May 31, 2009

"Επέλεξα να υπηρετώ την Πατρίδα μου με υπευθυνότητα".



Αυτή είναι η πρώτη πρόταση σε ολοσέλιδη τετράχρωμη καταχώριση της ΝΔ, στις κυριακάτικες εφημερίδες. Με τον Καραμανλή προφίλ, αριστερά στη σελίδα και το κείμενο δεξιά. Όλο το κείμενο είναι σε εισαγωγικά, για να δημιουργηθεί η εντύπωση στον αναγνώστη ότι αποτελεί δήλωση του ιδίου του Καραμανλή. Και αρχίζει με την παραπάνω πρόταση.


Δεν θα μπορούσε ο Καραμανλής να βρει μια μεγαλύτερη αλήθεια από το ότι επέλεξε να υπηρετήσει την πατρίδα του με υπευθυνότητα. Ουδέν αληθέστερον. Η υπευθυνότητα του Καραμανλή αποδείχτηκε αρκετές φορές την τελευταία πενταετία. Αρχίζοντας από τις υποκλοπές και τις απαγωγές των Πακιστανών, που απέδειξαν ότι τη χώρα και τους νόμους της κάποιοι τα έγραφαν όλα στα παλιά τους τα παπούτσια. Λόγω της υπευθυνότητας του Καραμανλή. Η επίδειξη της υπευθυνότητας συνεχίστηκε με τους μπλε κουμπάρους και τα ομόλογα. Ακολούθησε η ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Και ήρθε το Βατοπέδι για να μη μας αφήσει καμμία αμφιβολία για την υπευθυνότητα του Καραμανλή. Ήταν αυτή η άφατη υπευθυνότητα που τον οδήγησε να επιλέξει συνεργάτες υπουργούς όπως ο παράνομος κατά την πολεοδομία Σουφλιάς, ο μάγκας επιχειρηματίας Βουλγαράκης που φοροδιαφεύγει και κάτι "τσακάλια" όπως ο Δούκας, ο Μπασιάκος και λοιπές δυνάμεις, που υπέγραφαν για τις μεταβιβάσεις δημόσιας περιουσίας στους ταυραμπάδες μεσίτες της Μονής Βατοπεδίου. Που δεν ήξεραν τι υπέγραφαν. Το βεβαίωσε η άλλη σοφή επιλογή του Καραμανλή, ο Σανιδάς.

Αυτά για τον Καραμανλή υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών. Δηλαδή εγώ ωφελήθηκα από τις offshore του Βουλγαράκη. Και από τις εκτάσεις που έκλεψαν οι ταυραμπάδες .Ή δεν καταλαβαίνει τα κείμενα που του δείχνουν, ή κάποιοι θέλουν να τον εκθέσουν, ή μας δουλεύει χοντρά - το πιθανότερο - θεωρώντας μας όλους τελείως ηλίθιους.
ΥΓ. Την επιλογή του ριγέ πουκαμίσου και της ριγέ γραβάτας στη φωτογραφία της καταχώρισης, δεν θα τη σχολιάσω. Το αφήνω για την ειδική, την Κοπτοραπτού.

12 comments:

  1. Είναι πια πασιφανές. ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΕΙΣ!!!

    Παράγραφος

    ReplyDelete
  2. Δεν βλέπω για ποιόν λόγο να μην βάζουν τέτοιες ατάκες στις διαφημίσεις τους.
    Αφού η ανοχή των πολιτών στην καφρίλα είναι δοκιμασμένη.
    Μετά τόσα και τόσα (δεν έχω όρεξη ούτε να τα γράφω), ο μπουχέσας παρεμένει "καταλληλότερος".
    Εδώ χθες έκανε εγκαίνια της Εγνατίας με τον Σουφλιά να ρίχνει την ατάκα "τα καταφέραμε", ενώ η Εγνατία έχει ακόμη ανολοκλήρωτο τμήμα στην Θεσπρωτία (όσοι είναι από τα μέρη ξέρουν). Και στην συνέχεια είχε το θράσος ο μπούλης να κάνει ομιλία στην Ηγουμενίτσα... εκεί θα έπρεπε οι πολίτες να βγουν στα μπαλκόνια να του πετάνε ντομάτες και να τρέχει να κρυφτεί! Δεν συνέβη όμως.
    Η ανοχή στην καφρίλα είναι παροιμιώδης!

    ReplyDelete
  3. Υπευθυνότητα σημαίνει επίσης να φεύγεις όταν αποτύχεις, πόσο μάλλον όταν έχεις κατακλέψει το δημόσιο. Ας το θυμίσει σε υπουργούς και βουλευτές του.

    ReplyDelete
  4. @ΡαφαηλίδηςFan

    Το «καταλληλότερος» δεν σημαίνει τίποτα. Μην ξεχνάς ότι οι ερωτώμενοι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ Κωστίκα και Γιωρίκα. Με τέτοια διλήμματα, όπως και να έχει, μια απελπισιά την παθαίνεις.

    Παράγραφος

    ReplyDelete
  5. Ξέχασες την ανικανότητά τους στις μεγάλες πυρκαϊές (και τα δυσώδη ψέματα περί ασύμμετρου), την ανάληψη Υπουργείων από φασίζοντες και ψυχικά άρρωστους όπως ο Πολύδωρας, το τσάκισμα της Παιδείας από την ανυποψίαστη Γιαννάκου που 'δεν μασάει' κλπ κλπ και ... διηγόντας τα να κλαις ...

    Έτσι λοιπόν γνωρίζουμε γιατί ΔΕΝ θα ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία.

    Επόμενο βήμα : να μάθουμε γιατί ΔΕΝ θα ψηφίσουμε ... ΠΑΣΟΚ ...

    ReplyDelete
  6. @Παράγραφος: Έτσι είναι, τον ζηλεύω. Όπως ζηλεύω και το άλλο μεγάλο, ΤΟΝ ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΑ

    ReplyDelete
  7. @ΡαφαηλίδηςFan: Βρε συ μήπως η θρησκεία λέει πουθενά ότι όποιος ανέχεται την καφρίλα πηγαίνει στον παράδεισο; Ή είναι απλά θέμα απύθμενης βλακείας;

    ReplyDelete
  8. @Μάνος: Προφανώς αυτοί δίνουν διαφορετική έννοια στην υπευθυνότητα. Μάλλον τη διδάχτηκαν από τους Πασόκους.

    ReplyDelete
  9. @Grsail: Πού θυμήθηκες τον υπουργό που όρισε ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ; Το δεύτερο μάθημα είναι εύκολο. Δεν θα ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ για τους ίδιους λόγους που δεν ψηφίζουμε ΝΔ. Πιο απλό δεν γίνεται.

    ReplyDelete
  10. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/05/blog-post_1041.html

    ReplyDelete
  11. Δεν μ΄ αρέσει η στάση σου, θυμίζει στάση ανεύθυνου καταλληλότερου...
    Όταν εκχωρείς δικαιώματα στην koptoraptou είναι σαν να της παραδίδεις το δακτυλίδι της διαδοχής και να την αναγορελυσεις σε πρώτη δελφίνα.... του blog.

    ReplyDelete
  12. @Monahikos likos: Έ, έχουν κι οι θαλασσινοί τις αδυναμίες τους... Στο κάτω-κάτω δεν έχω πρόβλημα ν' αναγνωρίσω ότι κάποιος είναι καλύτερος. Δεν είμαι σαν το Γιωργάκη...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...