June 9, 2008

Once a jerk, always a jerk…


   

Μια φορά (λέμε τώρα) μαλάκας, πάντα μαλάκας. Μαρξιστικό αξίωμα που το επιβεβαιώνει πάλι ο Μπους. Διαβάζω ότι η επίθεση στο Ιράν είναι εξαιρετικά πιθανή τώρα και, σε κάθε περίπτωση, πιθανότερη από οποτεδήποτε άλλοτε. Θέλει (λέει) να σταματήσει τους Ιρανούς από την απόκτηση πυρηνικής βόμβας.

Με αυτόν τον τρόπο θέλει (ο μαλάκας που λέγαμε) να γράψει τον επίλογο της θητείας του. Της τόσο επιτυχημένης. Ρωτήστε τους συγγενείς των περίπου 5.000 νεκρών Αμερικανών μέχρι σήμερα. Ρωτήστε επίσης τους συγγενείς των 655.000 νεκρών Ιρακινών. Να θυμίσω ότι η εισβολή στο Ιράκ έγινε γιατί ο Σαντάμ (έλεγε ο μαλάκας ότι) είχε χημικά όπλα. Τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ. Επειδή όμως η μαλακία από την ηγεσία διαχέεται στις μάζες (το βλέπουμε και εν Ελλάδι αυτό), εκατομμύρια Αμερικανοί ετοιμάζονται να ψηφίσουν το 71χρονο Μακέην, ο οποίος έχει υποσχεθεί να συνεχίσει την πολιτική του Μπους. Καλά, οι Αμερικανοί δεν ξέρουν πως χρησιμοποιείται η ομπρέλα;

27 comments:

 1. Ο Μπους θέλει να μπουκάρει στο Ιράν, ο Μακέην υπόσχεται να συνεχίσει την πολιτική του μαλάκα, ο Ομπάμα διαβεβαίωσε το ισραηλινό λόμπυ ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να εξαλείψει την απειλή από το Ιράν.
  Εν ολίγοις τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα άσχημα την έχει ο Αχματινετζάντ.

  ReplyDelete
 2. @swell θα πω κάτι παρήγορο:

  Ένας πιθανός τρόπος να απαλλαγούμε από αυτούς είναι να πάει το πετρέλαιο στα 250, να υποστούν μια ύφεση τύπου 1929, να γκρεμοτσακιστούν και τα χρηματιστήριά τους, να σκάσουν και οι φούσκες τους.

  Εκεί που φτάσαμε δεν είναι πια σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

  ReplyDelete
 3. To 655.000 πού το βρήκες? Ισχύει?

  ReplyDelete
 4. @Monahikos likos: Eλπίζω ν' αποδειχθείς λάθος Λύκε. Ο Ομπάμα θεωρώ ότι το γλύψιμο στους Ισραηλινούς το 'κανε για προεκλογικούς λόγους. Διαφορετικά...

  ReplyDelete
 5. @Greek rider: Διεσταμμένο σενάριο. Και ως τέτοιο μ' αρέσει. Συμφωνώ δε, ότι δεν είναι απίθανο να το δούμε να το συμβαίνει.

  ReplyDelete
 6. @Mad: Στο site του Michael Moore.

  ReplyDelete
 7. Είναι απίστευτο και όμως αληθινό: Ο Μπους, με τις ίδιες ηλίθιες δικαιολογίες με τις οποίες μπήκε στο Ιρακ, ετοιμάζεται να μπει στο Ιραν.

  Προφανώς άλλα συμφέροντα εξυπηρετεί. Αλλά ποιά συμφέροντα; Και πόσο μεγάλο στραπάτσο θα φάμε παγκόσμια αν οι ΗΠΑ καταρρεύσουν;

  Γιατί το Ιραν δεν είναι Ιρακ. Μπορεί να μην είναι Άραβες, αλλά πιστεύω πως μια εισβολή θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το αραβικό ποτήρι...

  ReplyDelete
 8. @Lypon: Δεν νομίζω ότι θα φάμε κανά στραπάτσο αν καταρρεύσουν οι ΗΠΑ. Ίσα-ίσα που ο πλανήτης, κυριολεκτικά και μεταφορικά, θα αναπνεύσει πιο εύκολα.

  ReplyDelete
 9. Δυστυχώς το σύστημα έχει μάθει να λύνει τα προβλήματα του με πολέμους .Αν η οικονομική κρίση συνεχιστεί ο πόλεμος δεν είναι καθόλου απίθανο σενάριο αφορμές υπάρχουν πολλές ακόμα και προβοκάτσιες και εμείς θα βρεθούμε πάλι στην άσχημη θέση να υπερασπιζόμαστε ακραία σκοταδιστικά και απανθρωπα καθεστώτα όπως αυτό του Ιράν.

  ReplyDelete
 10. Αγαπητέ Swell, η κατάσταση είναι πλέον βαριά παγκοσμιοποιημένη. Και τα δίκτυα, όλων των ειδών τα δικτυα, έχουνε κάποιες ανοχές Αν τις ξεπεράσουνε, απλά καταρρέουν.

  Και παγκοσμιοποιημένο δίκτυο τροφίμων σημαίνει πατάτα από την Αίγυπτο και στάρι από ΗΠΑ, γιατί εμείς δεν παράγουμε πια.

  Καταλαβαίνεις τι εννοώ; Μπορεί να πεινάσουμε χωρίς πολλές διατυπώσεις...

  ReplyDelete
 11. @De profundis: Για να καταλάβω, προτιμάς μια επέμβαση των Αμερικανών για να πέσει το σκοταδιστικό καθεστώς; Kαι το Αφγανιστάν το ξέχασες;

  ReplyDelete
 12. @Lypon: Οι Αμερικανοί (λέγε με Astra Zeneca, Novartis και λοιπές φαρμακευτικές) προωθούν μανιωδώς τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, σαν λύση στο πρόβλημα της πείνας. Έρχεται λοιπόν η ώρα που θα τα "δοκιμάσουμε" κι εμείς στο πιάτο μας. Βέβαια το μεγαλύτερο φούμαρο είναι ότι η καλλιέργεια μεταλλαγμένων δεν έχει απώλειες. Να ρωτήσουμε τους δεκάδες χιλιάδες Ινδούς αγρότες που αυτοκτόνησαν γιατί η καλλιέργεια μεταλλαγμένων τους οδήγησε σε οικονομική κατασυτροφή. (Από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία).

  ReplyDelete
 13. Οχι βέβαια,απλά θέλω να τονίσω τον παραλογισμό του θέματος.Η τυχον συναισθηματική υποστηριξή μας στο Ιράν σε καμμία περιπτωση δεν είναι άκριτη.

  ReplyDelete
 14. Swell καλημερα, πολύ ευκολα βλέπω να πραγματοποιείται το εξης σεναριο: ο κοσμος (εδώ) να βγαινει και να υπερασπιζεται το Ιραν που δεν το αφήνουν οι κακοι αμερικανοι να αποκτησει ιρανικά πυρηνικά.

  Ο κοσμος δρα μανιχαιστικά. Κακοι αμερικανοι , καλο Ιραν.

  ReplyDelete
 15. Κλασικός Μπους στη φωτό με την ομπρέλα.

  ReplyDelete
 16. @De profundis: Σωστά, άλλωστε ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου. Ή μήπως θεωρείς ότι οι Αμερικανοί (επί της ουσίας) δεν είναι ή δεν πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως εχθρούς μας;

  ReplyDelete
 17. @Cynical: Και ποιός σας λέει, αγαπητή μου, ότι τα πυρηνικά όπλα του Ιράν δεν είναι σαν τα χημικά όπλα του Ιράκ;

  ReplyDelete
 18. @Πέα Κυάνεα: Συγχώρεσέ με για τη διόρθωση και τα γαλλικά: Εννοείς κλασικός μαλάκας.

  ReplyDelete
 19. Αυτό που βασικά φοβάμαι είναι η κατάρρευση του δικτύου μεταφορών. Θα μου πείτε -και με το δίκιο σας- οτι πριν από αυτό θα έχουν καταρρεύσει πολλά άλλα.

  Αλλά σκεφτείτε την έλλειψη βασικών ειδών διατροφής επειδή δεν παράγονται εγχώρια και πρέπει να έρθουν από υπερπόντια χώρα με τεράστια έξοδα μεταφοράς...

  Όσο για το Ιραν, ουδείς αναμάρτητος!! Αλλά η προσπάθεια για δαιμονοποίηση στυλ Ιρακ είναι προφανής, και εμείς πια αρκετά υποψιασμένοι.

  Άσε που το πολιτιστικό βάθος αυτής της χώρας είναι κολοσσιαίο. Ιστορικά, έχει παίξει για τους Οθωμανούς το ρόλο που έπαιξαν οι αρχαίοι Έλληνες για τους Ρωμαίους.

  Αλλά φοβάμαι το τελευταίο "δώρο" του Μπους προς της αποχώρησής του...

  ReplyDelete
 20. @Lypon: Κάθε άνθρωπος που έχει λίγο ψηλότερο IQ από αυτό της αμοιβάδας, θα έπρεπε να ανησυχεί για το fairwell του συνομιλητή του θεού.

  ReplyDelete
 21. Και εγώ πιστεύω πως είναι ικανός να μπεί στο Ιράν.Και πάλι όμως το παιχνίδι δεν είναι προεκλογικό;
  Και εξηγούμαι.
  Αν δεί ο Μπούς ότι κερδίζει ο ΜακΚειν ξεκινά αμέσως τον πόλεμο(την αφορμή την έχει έτοιμη)και ο ΜακΚειν βρίσκει έτοιμα πράγματα(και μια 4ετία σίγουρη)
  Αν πάλι δεί οτι ο Ομπάμα πάει για τη "νίκη" τότε.....τι να πώ....θα μπορούσε να ξεκινησει και σε αυτή την περίπτωση πόλεμο και να κάψει τον Ομπάμα,ο οποίος θα πρέπει να τα "μαζέψει" που μάλλον δεν νομίζω να τα καταφέρει(είναι η αδύναμη πλευρά του η εξωτερική πολιτική).
  Από την άλλη όμως ένας πόλεμος μπορεί να κρίνει και τις εκλογές,πιθανότατα υπέρ των Δημοκρατικών...
  Σεναριολογίες...............

  ReplyDelete
 22. @Biohazardous: Καλωσήρθες! Θα συμφωνήσω ότι πρόκειται για λογικοφανή σεναριολογία. Αν όμως η εξωτερική πολιτική είναι το αδύνατο σημείο του Obama, τότε τί είναι αυτή για τον Μακέιν, που δεν ήξερε ότι η Ισπανία ΔΕΝ είναι χώρα της Λατινικής Αμερικής;

  ReplyDelete
 23. Καλώς σας βρήκα.
  Αλήθεια λές;;Δεν ήξερε για την Ισπανία;;
  Ε ρε γλέντια....
  Καλά ειδικά άμα βγεί η...Πάλιν....πάει...πείτε αντίο στον πλανήτη Γη όπως τον ξέρατε...

  ReplyDelete
 24. @Βiohazardous: Ναι, δεν ήξερε που βρίσκεται η Ισπανία ο κρετίνος... Μ' αρέσει που πιστεύεις στις "ικανότητες" της κας Πάλιν.

  ReplyDelete
 25. Ρε αυτή είναι ικανή να μπεί σε Ιράν χωρίς πολλά πολλά και να πεί ότι είναι θέλημα Θεού(όπως με το Ιράκ!)......

  ReplyDelete
 26. @Biohazardous: Κάπου διάβασα σήμερα ότι η εν λόγω κυρία είχε συμμετάσχει παλιά σε τελετή με ένα γνωστό μάγο. Ο μάγος κάλεσε το Σατανά και τις λοιπές κακές δυνάμεις να φύγουν από το κεφάλι της κυρίας. Κι έτσι να μείνουν τα σκατά μόνα τους.

  ReplyDelete
 27. ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ΧΙΟΝΙΖΕΙ στην Ευρώπη (με την ηλιακή δράση στον πάτο) και οι γκόρηδες συνεχίζουν να ενοχοποιούν την ανθρωπότητα, μπας και γλιτώσουν στις βαρυχειμωνιές που έρχονται... http://www.gazzetta.gr/content/view/40904/999880
  ΝΑΣΑ-CERN αναγγέλλουν μεγάλα κρύα:
  http://www.youtube.com/v/ZlZY8r_3wlg
  ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-αποθέματα πότε;
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ για πολλοστό συνεχές εξάμηνο και στα 2 ημισφαίρια:

  http://gr.snow-forecast.com/maps/dynamic/globalrot -Επιλέξτε Χάρτη Καιρού Βάσης: Accumulated Snowfall

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...