January 23, 2009

Panathinaikos gate

Τι αγαστή σύμπνοια, τι θαυμαστή ομοψυχία ήταν αυτή που θαυμάσαμε χθες το βράδι στο Μέγαρο Μουσικής, στο (κακώς) επονομαζόμενο και Λαμπράκη (αχ καημένε Ευταξία). Στη γιορτή για τα 100 χρόνια της ομάδας. Ντόρα, Παπουτσής, Δημαρχάρα, Πατέρας και Βαρδινογιανναίοι, ήταν όλοι εκεί. Οι πολλές σύγχρονες εκφάνσεις της ηθικής, όπως φοριέται στη σημερινή Ελλάδα. Που, σημειολογικά, την έβλεπες ξεκάθαρα στα πρόσωπα όσων μίλησαν.

Μίλησαν και άστραψαν! Το γήπεδο είπαν θα γίνει, ακόμα κι αν δεν θέλουν κάποιοι. Ένας απ’ αυτούς τους κάποιους είναι το ΣτΕ! Που στην απόφασή του, επιτρέπει την ανέγερση του γηπέδου, αλλά όχι και του εμπορικού κέντρου του mister Kifissias, του επονομαζόμενου και Βωβού. Παρά το γεγονός ότι οι πολιτικοί φωνάζουν πως υπάρχει νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Θιασώτες της φιλοσοφίας του Βουλγαράκη έγιναν όλοι. Που έλεγε «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.» Λες κι αυτή η Βουλή δεν ψήφισε ποτέ φωτογραφικούς νόμους…
 

Επειδή κάλυψαν με νόμο τη συμφωνία Δήμου-Παναθηναικού-Βωβού, θεωρούν ότι το ΣτΕ πρέπει να υποκύψει στη διαπλοκή τους. Και πρόγραψαν τον Τσίπρα, τον μόνο πολιτικό που κατήγγειλε τη συμφωνία. Και εννούν να ισχυρίζονται ότι αν δεν γίνει το εμπορικό κέντρο, δεν θα γίνει ούτε το γήπεδο. Βάζοντας μπροστά τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Για να ασκήσουν, έτσι, μεγαλύτερη πίεση. Αναρωτιέμαι, αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της διαπλοκής, τι είναι;

35 comments:

  1. @Swell, δεν αντέχω αλλα διλήμματα στη ζωή μου. Γήπεδο ή Mall;
    Για να μπορεσω λοιπον να κοιμηθω το βραδυ, θα δωσω μια σολωμόντεια απάντηση: Και γήπεδο και Mall, αλλά μέσα στο γήπεδο. Χωρο έχει. Ας πούμε κάτω απο τις κερκίδες. Αμάν!

    ReplyDelete
  2. Το ίδιο έργο το βλέπουμε πολλά χρόνια. Κάποιοι θέλουν να το δούμε και σε Βωβό κινηματογράφο.
    Οι πολιτικοί μας, σε ρόλο ταξιθέτη, εφησυχάζουν το πόπολο. "Μην ανησυχείται. Η νομιμότητα ΔΕΝ θα εφαρμοστεί. Εμείς είμαστε εδώ. Φορέστε τα πράσινα γυαλιά σας και καθίστε αναπαυτικά. Το φινάλε, θα σας ενθουσιάσει.
    Πόσο θα ζήλευε ο Ιονέσκο.

    ΚιρΣος

    ReplyDelete
  3. @Cynical: Ριζοσπαστική η πρότασή σου. Και γι' αυτό την υιοθετώ.

    ReplyDelete
  4. @KιρΣος: Μάλλον θα του σηκωνόταν η τρίχα του Ιονέσκο. Για την ανοχή μας.

    ReplyDelete
  5. @swell το γνωστό συγκρότημα (μακριά από εμάς) ήδη έχει ορίσει τα ποσοστά του κάθε κόμματος ανάλογα των θρησκευτικές του πεποιθήσεων. Και ως γνωστόν: "ΠΑΟ-θρησκεία-Θύρα 13"...

    ReplyDelete
  6. @Greek rider: Eίναι γνωστές οι "μαντικές" ικανότητες του συγκροτήματος. Και η συνέχεια του συνθήματος. "... Κιαπό μένα πάρτε τρία."

    ReplyDelete
  7. Με κάλυψε νομίζω ο Greek Rider!

    ReplyDelete
  8. @swell Πάντως αυτή η ιστορία όπως λες και εσύ δείχνει πόσο μπουρδέλο είμαστε σαν χώρα.

    Μια παρέα κολλητών που καμιά φορά κάνουν ότι μαλώνουν κιόλας για τα μάτια του κόσμου.

    Όντως ο Τσίπρας έκανε μια κίνηση που θεωρήθηκε αιτία πολέμου από εκδότες και λοιπούς μαφιόζους. Πριν 3 μέρες έπαιξαν ένα ρεπορτάζ στο μέγκα τσάνελ μόλις 30 δεπτερολέπτων ως τελευταίο θέμα του δελτίου με μια ομιλία του Τσίπρα (ούτε κατάλαβα πώς και τι) και αμέσως μετά για σπάσιμο έπαιξαν πρώτη είδηση στα αθλητικά την είδηση ότι δεν θα περάσουν οι απειλές και ότι το γήπεδο θα φτιαχτεί.

    Δηλαδή αυτοί είναι τόσο ισχυροί και με τέτοια αυτοπεποίθηση που κάνουν και πλάκες-καζούρα μέσω του δελτίου τους. Και ειλικρινά δεν με απασχολεί καθόλου κομματικά το θέμα, αλλά δείχνει πόσο οχετός είναι.

    ReplyDelete
  9. Συμφωνώ απολύτως με τον cynical!!! Δεν κατάλαβα, οι χώροι κάτω από τις κερκίδες φτάνουν για 2 mall. Εκτός αν οραματίζονται τους κήπους της Βαβυλώνας, οπότε το γήπεδο μπορεί να γίνει ΜΕΣΑ στο mall...

    ReplyDelete
  10. Ήταν και η Λιάνα, η θεούσα του ΚΚΕ, στην πράσινη παρέα κι έσταζε μέλι το στόμα της για τον ...καπετάνιο.
    Δεν την είδες ή δεν ήθελες να την εκθέσεις;

    ReplyDelete
  11. δειτε κατι χαριτωμενο http://blog85100.blogspot.com/2009/01/blog-post_2499.html

    ReplyDelete
  12. Την κυρία την κοτσάρισες διακοσμητικά να υποθέσω, για να... ομορφύνεις το κείμενο...:)
    Καλησπέρες και φιλιά!

    ReplyDelete
  13. συμφωνω.Πανε να βγαλουν λεφτα απο παντου και βρηκαν τωρα το mall του Παναθηναικου σαν ευκαιρια

    ReplyDelete
  14. Λοιπόν, μία άλλη λύση είναι να γκρεμιστεί το γήπεδο του Ολυμπιακού. Γιατί, στο πνεύμα που έχω αναφέρει εδώ συχνά, "εσείς επί ΠΑΣΟΚ και εμείς επί ΝΔ ..." η όλη ιστορία ξεκίνησε από εκεί. Ο Παναθηναϊκός ήταν ευχαριστήμένος στο να μην συντηρεί γήπεδο και να παίζει στο ΟΑΚΑ, μέχρι που είδε την "έδρα" του αντιπάλου του.
    Από την άλλη ο Βωβός, έχοντας χτίσει όλη τη Λεωφόρο Κηφισιάς, ψάχνει για νέους χώρους.
    Το ενδιαφέρον είναι ότι η περιοχή που σχεδιάζεται το νέο γήπεδο στερείτε υποδομές, γεγονός που κάνει σκεπτικούς του θιασώτες του δόγματος της ψωροκώσταινας. Δηλαδή, η ΝΔ επί 6 χρόνια δεν έφτιαξε ούτε ένα χλμ Αττικής οδού ή μία στάση Μετρό, τώρα θα πρέπει να τα συνδεσει αυτά με το νέο πολυ-χώρο;
    Φιλιά .... αναπτυξιακά σε όλους!

    ReplyDelete
  15. Eπειδή ειμαι Παναθηναϊκός θέλω πολυ να έχει ο Σύλλογος μια νέα και σύγχρονη έδρα.
    Στην παγίδα των διαπλεκόμενων όμως δεν πέφτω.
    Και όσο διαπλεκόμενοι μπορεί να ειναι οι υπόλοιποι, τόσο κι άλλο τόσο ειναι και οι 131 που κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ, με μόνο 5 απο αυτούς να ειναι κάτοικοι Ελαιώνα.
    Οι ίδιοι 131 ειναι τα ίδια ακριβώς άτομα που καταθέτουνς συνεχώς προσφυγές σε οποιοδήποτε μεγάλο τέτοιο εργο πάει να γίνει. Επιλεκτικά ομως.
    Δηλαδη όχι σε όλα. Ο νοών νοείτω.

    Ο δε Τσίπρας ξεσκεπάστηκε άσχημα και θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος αφου φάνηκε οτι αντιδρά καθαρά για λόγους συμφερόντων.
    Γενικά ο Συ.ριζ.α εχει μικρύνει στις καρδιές μας με την συμπερφορά στελεχών του.

    Τα διαπλεκόμενα αγαπητέ είναι παντού. Περί Παναθηναϊκού δεν θα πω τίποτα άλλο επειδή ξέρω οτι δεν ασχολείσαι και πολυ με τα αθλητικά.
    Κοινωνικοπολιτικό ειναι το θέμα σου αλλα θα έπρεπε να αναφερθώ και σε αθλητικά θέματα.

    Καλό βράδι ναυτικέ :)

    ReplyDelete
  16. Το γήπεδο του ΠΑΟ δεν θα γίνει ποτέ στο Βοτανικό και ο λόγος είναι γιατί βρήκαν Αρχαία....

    Ενα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο της ομάδος

    ReplyDelete
  17. Μπουαααααχαχαχαχαχαχ ....

    ReplyDelete
  18. GIA NA GINEI ENA GIPEDO PREPEI NA YPARXOYN SIGGEKRINES SIN8IKES... DROMOS ME KA8ORISMENO ARI8MO LORIDON POU DEN EXEI KAMIA SXESH ME THN IERA ODO KAI THS SPYROY PATSI!!!

    KAI OK TO GIPEDO NA GINEI..KAI AS GINETE ENAS PANIKOS MIA FORA STHS 15 MERES XALALI STO BAZELO, ALLA AYTO TO DABATZILIKI 'H 8A TA KANOYME OLA 'H TIPOTA DEN TO ANEXOME. NA ER8OYN NA MINOYN AYTOI META STO BOTANIKO POY 8A GINEI TRELOKOMEIO!!!

    ReplyDelete
  19. @Greek rider: Nα θυμίσω ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει μετοχές στο MEGA. Διό και η τυφλή υποστήριξη/προώθηση των θεμάτων του ΠΑΟ. Κάτι σαν την κα Μαριάννα σε ποδοσφαιρική έκδοση.

    ReplyDelete
  20. @Oι Άθλιοι: H πρόταση της (και όχι του) Cynical, που έσπευσες αφρόνως να υιοθετήσεις, είναι ανεδαφική. Αν το MALL γίνει κάτω από τις κερκίδες, δεν θα τονίζονται τα προσόντα του προσωπικού του εστιατορίου HOOTERS.

    ReplyDelete
  21. @Μοnahikos likos: Δεν την είδα βρε Λύκε, μη μου προσάπτεις συνεχώς δόλο. Είχα θαμπωθεί από τους άντρακλες που υποστηρίζουν την ομάδα.

    ReplyDelete
  22. @Koptoraptou: Ξέχασες αγαπητή το ειδύλιο της κας της φωτό με τον τέως ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού, που πρόσφεραν επί μήνες υλικό σε μαχητικά έντυπα της εποχής, όπως η TRAFFIC;

    ReplyDelete
  23. @Ζουri: Θυμάμαι μια γελοιογραφία του ΚΥΡ πριν χρόνια στην Ελευθεροτυπία. Εικονιζόταν η σελήνη κι ανάμεσα στους κρατήρες υπήρχε μια ταμπέλα που ανέφερε "ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΩΒΟΥ".

    ReplyDelete
  24. @Paratiritis: Μη λες τέτοια πράγματα γιατί θα σου την πέσουν οι Ολυμπιακοί. Όπως την έπεσαν σε μένα οι Παναθηναϊκοί ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΨΑ ΑΥΤΟ

    ReplyDelete
  25. @Tzonakos: Για πες μας Τζονάκιε, ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί ο Τσίπρας; Υπάρχει αντιβωβός και δεν τον ξέρουμε; Και μην ξαναπείς ότι δεν ασχολούμαι με τα αθλητικά! Εγώ που κάθε Σ/Κ το περνάω στα γήπεδα. Της ακολασίας.

    ReplyDelete
  26. @De profundis: Κρυάδες κολλημένων Ολυμπιακών...

    ReplyDelete
  27. @Lily: Μ' αρέσει η ιδέα σου, να εγκατασταθούν μετά ο Βωβός και οι Βαρδινογιανναίοι στην Αγ. Πολυκάρπου. Το απόλυτο decadance.

    ReplyDelete
  28. το θεμα φαινεται να εχει ενδιαφερον. πολυ συζητησις γινεται και το θεμα ειναι να γινει κατι καλο και εξειγουμαι να'ουμε:

    και γηπεδο να γινει και μολ να γινει ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ, ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΝΑ'ΟΥΜΕ

    ενταξ δε λέω, να τα κονομησουνε και οι διαπλεκομενοι, με τιποτα αλλαξες στα χαρτακια. καλο ειναι

    ReplyDelete
  29. ρε παιδια, ο τσιπρας και ο μπομπο(λα)ς μοιαζουνε, ε;

    ReplyDelete
  30. καλέ Swell εσυ είσαι στη φωτΓΡΑΦΙΑ;
    και πολυ κόματς

    ReplyDelete
  31. καλέ Swell εσυ είσαι στη φωτΓΡΑΦΙΑ;
    και πολυ κόματς

    ReplyDelete
  32. @Αnonymous14.01: Nαι μοιάζουνε, όπως η Ντόρα με τη Μόνικα Μπελούσι.

    ReplyDelete
  33. στο last ΠΟΝΤΙΚΙ γελιογραφιες με ΚΚ(αραμανλή):

    τον δείχνουν να καθεται στη καρεκλα του γραφειου του και απο πισω ανηρτιμένος πινακας που ειναι ο τεως ΚΚ με τις φρυδάρες, ο οποιος στο ενα χερι κρατα ενα μικρό φεκελάκι... (για να το επιδοσει καπου, μαλλον στον μπουλη ΚΚ)

    πολυ σουπερ φανυ...

    ReplyDelete
  34. αν βρηκαν αρχαια, να χτοσυν και μουσείο δημόσιο και τα εσοδα για εθνικους σκοπούς

    ReplyDelete
  35. ρε swell φυσιογνομικά μοιαζουνε ....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...