τους καρφώσανε στεγνά!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...