November 22, 2008

Ευλογία a-la-carte


Αυτή θα έχεις αν στήσεις κομπίνα με την εκκλησία. Αυτή θα έχεις αν καταφέρεις να κάνεις πιο πλούσια την εκκλησία σε βάρος των εκατομμυρίων Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτή θα έχεις αν το πετύχεις αυτό με τη βοήθεια πολιτικών. Αυτή θα έχεις αν παρανομείς για να ωφεληθεί η εκκλησία. Αν κάνεις το μεγαλύτερο γιαοκτήμονα στην Ελλάδα, την εκκλησία, ακόμη μεγαλύτερο.

Αυτό μάθαμε από την κα Πελέκη, τη σύζυγο του κου Βουλγαράκη. Βέβαια, τεράστιο ρόλο σ’ αυτήν την επιτυχία της κας Πελέκη, έπαιξε το γεγονός ότι προέρχεται από μια βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια. Γι’ αυτό, μαζί μ’ αυτήν ευλογήθηκαν ο πατέρας της κι ο αδελφός της, η μητέρα της δεν ευλογήθηκε - προφανώς θα είναι αμαρτωλή. Γι’ αυτό έχουμε μια κυβέρνηση με τόσους ευλογημένους λειτουργούς. Δούκας, Μπασιάκος, Κιλτίδης, Κοντός, Γκράτσιος. Τσάμπα υπόγραψαν ο Καραμανλής και η Νατάσα για τις ταυτότητες;
Αυτό που μου προξενεί απορία, είναι γιατί αφού έχουμε τόση ευλογία, πάμε ως χώρα κατά διαόλου.

16 comments:

  1. Οι δεξιοί (σε κάθε χρωματική εκδοχή τους) ήταν και είναι οι πλέον ακατάλληλοι για την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου. Αφού μοιράστηκαν την Κύπρο με τους γείτονες και έστησαν καυγά δεκαετιών στο αιγαίο προκειμένου να δικαιολογούν τη διαχείριση των τεράστιων αμυντικών κονδυλίων, τώρα μετέτρεψαν την εθνική υπόθεση των ολυμπιακών αγώνων του 2004 και των αναγκαίων υποδομών τους είτε σε άχρηστους χώρους είτε σε εύκολα ξεπουλημένα ακίνητα. Σε αυτές τις εργασίες φυσικά θα έβρισκαν στήριγμα στους παπάδες, τους για αιώνες ιδεολογικούς τους συνέταιρους στο σκοταδισμό, που τώρα εκσυγχρονισμένοι, μπορούν να ασχολούνται με real estate και τριγωνικές τιμολογήσεις σε off-shore εταιρείες. Και επειδή τα εγκλήματα (ιδιαιτέρως τα εθνικά) απαιτούν οικογενειακή υποστήριξη, βρίσκονται και οι σχετικοί ειδικοί να νομιμοποιήσουν τις συναλλαγές, να παγιοποιηθούν οι τίτλοι, να κινηθεί και νομιμοποιηθεί το χρήμα.
    Εμείς γεμίζουμε τις ώρες μας παρακολουθώντας τις λεπτομέρειες όλων αυτών, αναπνέοντας την μπόχα και όλα τα συναφή που αφού γέμισαν τις σελίδες των εφημερίδων, αφού μπουκώνουν τα δελτία ειδήσεων, τώρα είναι και στις οθόνες των πισιών μας.
    Προτείνω την αναζήτηση της ουσίας και την παρακολούθηση των θεμάτων που μας αφορούν. Η αντι-δεξιά στάση, είναι στάση ζωής και όχι μόνο κομματική μας επιλογή.

    ReplyDelete
  2. @Paratiritis: Πολύ ενδιαφέρον και σωστό το, με την καλή έννοια, συναξάρισμα.

    ReplyDelete
  3. Το θέμα είναι να είσαι μάγκας και να δουλεύεις καλά το a la carte, για να μη σου τρώνε τα πάγια οι ..εταιρείες.

    Απλά - Ξεκάθαρα - Χωρίς διακρίσεις
    (από παλαιότερη διαφήμιση κινητής)

    Κρυφά - Μουλωχτά - Χωρίς ενδοιασμούς
    (από ..κυβερνήσεις δεκαετιών)

    ReplyDelete
  4. H ευλογία ειναι ονομαστικη. Ειναι σαν τις μετοχες. Δεν αποτελει συλλογικο αγαθο, αλλα ιδιωτικο.

    ReplyDelete
  5. Η Ψωροκώσταινα
    Ζητιάνα του Ναυπλίου. Τη φαντάζομαι να κυκλοφορεί στο δρόμο, με μπαλωμένα ρούχα και με λίγες δεκάρες στις τσέπες της. Προσπαθεί να ζητιανέψει για να ζήσει το σήμερα ώστε αύριο να ξαναζητιανέψει, για να ζήσει το μεθαύριο.
    Ο Φίλιας το περιγράφει αυτό «ως ανάπτυξη μέσα στην υπανάπτυξη».

    Η Δεξιά επιβολή
    H δεξιά επιβάλλεται μέσα από τη δημιουργία ενός πλέγματος ελλειμματικών υποδομών και θεσμών οι οποίοι περιορίζουν τους πολίτες στη καθημερινότητα τους και τους δημιουργούν το αίσθημα της ανασφάλειας που έχει αισθανθεί όποιος έχει ζήσει στην Ελλάδα. Οι βασικές υποδομές υπάρχουν αλλά δεν λειτουργούν επαρκώς συντονισμένα ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες που πρέπει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι πολίτες να πληρώνουν για αυτές τις υποδομές αλλά, να μην τις εμπιστεύονται και να αναζητούν παράπλευρες ή ιδιωτικές λύσεις.
    Η λογική αυτή υπάρχει στις συγκοινωνίες, στις δημόσιες υπηρεσίες και συχνά υιοθετείται και από μεγάλους οργανισμούς, που συμπράττουν στην εξουσία με το κράτος, όπως τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες.
    Η αιτιολογία αυτής της ανάπτυξης είναι ότι στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε υποδομές, γενικά δεν χρειαζόμαστε μέσα για την εκπλήρωση στόχων. Οι στόχοι πρέπει να είναι μόνο όνειρα. Συχνά ακούγεται σαν απάντηση στη δυσλειτουργία η έκφραση «Στην Ελλάδα είμαστε …» που πρακτικά σημαίνει ότι δεν πρέπει να ζητάμε πολλά ή λογικά πράγματα.
    Η καθημερινή ταλαιπωρία και η υπομονή στη διάλυση έχει σαν αποτέλεσμα την υποταγή. Με αυτή την υποταγμένη συνείδηση το μέγιστο που μπορούμε να επιτύχουμε είναι η «ανάπτυξη μέσα στην υπανάπτυξη».

    ReplyDelete
  6. Χαχαχα!!
    Έλα ντε!! Σωστό ερώτημα!!
    Μάλλον ισχύει αυτό που λέει η cynical!!

    ReplyDelete
  7. Μια ρήση γνωστή στους εκκλησιαστικούς κύκλους λέει πως "οι του βίου ναυαγοί του υψίστου λειτουργοί".
    Φαίνεται λοιπόν πως οι πρώην ναυαγοί μετά τη σωτηρία τους κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και βγάζουν ονομαστικές ευλογημένες μετοχές για εκλεκτούς.
    Κάτι σαν αεροπλανάκι δηλαδή...

    ReplyDelete
  8. @Wert01gf: Πολύ ωραία τα slogans. Βγαλμένα από τη ζωή...

    ReplyDelete
  9. @Cynical: Πιο ατομική δεν γίνεται γαμώτο. Κάτι σαν τη τουαλέτα, που ακόμη και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του.

    ReplyDelete
  10. @Pentanostimi: Αν κρίνω από τα χιλιάδες τέτοια που βρίσκονται σε εικόνες στην Τήνο, την Πάρο και άλλους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, μάλλον δεν πιάνει το τάμα.

    ReplyDelete
  11. @Paratiritis: Πού τον θυμήθηκες τον Φίλια. Να αναπτυσσόμασταν έστω και λίγο έτσι, καλά θα ήταν. Αλλά ούτε αυτό δεν γίνεται. Υπανάπτυξη στην υπανάπτυξη ζούμε.

    ReplyDelete
  12. @Marianaonice: Το περίεργο είναι ότι παρά το γεγονός ότι έχουμε χιλιάδες ευλογημένους, εμάς γαμώτο δεν μας παίρνουν ούτε τα σκάγια...

    ReplyDelete
  13. @Μonahikos likos: Πότε ναυάγησαν αυτοί οι τύποι Λύκε; Και ποιός μαλάκας τους πέταξε σωσίβιο;

    ReplyDelete
  14. άρε σιωπηλό κύμα!
    τι σουπιά είσαι εσύ!
    τι μελάνι αμόλυσες!
    γέλασα με την ψυχή μου κι ο θεός να με σχωρέσει, εσύ θα φταις...:)

    ReplyDelete
  15. @_: Μην ανησυχείς, θα συγχωρεθείς. Τόση ευλογία που έχουμε δεν θα πάει χαμένη...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...