February 21, 2009

Ασχέτως σχετικά... 2

 

Δυστυχώς γι’ αυτούς, διαψεύδονται όσοι πίστεψαν κι επένδυσαν τις προσδοκίες τους στην εκλογή του Barack Obama. Επιπλέον 17.000 στρατιώτες στέλνουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζει πως «η αύξηση του αριθμού των στρατιωτών ήταν αναγκαία για να σταθεροποιηθεί η επιδεινούμενη κατάσταση στο Αφγανιστάν, η οποία δεν είχε την αναγκαία στρατηγική προσοχή και καθοδήγηση». Πότε θα καταλάβουν οι Αμερικάνοι ότι οι διαφορές δεν λύνονται με τα όπλα; Και ότι η ιστορία λειτουργεί μερικές φορές σαν μπούμερανγκ. Ήταν οι Αμερικάνοι που εκπαίδευσαν κι εξόπλισαν τους Ταλιμπάν για να τερματίσουν τη σοβιετική εισβολή. Τώρα πληρώνουν τις συνέπειες.

Γίνεται σαφές πλέον ότι τα κυβερνητικά στελέχη δεν πρέπει να συναντώνται με αμερικανούς αξιωματούχους. Όποτε γίνεται αυτό, οι παραβιάσεις και παραβάσεις των τουρκικών πολεμικών αεροπλάνων εντείνονται. Όπως χθες, που την ώρα που ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με το γερουσιαστή του Ιλινόις Ρίτσαρντ Ντέρμπιν και τον υπουργό Οικονομικών της ίδιας πολιτείας Αλέξη Γιαννούλια, που είναι και προσωπικός φίλος του Αμερικανού προέδρου, την ίδια ώρα λοιπόν, τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα περνούσαν πάνω από το Φαρμακονήσι.

Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στα επίπεδα του Απριλίου του 2003. Μερικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το χρηματιστήριο μπορεί να πέσει ακόμα χαμηλότερα. Είναι να μην έχεις ισχυρή και θωρακισμένη οικονομία…

Η παρέα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν είχε καμία σχέση με τα άτομα που είχαν ρίξει μπουκάλι κατά του περιπολικού στο οποίο επέβαιναν οι δύο ειδικοί φρουροί, όπως προκύπτει από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και το οποίο απορρίπτει τις προσφυγές κατά της προσωρινής τους κράτησης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, το δικαστικό συμβούλιο τονίζει ότι από κανένα στοιχείο της ανάκρισης δεν προέκυψε η σχέση μεταξύ των προσώπων που πέταξαν το μπουκάλι και των ατόμων που βρέθηκαν λίγο αργότερα στις οδούς Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Ακόμη, προσθέτει ότι δεν προκύπτει ότι τα άτομα αυτά αποτελούσαν ομάδα. Άρα οι ισχυρισμοί των δύο ειδικών φρουρών ήταν, το λιγότερο, ψευδείς. Έτσι γίνεται, αν δεν έχεις το θάρρος να αναλάβεις την ευθύνη γι’ αυτό που έκανες.

Τα μοσχάρια αποδεικνύονται τελικά πολύ ρυπογόνα. Η παραγωγή ενός κιλού βοδινού αντιστοιχεί στην εκπομπή 16 κιλών διοξειδίου του άνθρακα, τέσσερις φορές περισσότερο από το χοιρινό και δέκα φορές πιο πολύ από το κοτόπουλο. Τώρα κατάλαβα γιατί έχουμε τόσο επιβαρυμένη ατμόσφαιρα στην Ελλάδα. Είναι πολλά τα βόδια. Όλα δίποδα.

Υ.Γ.: Η εκπομπή αυτή μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο Λυχνάρι, στις 19/2. 


11 comments:

  1. Swell μου,
    καλημέρα. Επειδή οι προσδοκίες μου για τον Ομπάμα, δεν ήταν ψηλές και υπερβολικές, μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν διαψεύστηκαν.
    Όσο για το Αφγανιστάν, συμφωνώ μεν ότι τους Ταλιμπάν ενθάρρυναν οι ΗΠΑ, επειδή στρέφονταν κατά της Σοβιετικής παρουσίας στη χώρα αυτή, πλην όμως η επικράτηση και πάλι των Ταλιμπάν μου φαίνεται εφιαλτική.
    Για την παρουσία μεγάλου αριθμού "βοδιών" στην Ελλάδα και την εξαιτίας αυτής αύξηση της ατμοσφαιρικής (και όχι μόνο) ρύπανσης συμφωνώ. Χα χα χα!

    ReplyDelete
  2. ...και υπάρχει κι ένα μεγάλο βουστάσιο κάπου σε μια πλατεία...

    ReplyDelete
  3. Η λαϊκή σοφία είναι ...αδιάψευστη!!!

    Στο γνωστό ψαρότοπο στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας θα ρίξουν παραγάδια τούρκοι πασάδες που αναμένονται να φτάσουν με τη φρεγάτα τους την ημέρα συνάντησης Ντόρα - Χίλαρι.

    Σιγά που θέλουν δικαιολογία τα γουρούνια για να σκοτώσουν...

    Χρηματιστήριο, ποιο χρηματιστήριο... λες γι αυτό της Σοφοκλέους; Μετακόμισε δεν το μαθες;

    Δεν κατέχω από βόδια... προτιμώ τα αρνάκια κατ΄ ευθείαν από τη στάνη.

    ReplyDelete
  4. @Μeropi: Για το τί σημαίνει η διοίκηση των Ταλιμπάν, θα 'πρεπε να ρωτήσουμε τις Αφγανές γυναίκες. Kι αυτό που θα μας πουν, να το μεταφέρουμε στην κα Obama.

    ReplyDelete
  5. @Οι Άθλιοι: Bουστάσιο είναι όλη η χώρα. Το βήμα το δίνει το βουστάσιο της πλατείας που λες, γιατί η γειτνίαση με τον Εθνικό κήπο, επιτρέπει στα βόδια άπλετο χώρο βοσκής και αφόδευσης. Από την τελευταία προκύπτει και το νέφος της Αθήνας.

    ReplyDelete
  6. @Monahikos likos: Μαθαίνω ότι συζητήθηκε στο "γλέντι" να πάρουν μέρος και πλοία του ΠΝ, αλλά τελικά η ηγεσία του ΠΝ επέλεξε να εξαιρέσει τα πολεμικά πλοία, φοβούμενη ότι λόγω της στενότητας του χώρου και της "ναυτοσύνης" των καπεταναίων του ΠΝ,η ιστορία θα εξελισσόταν σε συγκρουόμενα λούνα- παρκ, οπότε θα είχαμε απώλειες, αλλά και θα καταρριπτόταν ο μύθος για το αξιόμαχο...

    ReplyDelete
  7. @Monahikos likos: Το σχόλιο για τα αρνάκια Λύκε, τ' αφήνω ασχολίαστο. Άλλωστε, ξέρω από παλιά αυτήν την "ευαισθησία" σου. Που αναπαράγει το γνωστό παραμύθι.

    ReplyDelete
  8. Προσωπικά τους Ταλιμπάν τους αντιπάθησα στο έπακρο όταν έμαθα ότι ανατίναξαν το βράχο με τους Βούδες, ένα από τα μεγάλα μνημεία της ανθρωπότητας. Είναι σα να λέμε ότι στην Ελλάδα μία παραχριστιανική οργάνωση ανατίναξε τον Παρθενώνα.
    Τώρα οι μπούρκες, η σαρία, οι λιθοβολισμοί και γενικά ότι τις γυναίκες τις βλέπουν σαν κάτι παραπάνω από τις κατσίκες τους, άστο, ας πούμε ότι συμβαίνει κι αλλού.
    Φυσικά μην ξεχνάμε ότι στο σύμπλεγμα Αφγανιστάν-Πακιστάν ενδημεί η Al-Qaeda και εκεί έχουν αρχηγεία και κρυσφήγετα.
    Όσον αφορά στα γεωπολιτικά συμφέροντα (πετρέλαιο, αέριο, κλπ.),που ακούω πολλούς να αναφέρονται, τονίζω ότι υπάρχουν δεκάδες μέρη του πλανήτη με ισοδύναμη δυναμικότητα. Τι το ιδιαίτερο έχει εκεί που το καθιστά ελκυστικότερο?

    ReplyDelete
  9. Είχε την ευκαιρία να είναι ο πρώτος πρόεδρος μετά από πάρα πολλές δεκαετίες ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ και την πέταξε στα σκουπίδια!
    Η χώρα αυτή και οι άνθρωποί της εκτός από εβραιοκρατούμενη είναι και αμετανόητη.
    Προσέξτε τι έγινε με την χώρα μας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες:
    - συμφωνία έκδοσης
    - προγραμματισμός για συνάντηση Υπ. Εξωτερικών με πρώτο θέμα την 'τρομοκρατία'!
    - ΄καλυμμένη' ταξιδιωτική οδηγία
    - έπεται κάτι για τηλεπικοινωνίες
    κλπ κλπ

    ReplyDelete
  10. @grsail
    O Obama ήρθε σε σύγκρουση με τους στρατηγούς για Ιράκ, Γκουαντάναμο, εξοπλισμούς και διαφάνεια.
    Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει ξέρουν ότι είναι θιασώτης των ήπιων μεταβάσεων που δεν δημιουργούν ακραίες καταστάσεις.
    Αν σταμάταγε και το Αφγανιστάν (το οποίο στο κάτω κάτω είναι η πιο δικαιολογημένη περίπτωση), τότε θα έβρισκε ισχυρή αντίσταση από το σύστημα (στρατιωτικοί, υπηρεσίες, πολεμική βιομηχανία, λόμπυ, κλπ.) που κατ' ουσία θα ακύρωνε κάθε προσπάθεια στο έργο του, αφού θα δεχόταν ακραία αντιπολίτευση από όλες τις πλευρές.
    Ως γνήσιος δημοκρατικός επιθυμεί να αντιμετωπίσει πρώτα τα εσωτερικά προβλήματα των ΗΠΑ, τα οποία λόγω της κρίσης είναι πολλά και έντονα. Αυτό γίνεται κατανοητό και από το σύστημα, το οποίο μπορεί να του δώσει την απαραίτητη πίστωση χρόνου αρκεί να μην καταστεί αποπνικτικός απέναντί του.

    ReplyDelete
  11. @Anonymous 23:04
    Λογικά τα σημεία που θίγεις.
    Είναι αλήθεια ότι οι Ρώσοι έπαιξαν - και συνεχίζουν - πολύ βρώμικο παιχνίδι στην περιοχή. Αντιλαμβάνεσαι όμως τι σημαίνει δέκα επτά χιλιάδες άνθρωποι;
    Η αισιοδοξία σου πάντως είναι αναζωογονητική ... ας περιμένουμε λίγο ... περισσότερο σίγουρα συμπεράσματα θα βγουν από τον χειρισμό Ιράν / Μεσανατολικού. Στο μεταξύ φαίνεται ότι η έννοια 'Ενωμένη Ευρώπη' στο παγκόσμιο πολιτικό επίπεδο είναι απλώς ανύπαρκτη!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...