May 22, 2008

Ο τυχερός



Πολιτικά παρακολουθείτε; «Φυσικά. Και βλέπω πόσο τυχερός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Διότι έτυχε το Σκοπιανό στον Καραμανλή».
Και είναι σοβαρό αυτό; «Πολύ. Σε 20 χρόνια αυτοί θα ζητήσουν να κάνουν κράτος όλη τη Μακεδονία. Έρχονται άσχημες μέρες για την Ελλάδα. Και φορτώθηκε ο Καραμανλής αυτό το βάρος, ευτυχώς για τον Γιώργο, ο οποίος – εδώ που τα λέμε – είναι παντελώς ανίκανος».

Και ο Καραμανλής κάνει πάρτι… «Είναι και συμπαθής, αλλά – δεν ξέρω γιατί – όλα του βγαίνουν. Έχει κι αυτήν τη λόρδωση… σαν τον Καντάφι, κάνει λίγο προς τα πίσω, κι αυτό του δίνει έναν τόνο μεγαλοπρέπειας. Τσακώνεται όμως με τους Αμερικανούς για το αέριο κι αυτό δεν έχει καλές προοπτικές. Οι Αμερικανοί δεν αλλάζουν».
Δεν θα αλλάξουν τώρα με τον Ομπάμα; «Σιγά τον Ομπάμα! Τίποτα δεν είναι, θα απογοητευθούμε σύντομα. Αλλά και αυτόν θα τον φάνε, είμαι σίγουρος, εάν βγει πρόεδρος. Και μετά θα έχουμε την επέτειο από τον ένα χρόνο της δολοφονίας του Ομπάμα, τα πέντε χρόνια, τα δέκα… η χήρα του θα πηγαίνει σε εκδηλώσεις, θα γίνονται παρελάσεις…»
Και άμα δεν βγει; «Ε, τότε θα δίνει διαλέξεις για το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη, θα πηγαίνει στην Ευρώπη σε περιοδείες, στα Πανεπιστήμια, στα κανάλια, σαν τον Αλ Γκορ. Αυτή η σύντομη μεγάλη δημοσιότητα δεν πάει χαμένη, μην ανησυχείς.

Υ.Γ1: Απόσπασμα από συνέντευξη του Μάνου Ελευθερίου στον Απόστολο Διαμαντή στο τελευταίο ΕΨΙΛΟΝ.
Υ.Γ2: Περιμένω τα σχόλια «επιδοκιμασίας» των επιτίμων μελών του συλλόγου ΑΥΓΑΠ.

9 comments:

  1. Δε σχολίασε ακόμα ο Τζονάκος κι ανησυχώ. Είσαι καλά;

    ReplyDelete
  2. καλησπέρα swell, το καλύτερο από όλα ήταν οι τραγουδίστριες που γελάνε όταν δεν πρέπει.

    ReplyDelete
  3. @Greek rider: Συμφωνώ. Αλλά ήταν έξω από το στόχο της ανάρτησης. Καλό σου βράδυ.

    ReplyDelete
  4. Δεν είναι συνατόν να διαφωνήσω με τον Μάνο ,άλλωστε είναι και συντοπίτης

    ReplyDelete
  5. Αυτό που διαφωνώ με το Μάνο Ελευθερίου είναι τα περί Κράτους όλης της Μακεδονίας κλπ (λίγο Καρατζαφερικό μου φάνηκε αυτό)

    ReplyDelete
  6. @De profundis: Καλημέρα, πάλι καλά που 'βγαλε κι ΕΝΑΝ σωστό άνθρωπο αυτό το νησί. Καλημέρα!

    ReplyDelete
  7. @Meropi: Καλημέρα, μάλλον ποιητική υπερβολή ήταν.

    ReplyDelete
  8. @swell, και στο απόσπασμα που έχεις συμφωνώ, Ο Ομπάμα όπως και ο οποιοσδήποτε Ομπάμα είναι πιόνι, δεν κυβερνάνε οι πολιτικοί εκεί αλλά ξεκάθαρα οι επιχειρήσεις και η γραφειοκρατία των γενικών γραμματέων των υπουργείων τους, των επιτροπών και των λόμπι.

    Εκεί και βλάκας να είναι ο πρόεδρός τους όλα λειτουργούν όπως πριν, ίσως και καλύτερα, οπότε ο έξυπνος πρόεδρος δεν τους χρειάζεται.

    Όσο για την Ελλάδα σίγουρα κάπως θα πληρώσουμε για την υποτιθέμενη ανυπακοή. Στην καλύτερη περίπτωση με λίγα τζαβατζίδικα εξοπλιστικά δολάρια παραπάνω.

    ReplyDelete
  9. @Greek rider: Καλημέρα, προσπαθώ να θυμηθώ που είχα διαβάσει πριν καιρό, για το πως αντιμετωπίζουν οι μαύροι της Αμερικής τους επιφανείς ομοφύλους τους. Θεωρούν ότι όταν καταλαμβάνουν ψηλές θέσεις στο σύστημα, γίνονται χειρότεροι από τους λευκούς και γι' αυτό δεν τους εμπιστεύονται. Είναι δε πιθανό,αν κερδίσει τελικά το χρίσμα, στις εκλογές να μην τον ψηφίσουν οι μαύροι. Και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Όταν οι Φρουροί της Επανάστασης του Χομεϊνί κατέλαβαν την Αμερικάνινη πρεσβεία, απελευθέρωσαν αμέσως το μαύρο προσωπικό. Οι Ιρανοί, δηλαδή, θεωρούσαν τότε τους μαύρους θύματα των λευκών Αμερικανών.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...