July 10, 2008

Ο πρώην εφοριακός



- Δείτε πόσο μεγάλο είναι το κτήμα, παράδεισος για τους σκύλους σας. Έχω κι εγώ 3 κυνηγόσκυλα σε κλουβιά. Τα αφήνω ελεύθερα μόνο το πρωί που έρχομαι να τα ταΐσω και να πλύνω τα κλουβιά τους. Δεν φαντάζομαι να 'χουν πρόβλημα με τα δικά σας.  Ας μπούμε και στο σπίτι.  Εδώ είναι η κουζίνα με καινούργιο ψυγείο και πλυντήριο. Πάμε πιο μέσα. Το καλώδιο αυτό είναι για το τηλέφωνο, το άλλο για το ίντερνετ και το τρίτο είναι για την κεραία της τηλεόρασης.
- Μα δεν βλέπω πουθενά τηλεόραση.
- Είναι στο πατάρι.
- Και γιατί η τηλεόραση είναι τιμωρία στο πατάρι;
- Γιατί είναι μαυρόασπρη.
- Α!
- Ούτε τηλέφωνο βλέπω.
- Ναι, συσκευή χρειάζεται μόνο.


Φεύγει. Αργότερα αντιλήφθηκα ότι το μπάνιο δεν είχε φως, η συσκευή της κουζίνας φούρνο και στο σπίτι δεν υπήρχε ούτε κουταλάκι, μαχαίρι, πιρούνι, σεντόνι, πετσέτα, κλιματισμός. Το τηλέφωνο δε ήταν κομμένο. Το σπίτι στην αγγελία αναφερόταν ως επιπλωμένο! Το είχε ήδη κλείσει γνωστή γνωστού (κλικ), που μάλιστα μου το χαρακτήρισε «κουκλί». Άβυσσος… Αυτά έγιναν την Τρίτη 1η του μήνα. Ο ιδιοκτήτης εμφανίστηκε το Σάββατο μ’ ένα διακόπτη για τα φώτα του μπάνιου. Τον τοποθετεί, δοκιμάζω τα φώτα, τζίφος. Με ρώτησε αν μπορούσα να καταλάβω από τη σύνδεση, που ήταν το λάθος. Του είπα ότι δεν είμαι ηλεκτρολόγος κι αν δεν ξέρει από τέτοιες δουλειές να καλέσει ηλεκτρολόγο. Κατάλαβα ότι το ψυγείο και το πλυντήριο είχαν σηκώσει δική τους παντιέρα. Κατέβαζες το γενικό διακόπτη κι αυτά συνέχιζαν να δουλεύουν! Σε λίγο εμφανίστηκε κι ο γυιός (αυτός που φοβόταν το αιμοβόρο ζευγάρι Πέρσα και Rebel). Τηλεφώνησε στο δικό του ηλεκτρολόγο, ήρθε και μετά από μια ώρα όλα τα ηλεκτρικά προβλήματα είχαν λυθεί.

Χθες το απόγευμα εγκατέστησα μια τηλεόραση. Συνδέω την κεραία, εικόνα γιοκ. Το πρωί τον πέτυχα να πλένει τα κλουβιά. Του το αναφέρω και μου λέει:
- Εγώ δεν νοίκιασα σπίτι με τηλεόραση!
- Ναι, αλλά μου είπες ότι έχει και είδα το καλώδιο της κεραίας.
- Και τί σημαίνει αυτό;
- Σημαίνει ότι έχει κεραία που δεν λειτουργεί (αρχίζω να εκνευρίζομαι).
- Δεν μ’ ενδιαφέρει. Γιατί δεν είπατε στον τεχνικό που έφερε την τηλεόραση να δει και την κεραία;
- Εγώ την έφερα. Την αγόρασα από κατάστημα και την έφερα εγώ.
- Δεν μπορώ άλλο. Συνέχεια βρίσκετε προβλήματα στο σπίτι.
- Εγώ φταίω που νοικιάζεις ασυντήρητο και βρώμικο σπίτι;
- Εδωσα 15 ευρώ στην καθαρίστρια!
- Πόσες μέρες πριν;
- 4 μέρες πριν έρθετε.
- Δηλαδή σε 4 μέρες το σπίτι γέμισε σκόνες κι αράχνες; (ο Rebel την πέφτει στον αρσενικό του – γίνεται
φασαρία, βάζω τις φωνές κι ο Rebel σταματάει).
- Μα είναι σε κτήμα!
- Και γιατί 10 μέρες αφότου το καθάρισα εγώ, δεν έχει πιάσει ακόμα αράχνες;
- ….
- Φρόντισε σε παρακαλώ μέχρι το βράδυ να ‘χεις λύσει το πρόβλημα της κεραίας.
- Δεν έχω ηλεκτρολόγο.
- Να βρεις! Να φέρεις τον ηλεκτρολόγο του γιού σου.
- Κι εγώ δεν ήξερα ότι έχετε δύο σκυλιά.
- Και γιατί τότε ήθελα το κτήμα, για να φυτέψω ζαρζαβατικά;
- Δεν μ’ ενδιαφέρει.
- Φρόντισε να λυθεί το πρόβλημα της κεραίας.



Εφυγα έξαλλος. Ο πρώην εφοριακός δεν θέλει να δίνει αποδείξεις και γι’ αυτό δεν υπέγραψε συμβόλαιο. Πίσω από το σπίτι που μένω εφάπτεται το διώροφο δικό του (που δεν μένει εκεί). Τα δύο σπίτια έχουν ένα ρολόι της ΔΕΗ! Το οποίο σημαίνει ότι τα δύο σπίτια έχουν δηλωθεί σαν ένα! Από τον κ. Μαλανδράκη. Υποπτεύομαι ότι έχει κι έναν μετρητή του νερού. Κι ο μάγκας ποτίζει το κτήμα. Προβλέπω ότι μια επόμενη φάση θα γίνει όταν μου φέρει τους λογαριασμούς Κοινής Ωφέλειας…

15 comments:

  1. Αναρωτήθηκες πόσους έχει δαγκώσει για να φτιάξει το "κουκλί" που σου νοίκιασε;

    ReplyDelete
  2. Γενικά πολλοί ενοικιαστές σπιτιών είναι πολύ θρασείς και για πολύ ξύλο μερικές φορές.

    ReplyDelete
  3. Γάμησε ο τύπος. Ξέρει και πότε γίνονται διασταυρώσεις, και τι είδους, οπότε τους την φέρνει. Άσε που και να τον πιάσουν έχει τα κονέ...

    Βούρδουλας ρε που σας χρειάζεται.

    ReplyDelete
  4. Είναι σημαντικό να μη ξεχνάμε ότι η ιστορία εξελίσσεται σε μία περιοχή της Ελλάδος με έμφαση στη παροχή υπηρεσιών, με μεγάλη ανάπτυξη στις επιχειρήσεις ενοικίασης καταλυμάτων. Συνεπώς θα έπρεπε να υπάρχουν και οι αντίστοιχοι έλεγχοι.
    Με την ευκαιρία θέλω να εκφράσω την αντίθεση μου σε κάθε μορφής συν-παρανομία. Δεν υπάρχει ο όρος βέβαια αλλά αναφέρομαι στη συμπεριφορά του πελάτη που αποδέχεται τη παροχή υπηρεσιών ή προϊόντων χωρίς τη σχετική απόδειξη. Με αυτή τη συμπεριφορά αφενός ο πελάτης δείχνει ότι και αυτός θέλει κάτι να κρύψει (τα λεφτά του) και αφετέρου ότι δεν μπορεί να ζητήσει υπηρεσίες μέσα σε λογικά όρια. Δηλαδή, η συζήτηση που μας αναφέρεις φίλε swell δεν είναι η συζήτηση ενός ενοικιαστή και ενός ιδιοκτήτη «σπιτο-νοικοκύρη» αλλά, μία συζήτηση δύο παρανόμων. Στη προκειμένη περίπτωση δεν θα είναι απίθανο το κτίσμα στο οποίο μένεις να μην έχει και σχετική άδεια οικοδομής και βέβαια για αυτό το λόγο ο ιδιοκτήτης του δεν επιθυμεί και συχνές επισκέψεις κάθε λογής τεχνικών οι οποίοι μπορεί να μεταδώσουν στη μικρή κοινωνία την ενοικίαση του αυθαιρέτου. Η πρόταση μου είναι να διερευνήσεις τις επιλογές που έχεις και να φύγεις από εκεί το συντομότερο. Αν έχεις δώσει

    ReplyDelete
  5. Συνέχεια ... : Αν έχεις δώσει και εγγύηση (χωρίς απόδειξη) μπορείς να αρχίσεις το κλάμα από τώρα.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Για τις αποδείξεις και τη συν-παρανομία του Paratiritis μια γνώμη συμβουλή από την ισχύουσα νομοθεσία.
    Ο ενοικιαστής που δεν έχει τις αποδείξεις για τη δαπάνη του ενοικίου (τις έχασε, δεν του έδωσε ο ιδιοκτήτης κλπ) μπορεί να δηλώσει τη σχετική δαπάνη στη φορολογική του δήλωση με υπεύθυνη δήλωση(έδωσα τόσα στον τάδε) και αυτός μεν θα είναι εντάξει αλλά ο ιδιοκτήτης αν δεν έχει δηλώσει αντίστοιχα έσοδα εκτός που θα φορολογηθεί γι αυτά και με προσαύξηση θα πληρώσει και το σχετικό προστιματάκι.
    Εν ολίγοις αν στα κάνει τσουρέκια θυμήσου, η εκδίκηση στο τέλος είναι στο χέρι του ενοικιαστή και όχι του ιδιοκτήτη.

    ReplyDelete
  8. @Paratiritis: Δίκιο έχεις. Έλα όμως που τη συμφωνία δεν την έκανα εγώ μαζί του. Καλό Σ/Κ!

    ReplyDelete
  9. @Monahikos likos: Λύκε το ξέρω αυτό. Το έχω κάνει αρκετές φορές, χωρίς καμμία συνέπεια γι' αυτούς που κατονόμαζα... Μη ξεχνάς ότι ζούμε στην Ελλάδα.

    ReplyDelete
  10. Είσαι απαιτητικός. Πολύ. Τι την θες την καθαριότητα; Τι θα την κάνεις την τηλεόραση; Τι το θες το...κουταλάκι; Το καλό σου, βρε, φροντίζει, αυτός ο θεόσταλτος άνθρωπος και τον υβρίζεις, αχάριστε;;;

    ΥΓ.: Χωρίς πλάκα τώρα, δεν υπάρχει κάτι άλλο να τα μαζέψεις και να φύγεις από 'κει μέσα; Καλησπέρες!

    ReplyDelete
  11. @Koptoraptou: Καλησπέρα αγαπητή, είδες τι αχάριστος είμαι; Λόγω εποχής, τα σπίτια είναι λιγοστά κι αν ζητάς και περίεργα πράγματα, όπως η αχάριστη αφεντομουτσουνάρα μου, τότε πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

    ReplyDelete
  12. Tελικά απ΄ ό,τι είδα ωραία περάσατε στο ταξίδι! Και σε άλλα με υγεία!

    Τώρα το να νοικιάσεις σπίτι αυτή την εποχή άστα βράστα!!
    Υπομονή και καλη τύχη σου εύχομαι!
    :))

    ReplyDelete
  13. @Marianaonice: Σ' ευχαριστούμε πολύ!

    ReplyDelete
  14. Σουέλ, καλημέρα. Μην αφήνεις σε παρακαλώ έναν πρώην εφοριακό να σου κανει τα νευρα τσατάλια. Για το καλοκαιρι εχεις τις καβαντζες του Μανδρακιου. Για τον χειμώνα αλλάζεις σπίτι τοτε που θα σε παρακαλάνε..

    ReplyDelete
  15. @Cynical: Καλησπέρα, το έχω υπόψη μου.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...