April 24, 2009

Ο Έλληνας και η απύθμενη βλακεία του…

Αύξηση 220% παρουσιάζουν οι πωλήσεις της BMW μετά τη μείωση του τέλους ταξινόμησης. Και 86% είναι η αύξηση στις πωλήσεις της MERCEDES. Επιτέλους ο Έλληνας κατάκτησε τον Παράδεισό του. Αγόρασε το αυτοκίνητο που ονειρευόταν χρόνια. Που ήταν πρόθυμος να στερηθεί σχεδόν τα πάντα για να το αποκτήσει. 

Τώρα αν το αυτοκίνητο που αγόρασε είναι βενζινοβόρο δεν τον απασχολεί. Παρά το ότι η μεγάλη κατανάλωση σημαίνει μεγαλύτερη μόλυνση του περιβάλλοντος δεν το σκέφτεται, ακόμα κι αν έχει παιδιά. Παιδιά που νομίζει και λέει ότι τα αγαπά. Το γεγονός ότι και το κόστος χρήσης του είναι μεγάλο, ούτε αυτό τον απασχολεί. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η απαστράπτουσα BMW ή MERCEDES του. Και η απύθμενη βλακεία του, αλλά αυτή δεν την αντιλαμβάνεται.

23 comments:

  1. Καλά πήρες και άλογο?
    Ποιος είσαι τέλος πάντων!

    ReplyDelete
  2. Πολυ ωραια η φωτο που απεικονιζει την απυθμενη αρχοντοχωριατικη βλακεια!:)
    Δυστυχως, ή ευτυχως δεν περιοριζεται σε γεωγραφικα ορια,μια και σε πολλες χωρες υπαρχουν ανεγκεφαλα ατομα που αγωνιουν για απαστραπτουσες BMW, ή MERCEDES! Το αν αγαπανε τα παιδια τους το αποδεικνυει κυρια η επιλογη του ΙΧ και
    μαλιστα βενζινοκινητου για να φχαριστηθουν καυσαεριο!
    Αλλα πως θα καταπληξουμε το σόι και τους γειτονες;

    Tη καλημερα μου απο Σουηδια :)

    ReplyDelete
  3. @Monahikos likos: Επιστροφή στη φύση, Λύκε. Στο χώρο σου δηλαδή, δεν το καταλαβαίνεις;

    ReplyDelete
  4. @Elva: Η βλακεία δεν έχει σύνορα, ούτε κάνει διακρίσεις, είναι γνωστό αυτό. Η ανάγκη επίδειξης αντιθέτως διαφέρει από κομπλεξικό σε κομπλεξικό.

    Καλημέρα από το Καραμανλοχωριό!

    ReplyDelete
  5. Χροονια τωωρα λεμε! Θυμαμαι στο Ηρακλειο της Κρητης πριν 3 χρονια...εβλεπες κατι αμαξαρες απιστευτες κλεισμενες στο γκαραζ, επειδη οι ιδιοκτητες τους ειχαν παει και ειχαν καταχρεωθει να τις αγορασουν και πλεον δεν ειχαν λεφτα ουτε βενζινη να βαλουν, ασε που φοβονταν να τις κυκλοφορησουν μην τυχον και γρατζουνιστουν, αφου και η παραμικρη ζημια θα κοστιζε μια περιουσια! Και δεν μιλαω για BMW, AUDI κλπ, μιλαμε τωρα για κατηγορια Porsche και αλλα τετοια!
    Και ολα αυτα γιατι; Για να εχεις ενα αχρηστο αμαξι, που δεν σου προσφερει τιποτα, που δεν το χαιρεσαι, απλα λες οτι εχεις ΤΟ αυτοκινητο κι ετσι νομιζεις οτι εγινες καλυτερος ανθρωπος και γεμισες τα κενα της υπαρξης σου!!!
    Απιστευτη ηλιθιοτητα!!! Και οχι δεν ειναι Ελληνικο το φαινομενο!

    ReplyDelete
  6. @Butterfly: Θυμάμαι χρόνια πριν Cadillac στην Κάρπαθο. Τις είχαν φέρει Ελληνοαμερικάνοι. Ήταν μονίμως παρκαρισμένες έξω από τα Πηγάδια, γιατί δεν χωρούσαν στους στενούς δρόμους του χωριού!

    ReplyDelete
  7. κατα τα αλλα μας κόφτει και τη μολυνση του περιβάλλοντος....ξερει κανεις ποσο κοστίζει ενας γάιδαρος;

    ReplyDelete
  8. @Pentanostimi: Και βέβαια ισχυριζόμαστε ότι δήθεν μας κόφτει η μόλυνση του περιβάλλοντος. Αλλά δεν μπορούμε ποτέ να δούμε αυτή που προκαλούμε εμείς οι ίδιοι με τις επιλογές μας... Κατά τα άλλα, πως μπορεί να ξέρει ένας γάιδαρος πόσο κοστίζει ο όμοιός του;

    ReplyDelete
  9. Το περιβάλλον το σκέφτονται 160 βουλευτές (όλων των κομμάτων) που αντικατέστησαν τις Μερσέντες με υβριδικά Lexus 3,5 των 70000 ευρώ.Αυτή είναι ευαισθησία, ειδικά όταν πληρώνει άλλος.
    Αυτά βλέπουν κι έτσι κάνουν οι υπόλοιποι

    ReplyDelete
  10. @Οι Άθλιοι: Όχι βρε συ ότι ήθελαν το παράδειγμα των βουλευτών για να αγοράσουν τα μεγάλα αυτοκίνητα. Αρκεί η βλακεία του καθένα, είναι πολύ προσωπική ιστορία.

    ReplyDelete
  11. Το άκουσα κι εγώ πρωί-πρωί.
    Αλλά δεν θα τόχουν για πολύ.
    Μόλις ακριβήνει το σανό και τα τέλη και η συντήρηση, θα το ρίξουν σε καμιά μάντρα μεταχειρισμένων για δανεικά !

    ReplyDelete
  12. @L' Enfant de la Haute mer: Αυτοί θα μένουν νηστικοί για να αγοράζουν το σανό...

    ReplyDelete
  13. Paratiritis Apokleistiko:24 April, 2009 16:19

    Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η Μαριέττα Γιαννάκου. Το σύνθημα είναι έτοιμο : «Μαριέττα δεν κάνεις ούτε για τσοπάνης».
    Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ θα είναι η Ελίζα Βόζενμπεργκ. Καλά δεν βρήκε μία Ελληνίδα;
    Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο Κώστας Σημίτης.

    ReplyDelete
  14. @Paratiritis: Eγώ διάβασα ότι μετά τα επιτυχημένα πειράματα με Γκερέκου, Ματσούκα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, ο ΓΑΠ συζητά με την Πετρούλα. Εμρός στο δρόμο που διάλεξε ο Μπερλουσκόνι...

    ReplyDelete
  15. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο στόχος αυτού του μέτρου, να αυξηθούν οι πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων που όντως αυξήθηκαν όπως άκουσα 300%. Δηλαδή ένα 300% περισσότερη μόλυνση και όγκος στους δρόμους.

    Το μυστικό όμως είναι στη βενζίνη και τους φόρους. Σε 2 χρόνια όλοι όσοι αγόρασαν σήμερα θα πουλάνε και δεν θα τα αγοράζει κανένας γιατί θα έχουν βάλει φόρους στους ρύπους.

    ReplyDelete
  16. @Greek rider: Όταν θα αναγκαστούν να τα πουλήσουν, θα γελάσει κάθε πικραμένος γιατί δεν θα μπορούν, εκτός κι αν συμφωνήσουν σε τιμή καινούργιου δίκυκλου 500cc. Ήδη η αγορά των μεταχειρισμένων έχει καθίσει τελείως με τη φαεινή ιδέα της κυβέρνησης.

    ReplyDelete
  17. Το βασιλόπουλο βλέπεις, δεν έρχεται πλέον σε λευκό άτι. Θέλει πολλά άτια με ήχο απο μαρσάρισμα και οσμή καυσαερίων!
    Αντε να γράψεις τώρα παραμύθι!
    η παραμυθού

    ReplyDelete
  18. @Μαίρη Σάββα: Το λευκό άτι τελείωσε και γι' αυτό κλαίει ο κάθε Βελερεφόντης. Θα πρέπει να βρίσκεις παραμύθια με τα σύγχρονα πολλά άλογα, με "καβαλάρηδες" που έχουν παιδικές προσλαμβάνουσες.

    ReplyDelete
  19. Έλα παναγία μου!!!
    Τι… φωτογραφία είναι αυτή; Με κάτι τέτοια, σε έχω ικανό να ζέψεις τα «παιδιά» σε BMW!!!!!!!!!!
    Τεσπα.
    Καλή επάνοδο. Ξέρεις εσύ…

    Παράγραφος

    ReplyDelete
  20. @Παράγραφος: Welcome back στη γιάφκα του Swell. Πενία τέχνας κατεργάζεται... Α, και "χτύπησε" πάλι η θεούσα...

    ReplyDelete
  21. Το όνειρο του Ελληνάρα σε κρίση σε ξεκρίση για Μ.Ν.Μ.Ν. ξαναγίνεται πραγματικότητα:
    ΜΝΜΝ:
    Ντζιπ, Νγκάμπριο, Μπενμπβέ, Μερτζέντες!

    Άμα είναι για ΜΝΜΝ, τότε οι τράπεζες τα δίνουν αμέσως τα Μ@>@Κ0-δάνεια

    ReplyDelete
  22. Zalmoxis: Ε βέβαια, οι Ελληνάρες είναι υπεράνω κάθε κρίσης, εκτός αυτής της προσωπικότητάς τους. Γι' αυτό δανείζονται (και) από τα μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητά τους.

    ReplyDelete
  23. ΝΟμίζω οτι λάθος πιάνετε το θέμα. BMW kai MERCEDES, δεν αγόρασαν αυτοι που νιώθουν την κρίση. Αγόρασαν αυτοι οι οποίοι το ειχαν κατα νου, αλλά 'περίμεναν' την πτώση τιμών. Αλλωστε, απο το μέτρο της Κυβέρνησης, ωφελήθηκαν ΜΟΝΟ αυτοι που ειχαν λεφτα (70% ειναι αυτοκίνητα ακριβά). Η Πτώση των μεταχειρισμένων, δεν εδωσε κανένα οφελος σε αυτον που παίρνει μικρά αυτοκίνητα.
    (Μεταφορά πλούτου εγινε πάλι)
    Κώστας - Καβάλα

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...