March 3, 2009

Οι ανίκανοι και οι κλέφτες


4 εκατομμύρια καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου θα νομιμοποιήσει η κυβέρνηση (οι ανίκανοι). Εκτάσεις που έχουν καταπατήσει οι ξύπνιοι (οι κλέφτες). Αυτές οι δυο ομάδες μας κάνουν τη σημερινή Ελλάδα. Την Ελλάδα της αλητείας.

Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να βρει χρήματα για τα άδεια μετά την επιτυχημένη πολιτική της ταμεία, σκέφτεται να νομιμοποιήσει όλες τις καταπατημένες εκτάσεις. Πρόκειται, δηλαδή, να επιβραβεύσει όλους αυτούς που καταλάμβαναν παράνομα εκτάσεις του Δημοσίου. Γιατί προφανώς ήξεραν ότι όχι μόνον δεν θα τους κυνηγούσε κανείς υπάλληλος αυτού του «κράτους», αλλά και ότι θα ερχόταν η μέρα που αυτό το ίδιο «κράτος» θα τους έδινε την ευκαιρία πληρώνοντας, να νομιμοποιήσουν την παρανομία τους. Κι ας λένε οι πληροφορίες ότι το όποιο πρόστιμο πληρώσει ο καταπατητής δεν σημαίνει και νομιμοποίηση. Με άλλα λόγια, οι ανίκανοι και οι κλέφτες μας θεωρούν και ηλίθιους.

20 comments:

  1. Άρπαξε να φας και κλέψε να χεις, λέει η παροιμία και όσοι έκλεψαν θα τα χουν και μάλιστα νόμιμα.
    Και για να σου λύσω και την απορία αυτό που δεν νομιμοποιείται με την καταβολή του προστίμου είναι η πολεοδομική παράβαση για ανέγερση κτισμάτων επί του καταπατημένου.
    Κι αυτό για να υπάρχει υπόλοιπο για είσπραξη με την επόμενη ρύθμιση.

    ReplyDelete
  2. @Monahikos likos: Προφανώς επειδή ούτε έφαγα κλεμμένα ούτε έκλεψα, γι' αυτό κλείνω το ρήμα "πεινάω" σε όλους τους χρόνους και τραγουδώ το "με κυνηγούν, με κυνηγούν".

    ReplyDelete
  3. Πριν 12 χρόνια έδωσα 12 εκ. (δραχμές βέβαια) και αγόρασα ένα μικρό διαμερισματάκι στην η Χαλκιδική, μπροστά στη Θάλασσα, ενώ μποούσα να αγοράσω 1 στρέμα και να χτίσω (παρανόμως) με τα μισά λεφτά.
    Τόσο μαλάκας είμαι, και με κρατική πιστοποίηση!

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. @Swell:
    Και ποιος σου φταίει που έχεις κοντό χέρι...
    Ας πρόσεχες!!!!

    ReplyDelete
  6. @Οι Άθλιοι: Σωστά τα λες. Έχεις πλέον και την κρατική πιστοποίηση, για να μη σου πω το ISO που το αποδεικνύει.

    ReplyDelete
  7. @Monahikos likos: Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα... Και διηγώντας τα να κλαις!

    ReplyDelete
  8. Θέλω και γω 1 στρέμμα σε παραθαλάσια έκταση. Είμαι στους δικαιούχους, καθότι μπορώ να φέρω 10 ψήφους (μάνα, πατέρας, αδέρφια, νύφες κλπ). Απλά θέλω να ρωτήσω, που κάνουμε αιτήσεις; Σε όλα τα κομματικά γραφεία ή είναι κάποιο κεντρικό που τις μαζεύει;

    ReplyDelete
  9. @ΡαφαηλίδηςFan: Βρίσκεστε στο σωστό γραφείο. Μετά από άδεια που μας έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, οι αιτήσεις κατατίθενται στο ΚΕΠ των υπευθύνων αυτού του blog.

    ReplyDelete
  10. Ξέρεις τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει σοβαρά να το σκέφτομαι μήπως και είμαστε ...ηλίθιοι ντε!!!
    Τέτοιοι νόμοι που ευνοούν τους εγκληματίες πάσης φύσεως τελευταία ψηφίζονται σωρηδόν!!
    Κανείς μας δεν αντιδρά!!
    Τι σημαίνει αυτό;;
    Ηλίθιοι είμαστε και δεν το βλέπουμε;; ή το βλέπουμε και το προσπερνάμε ελπίζοντας να έρθει και η σειρά μας να παρανομήσουμε και να ευνοηθούμε;;;

    ReplyDelete
  11. Αχ βρε Swell μου,
    μπανανία είναι αυτή! Η παρανομία επιβραβεύεται. Κτίσε αυθαίρετο, γιατί σε μερικά χρόνια θα νομιμοποιηθεί. Κάνε κατάληψη δημόσιου κτήματος και σε λίγα χρόνια θα σου επιτρέψουν να το πάρεις με ψίχουλα. Κάνε φορολογικές παραβάσεις και σε μερικά χρόνια θα βγει νόμος για να κλείσουν οι φορολογικές υποθέσεις, πάλι πληρώνοντας ψίχουλα. Οι παράνομοι επιβραβεύονται, φτάνει να έχουν λίγη υπομονή (βλ. και Παλαιοκώστας). Χα χα χα!!!

    ReplyDelete
  12. Eξοργίζομαι.
    Στο κατηχητικό μας έλεγαν να είμαστε τίμιοι. Και γίναμε.
    Αλλα πολυ αργά καταλάβαμε οτι το έλεγαν για να μην ειναι πολλοί όσοι θα τρώνε παράνομα με ατιμίες.
    Τωρα και με κρατική πιστοποίηση.

    Μετά πώς να μην απαιτεί ο κάθε λαμόγιος να εχιε δίκιο και να την γλυτώνει σε κάθε του ανομία ;

    ReplyDelete
  13. @Marianaonice: Εγώ Μαριάννα μου δεν το σκέφτομαι πλέον. Έχω πειστεί ότι είμαστε τελείως ηλίθιοι και γι' αυτό δεν αντιδρούμε.

    ReplyDelete
  14. @Meropi: Έτσι είναι. Το πρόβλημα όμως έγκειται στο ότι εξαντλείται η υπομονή μου.

    ReplyDelete
  15. @Tzonakos: Φίλε μου έχεις πάει και κατηχητικό; Εκπλήσσομαι! Ίσως έτσι εξηγείται η ιώβια υπομονή σου με το ΓΑΠ.

    ReplyDelete
  16. Καλώς σας βρήκα! Εγώ δεν πήγα για κατηχητικό σαν τον φίλο εδώ, γιατί κάτι είχα ψυλιαστεί για το παραμύθιασμα....
    Ομως, αυτοί που πήγαν, και τα έχουν καλά με την εκκλησία, ας απευθυνθούν εκεί, γιατί η εκκλησία μας η Αγία, μπορεί να σώσει το κράτος και τους πολίτες απο την θαλασσοταραχή με ένα πολύ απλό τρόπο: να δωρίσει λίγα απο ακίνητα... φιλέτα της στο κράτος, αντί να τα τρώει μόνη της! Ετσι και ο έρμος ο πολίτης θα γλυτώσει τον κεφαλικό φόρο, και το κράτος δεν θα νομιμοποιεί τους παρανόμους, και οι άγιοι πατέρες θα έχουν εκπληρώσει την άγια αποστολή τους....
    Ετσι, γιατί πάμε να τους ξεχάσουμε.....

    ReplyDelete
  17. @Μαίρη Σάββα: Καλώς την! Δεν νομίζω ότι χάσαμε και τίποτα που δεν πήγαμε κατηχητικό. Η πρότασή σου πάντως είναι ανεφάρμοστη. Γιατί πως να μας δώσει η εκκλησία κάποια από τα εκατομμύρια στρέμματα γης που κατέχει, αφού δεν έχουμε να της δώσουμε το αντίτιμο, φιλέτα άλλων εκτάσεων;

    ReplyDelete
  18. Εννοώ ακριβώς αυτό: Η Εκκλησία, ως πνευματικός καθοδηγητής όπως θέλει να λέγεται, πρέπει να τα δωρίσει (δεν είπα τη λέξη δωρίσει;) να τα χαρίσει προς έλεος των φτωχών, των αδυνάτων, για να αντιμετωπιστεί η κρίση! Λετε να μην ξέρουν τίποτε για κρίση εκεί πάνω στα ψηλά οι άγιοι πατέρες; Ας το μάθουν λοιπόν!
    Αν θέλουν να εκπληρώσουν το χρέος και την αποστολή τους, ας το πράξουν! Μπορεί και να ξεπλύνουν τις ντροπές τους έτσι.....

    ReplyDelete
  19. Mε το ζόρι με στείλανε Μαίρη.

    ReplyDelete
  20. Ok, tzonako όλοι μας κάναμε λάθη στη ζωή! Αλλωστε και σήμερα κάνουμε με το ζόρι πολλά πράγματα. Με το ζόρι ανεχόμαστε τους ψευτες και τους κλέφτες, με το ζόρι ταξιδεύουμε στο καράβι της παρακμής και της διαφθοράς...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...