May 1, 2008

Η επιμόρφωση του πένητα

Ο Ούγκο Τσάβες αποφάσισε να δώσει αύξηση 30% στους κατώτατους μισθούς, παρά τον υψηλό πληθωρισμό που αντιμετωπίζουν. Κι αυτό, γιατί εάν η μάχη κατά του πληθωρισμού επικεντρωθεί (σύμφωνα με το δόγμα Γκαργκάνα) στον περιορισμό των μισθών, τότε η οικονομία θα οδηγηθεί σε ύφεση. Η ανεργία θα αυξηθεί, ενώ θα επηρεαστεί αρνητικά ο ρυθμός ανάπτυξης.

Προτείνω να κάνουμε έρανο μεταξύ μας, ώστε να στείλουμε το πένητα (στη λογική και την κοινωνική ευαισθησία) κ. Γκαργκάνα στη Βενεζουέλα, για να παρακολουθήσει εντατικά επιμορφωτικά μαθήματα στο πλευρό του Τσάβες, μήπως δούμε άσπρη μέρα. Άσε που μπορεί να τον σκλαβώσει ο Τσάβες με τη γοητεία του, επειδή θα του ανοίξει νέους δρόμους στη σκέψη του και να μείνει για πάντα εκεί. Δεν θα πεθάνουμε από την απουσία του. Άλλωστε οι Βενεζουελιανές μοιάζουν πολύ με τις Βραζιλιάνες. Φαντάζεστε την επίδραση μιας ευρύστερνης και καλλιπύγου ιθαγενούς στη Γκαργκάνεια θέαση της ζωής; Ή και της οικονομίας: 90-68-90!





18 comments:

  1. είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως και σαν το κακό σκυλί που έμαθε από μικρό να δαγκώνει μόνο με φόλα θα ...έρθει στα ίσια του.

    ReplyDelete
  2. Χρειάζομαι επειγόντως επιμόρφωση,μήπως μπορείτε να με στείλετε Βενεζουέλα??

    ReplyDelete
  3. Πλάκα-πλάκα ενας πραγματικός έρανος υπέρ Γκαργκάνα θα ηταν η απόλυτη ξεφτίλα για τον ζάπλουτο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.
    Αν μια μέρα αυτός μας πεί να παίρνουμε 400 € και να δίνουμε κι 150 για φόρο απο αυτά, δεν θα εκπλαγώ.
    Αλλα μόνο τότε θα τον κλείσουν εκει που πρέπει.
    Οικονομία που κρέμεται απο τα @@ των Τραπεζών δεν μπορεί να ειναι αναπτυσσόμενη και υγιής. Πόσος πλούτος συγκεντρωμένος σε ολίγους θα ικανοποιούσε τα Γκαργκάνεια και Αλογοσκουφικά οικονομικά ;

    Τελοσπάντων Καλό Μήνα swell.

    ReplyDelete
  4. @Monahikos Likos: Μην είσαι απόλυτος Λύκε! Μπορεί να επηρεαστεί από τις συνθήκες.

    @De profundis: Βεβαίως και μπορούμε. Πληροφορίες ενταύθα.

    @Tzonakos: Αυτοί δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Πρόκειται για την ανθρωπόμορφη έκδοση της απληστίας. Που ποτέ δεν φανταζόμουν ότι ήταν τόσο άσχημη.

    ReplyDelete
  5. δε διαφωνώ με το post, αλλά από 10 εκατομμύρια έλληνες, τον Γκαργκάνα θα στείλουμε στον Τσάβες;

    για ξανασκεφτείτε το, νομίζω ότι αδικούμε και τον Τσάβες και εμάς

    να τον στείλουμε να κάνει παρέα στον Μπους, μάλιστα, ειδικά τώρα πο συνταξιοδοτείται κι αυτός

    ReplyDelete
  6. @Animats: Βρε συ, το θέμα είναι να τον στείλουμε κάπου, απ' όπου θα επηρεαστεί (πιθανά) θετικά. Τι νόημα έχει να τον στείλουμε σ' αυτόν που μιλάει με το θεό κι έχει σκατά στο κεφάλι του; Τηρώντας τις αναλογίες, έχουμε κι εδώ από δαύτους.

    ReplyDelete
  7. Ουγκο Τσαβες Φριας,ο:Συνταγματαρχης των αλεξιπτωτιστων του στρατου της Βενεζουελας.Εκανε πραξικοπημα και εριξε τη νομιμη κυβερνηση της χωρας του το 1992.Και αρχισε τις μεταρρυθμισεις υπερ...του παμπτωχου λαου της(και οχι υπερ των πλουσιων της).Μετα λιγους μηνες η "χουντα" του (ο Θεος να την κανει...) επεσε.Ακομα και τη στιγμη που τον τσουβαλιασανε,ειπε{{Δεν τελειωσαμε εδω,επεται και συνεχεια!}},χαροποιωντας ετσι τη φτωχολογια.Μετα 2 χρονια φυλακη,αμνηστευθηκε απο τον προεδρο Καλντερα και αποφυλακιστηκε.Κατεβηκε νομιμα στις εκλογες το 1994 για προεδρος,αλλα δεν εξελεγη.Στις επομενες εκλογες το 1998 εξελεγη και αφου αλλαξε το Συνταγμα τους,επαναπροκηρυξε εκλογες το 2000,οπου επανεξελεγη πανηγυρικα.2 χρονια μετα πηγε να τον ριξει χουντα με επικεφαλης τον υποναυαρχο Σαλινας.Αφου το πραξικοπημα τους απετυχε-βρηκαν σχεδον ολο το λαο απεναντι τους-ο Σαλινας την εκανε μ ελαφρα απο τη Βενεζουελα και ο Τσαβες συνεχιζει...να ειναι καρφος στο ματι Αμερικανων και αλλων συμφεροντων,βοηθωντας το λαο του.Αν δεν τον χρειαζονται κει στη χωρα του,ας μας τον στειλουν εδω να δει και ο λαος μας ασπρη μερα!!!!!Γιατι με τη δικη μας κυβερνηση , δεν μπορουμε πια να περιμενουμε τιποτα καλο!!!!ΤΙΠΟΤΑ!!!!

    ReplyDelete
  8. @Anonymous 14.29: Ενδιαφέρουσε η πρότασή σου. Λες;

    ReplyDelete
  9. @swell καλό μήνα, ο Γκαργκάνας λέει οτι του λένε από την ΕΕ και το υπουργείο οικονομικών δεν παράγει πολιτική. Η δε ΕΕ το θέμα με τον έλεγχο του πληθωρισμού το έχει ξεφτιλίσει, δηλαδή το μόνο που τους απασχολεί είναι ο πληθωρισμός και μάλιστα με μέτρα ακραίου νεοφιλελευθεριμού. Αφού και η ίδια η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει πλέον αμφιβολίες οτι αυτή η εμμονή με τον πληθωρισμό δεν είναι επαρκής στόχος.

    ReplyDelete
  10. @Greek Rider: Καλό μήνα και σε σένα! Για να είμαι ειλικρινής, όταν πρόκειται για βλακείες, δεν με ενδιαφέρει αν του τα υποβάλλει η ΕΕ ή η γυναίκα του.

    ReplyDelete
  11. Αν όλες εκεί στη Βενεζουέλα έχουν τέτοιο πισινό δεν είναι να απορείς γιατί ο Τσάβες έκανε τις αυξήσεις μάνα μου! Καλό μήνα!

    ReplyDelete
  12. @Koptoraptou: Καλημέρα, μ' αρέσει που εντόπισες τον κρίσιμο παράγοντα στα κίνητρα του Τσάβες!

    ReplyDelete
  13. @swell, καλά έχεις ένα μάτι...
    μόλις είπες για τον Γκαργκάνα παραιτήθηκε..

    ReplyDelete
  14. @Greek Rider: Ήταν γνωστό ότι λήγει η θητεία του τον Ιούνιο. Το πιο ωραίο όμως ήταν η δήλωση που έκανε έξω από το Μπουχεσικό Μέγαρο. Χαρακτήρισε την 37χρονη υπηρεσία του ευδόκιμη! Έχεις ακούσει άλλη φορά κάποιον να χαρακτηρίζει ο ίδιος την υπηρεσία του; Απίστευτη αλαζονία. Τί σου κάνει η εξουσία αν (όπως είπε και ο Μαρξ) είσαι και μαλάκας...

    ReplyDelete
  15. Swell, σαν ο Γκαργκάνας να είναι το πρόβλημα. Δηλαδή ο αντικαταστάτης του θα είναι διαφορετικός!

    ReplyDelete
  16. @Cynical: Καλησπέρα, όχι δεν θα είναι διαφορετικός ο Προβόπουλος. Όλοι Yes men είναι. Μου την έδωσε όμως ο Γκαργκάνας επειδή χαρακτήρισε τη θητεία του ευδόκιμη! Ο αλαζόνας.

    ReplyDelete
  17. Οχι ο Γκαργκανας στην Βενεζουελα.Εκει συχναζει τωρα τελευταια και η Ναομι.
    Παντως η αληθεια ειναι οτι οι Βραζιλιανες εχουν την φημη,αλλα οι γυναικες της Βενεζουλας την πραγματικη ομορφια.Οποτε να παμε ολοι εμεις εκει και να μεινει μονος του εδω ο Γκαργκανας με τον Κωστακη.

    ReplyDelete
  18. @Zouri: Φοβερή η ιδέα σου, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...