June 2, 2008

Είναι ντροπή




Όταν η γυναίκα του Νιάρχου βρέθηκε νεκρή, κανείς δεν κατηγόρησε τον ίδιο. Παρά τα στοιχεία που υπήρχαν και τα κίνητρα που είχε αυτός. Έδωσαν προαγωγή σε δικαστικούς, για να μετατεθούν κι έτσι να μην ασχοληθούν με την υπόθεση. Ο θάνατος αποδόθηκε σε αυτοκτονία. Να ‘ναι καλά αστυνομία και δικαιοσύνη. Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η συμμετοχή στη χούντα ήταν στιγμιαίο αδίκημα! Έτσι δεν δικάστηκε κανείς! Και οι πρωταίτιοι δικάστηκαν, όταν τους μήνυσε ο Α.Λυκουρέζος για εσχάτη προδοσία. Το ελληνικό κράτος του και θεού και εθνάρχη επονομαζόμενου Κ.Καραμανλή, δεν έκανε τίποτα. Θυμάστε το Μιχάλη Στέφα; Eίχε εμπλακεί στο «τροχαίο δυστύχημα» του Α.Παναγούλη. Λάδι την έβγαλε κι ο Στέφας!

Το δυστύχημα (έκρηξη) στις εγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ το 1992 με 15 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, έγινε γιατί ο Λάτσης αγνοούσε τις συνεχείς παρατηρήσεις και προειδοποιήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Αν αναρωτιέστε πως λειτουργούσαν οι εγκαταστάσεις, παρά τις παρατηρήσεις της Πυροσβεστικής, ρωτήστε αυτούς που τότε βρίσκονταν στα πράγματα. Πολιτικούς και δημοτικούς άρχοντες.

Το ΣτΕ ενώ ασχολείται 9 χρόνια με την υπόθεση του μεγαλύτερου αυθαίρετου, του MALL στο Μαρούσι που ανήκει στο γιό του Λάτση, πηγαίνει ακόμα την εκδίκαση της υπόθεσης από αναβολή σε αναβολή.   Προφανώς, επειδή η μόνη νομότυπη απόφαση που μπορεί να πάρει είναι αυτή της κατεδάφισης του αυθαίρετου.  Αυθαίρετο που χτίστηκε με την κάλυψη (στις εξόφθαλμες παρανομίες) των Κ. Λαλιώτη, Β. Παπανδρέου, Ε. Βενιζέλου, Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή.  Επίτιμα μέλη όλοι τους της "αυλής" (διάβαζε εσμό) του Λάτση.

Η Ματούλα Κανελλοπούλου κι ο Ιάκωβος Κουμής έπεσαν νεκροί στην 6η πορεία του Πολυτεχνείου, χτυπημένοι από την αστυνομία. Πότε δεν απαγγέλθηκε κατηγορία σε κανέναν για το θάνατο των δύο νέων παιδιών. Ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς έπεσε νεκρός από σφαίρα του αστυνομικού Α. Μελίστα, ο οποίος αθωώθηκε γιατί, έκρινε το δικαστήριο, βρισκόταν σε άμυνα. Το γεγονός ότι ο Καλτεζάς είχε δεχθεί τη σφαίρα στην πλάτη, ήταν μια ασήμαντη λεπτομέρεια για το δικαστήριο. Αφού (το δικαστήριο) δέχθηκε ότι ο αστυνομικός βρισκόταν σε άμυνα, αυτό σημαίνει ότι ο Καλτεζάς έκανε επίθεση με την πλάτη!


Η δολοφονία του Γιάννη Κουτσάκη στην Κρήτη δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. Ίσως γιατί γνώριζαν μέχρι και οι πέτρες ποιός κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία - κανονική μαφιόζικη εκτέλεση. Αυτός που κρύβεται πάντα, δηλαδή αυτός που έχει συμφέρον από το έγκλημα.


Ο τρόπος που έγινε η δίκη των μελών της 17 Νοέμβρη, παραπέμπει σε χειρότερο από χώρα προτεκτοράτο ή μπανανία. Των Αμερικανών. Οι υποκλοπές, οι απαγωγές των Πακιστανών, η ληστεία των ταμείων με τα ομόλογα και οι προμήθειες που (κατά τον Γ.Ζορμπά) πήγαν σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, όλες αυτές οι υποθέσεις δεν κατέληξαν πουθενά! Τις είχε αναλάβει (κι αυτές) η ελληνική δικαιοσύνη.

Η Ε.Τσέκου παραμένει στη φυλακή γιατί ο ανακριτής Δ.Οικονόμου έκρινε ότι είναι επικίνδυνη για τέλεση νέων αδικημάτων. Ο ίδιος ανακριτής, έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι να απαγγείλει κατηγορία κατά του Ζαχόπουλου, για σεξουαλική εκμετάλλευση υφισταμένης του, εκμεταλλευόμενος τη σχέση εξουσίας που αντικειμενικά είχε προς αυτήν.

Το πογκρόμ των φασιστών κατά των μεταναστών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και η συνεχής ατιμωρησία των δραστών, για τα αποδεδειγμένα εγκλήματα κατά προσώπων και περιουσιών που διαπράττουν, επιβεβαιώνει το "τυφλό" της δικαιοσύνης.

Το γεγονός ότι ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι οι Τσοχατζόπουλοι, οι Βουλγαράκηδες και οι Ρουσόπουλοι της πολιτικής ζωής, αποδεικνύει ότι είναι άξιος ο μισθός των δικαστικών.

Είναι ντροπή να είσαι δικαστικός στην Ελλάδα. Πάντα ήταν…


23 comments:

  1. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, που θα λεγε κι ο Καλογήρου, κι αν κάνεις μια βόλτα στα δικαστικά πάνω από το Σχοινιά θα διαπιστώσεις πόσο πολλά είναι τα λεφτά.
    Γι αυτό φαίνεται να ...ντρέπονται τόσο πολύ οι δικαστές.

    Υ.Γ 900 εκατ. ευρώ αναδρομικά πήρανε, από Αλογοσκούφη, λίγο πριν σκάσει το πόρισμα Ζορμπά για τα ομόλογα.
    Είπες τίποτα; δεν άκουσα... καλά ποιον βρίζεις.

    ReplyDelete
  2. @Monahikos Likos: Παλιά κολυμπούσα εκεί. Όταν πλήθυναν οι σπιταρώνες το 'κοψα. Από τη ντροπή τους πάντως, εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο...

    ReplyDelete
  3. Σε όλες τις υποθέσεις έχει χυθεί άπλετο φως .Φωνάξτε μία καθαρίστρια να το μαζέψει καί βάλτε σκούρα γυαλιά ηλίου.

    ReplyDelete
  4. De profundis: Λες να φταίει αυτό που δεν το έχω δει; Η έλλειψη καθαρίστριας;

    ReplyDelete
  5. Αμ εκεινον τον εισαγγελεα του Αρειου Παγου το 1976 τον Μπλετσα ποιος μπορει να τον ξεχασει???!!!!!Που ειχε κυνηγησει ανελεητα δικαστικους επειδη τηρησαν το νομο και δεν υπακουσαν τις παρανομες εντολες του??????!!!!!!!!!!!!!!!Ο ακομα παλιοτερος εισαγγελεας του Αρειου Παγου ο Κολλιας που εκανε τα αδυνατα δυνατα να παρεμποδισει τον ανακριτη Σαρτζετακη να εξιχνιασει τη δολοφονια Λαμπρακη το 1963?????!!!!!!Και οταν εγινε το πραξικοπημα το 1967,τους υποστηριξε και εγινε ο πρωτος πρωθυπουργος της χουντας,εκεινος ο Κολλιας,αντι να τους χωσει στη φυλακη και να πεταξει το κλειδι στον υπονομο.......!!!!!!!!!!!Παντως,υπαρχουν και πολλοι δικαστες που χτυπανε τα κακως κειμενα,αλλα παντα τους εχουν στη μπουκα........Κεινοι οι δυο εισαγγελεις που αποκαλυψαν τα αισχη στις φυλακες Επταπυργιου Θεσσαλονικης στα μεσα της δεκαετιας του '80,τραβηξαν τοτε πολλα.Μιλω για τη Χρυσουλα Γιαταγανα και τον κ. Λογοθετη,που οταν εκαναν τις καταγγελιες για ολα αυτα τα χαλια,εφαγαν και οι δυο δυσμενεις μεταθεσεις σε δυο αλλα μερη της Ελλαδας,ο κυριος στη Συρο και η κυρια καπου αλλου στη Μακεδονια.Αυτα εγιναν το 1987.....Αραγε που ειναι αυτοι οι δυο σημερα?????????Μαλλον σπιτι τους,με πολλες δυσμενεις μεταθεσεις στην καμπουρα τους......Την προσφατη την περιπτωση στα Γρεβενα,τη θυμαστε? Που μια δικαστινα κατηγγειλε αισχη στο δικαστικο μεγαρο της πολης και της αρχισαν τον πολεμο?Και τωρα το φρεσκο κουλουρι,ο εισαγγελεας στο Ρεθυμνο που ασκησε ποινικη διωξη στον κ. Κεφαλογιαννη και τωρα,εξαιτιας των απειλητικων τηλεφωνηματων που δεχεται,κρυβεται μη τον βρει κανενα κακο?Και υπαρχουν κι αλλοι τετοιοι καλοι δικαστες........Αλλα τους καπελωνουν οι κακοι.....Και εσχατως με το νεο νομο,τους διωχνουν και σε προωρη συνταξη,να ναι εξω απο το σωμα,να μην χαλανε τη μανεστρα των υπολοιπων.........Αχ αυτος ο Γ. Ζορμπας......Συνταξιουχος εισαγγελεας,τον εβαλε η ΝΔ στο πενταγωνο να ελεγχει τη νομιμοτητα των προμηθειων και μολις χαλασε τη σουπα του Σ.Σπηλιωτοπουλου,τον διωξανε και τον εβαλαν προισταμενο στην αρχη καταπολεμησης βρωμικου χρηματος,ουτε γραφεια,ουτε στυλο δεν ειχαν για να γραψουν στην αρχη,τους τα δωσαν λιγες μερες πριν η αντιστοιχη αρχη της ΕΕ πηγε να τους επιθεωρησει.Εκανε και κει ο ανθρωπος καλη δουλιτσα,σε σημειο που πλεον η κυβερνηση ψαχνει τροπο να τον στειλει στη....συνταξη!!!!!!!!Αθανατη Ελλαδα!!!!!!!!!............

    ReplyDelete
  6. @swell, Η δικαιοσύνη καθορίζεται από οικονομικά κριτήρια και αυτό το έχουν αποδεχτεί, σιωπηλά, όλοι.

    Για τέτοιους λόγους πολλοί θα ήθελαν μια 17η Νοε ακόμη στους δρόμους.

    Τουλάχιστον να παραδεχτούμε ότι η δικαιοσύνη αφορά μόνο έναν χονδροειδή μέσο όρο ανθρώπων που δεν αντιδρούν σε τίποτα και είναι κατά κύριο λόγο οι υπάλληλοι αυτών που κυβερνούν και μόνο για τις μεταξύ τους σχέσεις...

    Πολύ χρήσιμη η υπενθύμιση των γεγονότων που αναφέρεις.

    ReplyDelete
  7. @Greek Rider: Καλησπέρα, το κακό είναι ότι η οικονομική δύναμη μας καθορίζει τη ζωή σχεδόν σ' όλα τα επίπεδα.

    ReplyDelete
  8. @swell του έχουν δώσει και όνομα: καπιταλισμός. Δηλαδή η δικτατορία των πλουσίων.

    ReplyDelete
  9. 385 και μία νύχτες μετά την τελεσίδικη καταδίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της 17Ν, η απόφαση του Εφετείου δεν έχει «καθαρογραφεί». Μήπως, όμως, το σκεπτικό της δεν έχει καν αποφασιστεί και συνταχθεί, οπότε έγκυρη καταδικαστική απόφαση δεν υπάρχει;
    σ.σ. Ο πρόεδρος του Εφετείου Κορυδαλλού στη δίκη της 17Ν, κ.Βερτέλης, έχει συνταξιοδοτηθεί από τις 30 Ιουνίου του 2007.

    Από την «E»

    ReplyDelete
  10. Ηθελα να ξερα πώς ειναι δυνατόν τα νεα παιδιά να διδάσκονται οτι η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη λειτουργούν για το κοινό καλό, το δικό μας.

    ReplyDelete
  11. @Wert01gf: Προσπαθούν να καλύψουν όλες τις δικονομικές "πρωτοτυπίες" που έγιναν κατά τη διάρκεια της δίκης. Διό και η καθυστέρηση.

    ReplyDelete
  12. @Tzonakos: Σωστά διερωτάσαι. Αλλά θυμίσου πρώτα τις αντιδράσεις με το βιβλίο της Μαρίας Ρεπούση. Μια ατυχής απόδοση ενός γεγονότος έγινε νέο μακεδονικό ζήτημα. Και το βιβλίο αυτό αποτελούσε τη πρώτη προσπάθεια σχολικού βιβλίου, να μη διδάσκονται τα παιδιά εναλλάξ φούμαρα και κουτόχορτο.

    ReplyDelete
  13. Πολύ καλό το ποστ Σουέλ. Κατάφερες να με συγχύσεις και να μου ανέβει το αιμα στο κεφάλι. Πρεπει να το επαναφερεις κατά περιόδους για να μην τα ξεχνάμε.

    ReplyDelete
  14. @Cynical: Nα φυλαγόμαστε τώρα που σου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.

    ReplyDelete
  15. Και όταν βλέπεις γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες, προστατεύονται και πό ζητάδες που τους ακολουθούν..

    ReplyDelete
  16. και ο Πέτρουλας κλπ. Το indymedia δίνει ολόκληρη λίστα δολοφονημένων πολιτών απο αστυνομικούς.

    ReplyDelete
  17. @Aris53m: Tην ξέρω τη λίστα. Είναι ατέλειωτη, όπως και η μαλακία και η πουστιά των μπάτσων.

    ReplyDelete
  18. Απόλυτα ακριβής είναι η τεκμηρίωση της ιστορικής αναδρομής στις μαύρες σελίδες της ελληνικής δικαιοσύνης που έκαναν όσοι σχολίασαν το τόσο ενδιαφέρον αυτό post, παραπάνω.
    Υπάρχει όμως μια ουσιώδης διαφορά του τότε από το σήμερα. Τότε όλα αυτά γίνονταν -κακώς εννοείται- για κάποιες πολύκροτες υποθέσεις. Σήμερα υπάρχει ο κάθε παπά-Γιοσάκης που μπορεί να επηρρεάζει, ξέρουμε πώς, μια μεγάλη γκάμα δικαστών, για να αποφασίσουν έτσι ή αλλιώς και στην πιο ασήμαντη ιδιωτική υπόθεση.
    Με άλλα λόγια, ο έλληνας πολίτης έχει σήμερα στερηθεί του φυσικού δικαστή του, κάτι που αποτελεί κατάκτηση της Ανθρωπότητας εδώ και αιώνες, ένα από τα σημαντικότερα ανθρώπινα δικαιώματα.
    Κι αυτό επειδή σε κάθε πολίτη πια υπάρχει η αμφιβολία, αν ο δικαστής που θα του λάχει θα αποφασίσει κατά την κρίση του και τη συνείδησή του ή είναι επίορκος και αργυρώνητος και βγάζει αποφάσεις κατά τα κελεύσματα του αντιδίκου του, ο οποίος βρήκε τρόπο να τον πλησιάσει. Επειδή γνωρίζει καλά πως επίορκοι δικαστές δεν είναι μόνο ο ιδιόρρυθμος Καλούσης και η ερωτιάρα Μπουρμπούλια, που μπήκαν φυλακή για να άρουν τις αμαρτίες του δικαστικού σώματος. Επειδή γνωρίζει πως οι περισσότεροι από τους επίορκους κυκλοφορούν ατιμώρητοι και συνεχίζουν να δικάζουν.
    Και κάτι επιπλέον: Είναι δυνατόν να μην είναι όλα αυτά γνωστά σε κανέναν από τους εισαγγελείς, τη στιγμή που γίνονται μέσα στα πόδια τους; Γιατί λοιπόν ούτε ένας δεν ασκεί αυτεπαγγέλτως διώξεις στους συναδέλφους του, όπως έχει υποχρέωση; Επειδή φοβάται προφανώς! Πώς λοιπόν μπορεί να αισθάνεται ήσυχος ένας πολίτης, όταν οι κατά το σύνταγμα φύλακες της νομιμότητας της κοινωνίας που ζει έχουν τόσο χαμηλά σκυμμένο το κεφάλι;
    Κι όλα αυτά είναι μια απλή περίπτωση κοινωνικής διαφθοράς; Όχι ασφαλώς! Κάποιοι τα μεθόδευσαν και κάποιοι τα συντηρούν, επειδή τους ενδιαφέρει η πολιτική διάσταση του θέματος.
    Με άλλα λόγια, όταν ο πολίτης ξέρει πως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι, όταν αδικηθεί σε κοινωνικό πλέον επίπεδο μπορεί να πάει στα δικαστήρια να βρει το δίκιο του, σκύβει το κεφάλι πολύ χαμηλότερα από ό,τι οι εισαγγελείς του! Κι αυτό είναι το ζητούμενο!

    ReplyDelete
  19. @Διονύσης Βίτσος: Γι' αυτά που λες και για πολλά άλλα, έχει δίκιο ο Greek rider όταν ισχυρίζεται ότι ο κόσμος ψάχνει κάτι που θα αναγκάσει τους δικαστές να λειτουργούν σαν τέτοιοι και όχι σαν πιόνια του κάθε (sic) αλήτη με οικονομική δύναμη. Παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου και ευνομούμενης πολιτείας.

    ReplyDelete
  20. http://ametroepeia.pblogs.gr/2013/02/lernaios-latshs.html

    ReplyDelete
  21. Είδες, μαφιόζικη οργάνωση με τα όλα της. Από τον πατέρα στο γυιό.

    ReplyDelete
  22. Αργά ή ίσως πιο γρήγορα να καταλάβουμε ότι το θέμα ήταν και είναι πολιτικό. Όσο κι αν προσπαθήσουμε με την επιστήμη να ερμηνεύσουμε την απόφαση δεν θα βγάλουμε άκρη. Ψάξτε στα χρονικά να βρείτε πότε το δικαστικό σύστημα μιας χούντας (σχεδόν όλοι οι αρεοπαγίτες είναι από συντηρητικοί έως ακροδεξιοί) απέδωσε δικαιοσύνη υπέρ της εργατικής τάξης. Πόσο μάλλον στη σημερινή χούντα των ολιγαρχών που ζούμε και τον καθημερινό ξεπεσμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των στοιχειωδών δικαιωμάτων. Δεν έχει ο Σαμαράς την εξουσία! Το δικαστικό/παραδικαστικό κύκλωμα την έχει και δεν θα την αφήσει όποιον κι αν επιλέξουμε να τοποθετήσουμε ως λαός στην κυβερνητική καρέκλα. Γι αυτό κάποιοι που πέρασαν στον ένοπλο αγώνα διεθνώς είχαν ως πρώτο στόχο τους δικαστές (ερυθρές ταξιαρχίες, 17 Νοέμβρη, κλπ). Κι εδώ που τα λέμε......... Από τον καναπέ κι από το έδρανο δεν θα κάνει κανείς αυτό τον κόσμο καλύτερο. Ποτέ μια κατάσταση ανωμαλίας σε τέτοιο μέγεθος που τη ζούμε σήμερα δεν την διαδέχτηκε μια άλλη με ομαλό τρόπο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι όπως τα λες είναι φίλε μου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δικαστές θεώρησαν ότι παρανόμως μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις των ιδίων και των ενστόλων, αλλά όχι των συνταξιούχων. Λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις χωρίς να "ιδρώνει το αυτί τους" επειδή γνωρίζουν ότι εμείς δεν θα αντιδράσουμε.

      Και ναι, οι ένοπλες οργανώσεις ήξεραν τί έκαναν και γιατί επέλεγαν κάποιους στόχους.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...