December 18, 2008

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα της Ρόδου


 

Σε έρευνα του Δήμου Ροδίων που έγινε με ερωτηματολόγια, απάντησαν 688 δημότες. Ως σημαντικότερο πρόβλημα της Ρόδου καταγράφεται με ποσοστό 57,6% το ζήτημα της καθαριότητας. Οι Ροδίτες αναδεικνύουν δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα, αυτό των αδέσποτων ζώων με ποσοστό 47,5%! Όταν λένε αδέσποτα ζώα δε, εννοούν τους σκύλους, ατυχώς γι’ αυτούς.

Οι μισοί σχεδόν Ροδίτες δηλαδή, θεωρούν ότι οι αδέσποτοι σκύλοι τους δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, ή το κυκλοφοριακό, ή η έλλειψη αποχέτευσης, η κατάσταση του οδικού δικτύου, η απαράδεκτη αστική συγκοινωνία, η έλλειψη αστυνόμευσης, η καταστροφή του περιβάλλοντος (εδώ), οι τριτοκοσμικές υπηρεσίες Υγείας. Όχι, όλα αυτά δεν είναι τόσο σημαντικά όσο οι αδέσποτοι σκύλοι. Ζήλεψαν, φαίνεται, οι Ροδίτες τη «δόξα» της Γιάννας που παραμονές των Ολυμπιακών εξαφάνισε από την Αθήνα όλα τα αδέσποτα (σκύλους και γάτες).

Άκουσα το πρωί τον αρμόδιο αντινομάρχη (ναι, έχουν και τέτοιον) ότι θα δημιουργηθεί ομάδα υπαλλήλων που θα κάνουν περιπολίες (αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε) για τη σύλληψη των εγκληματιών.

Καλά, οι Ροδίτες δεν σκέφτονται ότι αν αυτό γίνει γνωστό στο εξωτερικό και δη στη Βόρεια Ευρώπη, θα τους προγράψουν συλλήβδην; Δεν ζουν από τον τουρισμό όλοι τους; Μήπως τα (πολλά) λεφτά μετατρέπουν την εγκεφαλική ουσία σε φαιά τέτοια;





17 comments:

  1. Μετά την αγροφυλακή ε, καιρός ήταν να αναστήσουν και το μπόγια...
    Η ανασυγκρότηση του κράτους της Δεξιάς προχωρεί αταλάντευτα.

    ReplyDelete
  2. @Monahikos likos: Tα τάγματα ασφαλείας έμειναν ν' αναστήσουν τώρα. Από το καλό στο καλύτερο πάμε...

    ReplyDelete
  3. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

    ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΡΟΔΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ?

    ReplyDelete
  4. @Athena: Εχει ένα που δραστηριοποιείται από ξένους και μόνο το καλοκαίρι, απ' ότι ξέρω.

    ReplyDelete
  5. Ξεχάσατε την περίπτωση του "αγνώστου" που κρέμασε τα σκυλιά του το καλοκαίρι στην Κω και έγιναν διεθνώς ρεζίλι απο τη δημοσιοποιηση του θεματος;
    Κολλιός και κολλιός απο τι ίδιο βαρέλι λένε.

    ReplyDelete
  6. @Ανεργοι δημοσιογράφοι: Είναι ποτέ δυνατόν να ξεχαστούν τέτοια γεγονότα. Απλά, αφού η αστυνομία δεν κάνει τίποτα, τα καθίκια ξεθαρρεύουν.

    ReplyDelete
  7. Ακόμα και οι βουλευτές της περιοχής έπεσαν να συγκαλύψουν το θέμα στην Κω μη τυχόν και βγει παραεξω και χασουν απο τα εσοδα του τουρισμου, αλλα δεν υπολογισαν τη δυναμη του διαδικτυου και εγιναν διεθνως ρεζιλι. Αμα θελουν ας ξεκινησουν τις περιπολιες και εδω ειμαστε να τους περιποιηθουμε καταλληλως τους "μπογιες" της Ρόδου. Θα πέσει τέτοιο κράξιμο που δεν θα το περιμενουν...

    ReplyDelete
  8. @Anonymous 16.25: Γνωστά τα μυαλά (και) των βουλευτών. Πρέπει πάντως να διαδόσουμε την πρόθεση του Δήμου.

    ReplyDelete
  9. Ελπίζω ότι η βλακεία να έχει όρια γιατί αλλιώς με αυτά που λες υποψιάζομαι πογκρόμ από κάποιους ιδιοφυείς τσαμπίκους.

    ReplyDelete
  10. @Greek rider: Φοβάμαι ότι η βλακεία, όπως και η ηλιθιότητα, δεν έχει όρια. Τουλάχιστον στον τσαμπικότοπο.

    ReplyDelete
  11. Όλοι αυτοί που στα σκυλιά έστω και αδέσποτα βλέπουν πρόβλημα, ας αναφέρουν περίπτωση που αδέσποτο δάγκασε άνθρωπο σε αντίθεση με τα οικόσιτα που το έχουν κάνει αρκετές φορές. Το πολύ πολύ να λερώνουν. Λένε πως μια από τις ενδείξεις πολιτισμού είναι και η συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.

    ReplyDelete
  12. Μα καλά, λοβοτομημένοι είναι όλοι εκεί κάτω?????
    Τα'χω παρει πάρα πόλύ άσχημα.
    Όχι μόνο να το διαδώσετε όπου μπορείτε και όποτε βλέπετε ξένο να τον εφοδιάζετε κατευθείαν με φυλλάδιο, αλλά και να το δημοσιεύσετε παντού.
    Το πιο απλό, τη στείρωση δηλαδή μόνο στα θηλυκά, δε μπορεί αν το σκεφτεί το γκαβοκέφαλό τους???
    Αν μπορείς ψάξτο να ιδρύσεις εσύ τη φιλοζωική του νησιού, έχω ακούσει πως δε θα βάλεις καν από την τσέπη σου, η Ε.Ε δίνει επιδοτήσεις...
    Καθίκια...
    Επίσης μπορείς να επικοινωνήσεις με την Εσπρέσσο, ψοφάνε για κάτι τέτοια και για τους Ροδίτες δε θα είναι η καλύτερή τους...

    Δε γίνεται ένα θαύμα ρε πούστη μου στις επόμενες εκλογές να βάλει υποψήφιος κάποιος φιλόζωος???
    Θα τον ψήφιζα με χέρια και με πόδια...

    ReplyDelete
  13. @Οι Αθλιοι: Η συμπεριφορά μιας κοινωνίας απέναντι στα ζώα, αποτελεί αδιαμφισβήτητη ένδειξη του επιπέδου πολιτισμού της. Εμείς δείξαμε το επίπεδό μας με το LEO, με το ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΗ ΧΙΟ και, δυστυχώς, και πολλές άλλες περιπτώσεις.

    ReplyDelete
  14. @Patsiouri: Οι Ροδίτες θεωρούν ότι έλυσαν όλα τους τα προβλήματα και γι' αυτό τοποθετούν τα αδέσποτα τόσο ψηλά στην ατζέντα τους. Δεν βλέπουν το χάος που επικρατεί παντού. Στο Νοσοκομείο, στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, στο ανύπαρκτο (και όπου υπάρχει απαράδεκτο) οδικό δίκτυο.

    ReplyDelete
  15. Καλά, αυτο που έγραψε ο μοναχικός λύκος θα έγραφα !
    Μετά την Αγροφυλακή, τώρα και Μπόγιας !

    Δε με λες, 688 άτομα δεν ειναι μικρό στατιστικό δείγμα ;
    Αν ειχαν απαντήσει 1688 δνε θα έβγαιναν άλλα ποσοστά ;
    Η σταμάτησαν τις ερωτήσεις μόλις έπιασαν τα ποσοστά που ήθελαν ;

    Υπογραφή : Τζον, γνωστός αντιγκαλλοπικός ...

    ReplyDelete
  16. @Τzonakos: Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω σε πόσους ανθρώπους στάλθηκαν ερωτηματολόγια και τι response rate είχαν. Αν αυτό, πάντως, είναι γύρω στο 10% θεωρείται αποδεκτό. Σε κάθε περίπτωση το 47,5% προέκυψε από όσους απάντησαν συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο.

    ReplyDelete
  17. Δεν μπορώ. Δεν μπορώ άλλο.
    Όλα τα αντέχω, εκτός από αυτή την ξεφτίλα.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...