April 14, 2008

Και ξανά προς τη δόξα τραβά…



Η ελληνική δικαιοσύνη. Η οποία απεφάνθη ότι πρέπει να αποσυρθεί από τις σχολικές βιβλιοθήκες το βιβλίο της Ερσης Σωτηροπούλου "Ζιγκ-ζαγκ στις νερατζιές". Η απόφαση βγήκε μετά από καταγγελία του βουλευτή Θ. Πλεύρη.

Και η δικαιοσύνη της μπανανίας έγραψε μία ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία της. Μετά τις υποκλοπές, τους Πακιστανούς, τα ομόλογα, τις φωτιές με τους 74 νεκρούς, την υπόθεση Ζαχόπουλου, ήρθε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ να βοηθήσει τη δικαιοσύνη στη συγγραφή αυτής της λαμπρής σελίδας.
Μήπως πρέπει ν' αρχίσω να φοβάμαι γι' αυτά που γράφω;


22 comments:

  1. Κι ύστερα σου λένε ότι η δικαιοσύνη είναι ταξική.
    Δεν λένε καλύτερα ΝΕΟ-ΤΑΞΙΚΗ να καταλαβαινόμαστε...

    ReplyDelete
  2. @Monahikos Likos: Πέστα ντε...

    ReplyDelete
  3. Το θέμα ειναι εξαιρετικά σοβαρό,συμφωνώ μαζί σου. Βέβαια κάποιες μεμονωμένες και ειδικές περιπτώσεις μπορούν να επικαλεστούν ενώπιον της ¨"δικαιοσύνης" το ακαταλόγιστον.

    ReplyDelete
  4. @De profundis: Θα μου επιτρέψεις να σε διορθώσω, η ελληνική δικαιοσύνη διακρίνεται γενικώς και αδιαλείπτως για το ακαταλόγιστο.

    ReplyDelete
  5. @swell καλημέρα, μπορείς σε παρακαλώ να με πληροφορήσεις ποιό είναι το περιεχόμενο του εν λόγω βιβλίου και τι συγκεκριμένα ενόχλησε τον κ. Πλεύρη; (Η απορία μου είναι ειλικρινής).

    Αν, εγώ χάριζα στη βιβλιοθήκη του σχολείου των παιδιών μου όλα τα αντίτυπα του "Μεγάλου Ανατολικού", θα είχα δίκαιο ή άδικο αν μου τραβούσε μήνυση ο κ. Πρέκας;

    ReplyDelete
  6. @Cynical: Καλησπέρα, με το Μεγάλο Ανατολικό θα κινδύνευες. Μόνο με το Βαθύ Λαρρύγγι θα ήσουν εξασφαλισμένη. Λεπτομέρειες για το βιβλίο εντός ολίγου.

    ReplyDelete
  7. από koptoraptou:

    Το αγόριενοχλήθηκε από την ατάκα "το πιο άγριο σεξ γίνεται μέσα στο χειρουργείο". Τα λέω και δεν με ακούτε: να μη φοβάστε τους αγά! Τους κακογά να τρέμετε!
    Τα φιλιά μου!

    ReplyDelete
  8. @Cynical: Εκτός του από την Κοπτοραπτού αναφερόμενου, ο περί ου "κύριος" ενοχλήθηκε κι από άλλες εκφράσεις όπως γαμώ, μαλάκα, χέσε μας κλπ), και "ο πυρετός φτιάχνει την καλύτερη μαστούρα", "το πιο άγριο σέξ γίνεται μέσα στο χειρουργείο" και επίσης ο ήρωας του βιβλίου "μια φορά μέσα στην εντατική είχε δει ένα δικέφαλο πέος"! Ο περί ου βλέπεις είναι ένας ογκόλιθος της ηθικής.

    ReplyDelete
  9. @Βάσκες: Εντελώς απούσα. Μετανάστευσε.

    ReplyDelete
  10. Eλλάς Eλλήνων χριστιανών – φανταστείτε και τη μουσική υπόκρουση …

    ReplyDelete
  11. Kάτι Πλεύρηδες θα ψάχνουν ασταμάτητα για τέτοιες περιπτώσεις σε βιβλία, εργα τέχνης και άλλα.
    Πρέπει να δείχνουν οτι ειναι ηθικοί.
    Σαν πολλούς που βλέπουμε να κάνουν τρείς-τέσσερις φορές το σταυρό τους εξω απο κάθε εκκλησία στην διαδρομή για τη λαμογιά της ημέρας.
    Η μεγαλύτερη πλάκα ειναι με αυτούς που γουστάρουν Πλεύρηδες ...

    ReplyDelete
  12. Μια διόρθωση. Στην "Ελευθεροτυπία" αναφέρεται ως ενάγων ο Κώστας Πλεύρης, πατέρας του βουλευτή, ιδρυτής της ναζιστικής ομάδας "Κόμμα 4ης Αυγούστου", σύμβουλος Αρχηγείου Στρατού επί Χούντας και διευθυντής του γραφείου του Ι. Λαδά.

    Το σκεπτικό της απόφασης είναι αξιοθρήνητο. Τέτοιοι δικαστές να μου λείπουν.

    ReplyDelete
  13. συνφωνω...
    απλως ο πλευρης που κατεθεσε την αγωγη δεν ειναι ο βουλευτής ειναι ο ακομα μεγαλύτερος μαλακας (αν γινεται) πατερας του ! ακομα πιο φασιστας -η απλως δεν κραταει ουτε τα προσχηματα...- το επομενο σταδιο ειναι να καινε δημοσια ολα τα βιβλια που περιεχουν την λεξη αιδοιο (ναι και τα ιατρικα) μαζι με οσα δεν ειναι υπερ του τριαδικου δογματος πατρις θρησκεια μα...ια sory οικογενια ηθελα να πω...
    μολις ειδα το μπλογκ κ θα "κλεψω" το ποστ για τον ρανταπλαν για το δικο μου αν δεν σε πειραζει... αν σε πειραζει ασε μου κομεντ κ θα το κατεβασω...

    ReplyDelete
  14. ωπ sory μαλλον ειμαι πολυ απροσεκτος... η τριτη λυκειου θα φταει... δεν ειδα το εικονιδιο οτι χρειαζεται αδεια οποτε το κατεβαζω. στειλε μου ενα μαιλ αν συμφωνεις να στο "κλεψω" (με αναφορα πηγης)
    ακομη δεν ειδα το σχολιο του αιρετικου που ελεγε αυτο που ειπα για τους πλευρηδες(πιο κομψα)

    ReplyDelete
  15. @ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ: Μήπως σου βρίσκεται πρόχειρο το ένδοξο εμβατήριο;

    @Tzonakos: Τί θα κάνουμε με δαύτους ορέ;

    @The heretic: Σ' ευχαριστώ για τη διόρθωση. Είχα διαβάσει ότι πρόκειταν για τον βουλευτή.

    @Eurocommunist: Είναι αυτό που λέμε το μήλο κάτω από τη μηλιά...

    ReplyDelete
  16. @Eurocommunist: Βεβαίως και έχεις την "άδεια".

    ReplyDelete
  17. ok tnx...
    ερωτηση 1η: τον Οδυσσεα (αυλες ιδεες στα links σου) που τον ξερεις?
    ερωτηση 2η: το "το μηλο κατω απ την μηλια" πηγαινε στο οτι ο ευρωκομμουνισμος ειναι κατι σαν αιρεση? αν ναι ομολογω οτι ηταν πολυ εξυπνο...
    και επιφιλασομαι αν θες για μια συζητηση επι του θεματος μετα τις 3 ιουνιου (βλ. πανελληνιες)

    ΥΓ σορυ για τυχον ορθογραφικα μαλλον θα φταει η δυσλεξια μου...

    ReplyDelete
  18. @Εurocommunist: 1) H απάντηση πριν 2-3 χρόνια είναι, ΕΔΩ


    2) Σωστά!

    ReplyDelete
  19. Οκ, μετά από αυτή τη συγκινητική ανάλυση άλλαξα γνώμη και κατάλαβα πόσο στενά αντιμετωπίζω το θέμα.

    Προτείνω να προσθέσετε και τον Μεγάλο Ανατολικό του Εμπειρίκου, τον Εραστή της Ντυράς, τη Λολίτα του Ναμπόκοφ, Το καλοκαίρι που χάθηκε στο χειμώνα του Ξανθούλη, το Ερωτική μαθητεία του καθηγητή Κανάι Σιζούκα του Μόρι Ογκάι, το Περσινή αρραβωνιαστικιά της Ζατέλη και το "Οι 120 ημέρες των Σοδόμων" του Σαντ.

    Παράλληλα, πιστεύω οτι στα σχολεία θα πρέπει να διδάσκονται τα: "Οι 11.000 βέργες" του Απολλυναίρ, "Η ιστορία του ματιού" του Μπατάϊγ και το American Psycho του Έλλις.
    Γιατί; γιατί μου άρεσαν όταν τα διάβασα και θα ήταν και ένα ενδιαφέρων κοινωνικό-εκπαιδευτικό-ψυχολογικό πείραμα.

    Προς το παρόν αυτά θυμήθηκα, αλλά μέχρι να εμπλουτίσω τις προτάσεις μου ξεκινήστε με αυτά.

    Είναι ότι πρέπει για να αποκτήσουν τα παιδιά μια υγιή οπτική και σχέση με το σεξ και να μην προκληθούν φοβικά σύνδρομα στα ανήλικα!


    Άλλωστε όλοι εσείς οι παραπάνω
    "άνετοι" δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να πείτε στο 15 ετών παιδί σας "πετάξου ρε μαλακα στο videoclub να νοικιάσεις την καινούρια τσόντα που έφερε,να δούμε καμια αλλαξοκωλιά να περάσει η ώρα".

    Αφού 15 ετών παιδιά και τσόντα έχουν δει και μπινελίκια έχουν ρίξει,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...

    ReplyDelete
  20. Διαβάστε και την απίθανη συνέντευξή της στα 'ΝΕΑ' 19/4/2008


    -Παιδιά έχετε;

    -Ο γιος μου ο Μάρκελλος είναι ήδη 35 και η κόρη μου η Καρολίνα είναι 22. Η Καρολίνα διάβαζε το βιβλίο ενώ γραφόταν. Θυμάμαι ήμασταν διακοπές με σκάφος στο Ιόνιο, ήταν τότε 13 και ήθελα να δω αν βαριέται. (Ε, αφού το διάβασε χωρίς να βαρεθεί και το ενέκρινε η Καρολίνα, εμάς δεν μας πέφτει λόγος, 'ντάξει? Άντε και στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου!)


    -Τα παιδιά πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όλα τα βιβλία;

    -Νομίζω ναι. Κατ΄ αρχήν το πρόβλημα δεν είναι τι διαβάζουν, είναι να διαβάζουν. Σε λίγο δεν θα διαβάζει κανείς τίποτα...(Εδώ κολλάει και το ταντρικό σεξ με το αλφαβητάρι των οινοπνευματωδών αντάμα)


    -Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικά βιβλία για τα παιδιά;

    -Νεανική λογοτεχνία; Εγώ δεν πιστεύω σε αυτό το πράγμα. Δηλαδή τα παιδιά γιατί να μη διαβάσουν κατ΄ ευθείαν Ντοστογιέφσκι; Δεν το καταλαβαίνω. (Μπα, εσύ έτσι ξεκίνησες?) Τα όρια μεταξύ πορνογραφίας και λογοτεχνίας είναι εύληπτα. Αν στέκεται κανείς σε μια κακή λέξη, ένα «γαμώτο» ή «άει γαμήσου», δεν κάνει σωστά.(για το σεξ με την φρυγανιέρα, τουμπεκί η δικιά σου...)


    -«Μέγα Ανατολικό»,δηλαδή,πρέπει να διαβάζουν τα παιδιά;

    -Αν δεν βαριούνται, γιατί να μη διαβάσουν; Δηλαδή ο φόβος είναι να μην αυνανιστούν με Εμπειρίκο; Καλύτερα να αυνανιστούν (να αυνανιστούν όμως έτσι, γιατί αυτό θέλεις ... Στερημένη!)με Εμπειρίκο παρά με κάτι άλλο... Θα τους μείνουν και δυο δυνατές εικόνες. (Να και το kama-sutra!) Οι λέξεις από μόνες τους δεν είναι ούτε καλές ούτε κακές. Η λέξη «μουνί» σκέτη σημαίνει τίποτε; (φυσικά όχι. Εγώ λέω να τη φωνάζουμε στην λαική, αντί του 'σκουμπρί')


    -Ευτυχώς που δεν πήγατε στο δικαστήριο. Θα υπέφερε ο δικαστής.

    -Όλη αυτή η αγωνία για «ηθική διαπαιδαγώγηση» κρύβει μια αρρωστημένη δίψα για οτιδήποτε μοιάζει ή είναι πραγματικά πορνογραφικό. Κατά περίεργο τρόπο, ηθικολογία και πορνογραφία πηγαίνουν χέρι χέρι. Η ηθικολογία χρειάζεται το πορνό και το πορνό συμβαδίζει με τη σαπουνόπερα, σε μια προσπάθεια να ισοπεδωθεί μια σύνθετη πραγματικότητα.
    Το θέμα είναι από πού αντλεί τη δύναμη ένας δικαστής,ένας παπάς ή ένας υπουργός και λέει «αυτό το βιβλίο να αποσυρθεί».(Υπάρχουν νόμοι madame, αν δεν σας αρέσουν η Κίνα δεν είναι μακριά!)
    Ναι, τι είναι όλη αυτή η λύσσα, δηλαδή; Βγήκε ο Πλεύρης στην τηλεόραση και φώναζε για ένα απόσπασμα του βιβλίου που έχει μεγάλη πλάκα. Είναι μια νέα κοπέλα που πεθαίνει και, μέσα σε όλη αυτή την τραγωδία που ζει, έχει μια τρομερή αίσθηση του χιούμορ, δεν τα βλέπει όλα μαύρα και διηγείται ότι μια φορά μέσα στην Εντατική είχε δει ένα δικέφαλο πέος... (τότε μιλάμε για βλακ χιούμορ!) Ε, αυτό τους εξόργισε. Ίσως το «δικέφαλο» τους θύμισε τίποτε άλλο και τους τάραξε (ναι, την Μπαοκάρα!), αλλά εγώ πιστεύω ότι ένας συγγραφέας πρέπει να είναι ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ. Χρειάζεται ειρωνεία, χιούμορ και ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ.(Μοντεσσόρι μου, εσυ!)


    -Η πρώτη απόφαση του κ.Στυλιανίδη ήταν η απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού.Νομίζετε ότι αυτό έδωσε έναν αέρα στους «βιβλιοφάγους»;

    -Ε, το ένα σπρώχνει το άλλο. Ναι, τελικά ίσως όλα αυτά να μην τα ζούσαμε πριν από μερικά χρόνια. Τώρα έχει αρχίσει να φαίνεται ένας βαθύς συντηρητισμός. Άσχετα αν είναι τα βυζιά έξω και χορεύουν τσιφτετέλια στην τηλεόραση. Στο Ίντερνετ μπαίνετε καθόλου;(Ρεσιταλ υποκριτικής: Για τις σχολικές βιβλιοθήκες μιλάμε!) Μήπως όμως είναι ένας νέος τρόπος,κάτι που εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί είμαστε η προηγούμενη γενιά;
    ΜySpace, Facebook και τέτοια; Νομίζω ότι είναι μια ψευδαίσθηση σε έναν λαβύρινθο μοναξιάς. Είμαστε δήθεν σε ένα συνεχές πάρτι, ο τάδε έχει 43 φίλους στο Facebook, κόλλα κι εσύ να γίνεις ο 44ος. Ένα φάουλ είναι όλο αυτό. Όλοι διασκεδάζουμε, αλλά εγώ διακρίνω έναν μεγάλο φόβο για την επικοινωνία, για την ερωτική επαφή... (Ελάτε, ελάτε να γίνουμε ένα...)
    Δεν ξέρω. Πάντως παλιότερα άκουγες κάτι διαφορετικό, μπορεί να μη συμφωνούσες αλλά άκουγες μια τρέλα, μια φωνή ανεξάρτητη. Σήμερα οι μόνες δυνατές φωνές είναι οι φωνές της Ακροδεξιάς. Αυτές έχουν απήχηση...(δεν ακούγεται δηλαδη ο Αλέξης, ο Αλέκος, η Αλέκα και ο Λάκης? Μα τι λέει? Θα λαλήσουμε εντελώς!)


    -Δεν ξέρω αν έχουν μεγαλύτερη απήχηση. Ίσως και να υπερεκπροσωπούνται στα Μέσα;

    -Έχουν ένα βήμα, λοιπόν. Τους παίρνουν στα σοβαρά, τους ακούνε, κάνουν ντόρο.(Έχουμε δημοκρατία, είπαμε. Η Κούβα είναι δυό βήματα!) Φαντάζομαι πριν από μερικά χρόνια αυτά θα πέρναγαν στο ντούκου. (Για την χούντα μιλάτε?)


    -Πώς είναι να μένεις κοντά στη Μητρόπολη;Τις Κυριακές ξυπνάτε με τις καμπάνες;

    -Συνέχεια ακούγονται και είναι από τα λίγα πράγματα που ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΥΝ τον σκύλο... Δεν ξέρω γιατί, αλλά ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ με τις κωδωνοκρουσίες.(Γιατί δεν μαζεύεις υπογραφές να ... απομακρυνθεί η Μητρόπολη και αφήνεις το σκυλάκι να βασανίζεται? Ο Vargas είσαι?) Το ξέρετε ότι τα σκυλιά δεν επιτρέπεται να μπουν σε εκκλησία; (Όλοι, εκτός από σένα που έχεις να πατήσεις από τότε που βαφτίστηκες, αν βαφτίστηκες...) Πάντρευα έναν φίλο στην Τήνο, σε ένα πολύ μικρό εκκλησάκι, και από μια τρύπα προσπαθούσε να μπει ένα σκυλί και του φωνάζανε «ξουτ! ουστ!». Δεν ήξερα ότι δεν επιτρέπονται τα σκυλιά.(Τα ιγκουάνα αιτούνται επανεξέτασης!)
    Φαντάζομαι ισχύει για όλα τα ζώα...(Διάνοια!) Πώς γίνεται όμως να έχω μια εικόνα με γάτες να κυκλοφορούν ανάμεσα στους πιστούς; Φαντασία μου είναι; Μια γάτα να λιάζεται, να μπαίνει, να βγαίνει...(να ξαναμπαίνει, να ξαναβγαίνει... άσε, το πιάσαμε το υπονοούμενο!)

    ReplyDelete
  21. ρε φιλε ΣΓΟΥΕΛ δεν μας λες και τι κινηση και για ποιο λογο ακριβως εκανε παρεμβαση ο Θανος Πλευρης. Αλλα δικο σου ειναι το μπλογκ οτι γουσταρεις γραφεις. Καθαρα υποκειμενικος και καλα κανεις, αλλα στους αναγνωστες σου οφειλεις ολη την αληθεια.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...