December 9, 2008

Πρόταση αλλαγής του κλίματος για την κυβέρνησηΕχει γίνει σαφές ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός περνούν πολύ δύσκολες ώρες. Η δολοφονία του Αλέξανδρου από το πρωτοπαλίκαρο Ράμπο (εδώ) του Παυλόπουλου, ήταν η σπίθα που άναψε την πυρκαγιά σ’ όλη την Ελλάδα. Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και η οικονομική (μόνο;) κρίση αποτυπώνονταν τις προηγούμενες μέρες καθαρά στις δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης. Η απόγνωση της οποίας φαινόταν ότι έχει φτάσει στα όριά της και ότι ήταν κοντά η στιγμή που θα βγουν όλοι στους δρόμους οπλισμένοι. Με ντομάτες και αυγά και ό,τι άλλο είχε ο καθένας. Ηρθε ο Ράμπο και με την αποτρόπαια πράξη του, τα απελευθέρωσε όλα αυτά.

Το κλίμα είναι τόσο βαρύ πλέον, που κλασσικές συνταγές όπως εξαγγελίες μέτρων στήριξης των αναξιοπαθούντων, περιοδείες στην επαρχία, ανασχηματισμός κ.λ.π. δεν θα προσφέρουν τίποτα, αν δεν επιβαρύνουν περισσότερο το κλίμα γιατί θα εκληφθούν σαν κοροϊδία. Ούτε οι συναντήσεις με τον Πρόεδρο και τους πολιτικούς αρχηγούς βοήθησαν τον Καραμανλή. Ο Πρόεδρος άλλωστε τον άδειασε κανονικά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και μπράβο του. Ρεζίλι των σκυλιών δηλαδή ο Καραμανλής.
Θυμόμαστε όλοι τα εγκαίνια της καινούργιας γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, οπότε ατυχώς για τον πρωθυπουργό, δεν μπορεί να την ξαναεγκαινιάσει. Το ίδιο φαντάζομαι ότι ισχύει και για το αεροδρόμιο Ελ-Βεν. Μία λύση έχει ο Καραμανλής για να αλλάξει το δυσμενέστατο γι’ αυτόν και την κυβέρνησή του (ποιά;) κλίμα. Να κάνει κάτι που πρώτη φορά παγκοσμίως θα γίνει από πρωθυπουργό. Να κάνει κάτι που ταιριάζει απόλυτα με το κύρος και την εικόνα του (και τα δύο δεδομένα). Όταν ο δήμαρχος τοποθετήσει το νέο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος, αφού το παλιό κάηκε, ν’ ανάψει αυτός τα φώτα του.

14 comments:

 1. Μου τα χάλασες στο τέλος...περίμενα κάτι πιό "φαντασμαγορικό"...όσον αφορά το "άναμα" του δέντρου και τον Κωστάκη μαζί! :)

  ReplyDelete
 2. Άπαιχτο! Και να δεις που θα τσιμπήσει και θα κλαψει το πανελλήνιο. Μην σε ακουσει μονο Σουελ και το κανει, ο άθλιος!

  ReplyDelete
 3. @Busy bee: Λυπάμαι ειλικρινά. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω περισσότερο.

  ReplyDelete
 4. @Cynical: Λες; Θα τον εκθέσω τότε τον μπουχέσα.

  ReplyDelete
 5. μη δινεις ιδέες....

  ReplyDelete
 6. Να συμπληρώσω για να ικανοποιηθεί και ο Busy bee...
  ...και αφού ανάψουν τα φωτάκια να κρεμαστεί από το ψηλό κλαδί του δέντρου

  ReplyDelete
 7. @Pentanostimi: Το ίδιο μου είπε και η Cynical... Γυναικεία μυαλά.

  ReplyDelete
 8. @Monahikos likos: Μπα, θα σπάσει το κλαδί από το βάρος του χοντρού. Θα αποτελούσε λύση να κατουρούσε εκεί ένα περιστέρι και να πάθαινε ηλεκτροπληξία.

  ReplyDelete
 9. Είσαι σίγουρος οτι υπάρχει Καραμανλής εγώ αρχίζω και αμφιβάλλω ,Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτός άφαντος.

  Την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί θα είναι όταν επισκεφθεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με ενα κουτί σοκολατάκια.

  ReplyDelete
 10. @De profundis: Ο Μαρξ δεν είχε πει ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται; O τύπος τα έχει χάσει τελείως. Και να δεις που λόγω πανικού, θα πάρει αποφάσεις που θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

  ReplyDelete
 11. @Swell

  "Θα πάρει αποφάσεις..."

  Έλα βρε Swell τώρα μ' έκανες και γέλασα. Ο Κωστάκης θα πάρει αποφάσεις;

  ReplyDelete
 12. @Κυριάκος: E, ένα αστείο έκανα...

  ReplyDelete
 13. Στο 3ο δέντρο μπορεί και να το κάνει... Γιατί και αυτό το δέντρο του Νικήτα, δε το βλέπω καλά...

  ReplyDelete
 14. @Tsougdw: Λες να 'χουμε πάλι ατραξιόν σε ζωντανή μετάδοση σ' όλον τον κόσμο;

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...