September 11, 2008

Η νέα Πυθία

Σε Πυθία μεταμορφώθηκε ο πρωθυπουργός κάνοντας την παρακάτω δήλωση στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο: «Ο κίνδυνος που φαινομενικά αναδεικνύεται για υποθέσεις, τη σοβαρότητα των οποίων ουδέποτε υποτίμησα, είναι υπαρκτός». Μετά τη δήλωση αυτή, φιλόσοφοι, γλωσσολόγοι, φιλόλογοι, δημοσιογράφοι και ο Μπαμπινιώτης (δεν μπορούσε να λείψει αυτός) ερίζουν για το αληθινό νόημα της δήλωσης. Μέχρι τώρα δεν κατάφερε κανείς να ερμηνεύσει το χρησμό!


Κατάλαβα ότι μας προέκυψαν νέα «ξύλινα τείχη». Μπήκα στην ιστοσελίδα της έδρας ελληνικών της Οξφόρδης, έγραψα το κείμενο και πήρα την απάντηση «not registered». Το κείμενο, όχι εγώ. Την ίδια απάντηση πήρα και από το Princeton, αν και έχω επαφές με το Πανεπιστήμιο γιατί δύο γνωστοί μου σπούδασαν εκεί. Όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δηλώνουν αδύναμοι να κατανοήσουν το χρησμό του Καραμανλή.
Άρχισα να αισθάνομαι απόγνωση. Να μην καταλαβαίνει κανείς τη δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας. Και τότε σκέφτηκα ποιος θα μπορούσε να ρίξει φως, να «μεταφράσει» το δυσνόητο χρησμό. Και είχα δίκιο. Μόνον αυτός μπορούσε, γιατί έχει τον ίδιο υψηλότατο βαθμό IQ με τον πρωθυπουργό. Τον ρώτησα και μου εξήγησε το νόημα:



Η δήλωση Καραμανλή σημαίνει «σας έχω συνδέσει όλους»!

20 comments:

  1. Πρεπει να καπνίζει πολυ καλό πράμα ,κατευθείαν από Τζαμαικα.


    Μάλλον είναι από αυτό το καλό το καινούριο που πίνουν οι δρομείς τους ,και τρέχουν σαν να έχουν νέφτι στον κώλο,

    ReplyDelete
  2. @De profundis: Από την Κούβα νομίζω ότι είναι το "πράγμα." Γι' αυτό και η λαϊκή προσέγγιση της πολιτικής από πλευράς κυβέρνησης. Γι' αυτό και η ευτυχία του κόσμου.

    ReplyDelete
  3. Άλλα της, έχεις κονέ και με τον Πρωθυπουργό.

    Swell μας εντυπωσιάζεις!

    ReplyDelete
  4. Βρε, αγάπη μου, καθαρά το λέει ο άνθρωπος: ο κίνδυνος είναι υπαρκτός!
    Το οποίον σημαίνει "μαλάκες, ψηφοφόροι και μη, ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ!".
    Μπονζούρ, χρυσέ μου και μη ρωτάς στα πανεπιστήμια να σου πουν: ρώτα κανάν άνεργο! Κανά συνταξιούχο! Μάκια!

    ReplyDelete
  5. @Βάσκες: Μα αφού ζούμε στη χώρα της κυριαρχίας των τριών Μ!

    ReplyDelete
  6. @Koptoraptou: Ρώτησα και ανέργους και συνταξιούχους. Και όλοι μου έδωσαν την ίδια απάντηση: "Παράτα μας με τον μαλάκα!" Κι εγώ κοκκίνιζα κι έφευγα. Ντροπαλά φιλάκια αγαπημένη!

    ReplyDelete
  7. @koptoraptou Ναι αλλα αν διαβασεις με προσοχη το χρησμο θα καταλαβεις οτι ο κινδυνος ειναι μεν υπαρκτος αλλα φαινομενικα αναδεικνύεται ως τετοιος. Αυτο λοιπον το φαινομενικα κολλαει στο υπαρκτος η στο κινδυνος .
    Πιασ τ αυγο και κουρευτο.

    Φερτε μου μια βρεμμενη σανίδα (οχι Σανιδά) η καμμιά μολοτωφ καλύτερα.

    ReplyDelete
  8. @swell εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι μάλλον πάμε για εκλογές.

    ReplyDelete
  9. @Greek rider: Μη λες τέτοια γιατί θα κληθούμε να διαλέξουμε ποιός είναι λιγότερο ανίκανος, βλάκας, διαπλεκόμενοσ, βρωμιάρης, ποιός έχει τους λιγότερους απατεώνες-στελέχη και πάει λέγοντας. Και να σε δω τότε τί θ' αποφασίσεις...

    ReplyDelete
  10. @swell ξέρω ότι ο ανταγωνισμός στη διαφθορά και στην ανικανότητα είναι τεράστιος. Τα κόμματα εξουσίας παίρνουν και τα μετάλλια. Όποτε όμως βλέπω τον Αλογοσκούφη να χαμογελάει σαν Άγγλος βιομήχανος ή τραπεζίτης του 1840 σκέφτομαι πώς κάπως έτσι θα έμοιαζε και το καθίκι που κακοποίησε τον Leo.

    ReplyDelete
  11. @Greek rider: Μ' αρέσουν οι συγκρίσεις που κάνεις.

    ReplyDelete
  12. ΣΟΣ ΣΟΣ ΣΟΣ
    ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 10 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!
    ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ!

    ΠΑΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΠΟΣΤ ΣΟΥ ...

    ReplyDelete
  13. Τι σου εκανε το κακομοιρο το καρτουν-σκυλακι και παρομοιαζεις το δεικτη νοημοσυνης του με αυτον του πρωθυπουργου; Προσεχε, ετσι οπως πας θα σε κυνηγανε σε λιγο οι οργανωσεις για τα δικαιωματα των ζωων!!!

    ReplyDelete
  14. @Butterfly: Ο Ραν-ταν-πλαν μου ήταν ανέκαθεν εξαιρετικά συμπαθής. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα σχόλια της Ντόλυς γι' αυτόν. Εσύ τώρα πως σκέφθηκες ότι μπορεί να επισύρω την οργή των ζωοφιλικών οργανώσεων;

    ReplyDelete
  15. σεμνα@ταπεινα......

    ReplyDelete
  16. @Anonymous 13/9: Πιο σεμνά και πιο ταπεινά δεν γίνεται. Ή γίνεται;

    ReplyDelete
  17. Ο κίνδυνος που αν και φαινομενικά αναδεικνύεται, είναι υπαρκτός!! Δεν είναι δηλαδή ...φαινομενικός???

    Με άλλα λόγια swell μου:
    "Από την πόρτα σου περνώ και στην κορφή κανέλλα! Έβαλα το καπέλο μου να μη βραχεί η ομπρέλλα"!!
    Το απαύγασμα της ...πρωθυπουργικής σοφίας!! χαχαχαχα!!!

    Τι άλλο θ' ακούσουμε Θεέ μου!! Και μη παιδεύεις το καημένο το σκυλάκι, δεν σου φταίει σε τίποτε να ερμηνεύει τους ...χρησμούς του κάθε ...πρωθυπουργού!! Χαχαα!!

    ReplyDelete
  18. @Marianaonice: Mόνον ο Ραν-ταν-πλαν μπορεί να εξηγήσει τον χρησμό. Γι' αυτό και ζήτησα τη βοήθειά του. Την καλησπέρα μου Μαριάνα!

    ReplyDelete
  19. Eννοεί οτι ξέρει τα προβλήματα και αυτά παραμένουν υπαρκτά, δεν εχει βρεί λύση ακόμα.
    Δηλ. ξαναψηφίστε τον να σκεφτεί κι άλλο, δεν προλαβαίνει.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...