November 6, 2008

Πρωτάκουστο!



 Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία, δήλωσε ο Αβραμόπουλος. Η προοπτική να εφημερεύουν τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς – παγκόσμια πρωτοτυπία - αποφεύχθηκε κατά τον υπουργό την τελευταία στιγμή. Αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που δεν επιτρέπει εφημερίες στους γιατρούς πάνω από τις 40 ώρες την εβδομάδα. Την ώρα που στην Ελλάδα, λόγω των τραγικών ελλείψεων, αναγκάζονται να εφημερεύουν για περισσότερες από 48 ώρες!
 
Ο Αβραμόπουλος, λοιπόν, δήλωσε ότι συμφώνησε με τις ενώσεις των γιατρών και οι γιατροί αποδέχτηκαν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, που υποτίθεται ότι απαντά στα αιτήματα των γιατρών. Αν αυτό αληθεύει, θα είναι η πρώτη φορά που Αβραμόπουλος πέτυχε κάτι, εξ ου και ο τίτλος της ανάρτησης.

Θα έπρεπε πάντως ο Αβραμόπουλος να το πει αυτό στους γονείς του βρέφους δύο ημερών, που πέθανε την προηγούμενη βδομάδα γιατί στο νοσοκομείο της Ρόδου δεν υπάρχει μονάδα για νεογνά! Είπαμε ο τύπος δεν παίζεται…

16 comments:

  1. Δεν υπάρχουν γιατροί σε εφημερία επειδή δεν επιτρέπεται να εργάζονται πάνω από 40 ώρες;

    Να είναι καλά η Πετραλιά που μας έσωσε...(Δες ΑΥΤΟ)

    ReplyDelete
  2. Αχ, δεν έχεις σφαιρική άποψη της πολιτικής, ρε Swell.

    Η Ελλάδα σπαταλαει(ναι σπαταλάει, δεν είναι τυχαία η λέξη) το 10% του ΑΕΠ της, σε δαπάνες δημόσια και ιδιωτικής υγείας. Με την γνωστή ποιοότητα παρεχομένων υπηρεσιών.

    Την ίδια ώρα που η Σουηδία, πρώτη χωρα σε ποιότητα υπηρεσιών υγείας, "ξοδευει" μόνο το 8.75% του ΑΕΠ της.

    Μην εντυπωσιαστείς λόιπόν αν Σουηδοί πολίτες κατακλυσουν το Κέντρο Υγείας Ανω Περαχώρας, το νοσοκομείου Ρόδου (τι μου θύμισες τώρα!!!!!!!) και δίμετρες ξανθιές Σουηδέζες, ξαπλώνουν τα κορμιά τους στα εφημερευοντα του Λαικού.

    Και εχεις και παράπονο για τον Αβραμόπουλο!!! Βρε ο Υπουργός, φροντίζει και το προηγουμενο πόστο του, το Υπουργείο Τουρισμού....Στον Αρη θα το άφηνε το έρημο;;

    Υ.Γ.Μην τάξεις του Αγιου κερί και του παιδιού κουλουρι. Εγώ ούτε παιδί είμαι, ουτε Άγιος, αλλά έναν Κλουνυ απο το προηγούμενο ποστ σου, μου τον χρωστάς.
    Με μαγιώ, όχι με κοστούμι....

    ReplyDelete
  3. Και τι υπάρχει φίλε swell, για να υπάρχει μονάδα νεογνών;
    Ασ' τα να πάνε...

    ReplyDelete
  4. Να μας έχει ο θεός καλά.(που λέει και το τραγουδάκι τοθ Σαββόπουλου)

    ReplyDelete
  5. Προσυπογράφω το σχόλιο της katerina απο πάνω.
    Πλούσιες οι παροχές υγείας αλλα απο την άλλη, τρύπιες τσέπες ή μαγικές αφου άλλων γεμίζουν, οι δικές μας αδειάζουν.
    Ο καγκελάριος ειναι απο τα πιο αποτυχημένα πολιτικά πρόσωπα της δεκαετίας και βάλε.
    Αν κάποιος περιμένει απο αυτον να πετύχει σε κάτι, δεν μπορώ να σκεφτώ κατι αρκετά εύκολο.

    ReplyDelete
  6. @Greek rider: Ναι, σ' αυτήν την πανέμορφη κυρία, είναι γεγονός ότι οφείλουμε πολλά, πάρα πολλά!

    ReplyDelete
  7. @Katerina: Εγώ δεν αναφέρθηκα στο που οφείλεται η κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία. Είναι τεράστι θέμα. Και σε ότι αφορά την υπόσχεση, consider it done!

    ReplyDelete
  8. @Οι άθλιοι: Υπάρχει η γιατρός Νατάσα. Κάτι είναι κι αυτό...

    @De profundis: Πέστο ξανά!

    ReplyDelete
  9. @Tzonakos: Γιατί λες ότι ο καγκελάριος δεν μπορεί να πετύχει τίποτα; Διάβασα ότι πηγαίνει σε μεγαλύτερο σπίτι, πάντα στην Εκάλη. Δεν είναι επιτυχία αυτό, για έναν άνθρωπο σαν τον Αβραμόπουλο;

    ReplyDelete
  10. @Katerina: Οσο κι αν έψαξα, όπου κι αν έψαξα, φωτό του Κλούνει με μαγιό δεν βρήκα. Προφανώς δεν του αρέσει η θάλασσα. Ή κολυμπάει γυμνός, αλλά ούτε τέτοια φωτό βρήκα. Να σου στείλω μια δική μου;

    ReplyDelete
  11. Βρε Swell, έχω τελειωσει και τις Καλογριες...

    Αλλά πολλά τα χρονια απο την αποφοιτηση, άσε που δεν ήμουν και καλή στα ...θρησκευτικά και δεν θυμαμαι γαμωτο. Οι πειρασμοι ειναι για να τους αντιστεκεσαι ή για να ενδιδεις σε αυτούς;

    Εσύ ήσουν καλός στα ...Θρησκευτικά; Θυμάσαι;

    Υ.Γ. Μπα, παρατηρώ και ενεργοποιηση στο moderation. Καταλαβες βέβαια πως ο Λυκος και κάθε όχι μόνο ο ...Λυκος γνωριζει αμεσως για τις ετεροχρονισμένες απαντησεις στα σχόλια. Απλά γιατί έχει επιλεξει και ενεργοποιησει την εφαρμογή της Google, με την οποια του ερχονται στο mail του όλα τα σχόλια, σε κάθε ποστ, μετά το δικό του.

    Αχ, Swell μου, αντρες ...πεταμενα λεφτά.

    ReplyDelete
  12. @Katerina: Πρέπει να ενδίδουμε μόνο στους πειρασμούς που (μας φαίνεται ότι) υπόσχονται κάτι ωραίο. Οχι στους άλλους τους κακούς. Επίσης, είναι καλύτερο να μετανοιώνουμε για κάτι που κάναμε, παρά για κάτι που δεν κάναμε.

    Μα είδες το σχόλιο του Λύκου, αμέσως να με εκθέσει...

    Το moderation είναι για τις παλιές αναρτήσεις.

    Κι εγώ δεν πήρα ποτέ λεφτά...

    ReplyDelete
  13. Τα κακα νέα είναι ότι ...κακώς δεν πηρες ποτέ λεφτά.
    Ασε που αυτά τα κολπα δεν περνάνε στον Παπακωσταντινου. Τωρα θα φορολογηθείς, για αυτά που θα έπρεπε να ειχες πάρει, μην σου πω ότι θα πληρωσεις και το προστιμο που δεν εκοβες αποδειξεις. Μα ουτε καν κάτι που να λέει «δωρεάν»; Ασε που μπορεί να ενταχθείς και στα ειδη πολυτελειας, εκει να δεις ...φοροι και ΦΠΑ που θα κληθείς να αποδωσεις!


    Τα καλά νέα είναι ότι ...μπορεί- δεν έχουμε και βεβαιοτητες-, να σε ανταμειψει ο Αγιος Πετρος στην άλλη ζωή, για τα καλά που έχεις κάνει και τις χαρές που έχεις προσφερει στα πλασματα του Θεου, στον ματαιο τουτο κόσμο.

    Ευτυχώς Swell μου, που ο Υψιστος δεν έχει ακομα ενστερνιστεί τον φορολογικό κωδικα του Παπακωσταντινου. Ελπιζω τουλάχιστον!!!

    Πάντως εσυ να συνεχισεις να προσφερεις αφιλοκερδώς χαρά και ευφροσυνη σε ψυχες και κορμιά.

    Υ.Γ. Καθυστερησα να απαντησω γιατί μελετουσα τις...γραφές. Του Υψιστου τις γραφές. Του Παπακωσταντινου ουτως ή αλλως αδυνατώ να τις καταλάβω.

    ReplyDelete
  14. @Katerina: Ναι, είμαι αλτρουιστής ο πούστης. Και να μη σου πω τι θα μου κάνει ο Παπακωνσταντίνου.

    Και αφού σου αρέσει να μελετάς τις γραφές, πότε θα μελετήσουμε αυτές του πολυγραφότατου και επικαιρότατου Αγίου Μερκουρίου;

    ReplyDelete
  15. Να σώσω πρωτα τα ...μαλλια μου Swell μου!!!

    ReplyDelete
  16. @katerina: Σώσε τα μετά γιατί θα χαλάσουν με το κράνος.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...