December 8, 2008

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος


Ηταν σωματώδης. Ο τρόπος που σκεφτόταν και οι ιδέες του (διάβαζε κόμπλεξ) τον οδήγησαν στην απόφαση να υπηρετήσει τη θητεία του στα ΛΟΚ. Εκεί οι ιδέες και τα κόμπλεξ του ενισχύθηκαν. Αυτά τα εξαιρετικά «προσόντα» εκτιμήθηκαν δεόντως και κάποιος επιεικώς ηλίθιος (ή μήπως με τα ίδια μυαλά) τον έκρινε ικανό να προσληφθεί από την αστυνομία και να γίνει ειδικός φρουρός. Η πορεία είχε ήδη προδιαγραφεί.


Και έγινε ειδικός φρουρός. Αυτοί που τον προσέλαβαν έκριναν ότι έπρεπε να υπηρετήσει στα Εξάρχεια. Είχε, βλέπετε, τα προσόντα. Οι συνάδελφοί του, λόγω σωματότυπου και συμπεριφοράς, τον αποκαλούσαν Ράμπο. Κι ο Ράμπο το απολάμβανε. Ηταν όλοι ευτυχείς.

Όταν πάρκαραν το Σάββατο το βράδυ το περιπολικό έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και κατηφόρισαν με τα πόδια προς τα Εξάρχεια για να αντιμετωπίσουν πεζοί τον «εχθρό», ο Ράμπο είχε το όπλο του στο χέρι! Γιατί είχε αποφασίσει να κάνει αυτό που έκανε. Μπροστά του βρέθηκε ο 15χρονος. Και πλήρωσε με τη ζωή του τη κουραδομαγκιά του Ράμπο. Πλήρωσε με τη ζωή του την ανείπωτη βλακεία αυτών που προσέλαβαν στην αστυνομία το Ράμπο. Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας.
Update 9/12
Eπαμεινώνδας Κορκονέας το όνομα του Ράμπο, του Παυλόπουλου και της Κυβέρνησης. Να τον χαίρονται.

38 comments:

  1. υπερβολές των κίτρινων ...blogs

    ReplyDelete
  2. @Μonahikos likos: Ναι, επηρεαστήκαμε από τον Εισαγγελάτο...

    ReplyDelete
  3. μάλλον απο τον Παπαχελά που εφτιαξε κιολας σεναριο περι τρομοκρατιας....

    ReplyDelete
  4. @Pentanostimi: E, αυτός έδειξε την αντικειμενικότητά του με το βιβλίο που έγραψε για τη 17 Νοέμβρη με τον Τέλλογλου...

    ReplyDelete
  5. 15χρονη ασύμμετρη απειλή λοιπόν...
    Ούτε να καγχάσω δε μπορώ.
    Εντωμεταξύ στα μπλόγκς κυκλοφορεί τελικά απίστευτη μαλακία...απίστευτη.
    Αν ξαναδώ να χαρακτηρίζουν ένα δεκαπεντάχρονο σκατό "Αντεξουσιαστή", "τραμπούκο" "επαναστάτη του σαλονιού" και άλλα τέτοια θα ξεράσω.

    ReplyDelete
  6. να αφοπλιστούν κάποιες μονάδες της ΕΛΑΣ. να το ζητήσουμε επίμονα όλοι μαζί.

    ReplyDelete
  7. @Βλαχοκυριλές: Λοβοτομή τους πρέπει...

    ReplyDelete
  8. Αρχικά θέλω να σας μεταφέρω ότι είμαι συγκλονισμένος από το θάνατο το Αλέξη.
    Είναι γεγονός ότι πλέον η Νέα Δημοκρατία (η παρούσα εκδοχή δεξιάς πολιτικής) κυβερνάει χέρι – χέρι με τους ιστορικούς συμμάχους της : την Αστυνομία και την Εκκλησία.
    Την αστυνομία την χρησιμοποιεί για να πατάξει τους κάθε μορφής «εχθρούς» της.
    Με το αίμα του αθώου θα προσπαθήσουν να στρέψουν τις κάμερες μακριά από το Βατοπέδιο, που ταλαιπωρεί τους ίδιους και την εκκλησία.

    Ευχαριστώ swell που θίγεις το θέμα και μας δίνεις βήμα.
    Κλείνω λυπημένος και οργισμένος.

    Με την ευκαιρία σας συστήνω να δείτε την ταινία : «Der Baader Meinhof Komplex»

    ReplyDelete
  9. @Paratiritis: Το Βατοπέδιο περίπου εξαφανίστηκε από την ειδησεογραφία και δεν είναι τυχαίο. Αλήθεια η εκκλησία είπε κάτι για το χαμό του παιδιού; Eυχαριστούμε για την πρόταση για την ταινία.

    ReplyDelete
  10. Φίλε swell, ο καθένας επικεντρώνει το όποιο σχόλιό του σε λεπτομέρειες (αντιεξουσιαστές, πλουσιόπαιδο, εξάρχεια, επεισόδια, αστυνομική βία) Το θέμα είναι κατ' εμέ ΕΝΑ. Το σύστημα ανησυχεί, ίσως και να φοβάται, και επιτίθεται τάχα αμυνόμενο. Και η επίθεση είναι γενική από παντού και σ' όλα τα μέτωπα...

    ReplyDelete
  11. Γι' αυτό έχει εξαγριωθεί ο κόσμος, φίλε. Για κάτι τέτοια κορμάδια. Ας τον χαίρονται οι προϊστάμενοι του.

    ReplyDelete
  12. Οταν οπλίζεται κάποιος που δεν εχει τριπλοτσεκαριστεί ωστε να ξέρουν οτι ειναι στα καλά του, ειναι θέμα χρόνου, αυτός να κάνει αυτο που έκανε ο ... ξέρουμε όνομα ;
    Αν αυτο το πάθαινε ενα απο τα παιδιά του τι θα λέγαμε σήμερα ;
    Τον κακομοιρούλη τον αστυνομικούλη του φάγαν το παιδί μπαμπέσικα ...
    Η δεν ελέγχουν καλά σε ποιούς δίνουν όπλο, ή οπως λες εχουν κι οι απο πάνω του τα ίδια καμμένα μυαλά ...

    ReplyDelete
  13. προς οσους ειναι πραγματι δημοκρατες και δεν μεταφραζουν σε τηλεθεαση, προσωπικη προβολη και τελικως φραγκα τα μπλογκ που εχουν

    εχω επανηλλειμενως προσπαθησει να ανεβασσω σχολια για τη σταση του μπλογκ antinews. παντα, μετα τον μετριασμο (η καινουργια μοδα λογοκρισιας - με τη δικαιολογια του σπαμ - καιε ιδικα στο συγκεκριμενο μπλογκ σπανιως διαβαζεις υβριστικα η προστυχα σχολια) τα σχολια μου κοβονται απο τη δημοκτρατικοτητα,και τη μη διαπλοκη του φακτωρ χ. αναπαραφω το σχολιο που κοπηκε σε εσας εδω, με την ελπίδα οτι οχι μονο θα το αφησετε να προβληθει στη σελιδα σας αλλα και θα προβειτε σε διαμαρτυρια στον εν λογω κυριο και τη δημοκρατικοτητα του. το σχολιο ειναι το ακολουθο:


    "Στο μεταξύ, νέοι Βλαδίμιροι καλούν από το Διαδίκτυο τον κόσμο σε εξέγερση και του ζητούν να μετατρέψει τον τραγικό θάνατο του νεαρού σε «παλλαϊκή οργή» για να φύγει η κυβέρνηση Καραμανλή"

    αξιοτιμε κυριε φακτωρ με το αλανθαστο 'κριτηριο',
    μηπως εννοειτε το ακολουθο 'μπλογκ' που ανηκει στα 'αγαπημενα σας' (στην αριστερη στηλη και αλλου?)

    http://kourdistoportocali.blogspot.com/2008/12/k_07.html

    η υποκρισια περισσευει…

    το σχολιο θα επρεπε να εμφανιοστει στο ακολουθο θεμα:

    http://www.antinews.gr/?p=4544#comments

    ReplyDelete
  14. @Οι άθλιοι: Σωστά τα εκτιμάς τα πράγματα. Επίθεση από παντού. Ακουσα και τη δήλωση του Καραμανλή.

    ReplyDelete
  15. @koptoraptou: Χορτάσαμε και πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτούς τους κουραδόμαγκες.

    ReplyDelete
  16. @Τzonakos: Είναι σαφές ότι το πρόβλημα της κουραδομαγκιάς ξεκινάει από πολύ ψηλά στην αστυνομία και γενικά στα σώματα ασφάλειας.

    ReplyDelete
  17. @Anonymous: Δεν το ξέρω το θέμα. Αυτό που ξέρω είναι ότι το ΑΝΤΙ είναι δημοκρατικότατο.

    ReplyDelete
  18. Εχεις δίκιο swell, αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί.

    ReplyDelete
  19. @swell

    σε ποιο μειλ μπορω να σου στειλω ενα αρχειο-αποδειξη για το αντι?

    ReplyDelete
  20. @swell

    αυτο που βλεπω ειναι οτι το αντι, το πρεσσ, το κουρδιστο, το τροκτικο κτλ γινονται το μεγκα, ο αντ1, και ο αλτερ των μπλογκ. αλληλοδιαφημιζονται, αλληλοσυγχαιρονται και περιθωριοποιουν αποψεις. επισης, ειναι καραμπινατη υποκρισια να μιλας για δημοκρατια και να λογοκρινεις αρνητικες γνωμες για τον εαυτο σου.

    και μονο το γεγονος οτι στα αγαπημενα του ο αντι εχει το μπομπολικο κουρδισοπορτιοκαλι, αρκει για να χαρακτηριστει ο φακτωρ διαπλεκομενος.

    ReplyDelete
  21. @Αnonymous: Mail θα βρεις στο προφίλ. Αν και έχω κι εγώ κάποιες αναστολές με τα συγκεκριμένα μπλογκς, νομίζω ότι τα παραλές. Ειδικά σε ό,τι αφορά το Φάκτορα.

    ReplyDelete
  22. Swell ναι, η εκκλησία μίλησε, βγήκε η γλάστρα ο Τζερόνιμο από τη νιβάνα του και είπε κάτι γλυκανάλατα του στυλ "αισθάνομαι σαν πατέρας που το ένα του παιδί σκότωσε το άλλο του παιδί" και τέτοια.
    Ίδια εντύπωση μου άφησαν και οι δηλώσεις της άλλης γλάστρας, του Παπούλια.

    ReplyDelete
  23. @Patsiouri: Τελικά, είναι περίεργο γιατί με τόσες γλάστρες φαίνεται ότι αγαπάμε το πράσινο, ενώ την ίδια στιγμή, γαμάμε το περιβάλλον.

    ReplyDelete
  24. Η κ.Διαμαντοπούλου πυθεία ή ...γνώστης ???
    Δείτε το βίντεο που βρήκα στο ​​​​​politis-gr​​​​​
    Ας πούνε επιτέλους την αλήθεια.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ .!!!!!!

    ReplyDelete
  25. @Anonymous 10/12: Δεν χρειαζόταν να είσαι Αϊνστάιν για να καταλάβεις που οδηγούσε όλη αυτή η κατάσταση: Οικονομική στενότητα σε βαθμό πείνας για πολλούς, γενική ατιμωρισία για όλα τα φοβερά που έχουν γίνει από το 2004, ων ουκ έστιν αριθμός, μια σπίθα χρειαζόταν για την έκρηξη. Κι αυτή ήρθε με την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

    ReplyDelete
  26. @OP: Δηλαδή όσοι υπηρετούν στα ΛΟΚ είναι κομπλεξικοί?!? ΧΑΧΑΧ καλή μαλακία και αυτή. Προφανώς δεν έχεις ιδέα τι γίνεται εκεί. Αν έχεις τα @@, φόρεσε πρώτα το μπερέ, και μετά να εκφέρεις άποψη για τα ΛΟΚ. Έγιναν όλοι οι άσχετοι, ειδικοί. ΧΑΧΑΧ

    ReplyDelete
  27. @Anonymous 14.19: Αν είχες ανοίξει κανά βιβλίο, θα καταλάβαινες. Αν είχες ανοίξει κανά βιβλίο, δεν θα έλεγες ότι γράφω μαλακίες. Και αν, τέλος, είχες @ @ δεν θα έγραφες ανώνυμα.

    ReplyDelete
  28. swell, μην αναπαράγεις τις μαλακίες που κάνουν τα 15χρονα με το όνομα του μπάτσου. Έχει 3 παιδιά, καλώς ή κακώς. Δεν χρειάζεται να διαδίδεις το όνομά του, τι φταίνε τα παιδιά του ή η γυναίκα του να αρχίσουν να τα κυνηγάνε τα μαλακισμένα που κάνουν τους μάγκες 3 μέρες τώρα;

    ReplyDelete
  29. Δηλαδή ρε παιδιά όποιος έχει υπηρετήσει στα ΛΟΚ είναι εν δυνάμει δολοφόνος; Εγώ που έχω υπηρετήσει στην ΜΥΚ πως και δεν έχω σκοτώσει ακόμα;
    Καλά όλα αυτά που γράφεις αλλά και λίγη σοβαρότητα δεν βλάφτει.
    Καλύτερα ΛΟΚ και ΟΥΚ παρά με μέσον του μπαμπά σε κανένα γραφείο.
    Άσε που δεν παίρνουν τώρα ΟΥΚ εφέδρους.

    Γοργίας

    ReplyDelete
  30. @Anonymous 14.19: Αν είχες ανοίξει κανά βιβλίο, θα καταλάβαινες. Αν είχες ανοίξει κανά βιβλίο, δεν θα έλεγες ότι γράφω μαλακίες. Και αν, τέλος, είχες @ @ δεν θα έγραφες ανώνυμα.
    -----------------------------------
    Αυτό το διάβασα μετά από την δική μου δημοσίευση και επανέρχομαι γιατί μου αρέσει να συζητάω.
    Πες μου εμένα ποια βιβλία να διαβάσω γιατί έχω υπηρέτηση στην ΜΥΚ 32 μήνες και αρκετές φορές έχω πάει έφεδρος. Και πάω ακόμα και τώρα σαν επισκέπτης. Σε πληροφορώ δε ότι δεν έχω δει κανέναν εκεί μέσα εν δυνάμει δολοφόνο.
    Γοργίας
    Πες μου αν θέλεις έναν τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σου.

    ReplyDelete
  31. @Anonymous 19.33: Ψάξε βιβλία ψυχολογίας που πραγματεύονται τα πιθανά κίνητρα αυτών που επιλέγουν επάγγελμα που προϋποθέτει στολή και όπλο. Τέλος, προσωπικά πηγαίνω επίσκεψη σε ανθρώπους και μέρη που μου αρέσουν. Μόνο σ' αυτά.

    ReplyDelete
  32. Φίλε μου κάπου έχεις μπερδευτεί η δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις και τι διαβάζεις.
    Το θέμα δεν είναι για αυτούς που διαλέγουν επάγγελμα με στολή και όπλο αλλά για αυτούς που έχουν περάσει ως έφεδροι από ειδικές δυνάμεις όπως ΛΟΚ, ΟΥΚ κλπ
    Μην τα ξεφτιλίσουμε όλα.
    Σε πληροφορώ ότι για να τα καταφέρεις εκεί θέλει κότσια υπομονή ψυχραιμία και επιμονή με τις κατάλληλες ικανότητες βέβαια.
    Εγώ πάντως είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα εκεί.

    Γοργίας

    ReplyDelete
  33. @Γοργίας: Πες μου σε παρακαλώ, υπηρετείτε σ' αυτά τα σώματα σαν έφεδροι επειδή σας το επιβάλουν, ή επειδή το επιλέγετε και γι' αυτό, όπως λες, είστε υπερήφανοι;

    ReplyDelete
  34. Φίλε μου να σου πω μερικά γεγονότα.
    Είμαι 51 χρονών, πιτσιρικάς είχα έναν φίλο τρία χρόνια μεγαλύτερο μου ( δεν ζει τώρα ) όταν έφτασε η ώρα να πάει φαντάρος το 1975 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό. Με την θέληση του πήγε στους Βατραχανθρώπους και ανάμεσα σε 280 άτομα που ήταν το σχολείο του κατάφερε να είναι ένας από τους 9 η 10 δεν θυμάμαι πόσοι απεφοίτησαν σε αυτό το σχολείο.
    Το 1978 παρουσιάστηκα εγώ, το θεώρησα πρόκληση και τιμή μου να καταφέρω να τελειώσω και εγώ την εκπαίδευση των Βατραχανθρώπων.
    Σε πληροφορώ ότι είμαι ένας από τους επτά 7 που απεφοίτησαν μεταξύ των 250 παιδιών που ξεκίνησαν το σχολείο μου.
    Μετά στην συνέχεια εκπαίδευση στα αλεξίπτωτα με αρκετές δεκάδες άλματα στο ενεργητικό μου και εκπαίδευση ως SEAL’S αν έχεις υπόψη σου.
    Απολύθηκα το 1980 και έκτοτε έχω πάει οκτώ φορές έφεδρος από 23 ημέρες περίπου την κάθε φορά.
    Πάντα όμως από την εκπαίδευση έως την εφεδρεία πάς εθελοντικά. Αν θέλεις πετάς το κράνος όταν είσαι εκπαιδευόμενος και φεύγεις.
    Το ρεζουμέ της ιστορίας τώρα.
    Από τις Ειδικές δυνάμεις έχουν προκύψει Μπράβοι, Εκτελεστές, Παλιοτόμαρα και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς αυτό που μπορώ να σε διαβεβαιώσω όμως είναι ότι αυτοί είναι ένα μηδαμινό ποσοστό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνθρωποι που έχουν μάθει να προσφέρουν και την ζωή τους ακόμα για τους γύρω.
    Έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τις τρέχουσες καταστάσεις με ψυχραιμία.
    Θα ήσουν τυχερός να μπορούσες να γνωρίσεις μερικούς πραγματικούς τέτοιους Ανθρώπους.
    Η σύντομη απάντηση στο ερώτημα σου είναι: Δεν μπορούν να στο επιβάλουν αλλά το αποφασίζεις μόνος σου και αν είσαι ικανός καταφέρνεις να αποφοιτήσεις μαζί με που λίγους ακόμη, γι΄αυτό και φυσιολογικά νιώθεις υπερήφανος.

    Γοργίας

    ΥΓ. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα να γράφω επώνυμα εκτός από το να βάλω ονόματα και τηλέφωνα κλπ και καταλαβαίνεις γιατί.

    ReplyDelete
  35. @Γοργία: Μόνος σου λες ότι από τα σώματα αυτά έχουν περάσει και "μπουμπούκια". Ε, παντού υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Να σου θυμίσω, πάντως, ότι εγώ μίλησα για τα κίνητρα που οδηγούν κάποιον στην απόφαση να υπηρετήσει σε ένα τέτοιο σώμα και να περάσει τα πάνδεινα. Ας το σταματήσουμε όμως εδώ. Ολοι, νομίζω, βγάλαμε τα συμπεράσματά μας.

    ReplyDelete
  36. "Νέος θα πει να θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο"
    Ν. Καζαντζάκης

    ReplyDelete
  37. @Spyros1000: E, βέβαια και σημαίνει αυτό. Αλίμονο σ' όσους δεν το καταλαβαίνουν...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...