February 28, 2009

Ασχέτως σχετικά... 3


Τι όμορφη που είναι η Ρόδος όταν έχει ήλιο… Γίνεται πιο όμορφη όμως όταν βρέχει. Σωστή Βενετία, με τα κανάλια της. Πιο γνωστό κανάλι, είναι αυτό της Ρόδου-Λίνδου. Και γόνδολες είναι τα αυτοκίνητα. Μεγάλη ομορφιά. Το μόνο πρόβλημα είναι το spray, τα νερά δηλαδή που πετούν πίσω τους τα άλλα αυτοκίνητα. Γάργαρα λασπόνερα. Τόσο γάργαρα που παύεις να βλέπεις. Και φαντάζεσαι ότι βρίσκεσαι πια στη Βενετία.


Χθες η ΔΕΗ συνέχισε την καμπάνια προστασίας του περιβάλλοντος. Η χθεσινή φάση της καμπάνιας αυτής, περιλάμβανε διακοπή 45 περίπου λεπτών στη Ρόδο. Δημιουργήθηκε μια όμορφη ρομαντική ατμόσφαιρα.

Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δωδεκανήσου και τα όσα ειπώθηκαν σ’ αυτό, αποφασίστηκε στο μέλλον οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου να γίνονται στο Βιλαμπάχο.

Προχωρούν οι συζητήσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο. Αυτό που δεν προχωρά είναι η συζήτηση για το ισοδύναμο της βλακείας που ζούμε καθημερινά.

Οι δύο εφημερίδες της Ρόδου γράφουν ότι οι κακοποιοί ήταν Βούλγαροι. Η τρίτη γράφει ότι ήταν Αλβανοί. Η πρωτοτυπία της ανικανότητας. Η ίδια εφημερίδα γράφει ότι με την απεργία της ΑΔΕΔΥ, οι δημόσιοι υπάλληλοι βρέθηκαν σε κλοιό. Εγώ ξέρω ότι σε κλοιό βρίσκεται κάποιος εξαναγκαστικά και όχι με τη θέλησή του.

Τελειώνουν αύριο οι εκπτώσεις στα καταστήματα. Αρχίζουν την Τρίτη οι νέες εκπτώσεις της κυβέρνησης, σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις. Θα ακολουθήσουν οι επιπτώσεις..

30% κάτω οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη Ρόδο τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου χρόνου. Πτώση ισχυρίζονται ότι παρουσιάζουν και οι περισσότερες επιχειρήσεις. Και οι τράπεζες συνεχίζουν το χαβά τους, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που τους ασκεί η κυβέρνηση. Τώρα αν αυτό ονομάζεται ισχυρή οικονομία, θα σας γελάσω και δεν το θέλω, είναι και Παρασκευή σήμερα.

Πανικός στο ΣΚΑΙ. Γίνεται νέα ψηφοφορία για να αποφασίσει ο κόσμος ποιος από τους 100 μεγάλους Έλληνες θα βγει, για να μπει στη θέση του ο Πάνος Σόμπολος, μετά την τελευταία δήλωσή του περί αόρατων bloggers.

Αυτά για σήμερα, θα είμαστε μαζί την Τρίτη πλέον, την ίδια πάντοτε ώρα στο ραδιόφωνο Λυχνάρι. Σας εύχομαι να έχετε μια πολύ καλή μέρα και ένα ακόμα καλύτερο τριήμερο. Ο καιρός της Δευτέρας προδιαγράφεται καλός για το πέταγμα του αετού. Για τα υπόλοιπα, δυστυχώς αυτά δεν εξαρτώνται από τον καιρό. Εξαρτώνται από εμάς και τους άλλους. Κυρίως τους άλλους. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Γειά σας.

Η εκπομπή αυτή μεταδόθηκε χθες από το ραδιόφωνο Λυχνάρι.

10 comments:

  1. Σου είχα πει κάτι για γαργάρες και με πήρες αψήφιστα...
    Για ξανασκέψου το...
    Καλό τριήμερο και στους 3 σας!

    ReplyDelete
  2. @Μonahikos likos: Tο φρόντισα, Λύκε, αλλά ο κτηνίατρός μας δεν έχει τις ξυλόπροκες που μου σύστησες. Ευχαριστούμε, να περάσεις πολύ καλά κι εσύ!

    ReplyDelete
  3. Eκπτώσεις, επιπτώσεις κλπ. Καλό.
    Να προετοιμαστούμε.

    Καλό μήνα.

    ReplyDelete
  4. @Tzonakos: Kαλό σου μήνα! Και από προετοιμασία άλλο τίποτα ο μέσος Έλληνας. Να κάτσω στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά του καναπέ;

    ReplyDelete
  5. Mέση κάτσε.
    Με άλλον εναν απέναντι παίζεις και τάβλι.

    ReplyDelete
  6. @Tzonakos: Δεν ξέρω τάβλι φίλε. Άσε που είναι κι ενοχλητικός ο θόρυβος που κάνουν τα ζάρια.

    ReplyDelete
  7. Άστα βράστα!
    Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη γκαστρωμένη καταντήσαμε!!
    Σε ζηλεύω πάντως!
    Η Ρόδος είναι πανέμορφη!

    Καλό μήνα swell και καλή Σαρακοστή!!

    ReplyDelete
  8. @Μarianaonice: Σωστά, καλό μήνα και σε σένα Μαριάννα.

    ReplyDelete
  9. Και γιατί παρακαλώ στη Βενετία δεν έχει λασπόνερα; Ή μήπως οι Ιταλοί έχουν πήξει από την τόση κοινωνική πολιτική του Μπερλουσκόνι και δεν έχουν φτάσει ακόμα τα νέα κατά δω;!

    ReplyDelete
  10. @Wert01gf: O Μπερλουσκόνι έχει πολλούς θιασώτες κι εδώ. Ο Καρατζαφέρης,για παράδειγμα, παρακαλάει το θεό του να γίνουμε κι εμείς σαν τους Ιταλούς.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...