April 4, 2008

Το αυτονόητο
Το βέτο του Καραμανλή στο Βουκουρέστι ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει μια κυβέρνηση, όταν η μοναδική υπερδύναμη και με ηγέτη ένα διαταραγμένο θεούσο, την πιέζει να αποδεχθεί την είσοδο στο ΝΑΤΟ μιας χώρας, η οποία προσπαθεί διακαώς να πείσει τους αυτόχθονες ότι έχουν παρελθόν – άρα και μέλλον.

Οι θριαμβολογίες της Νουδούλας, είναι άνευ περιεχομένου για σκεπτόμενους ανθρώπους. Γιατί μας έχει αποδείξει πάμπολλες φορές η Νουδούλα ότι είναι τοσοδούλα.

Το πραγματικό ερώτημα είναι σε τι μας εξυπηρετεί η συμμετοχή μας σε μια «συμμαχία», όπου συμμετέχουν, εκτός της Ελλάδας, και χώρες που παραβιάζουν ασύστολα το Διεθνές Δίκαιο – χωρίς καμμία συνέπεια. Θεωρούν δε τον πλανήτη αυλή του σπιτιού τους. Βομβαρδίζουν και καταστρέφουν άλλες χώρες, σκοτώνουν χιλιάδες αμάχους, κατέχουν εδάφη άλλων χωρών, μολύνουν την ατμόσφαιρα. Ποιος είπε στην κυβέρνηση ότι θέλουμε τέτοιους συμμάχους κι ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς. Μήπως πρέπει να της πούμε που να βάλει το ΝΑΤΟ και τους "συμμάχους"; Όχι, γιατί είναι αυτονόητο…

15 comments:

 1. από koptoraptou:

  Θα μπορούσε να είναι Νουδούλα και να μην είναι τοσοδούλα; Καμιά φορά το όνομα είναι απολύτως δηλωτικό του χαρακτήρα και των προθέσεων, φίλε. Την καλημέρα μου!

  ReplyDelete
 2. @Koptoraptou: Καλημέρα σου αγαπητή, απολύτως δηλωτικό ή (ενίοτε) απολύτως παραπλανητικό. Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε.

  ReplyDelete
 3. Καλημέρα Swell. Κάνεις τώρα σαν να μην ξέρεις! Σαν να θέλεις να παντρέψεις την πολιτική με την ηθική. Γίνονται τέτοιοι γάμοι; Απλά αν δεν είμαστε μαζί τους, μπορεί να μας στήσουν καμιά μέρα εμάς στον τοίχο.

  ReplyDelete
 4. @Cynical: Γειά σου, βεβαίως και γίνονται τέτοιοι γάμοι. Εδώ παντρεύτηκε η Γκερέκου τον Βοσκόπουλο...

  ReplyDelete
 5. Φαντάζομαι να εννοείς ότι στο ζεύγος Γ-Β, η πολιτική αντιπροσωπεύεται από την Γκερέκου, άρα η ανήθικη είναι αυτή.
  Είδες βρε παιδί μου τις φωτογραφίες της που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της στο ΠΑΣΟΚ;
  Σαν δεν ντρεπόταν η κολασμένη κι η ξετσίπωτη!!!

  ReplyDelete
 6. @ynical: Σωστά φαντάζεσαι! Eπειδή δεν έχω δει τις φωτογραφίες, έχασα;

  ReplyDelete
 7. Το παιχνίδι θα κριθεί στα πέναλτυ

  ReplyDelete
 8. @Monahikos Likos: Δυστυχώς, κρίθηκε ήδη: Παπαρολογίες.

  ReplyDelete
 9. σκέτη Μαλίτσια. Κοκκίνησαν οι οθόνες από ντροπή.

  ReplyDelete
 10. Επειδή το διεθνές δίκαιο είναι ανύπαρκτο μόνο οι συμμαχίες μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση των συμφερόντων μας.

  Το ΝΑΤΟ, χρεωκοπημένος οργανισμός που είναι, είναι ένα εργαλείο στο πλαίσιο αυτό.

  ReplyDelete
 11. Δεν ξέρω αν έκανε το αυτονόητο, γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι ακόμα να πιεστούν τα Σκόπια χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί το veto. Έκανε το αυτονόητο μπροστά στην αδυναμία της να δείξει κάποια σοβαρή προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς καμία πρωτοβουλία.

  ReplyDelete
 12. @δείμος του πολίτη: Έχεις δίκιο. Πληρώνουμε την ατολμία και τις βυζαντινές λαοσυνάξεις στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

  ReplyDelete
 13. Ε, πες μας επιτέλους δείμε τους τρόπους εκτός του βέτο; Μας έχεις ζαλίσει και στο μπλογκ σου και εδώ με αυτους. Όλοι μιλάνε για εθνική επιτυχία και εσύ μας ζαλίζεις με τα "περί αντιδημοκρατικότητας" του βέτο και άλλα τέτοια.
  Η καλύτερη απόδειξη της επιτυχίας του βέτο είναι ο εκνευρισμός που προκάλεσε στους καλούς μας γείτονες! Είδες την αρχισυντάκτρια μιας σκοπιανής εφημερίδας με την Καρχιλάκη στο Μέγκα; Δηλαδή τι άλλο θέλεις να δεις για να πειστείς;
  Εμένα πάντως δεν μπορείς να με πείσεις για δύο πράγματα: 1. Ότι το βέτο είναι αποτυχημένο και 2. ότι ό,τι γράφεις σχετικά με αυτό δεν το κάνεις με πολιτική σκοπιμότητα!

  ReplyDelete
 14. @Anonymous 12/4: Αν η λέξη "αυτονόητο" λέει σε σένα όσα ισχυρίζεσαι, εγώ τί να πω; Aυτό που εννοώ είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα τελειώσει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Γιατί το Νέα (Μακεδονία) προσωπικά δεν μου κάνει και πολύ γεωγραφικός όρος. Εσένα;

  ReplyDelete
 15. Επιστρατεύουν τον Μ. Αλέξανδρο σε σποτ!

  Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα... Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση...


  http://www.youtube.com/watch?v=SRevveqFltU

  *Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα ... ντόπια!


  http://www.youtube.com/watch?v=WZwgl9-G00Q

  *Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της ... Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου (Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα!) Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη...  http://www.youtube.com/watch?v=KMkVYLqoTf4


  *Άθελά του κι εδω ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται ... στην Makedonija!
  Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της η Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ...

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...