January 27, 2009

Τα νέα σχέδια του Βωβού, ελέω Κακλαμάνη





Μετά την απόφαση αναστολής από το ΣτΕ των εργασιών για την ανέγερση του Mall στο Βοτανικό, ο Βωβός που δεν μπορεί να κάτσει λεπτό χωρίς να θησαυρίζει πηδώντας το περιβάλλον, ζήτησε τη βοήθεια του κολλητού του. Του δημάρχου, που κάποιοι (πολλοί) ανεγκέφαλοι τον ψήφισαν για δήμαρχο της Αθήνας. Ξεπερνώντας τις αναστολές τους. Όχι με τους δεξιούς, με τους άλλους.



Και ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε. Εφαρμόζοντας το «πιστόν φίλον εν απαλλοτριώσεσι δένδρων γιγνώσκεις». Αφού προς το παρόν δεν μπόρεσε να επηρεάσει το ΣτΕ, παρά την πίεση που άσκησε παρέα με τους Παναθηναϊκούς, αποφάσισε να βοηθήσει το Βωβό που, προσωρινά, έχει μείνει χωρίς δουλειά ο καημένος. Έκοψε νύχτα και με την προστασία των ΜΑΤ τα 45 αιωνόβια δέντρα που υπήρχαν στο πάρκο της οδού Κύπρου, στην Κυψέλη. Μη φανταστείτε κανένα μεγάλο πάρκο. Κάλυπτε το χώρο ενός γωνιακού οικοπέδου, όπου θα μπορούσε να χτιστεί μια πολυκατοικία. Στο χώρο αυτό, αν θυμάμαι καλά, υπάρχει και μια μικρή και άθλια παιδική χαρά.

Στο χώρο αυτό ο Βωβός θα χτίσει ένα mini Mall, για να «αναβαθμίσει» την περιοχή. Επειδή για την ώρα, το ΣτΕ του σταμάτησε την «αναβάθμιση» του Βοτανικού. Στις αντιδράσεις των κατοίκων για την κοπή των δένδρων ο δήμαρχος, ως εκπρόσωπος τύπου του Βωβού, απάντησε λέγοντας ότι μεταξύ των καταστημάτων του mini Mall, θα υπάρχει τουλάχιστον ένα ανθοπωλείο. Σ’ αυτό οι περίοικοι θα μπορούν να βρουν ρίζες αιωνόβιων δένδρων και φυτών που θα τις φυτεύουν στις ταράτσες των πολυκατοικιών. Αν αυτό δεν γίνεται, θα τις φυτεύουν στη θέση των κάγκελων των κλιμακοστασίων. Από τις κορυφές των δέντρων, συνέχισε ο δήμαρχος, θα κρέμονται σχοινιά ώστε οι ένοικοι να μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν χρησιμοποιώντας αυτά κι όχι τις σκάλες. Για λόγους ασφαλείας, κατέληξε ο δήμαρχος, στις γύρω πολυκατοικίες θα υπάρχει μονίμως αστυνομικός στην είσοδο, που θα απαγορεύει στους ενοίκους να βάλουν μέσα στην πολυκατοικία σαπούνι. Ερωτηθείς από τους περιοίκους «μα πως θα πλενόμαστε;», απάντησε «όταν ζεις στην εξοχή, δεν χρειάζεται να πλένεσαι!»

15 comments:

  1. Ξέρετε πάντα πίστευα ότι ή αξία ενός δώρου δεν εξαρτάται τόσο από αυτό καθ' αυτό αλλά από το ποιός το προσφέρει.

    Με την έννοια αυτή το δώρο που έλαβα από τον κολινδρό (http://gekoudi.blogspot.com)αποκτά ιδιαίτερη σημασία!

    Είναι Το βραβείο Proximidade !

    Το βραβείο περιγράφεται ως εξής:
    «Αυτό το blog επενδύει και πιστεύει στην εγγύτητα – την εγγύτητα στο χώρο, το χρόνο και τις σχέσεις. Αυτά τα blog είναι εξαιρετικά γοητευτικά. Αυτοί οι bloggers προσπαθούν να βρουν και να γίνουν φίλοι. Δεν ενδιαφέρονται σε βραβεία για την προσωπική τους άνοδο!Η ελπίδα μας είναι όταν κοπούν οι κορδέλες των βραβείων αυτών, να αναπαραχθούν ακόμη περισσότερες φιλίες. Παρακαλώ δώστε περισσότερη προσοχή σ’ αυτούς τους συγγραφείς! Αυτό το βραβείο για Blog, πρέπει να δοθεί σε οκτώ αγαπημένους σας bloggers, και οι οποίοι με τη σειρά τους, θα το προτείνουν πάλι με τη σειρά τους, σε οχτώ αγαπημένους bloggers ο καθ' ένας τους κ.ο.κ.»

    Ακολουθώ λοιπόν διαδικασία και απονέμω με την σειρά μου το βραβείο στα παρακάτω οκτώ blogs (από τα πάρα πολλά που μου αρέσουν) με τυχαία σειρά και ... για διαφορετικούς λόγους :-) :

    ask.dr.Seeng
    ikor
    ANemos
    SWELL
    Tzonakos
    Atsarantos
    CYNICAL
    Epicurus
    Big History

    Ευχαριστώ και πάλι θερμά τον Κολινδρό !



    Χαιρετισμοί από www.grsail.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Και να φανταστείς οτι στην κεφαλίδα του μπλόγκ σου λέει :
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΩΒΟ ΚΥΜΑ.

    Σοβαρά τωρα, δεν εχω ενημέρωση, θα γινει Mall-άκι στο Παρκ-άκι ;
    Ακουσα οτι υπήρχαν μέχρι κλούβες των ΜΑΤ εκει !!!

    ReplyDelete
  3. @Thanassis Kontonatsios: Σ' ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  4. @Τzonakos: Βρε συ, πόσες φορές σου 'χω πει να φοράς τα γυαλιά σου όταν κάθεσαι μπροστά στην οθόνη; Δεν τα φοράς, βλέπεις άλλα αντί άλλων και εκθέτεις εμένα και το μπλογκ μου...

    ReplyDelete
  5. Τώρα κατάλαβα γιατί τους ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ τους λέμε ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ και όχι ΦΟΥΣΤΗΔΕΣ!

    ReplyDelete
  6. @Monahikos likos: Λύκε κι αν εγέρασες, συνεχίζεις να μαθαίνεις καινούργια πράγματα.

    ReplyDelete
  7. Την έπόμενη Κυριακή ο Σκαι θα πραγματοποιησει δενδροφύτευση-αναδάσωση στην Κυψέλη.
    Ο δε δήμαρχος Αθηναίων σεβόμενος (όπως πάντα άλλωστε)το λαικό αίσθημα) τα Χριστούγεννα θα ανάψει το ψευτικο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην ιδια περιοχή που έκοψε τα δέντρα για να το φυλλάν τα ΜΑΤ μιά που δεν θα έχουν φύγει ακομα από κεί.

    Καήμέμε ΙΟΝΕΣΚΟ η Ελληνική πραγματικότητα σε ξεπέρασε.

    ΥΓ Αν δεχτούμε οτι πράματι τα δεντρά έπρεπε να κοπούν για να γίνει το parking που πράγματι εχει και αυτό ανάγκη η περιοχή.Έξέτασε ο Δήμος τη δυνατότητα ,ζητώντας και την αποψη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ,να μεταφυτεύση τα δέντρα σε κάπια άλλη περιοχή της Κυψέλης η έστω του Δήμου αντί να τα κάνει καυσόξυλα?
    Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω αν εξέτασε όλες τις δυνατότητες πριν καταφύγει σ αυτήν την επαίσχυντη ενέργεια.

    ReplyDelete
  8. Γιατί μου ήρθαν στο νου οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας; Και το ρητό που έλεγε «ζούγκλα η Αθήνα» ποιος να μας το' λεγε ότι με την κακογουστιά που τους δέρνει θα το έκαναν πραγματικότητα!

    ReplyDelete
  9. Σιγά να μη χάσω χρόνο κάνοντας σχόλιο για τον Κακλαμάνη. μόνος του κάθησε στον σβέρκο των δημοτών του; ΟΧΙ αυτοί τον έβαλαν εκεί!

    ReplyDelete
  10. @De profundis: Kαι βέβαια έκανε έρευνα ο δήμαρχος. Ρώτησε το Βωβό κι όλους τους εργολάβους του λεκανοπεδίου. Κι επειδή είναι (και) δημοκράτης ο δήμαρχος, έκανε αυτό που ζητούσε η πλεοψηφία. Των μακελάρηδων του περιβάλλοντος.

    ReplyDelete
  11. @κιρΣος: Είδες τι γίνεται αν ο δήμαρχος είναι "καλλιτέχνης;

    ReplyDelete
  12. @Oι Άθλιοι: Και επειδή αυτοί έκαναν τη βλακεία (sic), εσύ θα το παίζεις μουγκός;

    ReplyDelete
  13. @Athena: Πούν' τος βρε, που τον είδες κι εγώ τον έχασα; Φιλιά!

    ReplyDelete
  14. @Swell:
    κιρΣος: Είδες τι γίνεται αν ο δήμαρχος είναι "καλλιτέχνης;


    Εγώ τώρα τι φταίω; Έξι κιλά νύχι έφαγα για να μην ακουμπήσω το πληκτρολόγιο, ώστενα μην θεωρηθεί ότι παρεμβαίνω λόγω προσωπικών συμφερώντων στην συγκεκριμένη περιοχή. Και έρχεσαι εσύ με μια αράδα να ακυρώσεις το φαγοπότι;
    -
    Όταν λες καλλιτέχνης; Ομοειδείς με αυτόν που έκανε το άλογό του συγκλητικό;

    ΚιΣος

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...