June 15, 2009

Για τον κλέφτη τον Έλγιν βρε γαμώτο...

Είναι σίγουρο ότι οι Άγγλοι δεν πρόκειται να μας επιστρέψουν ποτέ τα μάρμαρα του Παρθενώνα, αυτά που έκλεψε ο πατριώτης τους. Παλιά η δικαιολογία τους ήταν ότι δεν είχαμε κατάλληλο χώρο για την έκθεσή τους, οπότε έλεγαν ότι δεν υπήρχε ασφάλεια. Τώρα που το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι εδώ, βρήκαν καινούργια δικαιολογία. Ισχυρίζονται ότι τα γλυπτά είναι κομμάτι παγκόσμιας κληρονομιάς και, ως τέτοια, πρέπει να παραμείνουν για πάντα στο Λονδίνο.

Με το να τα ζητάμε κι αυτοί να μας λένε ότι μας τα δανείζουν μόνο, κάτι που σωστά απορρίπτουμε, δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτα. Γιατί δεν κάνουμε κάτι που θα τους πονέσει; Ούτως ή άλλως η θέση τους συνιστά αλητεία. Προτείνω, λοιπόν, να μην επιτρέπεται η είσοδος Άγγλων πολιτών στην Ελλάδα, αν δεν έχουν βίζα. Μα μην επιτρέπεται η είσοδος σε Αγγλίδες, ακόμη κι αν έχουν βίζα, όταν έχουν αξύριστα πόδια και μασχάλες.

http://www.theacropolismuseum.gr/

12 comments:

  1. Θα σου λεγα τι πρέπει να κάνουμε σε όποιον εγγλέζο πατάει το πόδι του στην Ελλάδα αλλά είναι απρόσφορο...
    Θα τους αρέσει και θα θέλουν κι άλλο.

    ReplyDelete
  2. @Monahikos likos: Φαντάζομαι ότι δεν εννοείς να τους αρχίζουμε στις σφαλιάρες;

    ReplyDelete
  3. Τσ τσ προστυχιές :PPP

    Αυτό που λες/λένε, το έλεγαν και παλιότερα μαζί με το επιχείρημα του μουσείου. Το ίδιο λένε και σε άλλους λαούς πχ Μεξικανούς που ζητάνε να τους επιστρέψουν άλλα εκθέματα.

    Καλησπέρα.

    ReplyDelete
  4. Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τα παραπάνω σχόλια, το θέμα όμως είναι να συνηδητοποιήσουμε σε πια χώρα ζούμε. Σε λίγο θα πρέπει να χαιρόμαστε που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα οι τσίπρες και οι αλ(α)βανοι να τους τα χαρήσουμε ως ευχαριστω που μας τα συντηρούνε τοσο καταπληκτικα εδώ και τόσα χρόνια. Μόνο με κουβά και βουρτσα δεν τα έχουν πλύνει ακόμα.

    ReplyDelete
  5. εγω προτεινω οταν ερχονται αγγλοι τουριστες να δουν την ακροπολη και τον παρθενωνα,να τους βαζουν ενα εισητηριο 50 ευρω,και να τους λεμε οτι μεσα σε αυτο ειναι και η τιμη του εισητηριου για τα γλυπτα τα οποια μας στερουν τωσα χρονια.

    ReplyDelete
  6. Εντάξει, δεν φταίνε οι απλοί πολίτες όποιας χώρας η κυβέρνηση έχει απαράδεκτες διεθνείς θέσεις.
    Ωστόσο, κάπως θα έπρεπε να κάνουμε έντονα αισθητή πια την δυσαρέσκεια μας ακόμα και στους πολίτες τους.
    Κατά συνέπεια θα πρότεινα εναλλακτικά, να μην επιτρέπονταν Άγγλοι σε οποιονδήποτε ελεγχόμενο χώρο με αρχαιολογική αξία.
    Εκτός ίσως, αν παραδέχονταν ενυπόγραφα την αντίθετή τους άποψη, στις πράξεις της κυβέρνησής τους ως προς το ζήτημα αυτό.

    ReplyDelete
  7. @Μάνος: Είναι πάγια τακτική των Εγγλέζων. Τί μπορείς να περιμένεις απόένα λαό που δεν δέχεται κουβέντα για τη βασίλισσά του;

    ReplyDelete
  8. @Pinakoul: Θυμάσαι την περίπτωση όταν είχε γίνει γνωστό ότι διοργάνωναν βραδυές με δείπνο στην αίθουσα των γλυπτών; Μιλάμε για πολύ προχώ τύπους...

    ReplyDelete
  9. @Sakis: Τρελάθηκες, μόνο 50 ευρώ; Τουλάχιστον 200 μπας και ξυπνήσουν κι αρχίσουν τα φωνήεντα στην κυβέρνησή τους.

    ReplyDelete
  10. @Cosmos: Πολύ ωραία η πρότασή σου! Συμφωνώ.

    ReplyDelete
  11. Το νέο μουσείο της Ακρόπολης κατασκευάστηκε για την επίδειξη αρχαιοελληνικού πολιτισμού σε μοντέρνο πλαίσιο προκειμένου να ταυτιστούν οι νεοέλληνες με την αρχαία δόξα. Η προβολή του μνημείου και των αγαλμάτων του σε νέο χώρο δεν μας κάνει καλύτερους έλληνες, ούτε περισσότερο έλληνες. Αντίθετα η συστηματική καύση της νέας ελλάδας μας κάνει λιγότερο έλληνες με λιγότερη γή και λιγότερο πράσινο. (Μήπως είδατε τον οικολόγο ευρωβουλευτή να κάνει κάποια δήλωση για τη φωτιά του Υμηττού;)

    Συνοψίζοντας έχουμε έξαρση της προάσπισης των ελληνικών μας ιδεωδών με:
    • Την απέλαση των μεταναστών.
    • Την επίδειξη των αρχαίων μνημείων.
    • Την επιστροφή στο μοντέλο: Πατρίς – Θρησκεία και Οικογένεια αναδεικνύοντας την ακροδεξιά ως την λύση όλων των προβλημάτων.

    Υπερβολές λέτε ; Διαβάστε λοιπόν τα παρακάτω :
    • Κάθε σοβαρό θέμα αναλύεται τηλεοπτικά με ένα «ουρλιάζοντα ακροδεξιό».
    • Η ατζέντα της κυβέρνησης όταν δεν καθορίζεται από την ευρωπαϊκή ένωση καθορίζεται από τις πλέον ακροδεξιές δηλώσεις των γνωστών ΛΑΟ-πρόβλητων.
    • Ο λαός έχασε τη ταυτότητα του και έγινε τίτλος κόμματος.
    • Ο άγιος Παντελεήμονας συγγένεψε με τον αι Στράτη, εξόριστοι εδώ, εξόριστοι και εκεί.
    • Η δημοκρατία έχει τη Νέα Δημοκρατία.
    • Η δεξιά απέκτησε κέντρο και έχασε τη δεξιά της.
    • Η αριστερά έβγαλε ρίζες στα ποσοστά της και απέκτησε οικολόγους.
    • Η απέχοντες των εκλογών θεωρούνται συλλήβδην νεοδημοκράτες οι οποίοι χρωστάνε δύο ψήφους: μία που δεν έδωσαν στις ευρωεκλογές και μία που θα δώσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές.
    • Η ρητορική απεξαρτήθηκε από το πολιτικό λόγο και ο αρχηγός μιλάει ελληνικά με αγγλικό συντακτικό και σίγουρα γραφεί μόνο με spell checker.
    • Οι εκλογές είναι ανεπαρκείς και η προεκλογική περίοδος συνεχής.
    • Η απειθαρχία έγινε σύνθημα σωτηρίας στο παρόν σωφρονιστικό ίδρυμα που ζούμε. Είμαστε όλοι μέσα, κλεισμένοι στις σκέψεις μας, εγκλωβισμένοι στις επιλογές μας.
    • Όλοι κάτι θέλουμε και κάτι ζητάμε αλλά αυτό φαίνεται να γίνεται όλο και πιο μακρινό μέσα στη πραγματικότητα.

    ReplyDelete
  12. @Paratiritis: Συμφωνώ απολύτως με όσα λες. "Όλοι κάτι θέλουμε και κάτι ζητάμε αλλά αυτό φαίνεται να γίνεται όλο και πιο μακρινό μέσα στη πραγματικότητα." Κι όταν αυτό το κάτι είναι το τι μπορείς να φας σήμερα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο τραγικά...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...