March 20, 2009

Αν επιτεθείς σ’ αστυνομικό, σε περιμένει μολύβι




«Αποτελεί λυπηρόν, λυπηρότατον γεγονός ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου. Οπου λειτουργούν νόμοι, όμως, γνωρίζει καλώς ο καθείς πως η ζωή δεν είναι επιτραπέζιο κομπιούτερ-παίγνιον. Αν επιτεθείς εις αστυνομικόν, θα σε περιμένει μολύβι. Αυτό ισχύει εις όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου και πολύ περισσότερον εις χώρας πρότυπα των δρώντων σήμερον εν Ελλάδι.

Θα ανέμενε κανείς πως αυτοί οι σωματέμποροι νέων μυαλών που τα έχουν παρασύρει εις τον φοβερότερον ανθελληνισμόν, αυτοί οι θανατολάγνοι που επιθυμούσαν αυτό το πτώμα όσο τίποτα εις τον κόσμον, αυτοί οι αδίστακτοι όμπερ-προλέτ της Αριστεράς και του τριτοκοσμισμού, θα ζητούσαν συγγνώμην από τον ελληνικόν λαόν και από τους οικείους του νεκρού, που παρέσυραν και έδωσαν την ψυευδαίσθησιν εις αυτόν και τους συνομηλίκους του πως μπορούν ατιμώρητα να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια ζωντανά, επιτιθέμενοι εις αστυνομικούς και κατακαίγοντας το λίκνον του πολιτισμού και της ανθρωπότητος…»

Αυτό είναι απόσπασμα επιστολής αναγνώστη του Γιάννη Μαρίνου στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ. Ο κ. Γ. Μαρίνος τη δημοσίευσε γιατί ασπάζεται τις απόψεις του αναγνώστη του. Ξεχνούν σκόπιμα ότι η ανάκριση απέδειξε ότι ο Γρηγορόπουλος και οι φίλοι του δεν προκάλεσαν το δολοφόνο μπάτσο, ούτε του επιτέθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο. Ξεχνούν επίσης ότι το λίκνο του πολιτισμού και της ανθρωπότητας, ανάμεσα σε άλλα, μας «προίκισε» με διάφορες χούντες, με πολιτικούς εξόριστους σε ξερονήσια, με 2 πολιτικές δυναστείες που υπό την ηγεσία τους η Ελλάδα έγινε αυτό που είναι σήμερα, με μοναστήρια και παπάδες, που διαπρέπουν στο real-estate και κάθε είδους διαφθορά, με υπουργούς που διαγκωνίζονται για την πρωτιά στον παράνομο πλούτο, την αλητεία και το «βόλεμα» των δικών τους ανθρώπων στον κρατικό μηχανισμό. Ξεχνούν επίσης ότι στο λίκνο του πολιτισμού και της ανθρωπότητας καταστρέφεται το περιβάλλον και ότι η δικαιοσύνη είναι μερικές φορές και τυφλή και κουφή. Το πότε παρουσιάζει η δικαιοσύνη αυτά τα χαρακτηριστικά, εξαρτάται από το ποιος είναι αυτός που βρίσκεται υπό εξέταση.

Ειδικά ο κ. Γ. Μαρίνος όμως ξεχνά ότι παρά τις αντιλήψεις που εκφράζει, του επιτρέπεται να γράφει σε μια «έγκυρη» εφημερίδα.

9 comments:

  1. ''Ειδικά ο κ. Γ. Μαρίνος όμως ξεχνά ότι παρά τις αντιλήψεις που εκφράζει, του επιτρέπεται να γράφει σε μια «έγκυρη» εφημερίδα''

    Κρατώ το τελευταίο ως ξεσκέπασμα επί της ουσίας μιας κατα τα άλλα έγκυρης - όπως λες - πολυφωνικής εφημερίδας..

    ReplyDelete
  2. @Ptboul: Ετσι είναι. Και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, στο βαθμό που ο Λαμπράκης διαπλεκόταν πάντοτε με την όποια εξουσία.

    ReplyDelete
  3. Ασχετο, δεν σε ακούμε στο Λιχνάρι FM ... Αλλαξε κάτι ;

    ReplyDelete
  4. Ο Μαρίνος είναι γνωστό φασιστοειδές όπως γνωστές είναι και οι απόψεις του.
    Όταν βέβαια τρομάζει και ο ίδιος βλέποντας τον εαυτό του στον καθρέπτη καταφεύγει στις επιστολές των αναγνωστών του που τις συγγράφει ο ...ίδιος.

    Άσχετο, η απορία του paratiritis και δική μου.

    ReplyDelete
  5. @swell ναι είναι γνωστός ο Γ.Μαρίνος. Αυτός ήταν ο πρώτος e-rooster στην Ελλάδα, ο οποίος κατηγορούσε με νύχια και με δόντια οτιδήποτε αριστερόστροφο.

    ReplyDelete
  6. Μια χαρά τα έλεγε και ο αναγνώστης και ο Μαρίνος. Και φασισμός είναι η επιβολή της γνώμης της μειοψηφίας. Και οι "νοικοκυραίοι" στην Ελλάδα είναι περισσότεροι από τους "αριστεριστές" όπως τους χαρακτήρισε ο Κύρκος. Πως θα το κάνουμε δηλαδή...

    ReplyDelete
  7. @Paratiritis: Στο επόμενο post έχετε την απάντηση.

    ReplyDelete
  8. @Greek rider: Εκπληκτικός ο χαρακτηρισμός e-rooster, μπράβο σου! Δυστυχώς όμως ο Μαρίνος έχει πολλούς ομοϊδεάτες. Οπως ο ανώνυμος σ' αυτό το post.

    ReplyDelete
  9. @Anonymous 01.07: θα 'θελα ο Γρηγορόπουλος να 'ταν δικό σου παιδί. Να 'βλεπα τότε τι άποψη θα 'χες... Και οι "νοικοκυραίοι" σου οδήγησαν τη χώρα αυτή στο σημείο που είναι σήμερα.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...