December 3, 2008

Ο ορισμός του μη σοβαρού


Επειδή εκλέχτηκε με το σύνθημα σεμνά και ταπεινά. Επειδή ο Βουλγαράκης και οι κουμπάροι το έκαναν αυτό πράξη. Επειδή επί των ημερών του σημειώθηκαν οι υποκλοπές, οι απαγωγές των Πακιστανών, η καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων. Επειδή κατάφερε να αναλάβουν ρόλο ακόμα και οι ζαρντινιέρες. Επειδή γι’ όλα αυτά δεν βρέθηκε ποτέ ΚΑΝΕΙΣ ένοχος.

Επειδή η δικαιοσύνη εκτελεί διατεταγμένη από την κυβέρνησή του υπηρεσία. Επειδή επιτρέπει σε υπουργούς του να έχουν στενές πνευματικές και άλλες σχέσεις με εκπροσώπους της εκκλησίας, σαν να θέλουν να εξασφαλίσουν με το αζημίωτο τη συγχώρεση για όσα έχουν κάνει. Επειδή οι υπουργοί του δίνουν παράσταση τσίρκου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, καρφώνοντας ο ένας τον άλλον σαν κακομαθημένα παιδάκια του Δημοτικού.


Επειδή για όλα αυτά, ο πρωθυπουργός δεν κάνει τίποτα απολύτως. Ας υποθέσουμε ότι διατηρεί ακόμα κάποια στοιχεία ευκινησίας και μπορεί να σκύψει και να κρύψει το κεφάλι του στην άμμο για να μη βλέπει και ακούει.

Επειδή όλα αυτά δεν αρμόζουν σε υπεύθυνο πολιτικό, πόσο μάλλον σε πρωθυπουργό, ο Κ.Καραμανλής αποτελεί τον ορισμό του μη σοβαρού πολιτικού.

37 comments:

  1. Δυστυχώς για πολλούς έπρεπε να συμβούν όλα αυτά για να καταλάβουν το ποιόν του.
    Κι' όμως ο άνθρωπος έκανε "μπαμ" που λένε από την αρχή, πριν από το 2004 ακόμα. Αρκεί να άκουγε κανείς τον λόγο του, έμοιαζε (και συνεχίζει να μοιάζει) με τις εκθέσεις που γράφαμε στο σχολείο, πράγματα προφανή που όλοι τα ξέρουν, αλλά τίποτα συγκεκριμένο, και μάλιστα μέ ένα ύφος λες και απευθύνονταν σε ηλιθίους.
    Μα κανείς δεν κατάλαβε από το γεγονός ότι πήγε και υπόγραψε για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες ότι ο άνθρωπος αυτός κάνει το παν για να βγει πρωθυπουργός;
    Τι να πεις όμως για τον λαό που θεωρεί τον θείο του ως τον μεγάλο πολιτικό της Ελλάδας!!!

    ReplyDelete
  2. @ΡαφαηλίδηςFun: Καλησπέρα, φαίνεται ότι το 'χει το όνομα να βλέπουμε τους ανθρώπους που το έχουν, με παραμορφωτικό φακό. Και να μην καταλαβαίνουμε Χριστό.

    ReplyDelete
  3. Μη σοβαρός; Δηλαδή ασόβαρος; Δηλαδή φαιδρός, της πλάκας, για μπάτσες; Για να μελαγχολήσεις σκέψου μόνο οτι υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο ποσοστό που τον θεωρεί το "βαρύ χαρτί" της παράταξής του

    ReplyDelete
  4. @Οι άθλιοι: Δεν μπορώ να το ξεχάσω ότι θεωρείται "βαρύ χαρτί". Γι' αυτό άρχισα την ψυχανάλυση.

    ReplyDelete
  5. Κι' όμως η κυβερνώσα παράταξη σου έχει έτοιμο ένα δίλημμα που εγγυάται ότι θα φας όλες σου τις οικονομίες στον ψυχαναλυτή:
    Καραμανλής ή κόρη Μητσοτάκουλα;
    (η απάντηση "κανένας από τους 2" απαγορεύεται).
    Καλό βράδυ

    ReplyDelete
  6. @ΡαφαηλίδηςFun: Φαντάζεσαι να 'παιζε στο δίλημμα κι ο ξάδελφος Λιάπης; Οι αυτοκτονίες θα χτυπούσαν το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας.

    ReplyDelete
  7. @Monahikos likos: Πολύ ωραίο το video. Το πρόβλημα είναι ότι αργεί (να φύγει).

    ReplyDelete
  8. ¨"σκέψου μόνο οτι υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο ποσοστό που τον θεωρεί το "βαρύ χαρτί" της παράταξής του"

    Αυτό ακριβώς πήγα να γράψω πριν διαβάσω τα σχόλια.

    Προσθέτω επίσης πως έχω αντιληφθεί και τον εμετικό χαρακτηρισμό "καλούλης" που "΄χει απλώς κακό επιτελείο"...

    Ποιός???
    Ο αρχιμαφιόζος.
    Οι Κορλεόνε θα κοκκίνιζαν μπροστά του...

    ReplyDelete
  9. Μήπως θυμάσαι ότι οι υποκλοπές είχαν ως θύμα και τον ίδιο τον Καραμανλή; Άσε λοιπόν τις μαλακίες...

    ReplyDelete
  10. Swell απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ζητήσεις συγνώμη από το Μάρκο που ζει το παραμύθι του και δεν αντέχει τις ...μαλακίες σου

    ReplyDelete
  11. @Patsiouri: Το "καλούλης" φαντάζομαι ότι τους προκύπτει από το χοντρούλης (sic). Θεωρώ ότι δεν είναι τόσο ευφής ώστε να του αποδώσουμε τον χαρακτηρισμό του Κορλεόνε.

    ReplyDelete
  12. @Μάρκος: To ότι υπέκλεψαν και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Καραμανλή, μήπως σημαίνει ότι η χώρα με την κυβέρνηση αυτή που υποστηρίζεις, έχει γίνει υπαίθριο μπουρδέλο;

    ReplyDelete
  13. @Monahikos likos: Απολογήθηκα!

    ReplyDelete
  14. Δηλαδη, Σουελ, μηπως ειμαστε εμεις σοβαρος λαος;

    ReplyDelete
  15. Swell "εξυπνούλη". Αυτός που λες ότι ειναι ο "μη σοβαρός", είχε το θάρρος να πει και τρία ΟΧΙ στους Αμερικανούς (1. Σχέδιο Ανάν, 2. Αγωγός Ρωσίας, 3. Ονομασια Σκοπίων και ένταξή τους ΝΑΤΟ). Αλλά αυτά δεν τα βλέπεις εεε? Βλέπεις μόνο όσα θέλεις και εσύ εεε?? Ο Γιωργάκης θα τολμούσε να τα πει αυτά ρε SWELL???

    ReplyDelete
  16. @Cynical: Βεβαίως και είμαστε σοβαρός λαός. Αν δεν ήμασταν θα ζούσαμε σ' αυτήν τη χώρα, θα είχαμε Κωστάκη και Γιωργάκη να μαλώνουν μεταξύ τους κι μεις να τους συζητάμε;

    ReplyDelete
  17. @Anonymous: Ειδικά το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν ακούστηκε μέχρι το Τιμπουκτού. Τόσο ηχηρό ήταν. Αλλά μέχρι να το πει, μείναμε έγκυοι... Στο περί Γιωργάκη σημείο δεν θα απαντήσω γιατί δεν είμαι εκπρόσωπός του επί των blog. Ασε που προσωπικά έχω ξεπεράσει το δίλημμα ή ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Σαν να λέμε ή μαλάκας ή ηλίθιος, τί διαλέγεις;

    ReplyDelete
  18. Μπορεί και να είναι.
    Αλλά αυτό δε μου λέει κάτι.
    Προτιμώ ένα βλάκα με καλύτερες προθέσεις.
    Και ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ!

    ReplyDelete
  19. @Patsiouri: Θα συμφωνήσω μαζί σου.

    ReplyDelete
  20. Βλέπεις πόσο προκατειλλημένος είσαι? Δεν έχεις το στοιχείωδες θάρρος να αναγνωρίσεις κάτι που εμμέσως παραδέχεσαι αλλά με ειρωνικό τρόπο. Εν τω μεταξύ διπλωματικώτατα αποφεύγεις να πάρεις θέση ή έστω απλά να πεις τη γνώμη σου για το Γιωργάκη και τη θέση που θα είχε εκείνος (Καλά γιατο σχέδιο Ανάν την ξέρουμε). Δεν σου είπα εγώ να πεις αν είσαι εκπρόσωπός του στα Blogs (σημ. ενώ για τον Καραμανλή είσαι εεε? Γι'αυτό και κάνεις σχόλια για εκείνον εε?). Αλλά ενώ έχεις γνώμη για τον Καραμανλή, τεχνηέντως αποφεύγεις να πάρεις θέση για τον Γιωργάκη. Άρα, που καταλήγουμε? Ότι κάνεις έντεχνη προπαγάνδα υπερ του ΠΑΣΟΚ (με την αποσιώπηση όσων δεν πρέπει να ακούγονται) και κατά της ΝΔ με το να τονίζεις ό,τι σου αρέσει. Να μου ζήσεις αμερόληπτε!

    ReplyDelete
  21. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ απολογίσου και στον ανώνυμο κρυπτο-φιλο-πασόκε Swell

    ReplyDelete
  22. Eσύ ρε φίλε αυτά κατάλαβες από όσα έγραψα?? Τζιμάνι μου εσύ!!!

    ReplyDelete
  23. @Anonymous: Επειδή είσαι πανέξυπνος, διάβασε ΑΥΤΟ και ΑΥΤΟ και ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ! Και μετά ελπίζω να έχεις την ευγένεια να πεις ότι έκανες λάθος.

    ReplyDelete
  24. Πράγματι, έχεις γράψει διάφορα και για τον Γιωργάκη. Απ'ό,τι είδα έχεις δύο post το Σεπτέμβριο του '07 και ένα τον Ιανουάριο του '08...χμμμ...πολύ "πρόσφατα"! Μετά τί έγινε? Ο Γιωργάκης ξαφνικά έγινε τέλειος και σταμάτησες να τον σχολιάζεις?? Ασφαλώς θα...πείσθηκες από τις...νέες, επικοδομητικές προτάσεις του (τρομάρα του)! Και όλα τα στραβα τα έκανε ο Καραμανλής? Καλώς, λοιπόν, φαίνεται πως είσαι αμερόληπτος!

    ReplyDelete
  25. Μα, είστε σοβαροί; (!)

    ReplyDelete
  26. @Wert01gf: Καθόλου μα καθόλου!

    ReplyDelete
  27. Μια υπενθύμιση για να συμβάλω στο δημιουργικό της συζήτησης: Πρωθυπουργός της χώρας (που του πληρώνουμε και τον μισθό δλδ) είναι ο Κ. Καραμανλής.
    Εξάλλου να παραθέσω και κάτι που αναφέρει σε comment του ο Swell:
    "Ασε που προσωπικά έχω ξεπεράσει το δίλημμα ή ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Σαν να λέμε ή μαλάκας ή ηλίθιος, τί διαλέγεις;"

    ReplyDelete
  28. @Swell & Ραφαηλίδης Fun: "το δίλημμα ή ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Σαν να λέμε ή μαλάκας ή ηλίθιος, τί διαλέγεις;" δεν νομίζω πως είναι πραγματικό δίλημα καθώς το ένα δεν αποκλείει το άλλο...

    ReplyDelete
  29. εγώ παλι γιατί εχω την εντυπωση οτι απο καθε αποψη ο Γιωργακης ( αν και Δεν πειθει οτι ειναι ανεξυπνος )


    Απο καθε αποψη - ειναι απειρως καλύτερος απο τον Κωστακη Καραμανλή τζουνιορ και την απιστευτη Δεξια του παραταξη που βυθισε την Χωρα στην Απελπισια και που Κυβερνά με την πιο Χοντρη Ξετσιπωσια ;

    - και απορώ με το Θρασος σχολιαστών σαν των ανωνυμο παραπάνω που συνεχιζουν τα ιδια και τα ιδια μετά την τοση Ξεφτίλα ;

    ReplyDelete
  30. "Μη σοβαρός πολιτικός". Νομίζω είσαι σκληρός με τον γείτονα σου.
    Κάτι σε πιο ζουζουνέ χαρακτηρισμό δεν έχει; Που να ταιριάζει με το... φιζίκ;
    Καλησπέρες!

    ReplyDelete
  31. Να σας θυμίσω ότι σκάνδαλα υπήρξαν και επί ΠΑΣΟΚ. Και εξεταστικές επιτροπές έγιναν και χρήμα πολύ διασπαθίστηκε. Και αφού το ΠΑΣΟΚ έμεινε στην εξουσία 20 χρόνια, νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο ακόμη στη παράταξη της ΝΔ. Άλλωστε, δεν τους ψηφίσαμε γιατί είναι καλύτεροι, τους ψηφίσαμε γιατί είναι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ.

    ReplyDelete
  32. @Paratiritis: μα είναι συλλογιστική αυτή; Η διαφθορά στην πολιτική λειτουργεί μόνο αύξουσα.
    Για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ έχασε μετά από 20 χρόνια όπως λες.
    Τώρα η διαφθορά στην κυβέρνηση της ΝΔ έχει φτάσει ήδη στα 5 χρόνια σε σημείο που να έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού, είναι δυνατόν με τα χρόνια να μειωθεί;;;
    Ελπίζω ότι το σχόλιό σου ήταν ειρωνικό

    ReplyDelete
  33. @Μοnahikos likos: Οντως το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Ασε που στην πολιτική συναντάται σε συκευασία 2 σε 1.

    ReplyDelete
  34. @Koptoraptou: Καλησπέρα σας αγαπητή, το μπουχεσούλης πώς σας ακούγεται;

    ReplyDelete
  35. @@Paratiritis, ΡαφαηλίδηςFun: Δεν έκανε χιούμορ ο Παρατηρητής. Απλά έγραφε το σχόλιο όρθιος μπροστά σε καθρέφτη.

    ReplyDelete
  36. @Νοσφεράτος: Καλησπέρα και καλωσήρθες! To άλλο πρόβλημα με το Γιωργάκη είναι τα μπουμπούκια που διατηρεί στο ΠΑΣΟΚ. Που αν αρχίσω να γράφω τα ονόματά τους, το σχόλιο θα γίνει σεντόνι... Σε ότι αφορά τον Ανώνυμο, είναι τέτοιος και στη σκέψη του.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...