February 3, 2009

Σημαντική πρωτοβουλία του ΓΑΠα!



Αυτές τις μέρες που φαίνεται ότι αναζωπυρώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους αγρότες από την Κρήτη, το ΠΑΣΟΚ, σαν γνήσιο σοσιαλιστικό κίνημα που είναι, δείχνει το δρόμο. Είδαμε όλοι στις τηλεοράσεις πως υποδέχθηκε η κυβέρνηση τους αγρότες που ήρθαν από την Κρήτη στον Πειραιά. Νόμιζες ότι όλο το λιμάνι ήταν στρωμένο με κόκκινα χαλιά για την υποδοχή. Βλέποντας τα κόκκινα μάτια των αγροτών από τα χημικά του «υπουργού» Δημόσιας Τάξης. Τα εισαγωγικά είναι απαραίτητα μετά τη δήλωση του γνωστού ανεπρόκοπου (κλικ), που είπε μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, ότι αυτός καθορίζει την πολιτική.

Ο ΓΑΠ, λοιπόν, μέσα σ’ αυτήν την εκρηκτική ατμόσφαιρα αποφάσισε να κατέβει στο λιμάνι και να συναντηθεί με τους κοκκινομάτες αγρότες. Η σημασία αυτής της πρωτοβουλίας είναι τεράστια για δυο λόγους. Ο πρώτος και προφανής, είναι η έμπρακτη συμπαράσταση του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ στους αγρότες και τα αιτήματά τους. Ο δεύτερος λόγος είναι σύνθετος και δείχνει το μεγαλείο της προχωρημένης σκέψης του ΓΑΠ. Για να μιλήσουν οι αγρότες με τον ΓΑΠ και για να καταλάβει αυτός τα αιτήματά τους, πρέπει οι αγρότες να μάθουν αγγλικά. Με δεδομένη την αγροτική πολιτική που καθορίζει η Ε.Ε., οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ελπίζουν σε τίποτα. Μαθαίνοντας όμως αγγλικά, όταν θα αντιμετωπίσουν βιοποριστικό πρόβλημα στον πρωτογενή τομέα, θα στραφούν ως γλωσσομαθείς στον τριτογενή. Στον τουρισμό!
Το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως και ο τουρισμός θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα φέτος, δικαίως δεν απασχόλησε τον ΓΑΠ. Γιατί γνωρίζει ήδη τη λύση. Όταν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πρώην αγρότες θα κάνουν το επόμενο καλοκαίρι κατάληψη στα άδεια από τουρίστες ξενοδοχεία της Κρήτης, ο ΓΑΠ θα σπεύσει πάλι να τους επισκεφθεί. Very well done, George!

14 comments:

  1. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή...
    Κι ο Γιώργος ξέρει από σκληρή βιοπάλη, έχει δουλέψει μέχρι και οδοκαθαριστής αλλά μετά τον φωνάξανε για υπουργό κι έμεινε η μισή Στοκχόλμη ασκούπιστη.

    ReplyDelete
  2. Σιγά που ξέρει από σκληρή βιοπάλη... Οι Σουηδοί δεν πετάνε σκουπίδια, ούτε αδειάζουν τασάκια στο δρόμο. Αραχτός την έβγαζε.

    ReplyDelete
  3. αμάν!μη δείτε μια ευστοχη πρωτοβουλια,αμεσως να τη θάψετε

    ReplyDelete
  4. @Pentanostimi: Με αδικείτε. Να αναδείξω τη σημαντική πρωτοβουλία ήθελα.

    ReplyDelete
  5. Κρίμα πάντως που πουλιούνται όλοι τόσο εύκολα για 40 αργύρια. Άρματα (τρακτερ) δεν βρίσκονται πολύ συχνά σε τόσο μεγάλη διαθεσιμότητα μπροστά από τα ΜΑΤ και δυο βήματα από τη βουλή...

    Φαντάζομαι από εδώ και πέρα θα το σκέφτονται δύο φορές όταν δίνουν άδειες σε τρακτέρ.

    ReplyDelete
  6. Ένα μόνο έχω να σου πω Swell: ΜΠΡΑΒΟ!! Εγώ νόμισα ότι ο ΓΑΠ πήγε στο λιμάνι για να τους πάρει την ψήφο. Εσύ όμως αντιλήφθηκες τον πραγματικό λίγο και κατάφερες να αποκαλύψεις τον σχεδιασμό που έχει ο σχετικός "υπεύθυνος τομέας" (sic) του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αγροτική πολιτική.
    Συγχαρητήρια, μας ξεστράβωσες πάλι :-)

    ReplyDelete
  7. @Greek rider: Έχεις δίκιο, ήταν μια σπάνια ευκαιρία που χάθηκε. Θα μπορούσαν να "οργώσουν" τη βουλή. Ετσι κι αλλοιώς ξερή είναι. Δεν παράγει τίποτα χρήσιμο.

    ReplyDelete
  8. @ΡαφαηλίδηςFun: Εκμεταλλεύομαι τις πηγές που έχω στα κρίσιμα πόστα του ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
  9. Ρε τον άτιμο, το Γιώργο. Από αλλού τον περιμένεις κι από αλλού σου έρχεται. Έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην επαφή του με τον απλό και αγανακτισμένο πολίτη. Και όπως αποδικνύεις περίτρανα με το κείμενο το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα!!

    ReplyDelete
  10. Πέρα από την πλάκα...
    Ένα από τα σημερινά αιτήματα των αγροτών της Κρήτης, ήταν να κατέβουν στο λιμάνι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Σ' αυτά τα πλαίσια κατέβηκε ο ΓΑΠ, ο Τσίπρας και ο Χαλβατζής του ΚΚΕ.
    Αμφιβάλλω για το αν θα έπαιρνε μόνος του την πρωτοβουλία ο ΓΑΠ...

    ReplyDelete
  11. @Wert01gf: Kαι βέβαια έχει πρόγραμμα το ΠΑΣΟΚ. Έχω δουλέψει στην ομάδα που ανέλαβε τη μετάφρασή του στα ελληνικά.

    ReplyDelete
  12. @Μούτρο: Είναι δυνατόν να εννοείς ότι ο ΓΑΠ δεν παίρνει πρωτοβουλίες; Ποιός μας έμαθε το ποδήλατο;

    ReplyDelete
  13. @Swell
    Λες;... Λες να μας έμαθε ποδήλατο ο ΓΑΠ;... Γι' αυτό είμαστε τόσο ανισόροποι;...

    ReplyDelete
  14. @Μούτρο: Μόλις ανακάλυψες την πραγματική αιτία των δεινών μας!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...