December 7, 2007

Η απόλυτη ξεφτίλα



Το γεγονός ότι τη σορό του άτυχου πιλότου του F16 την περισυνέλεξε τούρκικη φρεγάτα, επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά το «αξιόμαχο» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Το γιατί το τούρκικο πολεμικό πλοίο βρισκόταν στις Β. Σποράδες και, ειδικότερα, στην περιοχή της Ψαθούρας, ακόμη κι αν έπλεε σε Διεθνή Ύδατα, αυτό οφείλεται στη «μαγκιά» όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που δεν τολμούν να αυξήσουν την αιγιαλίτιδα ζώνη της Ελλάδας στα 12 μίλια, κάτι που είναι αποδεκτό από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και όταν υπάρχουν χώρες, όπως οι ΗΠΑ, που έχουν ορίσει βάσει αυτού τη ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης στα 200 μίλια!

Στην ουσία του θέματος τώρα, το γιατί το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν κατάφερε μετά από 2 ώρες να εντοπίσει τη σωρό του πιλότου, οφείλεται στο πόσο αξιόμαχο είναι. Κι αυτή η ανικανότητα είναι η απόλυτη ΞΕΦΤΙΛΑ.

Ή μήπως ξέρετε εσείς, πως μπορεί ένα σκάφος γεμάτο «λαθρομετανάστες» να φτάνει στην Κέα, αφού έχει ξεκινήσει από τις ακτές της Τουρκίας και αφού έχει προηγουμένως διασχίσει όλο το Αιγαίο και να μην το παίρνει είδηση κανείς; Η απάντηση εδώ.

8 comments:

  1. Το τραγικο αγαπητε μου swell ειναι οτι η Τουρκικη φρεγατα ΔΕΝ επλεε στην περιοχη της Ψαθουρας(οπως σκοπιμα αφηνουν να εννοηθει) αλλα πολυ πολυ μακρυτερα καπου στη Λημνο. Ηταν φρεγατα παλαιου τυπου και χρειαστηκε 2 ωρες να φτασει.Παρολα αυτα (μαλλον λογω εξαιρετικα προηγμενων δορυφορικων συστηματων εντοπισμου που διαθετουν οι Τουρκοι)ηξερε με μεγαλη ακριβεια το στιγμα και πηγε κατ ευθειαν εκει.
    Η δικη μας τελευταιου τυπου φρεγατα Νικηφορος Φωκας βρισκοταν τη στιγμη της πτωσης πολυ κοντυτερα στη Σκιαθο,αλλα μαζι με τα ελικοπτερα εψαχνε 17 μιλια μακρυτερα απο το σημειο του ατυχηματος.

    Διορθωνω ,αν μου επιτρεπεις,και κατι στο σχολιο σου.Τα 200 μιλια δεν αποτελουν χωρικα υδατα αλλα ζωνη οικονομικης εκμεταλευσης.Ο ορισμος τους ,οπως και ο ορισμος των 12 μιλιων των χωρικων υδατων ,περιλαμβανεται στο Δικαιο της Θαλασσης,συνθηκη του ΟΗΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ σχεδον ολλα τα κρατη μελη πλην Τουρκιας.
    Παρολα αυτα οι Τουρκοι ,αυτοι ναι αυθαιρετα αφου δεν εχουν υπογραψει την συνθηκη,εχουν ορισει τα 12 μιλια σαν χωρικα υδατα στη Μαυρη Θαλασσα.
    Κατα την αποψη μου,και οχι μονο,ο λογος που δεν επεκτεινουμε τα χωρικα μας υδατα στο Αιγαιο στα 12 μιλια ,οπως δικαιουμαστε δεν ειναι οι Τουρκια αλλα κυριως οι ΗΠΑ και η ΡΩΣΙΑ γιατι ετσι θα αποκλειαμε και τα δικα τους Πολεμικα σκαφη απο το ΑΙΓΑΙΟ.

    ReplyDelete
  2. Τωρα, αυτο με τα μίλια ειναι μια άλλη ιστορία και θα ρωτούσα αφελώς αν δεν τα πάμε στα 12, τότε μπορούμε να τα πάμε στα 8 πχ. ;;;
    Νομίζω οτι ισως ηταν και λίγο θέμα τύχης που τον βρήκαν οι τούρκοι πρώτοι. Αν ειχε πέσει τούρκος και τύχαινε να τον μαζέψει δικό μας ; Η δεν παίζει αυτό ;

    ReplyDelete
  3. @Τζονάκο: Όχι φίλε μου δεν παίζει γιατί εμείς έχουμε το ελληνικό Π.Ν.

    ReplyDelete
  4. Π.Ν. = Πνίξου Νάρθω ;

    ReplyDelete
  5. στην Ελλαδα ειμαστε...

    ReplyDelete
  6. Εμένα μου πέρασε και από το μυαλό ότι μπορεί και να ήταν αποτέλεσμα Τούρκικής επίθεσης η πτώση του F16 Και το κάνανε «γαργάρα». Είμαι Παρανοϊκή?

    ReplyDelete
  7. Εγώ προτείνω να ιδιωτικοποιηθεί η πολεμική αεροπορία και όχι η ΟΑ.

    ReplyDelete
  8. Παντως αν εχεις προσεξει τα αντικειμενικα ΜΜΕ την εχουν κανει τελειως γαργαρα την Ιστορια.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...