June 23, 2008

Η ίδια Ελλάδα

Την Ελλάδα που βλέπεις παντού. Όπου κι αν είσαι. Λες κι η νοοτροπία των πρωτευουσιάνων έχει διαχυθεί παντού. Και αλλοιώνει την εικόνα ενός όμορφου τόπου. Ρωτάς στο αστυνομικό τμήμα να σου πουν που βρίσκεται ένα μεγάλο ξενοδοχείο μέσα στην πόλη της Ρόδου. Βρίσκεις μόνο 3 αστυνομικούς, που κανείς τους δεν ξέρει. Γιατί (είπαν ότι) είναι καινούργιοι. Έξω από το τμήμα βλέπεις μια μεγάλη μοτοσυκλέτα χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας. 


Στην υπέροχη παλιά πόλη, στις 3 τη νύχτα εμφανίζεται περιπολικό της αστυνομίας και η ένταση της μουσικής στα μπαρ πέφτει. Σε όλα εκτός από ένα. Που ο ιδιοκτήτης του είναι συγγενής με κάποιον υψηλόβαθμο αξιωματικό της αστυνομίας. Στα εστιατόρια και τις καφετέριες, οι ντόπιοι γδύνουν τους ξένους. Κι όταν ένας ξένος καταγγείλει την κλοπή και μια εφημερίδα δημοσιεύσει την είδηση, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στέλνει στην εφημερίδα τους μπράβους του. Το αεροδρόμιο ζέχνει. Γιατί το προσωπικό είναι πολύ λίγο κι όταν υπάρχει μεγάλη κίνηση, γίνεται της ροδίτισας. Και η Aegean έχει δυο ώρες καθυστέρηση. Σε αποζημιώνουν όμως τη στιγμή που επιβιβάζεσαι μ’ ένα δωρεάν εισιτήριο!

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού της φωτογραφίας, το νοικιάζει σαν επιπλωμένο. Όπου, γι’ αυτόν, επιπλωμένο σημαίνει ότι έχει όλες τις λευκές συσκευές αλλά τίποτα άλλο! Βρίσκεται όμως σε ένα τεράστιο κτήμα και είναι απομονωμένο. Άρα εμείς θα τρέχουμε, θα φωνάζουμε και δεν θα ενοχλούμε κανέναν. Τα αγριόχορτα από την "περιποίηση" έχουν γίνει 1,50 μέτρο. Να μας τα κόψετε όμως κύριε ιδιοκτήτη, γιατί μας εμποδίζουν στο τρέξιμο. Αλλοιώς δεν θα ‘ρθούμε!






12 comments:

  1. Καλοριζικο.Εγω χωρις πλάκα το σπίτι το βρίσκω εξαιρετικό. Ενταξει και χωρις επιλα πες οτι κλανεις στεγασμένο camping .Ενας θαλασσινός σαν και σένα δεν κωλώνει στις κακουχίες ,θυμάσαι την αναρτησή σου τότε που με τον παγετό χειμωνιάτικο έκανες μπάνιο στην θάλλασσα??

    ReplyDelete
  2. @De profundis: Εγώ δεν κλάνω είτε στεγασμένος είτε άστεγος.

    ReplyDelete
  3. Ουπς ο δαίμων του υπολογιστή. Κάνεις ήθελα να πω .Όσο για την εκ παραδρομής λέξη αν δεν την κάνεις έχεις μεγάλο πρόβλημα γιατί όπως λεει και η παροιμία Κώλος κλασμένος γιατρός χεσμένος.

    ReplyDelete
  4. @De profundis: Μπερδεύτηκες βρε συ. Τα σκατά ήταν θέμα στην προηγούμενη ανάρτηση.

    ReplyDelete
  5. Χαχα! Μαζί δε κλάνουμε και χώρια δε μπορούμε.

    Ένα σύμφωνο παραπάνω έβαλε κατα λάθος ο άνθρωπος.

    Όπως πολύ εύστοχα είπε στο περασμένο θέμα ένας αναγνώστης:

    Ο Έλλην δύο δίκαια
    ασκεί φιλελευθέρως:
    Ουρείν τε και συνέρχεσθαι,
    εις όποιο θέλει μέρος.

    ε, αυτό ακριβώς το 4στιχο αποτυπώνει την παιδεία μας, τη νοοτροπία μας, το είναι μας.

    Παρκάρω όπου με βολεύει, ζητάω ένα ρουσφετάκι να βολευτώ, άντε να κάνουμε μια αρπαχτή στα γρήγορα να πιάσουμε τη καλή, πετάω το σκουπιδάκι μου όπου βρω, κτλ, κτλ.

    Όπως πράττουν οι πολιτικοί μας, πράττουμε και εμείς. Ελπίζω σε 50 χρόνια να έχουμε αλλάξει λίγο.

    ReplyDelete
  6. Κώστας Σημίτης: "Αυτή είναι η Ελλάδα δεν την ξέρατε!".
    Α, και μην ξεχάσεις να του ευχηθείς έχει γενέθλια ο ...άθλιος

    ReplyDelete
  7. @Ptboul: Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω. 50 χρόνια είναι λίγα για ν' αλλάξουμε.

    ReplyDelete
  8. @Monahikos likos: Δεν ήξερα ότι οι Κινέζοι τηρούν τέτοια έθιμα.

    ReplyDelete
  9. Να πω την αλήθεια, τη δεύτερη παράγραφο δεν την κατάλαβα. Δηλαδή δεν κατάλαβα τι ακριβώς "παίζει" με το σπίτι, όχι αυτά που γράφεις.
    Όσο για τα υπόλοιπα.. Ναι, η ίδια Ελλάδα είναι παντού.

    ReplyDelete
  10. @Wert01gf: "Παίζει" το ότι ο ιδιοκτήτης ζητάει ένα ενοίκιο λέγοντας ότι πρόκειται για επιπλωμένο, ενώ δεν είναι. Παίζει επίσης το ότι πρέπει το τσίρκο να μετακομίσει στη Ρόδο.

    ReplyDelete
  11. σουέλ, ποιον όροφο θα πάρεις; Μη μου πεις και τους δυο. Να στείλω μια φιλη μου Νορβηγιδα, καλή κοπέλα και νοικοκυρά, που ψαχνει σπιτι κιαυτή στη Ρόδο;
    Βλέπω εχει μεγάλη αυλή να στησουμε τσαντιρι.

    Να το παρεις, να το πάρεις!!

    ReplyDelete
  12. @Cynical: To κτήμα είναι όντως τεράστιο. Εγώ συζητώ για το κάτω. Και μόνο αυτό, είναι μεγάλο. Επομένως μία Νορβηγίς θα ήτο χρησιμοτάτη, αναγκαιοτάτη και θεαρεστάτη. Νοικοκύρης είναι και η αφεντιά μας, οπότε το χαρακτηριστικό αυτό δεν είναι απαραίτητο. Αρκούν τα άλλα.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...