September 1, 2008

Τον αλήτη αν τύχει και συναντήσεις…



Aυτός μπορεί να έχει οποιαδήποτε μορφή. Μπορεί να κατέχει οποιοδήποτε αξίωμα. Γιατί η κοινωνία μας είναι (πάνω απ’ όλα) αξιοκρατική. Μπορεί, ας πούμε, να είναι ο Δήμαρχος του Πόρου. Που δεσμεύτηκε για δύο πράγματα: ότι θα έκανε τα πάντα για να εντοπιστεί το κτήνος που έκαψε τον Leo και ότι θα κάλυπτε πλήρως το κόστος των νοσηλείων και της θεραπείας του σκύλου.

Παρά τις δεσμεύσεις του όμως (που έγιναν ακόμα και σε τούτο το blog) ο δήμαρχος και η συν αυτώ ποιούν το μωρό. Δηλαδή κάνουν τους χαζούς. Σε επίρρωση της άποψης ότι τον αλήτη μπορείς να τον βρεις παντού. Ακόμη και σε δημαρχιακό θώκο.
 
Αυτή είναι η Ελλάδα. Εσμός αλητών. Που αν αποφασίσεις να τους μετρήσεις, στο τέλος θα χαθείς. Και πάντοτε ο αριθμός θ’ αλλάζει. Θα προστίθενται συνέχεια κι άλλοι, κι άλλοι…

34 comments:

  1. Ο Ληο ευτυχως βρηκε συμπονοια σε ανθρωπους σαν εσας και οσους τον περιεθαλψαν! Πρεπει να βρουμε εναν τροπο να πιεσουμε το δημαρχο να αναλαβει τις ευθυνες του...αν τη σκαπουλαρει ετσι ευκολα τωρα, καθε φορα το ιδιο θα κανει...

    ReplyDelete
  2. Πολύ πίκρα, πολύ πίκρα πρέπει σίγουρα να έπεσες σε λάκο αλητών...
    Τώρα που ξεκίνησες με το Δήμαρχο του Πόρου νομίζω πρέπει να συνεχίσεις με τους υπόλοιπους και που ξέρεις μπορεί να σε προσέξει ο Κουτσομύτης και να τα κάνει τηλεοπτική σαπουνόπερα...
    Καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο

    ReplyDelete
  3. Νομιζω πάντως οτι οι χαρακτηρισμοι ειναι υπερβολικοί.
    Είναι διαφορετικό να χαρακτηρίζεις καποιον ασυνεπή ως προς τις υποσχέσεις που δίνει και διαφορετικό να τον χαρακτηρίζεις για την αθέτηση μιας υπόσχεσης σαν αλήτη, κατά τη δική μου ,ταπεινή πάντα άποψη κάτι τέτοιο είναι αμετροεπές.

    Αλήτη και αλλα περίσσοτερα θα χαρακτήριζα πάντως τον δράστη του τραγικού περιστάτικού του Πόρου.

    ReplyDelete
  4. Στεναχωρέθηκα τώρα, δηλαδή ο δήμαρχος δε έκανε τίποτα για την περίθαλψη του σκύλου; κρίμα...


    Καλά να περνάς Swell...

    ReplyDelete
  5. De profundis:
    Φαντάσου, αν κάνει την πάπια για κάτι που δεσμεύτηκε μπροστά στις κάμερες...
    τί κάνει όταν εκείνες είναι oφφ...
    Eιναι μεγάλο καθίκι...
    Και για παραδειγματισμό, καλό θα είναι να μην τη σκαπουλάρει αυτή τη φορά.

    ReplyDelete
  6. Επειδή σου 'χω αδυναμία και το ξέρεις, όχι πες μου, περίμενες κάτι περισσότερο; Σε φιλώ και σε καληνυχτίζω!

    ReplyDelete
  7. @Butterfly: Σωστά, μην ανησυχείς. Ρόμπα θα τον κάνουμε.

    ReplyDelete
  8. @Monahikos likos: Σε απύθμενο λάκο πέσαμε Λύκε. Κι άντε να βγούμε. Δε μου λες, θα περπάταγε η ιστορία σαν σαπουνόπερα;

    ReplyDelete
  9. @De profundis: Μπα, θίχτηκε η με γαλλικά και πιάνο καταγωγή σου; Δεν μιλάμε για απλή ασυνέπεια. Πρόκειται για τα ψέμματα που είπε για να τραβήξει από πάνω του και από τον Πόρο τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας.

    ReplyDelete
  10. @Patsiouri: Mην ανησυχείς. "Πρωτοσέλιδο" θα τον κάνουμε. Σαν στρατηγός που είναι, μόνο η πρώτη σελίδα του πρέπει...

    ReplyDelete
  11. @Eφιάλτης: Aποδείχτηκε ότι χειρίστηκε την υπόθεση επικοινωνιακά και μόνο. Κάτι σαν τον Καραμανλή.

    ReplyDelete
  12. εδώ περπατήσανε οι "λατρεμένοι μου γείτονες" και πάνε για δεύτερη χρονιά και δεν θα περπατήσει "ο λάκος με τους αλητάμπουρες";

    ReplyDelete
  13. @Koptoraptou: Όχι, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Αν το έκανε, θα ήταν μια μεγάλη ευχάριστη έκπληξη. Την καλημέρα μας αγαπητή!

    ReplyDelete
  14. @Monahikos likos: Σ' ευχαριστώ πολύ! Μας δίνεις κουράγιο. Θ' αρχίσω να σκέφτομαι το Hollywood, όπου τα παιδιά θα κάνουν σεμινάρια αντιαυταρχικής εκπαίδευσης σε σχολεία κι εγώ θα παίζω σε blockbuster! Ε, ρε γλέντια!

    ReplyDelete
  15. Aναρωτήθηκα το ίδιο που ρώτησε η αγαπητή Κοπτοραπτού :
    Πόσο περίμενες οτι θα κάνει κάτι στην πραγματικότητα ;
    Απάντησες πως όχι.
    Αν πραγματοποιούσε οσα υποσχέθηκε θα έπρεπε να πούμε όλοι ενα μεγάλο μπράβο. Αλλα μάλλον δεν έχουμε σημασία, αφου δεν ψηφίζουμε στον Πόρο ...
    Η αθέτηση υπόσχεσης ειναι δυό φορές κοροϊδία.

    ReplyDelete
  16. Περνα μια βολτα εχουμε εξελιξεις.

    ReplyDelete
  17. ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΛΑ ΡΕΦΛΕΞ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ, ΚΑΛΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ;-)

    ReplyDelete
  18. ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΥΚ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΠΟΡΟΥ ;-)

    ReplyDelete
  19. @Athena: Καλησπέρα σου, θα σου έλεγα τι έδειξε ο δήμαρχος του Πόρου, αλλά κρατώ ένα επίπεδο... Θα ενημερώσω μόλις μιλήσω με το γιατρό.

    ReplyDelete
  20. εγώ βρήκα το mail του από την patsiouri και του έστειλα ένα masterpiece να έχει να λούζεται. Και το έστειλα και καμιά 50αριά φορές, για να μπει στον κόπο να δει να τον βρίζω επώνυμα. How nice!

    ReplyDelete
  21. Αχ Swell μου!! Γεμίσαμε από δαύτους τους αλητήριους σε όλους τους θώκους της κοινωνίας μας!!
    Όμως εγώ μετά την επικοινωνία του Δημαρχίσκου αυτού μαζί σου δεν πίστευα ότι θα γινόταν δημόσια ρόμπα με τόσο ελαφριά καρδιά!! Δεν βαριέσαι όμως αυτοί τις τσέπες τους θέλουν βαριές!! Τους φτύνεις και νομίζουν ότι ψιχαλίζει!! Αίσχος!!
    Το λυπηρό είναι ότι αυτούς τους τύπους η κοινωνία μας τους εκτρέφει και τους ανεβάζει εκεί πάνω στους θώκους τους!! Και η κοινωνία του Πόρου λυπάμαι αλλά μάλλον τέτοιος της άξιζε αφού δεν ξεσηκώθηκαν όλοι να του κλείσουν το Δημαρχείο!
    Πολύ λυπηρό!! Κρίμα :((
    Ευτυχώς που ο Λήο είναι πια καλά!

    Όμως κάποιος πρέπει να ανταμείψει και εκείνο τον καλό κτηνίατρο που έκανε τα πάντα για να γίνει καλά το άμοιρο ζωντανό.
    Ό,τι χρειαστεί να ξέρετε ότι και εγώ είμαι εδώ!!

    Καλό φθινόπωρο @φίλε!!

    ReplyDelete
  22. @Mad: Πολύ καλά έκανες!

    ReplyDelete
  23. @Μarianaonice: Αναμενόμενη συμπεριφορά από καρεκλοκένταυρους δημόσιους υπαλλήλους, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το "φαίνεσθαι"...

    ReplyDelete
  24. O Δημαρχος περιπαιζει τον γιατρο δυστυχως. Υπαλληλοι του Δημου Πορου τηλεφωνουν στον Κ Κουντουρη και τον εκβιαζουν να δεχτει πολυ λιγοτερα χρηματα αλλιως δεν θα παρει τιποτα ενω του μιλουν προσβλητικα και απαξιωτικα. Μεγιστη ντροπη αλλα ποιος να την αισθανθει ?

    ReplyDelete
  25. @Lukas: Τελικά φαίνεται ότι ο δήμαρχος Στρατηγός έχει βαλθεί να μας εντυπωσιάσει με το ήθος του...

    ReplyDelete
  26. Αγαπητε Swell,

    Τελικα πληρωσε ο Δημαρχος πριν λιγη ωρα οπως εμαθα. Καποια υπαλληλος του Δημου προσηλθε στο ιατρειο του κυριου Κουντουρη και του καταβαλε το οφειλομενο ποσον.

    Επειδη γνωριζω καποια πραγματα, το σιγουρο ειναι οτι η νεα κατακραυγη που απλωθηκε απο την προσφατη απαραδεκτη σταση του, αναγκασαν τον Δημαρχο να προχωρησει στην πληρωμη του γιατρου πραγμα το οποιο εκανε με την μεγιστη δυνατη απροθυμια του παρα τις υποσχεσεις και δεσμευσεις του.

    Γνωριζω δηλαδη οτι οι υπαλληλοι του καλουσαν τον γιατρο ημερες τωρα στο τηλεφωνο και του εκαναν παζαρια, οτι του μιλουσαν υποτιμητικα με αραδεκτη συμπεριφορα απαιτωντας discounts (;) και απειλωντας ακομη οτι δεν προκειται να τον πληρωσουν.

    Ο ιδιος δε ο Δημαρχος του τα "μασαγε¨στο τηλεφωνο και ολο "θα δουμε" και "δεν μπορω τωρα" και "ειναι πολλα τα λεφτα" του ελεγε, προς μεγαλη εκπληξη του γιατρου ο οποιος παρεπιπτοντως εκτος απο καλος γιατρος ειναι και ενας θαυμασιος και αξιοπρεπης ανθρωπος.

    Γνωμη μου, αν δεν ειχε γινει ΘΕΜΑ (και παλι) στο Ιντερνετ, απο πολυαριθμους φιλοζωους και καλους αναγνωστες, θα περιμενε πολυ καιρο ο γιατρος για να παρει μερος απο τα οφειλομενα χρηματα.

    Ειναι αραγε σωστο μια δημοσιοπιηθεισα δεσμευση απο εναν θεσμικο "αρχοντα" να υλοποιειται με την πιεση και την κατακραυγη του κοσμου και μονον ?

    Τελος καλο βεβαια ολα καλα.

    ReplyDelete
  27. @Lukas: Σ' ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Προσωπικά δεν θα έλεγα "τέλος καλό - όλα καλά" τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά του δήμαρχου Στρατηγού. Συμπεριφορά που επιεικώς τη χαρακτηρίζω απρεπέστατη. Βέβαια δεν απαιτώ και από τους άλλους να συμμεριστούν τα συναισθήματά μου για τον εν λόγω "κύριο". Γι' αυτό του επιφυλάσσω κι άλλες "περιποιητικές" αναρτήσεις. 'Ωστε να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για τους υπόλοιπους ομοίους του, στις διάφορες δημόσιες θέσεις.

    ReplyDelete
  28. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

    ΘΛΙΒΕΡΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ" ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ!
    ΒΕΒΑΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΤΑΡΤΗΓΟ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΕ ΥΦΑΚΙ... ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΑ-ΞΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΛΥΣΤΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;-)

    ΤΕΣΠΑ, ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΦΟΣΟΝ Ο ΛΗΟ ΓΙΑΤΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.

    ReplyDelete
  29. @Athena: Έχεις δίκιο. Το καλύτερο νέο είναι ότι ο Leo είναι πλέον καλά. Το είπα προχθές στους δικούς μου και μου είπαν ότι θέλουν πολύ να τον γνωρίσουν.

    ReplyDelete
  30. Αγαπητε Swell,

    Ο Δημαρχος πληρωσε οπως ειπαμε αλλα το θεμα δεν θα πρεπει να τελειωσει εδω. "Χρωσταει" ακομη τον ενοχο που κακοποιησε τον ΛΗΟ. Και επειδη οπως ειπα ξερω καποια πραγματα (οχι ολα), ο Δημαρχος και η Αστυνομια γνωριζουν το ατομο αυτο και το καλυπτουν για ειδικους τοπικους λογους. Επειδη ομως κυκλοφορει ακομη ανενοχλητος και ατιμωρητος ειναι πολυ πιθανον οτι θα προκαλεσει και αλλα παρομοια κακουργηματα.
    Καλο βραδυ...

    ReplyDelete
  31. @Lukas: Επειδή είναι πολύ σοβαρό αυτό που λες, μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες. Καταλαβαίνω ότι είναι λεπτό το θέμα, γι' αυτό, αν θέλεις, χρησιμοποίησε το μέηλ στο προφίλ.

    ReplyDelete
  32. Αγαπητε Swell

    Πηρες το e-mail στο προφιλ ?

    ReplyDelete
  33. @Lukas: Βεβαίως το πήρα και σ' ευχαριστώ.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...