February 25, 2009

Ευτυχής Σουφλιάς

Σαμπάνιες ανοίγει στο ΥΠΕΧΩΔΕ ο Γιώργος Σουφλιάς, μετά την ανείπωτη χαρά που αισθάνθηκε, όταν έμαθε ότι έπεσε ο δορυφόρος που θα χαρτογραφούσε το διοξείδιο του άνθρακα. Πρόκειται για τον πρώτο δορυφόρο της NASA με αυτήν την αποστολή, τη χαρτογράφηση δηλαδή του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο δορυφόρος έπεσε στον ωκεανό έξω από την Ανταρκτική, λίγη ώρα μετά την εκτόξευσή του.


Ο δορυφόρος, κόστους 280 εκατ. δολαρίων, θα χαρτογραφούσε τις πηγές εκπομπής και την κατανομή του διοξειδίου του άνθρακα, του σημαντικότερου από τα αέρια που επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Τα δεδομένα αυτά θα ήταν πολύτιμα για εκείνα τα μοντέλα του παγκόσμιου κλίματος, που προβλέπουν την εξέλιξη της παγκόσμιας θέρμανσης.

Ο Σουφλιάς μπορεί πλέον να συνεχίσει απερίσπαστος την περιβαλλοντική του πολιτική. Στα δάση, στον Ασωπό, στην υποθαλάσσια της Θεσσαλονίκης, στο Ελληνικό. Πολύτιμος σύμμαχός του σ’ αυτήν την προσπάθεια ο κ. Τ. Αθανασόπουλος της ΔΕΗ.

Πηγή: in.gr

6 comments:

  1. Μερικοί έχουν άστρο ρε παιδάκι μου. Και με την ευκαιρία, η υποθαλά σσια μας τελείωσε. Ήταν για να οικονομήσουνε τα γραφεία μελετών. Εκατομμύρια αδελφέ μου!

    ReplyDelete
  2. @Οι Άθλιοι: Λες με τις προμήθειες να πάρει καινούργια ακουστικά ο Σαρακατσάνος και να ακούει καλύτερα;

    ReplyDelete
  3. Ειδες αμα ο ανθρωπος εχει την τυχη με το μερος του!

    ReplyDelete
  4. @Βutterfly: Την τύχη του την πληρώνει το περιβάλλον κι εμείς...

    ReplyDelete
  5. Αλήθεια δεν σας κάνει εντύπωση πως παρολη τη καυτή εικαιρότητα ο άλλωτε λαλίστατος έχει εξαφανισθεί εντελώς.

    ReplyDelete
  6. @De profundis: Eκτός από Σαρακατσάνος, ο Σουφλιάς αποδεικνύεται ότι είναι και μεγάλη σουπιά.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...