March 6, 2009

Ο αγενής των δελτίων των 8



 

Επέλεξε το timing για να μπει απρόσκλητος σε όλα τα σπίτια. Επέλεξε την ώρα που αρχίζουν τα βραδινά δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση. Τη στιγμή που η τηλεθέαση βρίσκεται ψηλά. Έκανε το ίδιο που κάνουν οι σερβιέτες και όλα τα άλλα προϊόντα, που επιλέγουν να διαφημιστούν ώρες που προσφέρουν ψηλή τηλεθέαση, άρα και ικανοποιητική αποτελεσματικότητα.

Το ίδιο έκανε χθες και ο πρωθυπουργός. Για να επαναλάβει μπροστά στις κάμερες, τα 6 σημεία που πρότεινε στους αρχηγούς των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων να συμφωνήσουν, στις συναντήσεις που είχε μαζί τους. Το γεγονός ότι όλοι γνωρίζαμε από το πρωί αυτά τα 6 σημεία και είχαμε καταλάβει ότι επί της ουσίας αποτελούσαν θέματα που κανείς δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει, δεν ώθησε τον Καραμανλή ή να ακυρώσει τη δήλωση (και όχι διάγγελμα κύριοι Τρεμοπρετεντέρηδες και λοιποί) ή να προτείνει άλλα σημεία συζήτησης και συμφωνίας. Κοινώς, δηλαδή, οι συναντήσεις έγιναν καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους του πρωθυπουργού, ώστε αυτός να κατηγορήσει την αντιπολίτευση για έλλειψη διάθεσης συμφωνίας από την πλευρά της για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και στο τέλος, ο αγενής, έφυγε χωρίς να χαιρετήσει. Ντροπή και αίσχος!

Βέβαια αν αναρωτιέται κανείς γιατί συμφώνησε ο Καρατζαφέρης με τον Καραμανλή, η απάντηση είναι απλή: Είναι και οι δύο χοντροί.

17 comments:

  1. Εκτρέπεσαι άνευ λόγου... ο άνθρωπος δικαιολογίες ψάχνει για απόδραση αλλά δεν βρίσκει ελικόπτερο.

    ReplyDelete
  2. Πολύ φτηνό το κόλπο να προσπαθήσει να ρίξει τις δικές του ευθύνες πάνω στην αντιπολίτευση.
    Ουσιαστικά θέλησε να βρεί εθελοντές συνενόχους για τις δικές του επιλογές.
    Ομηρος των επιλογών του, απομονώθηκε και αν δεν το περίμενε, τότε πρέπει να κόψει το playstation και να συνέλθει πριν οδηγηθούμε σε πλήρη χρεωκοπία.
    Ηδη η κατάσταση ειναι απελπιστικά άσχημη.

    Την καλημέρα μου ναυτικέ.

    ReplyDelete
  3. @Monahikos likos: Κι επειδή αυτός δεν βρίσκει ελικόπτερο για να την κάνει, θα ακούω εγώ τις παπαρολογίες τις δικές του και όσων προσπαθούν να τον/τις αναλύσουν; Δε λέει Λύκε!

    ReplyDelete
  4. @Tzonakos: Καλημέρα γαπικέ! Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν έχουμε χρεωκοπήσει ήδη; Μας πήρε η κατηφόρα, Τζονάκο, και δεν βλέπω που θα σταματήσουμε...

    ReplyDelete
  5. Swell το γεγονός οτι ακόμα πληρώννεται ο περισσότερος κόσμος το μηνιάτικό του δίνει μια ψευδαίσθηση οτι δεν εχουμε φαληρίσει 100%.
    Οταν πουν οτι πχ φέτος Δωρο Πάσχα δεν εχει, τότε θα γίνει χαμός.

    Στο μεταξύ παίζονται άλλα, άσκηση των Τούρκων στο Αιγαίο και έκθεση εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ που λεει να σεβαστούμε την μακεδονική μειονότητα.
    Παράνομη μάλλον, η εκχώρηση του λιμανιού στους κινέζους.
    Σκοτώθηκε μπάτσος απο ληστές.
    120.000 ανθρωποι περιμένουν να εκδοθεί η σύνταξή τους. Ζήσε Μάη μου.

    Και άλλα πολλά.

    ReplyDelete
  6. @Tzonakos: Δίκιο έχεις, τα πράγματα είναι χαοτικά. Αφού σκέφτομαι να καλέσω εσένα και μερικούς άλλους μπλόγκερς εδώ στη Ρόδο, για να φτιάξουμε τη Νησιωτική Σέ(ξ)τα.

    ReplyDelete
  7. Kαλοκαιρινή σέ[ξ]τα στη Ρόδο ;
    Ενδιαφέρον ακούγεται και ειναι μια πρό[σ]κληση που ανορθώνει το ...ηθικό μας.
    Εκτός απο μπλό[γ]κερ να γίνω και σέχτουλας.

    ReplyDelete
  8. Μου θύμισε τον Κ. Ευριπιώτη που έκανε τον τρελάρα γιατρό σε ένα επεισόδιο της σειράς "Οι Απαράδεκτοι", και έλεγε συνεχώς: "είμαι ο γιατρός!". Έπρεπε στο τέλος πριν αποχωρήσει να πει και αυτός: "είμαι ο πρωθυπουργός!".

    Όσο για τους Τρεμοπρετεντέρηδες, έχω πάψει καιρό πλέον να βλέπω τα δελτία των 8. Ήταν προφανές ότι στο χθεσινό τους "δελτίο ειδήσεων" θα ξεσάλωναν ασελγώντας στην νοημοσύνη μας. Μόνο το δελτίο του ΣΚΑΙ βλέπω γιατί μερικές φορές νομίζω λένε τα αυτονόητα χύμα
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  9. @ΡαφαηλίδηςFan: Προσωπικά, θεωρώ ότι σε ό,τι αφορά τα τηλεδελτία, είναι όλα επιεικώς απαράδεκτα. Χωρίς βέβαια να είναι όλα του ίδιου ακριβώς επιπέδου. To μανιπιουλάρισμα του τηλεθεατή πάντως είναι κοινό σε όλα.

    ReplyDelete
  10. ΔΕΠΑ ο τελευταίος των Μοϊκανών

    Αυτό το τσούρμο των πλιατσικολόγων που ήρθε στην εξουσία υποσχόμενοι τα πάντα και δημαγωγώντας ασύστολα, αποδεικνύεται περίτρανα πως ο μοναδικός σκοπός τους ήταν να ιππεύσουν την εξουσία για να,
    -επανιδρύσουν δήθεν το κράτος και το μόνο που κατάφεραν είναι να επανιδρύσουν την Αγροφυλακή.
    -εξυγιάνουν δήθεν τα οικονομικά και το μόνο που κατάφεραν είναι μηδενική ανάπτυξη και δυο φορές σε επιτήρηση.
    -λύσουν δήθεν το ασφαλιστικό αλλά κατάφεραν μέσω των ομολόγων και των ημετέρων να βουλιάξουν τα ταμεία
    - πατάξουν δήθεν την ακρίβεια και φοροδιαφυγή και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και το ταμείο είναι μείον τρία δις για το 2008.
    -απαλλαγούμε δήθεν από τους μεσάζοντες και μεγαλοεργολάβους και πέσαμε στους κουμπάρους, τους βατοπεδινούς και τα Golden Boys.
    -Αναμορφωθεί δήθεν το ΕΣΥ και τώρα επί Αβραμόπουλου καταρρέει
    -εξυγιάνει δήθεν τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ και αντ΄ αυτού πουλάνε τα φιλέτα.
    Τρώνε όχι μόνο το μέλι αλλά πουλάνε και το βάζο.

    Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση η ΔΕΠΑ είναι μια από τις λίγες ΔΕΚΟ όχι μόνο κερδοφόρες αλλά και αναπτυσσόμενες με προοπτική να βοηθήσει σε νέες θέσεις εργασίας και τη βγάζουν στο σφυρί για καθαρά εισπρακτικούς λόγους.

    Έτσι που το πας ( καταλληλότερε) χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη μάλλον δε θα προλάβεις και αυτό είναι μια χαραμάδα ελπίδας

    Για τους εργαζόμενους στη ΔΕΠΑ ,
    Για τον τόπο ρε γαμώτο!!

    Ν.Σ

    ReplyDelete
  11. Εμένα πάλι με πείραξε γιατί δεν είπε 'καλησπέρα' δεν είπε 'καληνύχτα' ... μούγκα. Ασυναίσθητα τον σύγκρινα με τον θείο του και ... είναι όπως λέμε αντί για Καζαντζίδης Νταλάρας ή αντί για Ωνάσης Βγενόπουλος

    (στην πραγματικότητα από όλους αυτούς μόνο με τον Καζατζίδη παίζω)

    ReplyDelete
  12. Νησιωτική Σέχτα; Καλόόόό!
    Λοιπόν όσο για τα δελτία, όλοι τα λοιδορούμε, αλλά γιατί κερδίζουν σε τηλεθέαση; Μήπως να γίνουμε λίγο πιο αντιδραστικοί; Μήπως δηλαδή να μην είμαστε όλο λόγια; να πάμε στο off το κουμπάκι;

    ReplyDelete
  13. Χα χα χα χα! Λες να φταίει το πάχος βρε Swell μου για τη συμμαχία Καραμανλή - Καρατζαφέρη? Τότε πρέπει να πάει και ο Πάγκαλος μαζί τους.
    Είναι φανερό ότι η χθεσινή του κίνηση είναι επικοινωνιακή (βλ. Λούλης).

    ReplyDelete
  14. @Grsail: Eγώ θα μείνω στην εκχειλίσουζα φασίζουσα νοοτροπία, που προκύπτει από τη συγκεκριμένη αγένεια.

    ReplyDelete
  15. @Μαίρη Σάββα: Η λύση είναι μία: Απογόρευση χρήσης TV και καναπέ. "Σουπιάζουν" το μυαλό.

    ReplyDelete
  16. @Meropi: O Πάγκαλος, παρά το ότι διαθέτει τον ίδιο ζηλευτό σωματότυπο, δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με το δίδυμο. Τους διακρίνουν θεμελιώδεις διαφορές αξιών. Ο Πάγκαλος τρελαίνεται για γουρουνόπουλα (σαν τον Οβελίξ) ενώ οι άλλοι δύο για αρνάκια.

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...